Michal Možný o Habs: útok

16.09.2011, 14:06 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Členem redakce webu habsczech.com se stal na počátku roku 2010. Nezařadil se do kategorie „slibotechen" a o Canadiens na stránkách referuje dodnes. Reportáže ze zápasů a různé analýzy dokazují, že Michal Možný hokeji rozumí. Ještě před začátkem série přípravných utkání se spolu s ním podíváme blíže do všech řad týmu Habs.

Gólmani, obrana, útok. K tomu se redaktor Michal Možný vyjádří postupně ve třech rozhovorech, které mapují současnou situaci v organizaci Montreal Canadiens a zároveň odhalují jeho vlastní názory. Každé ze tří interview obsahuje deset otázek k dané tématice. Svůj názor můžete samozřejmě zveřejnit v diskusi. Dnes je na řadě útok.

Největším zásahem do útoku byl příchod Erika Colea. Reakce byly smíšené. Jaká byla ta tvoje?
Vcelku pozitivní. Takový hráč v týmu chyběl. Robustní, který se nebojí chodit před branku a bude bodovat. K mínusům patří jeho větší věk a s tím spojená dlouhodobá smlouva s vyššími penězi. Na druhou stranu, kdybychom je nevyplatili a nedali mu dlouhodobý kontrakt, tak ho tu nemáme. Pevně věřím, že bude v první trojce bodování týmu. Jeho roli mohl plnit Kosticyn, ale bohužel jeho náladovost a asi i nesympatičnost s trenérem ho spíš dovedou k výměně v polovině sezony.

Kam bys Colea zařadil v sestavě?
K Plekancovi a Cammallerimu, typově by tyto dva hráče skvěle doplňoval. Bude záležet také na tom, jak se chytne Pacioretty. Pokud bude hrát jak minulý rok, tak doufám, že vydrží u Gomeze s Giontou, pokud ne, může naskočit Cole tam a asi už poslední šanci by dostal vedle Plekyho Kosticyn.

Pomůže Andreji Kosticynovi možný přesun do třetího útoku?
Já tomu moc nevěřím. Méně času na ledě, přeci jen horší spoluhráči a tím pádem větší naštvanost. Pomůže mu jen to, že začne makat a dávat hokeji 100%, pak má kvalitu na to, aby byl ve druhé i první lajně. Pokud už k přeřazení dojde, musel by Andrej doufat, že se chytne Eller a sehrají se, protože by si mohli vyhovovat.

Odešel Jeff Halpern. Bude chybět?
Nejvíce asi na buly. Start do sezony měl vynikající, později se ale vytrácel a nebylo to ono. Tuto ztrátu podle mého v ostatních aspektech hry nahradíme.

Přispějí letní změny k větší gólové potenci?
Ke větší gólové potenci přispěje nejvíce to, když zůstaneme bez zranění. Cole určitě nějaké branky na náš účet připíše, věřím, že jich třicet a víc udělá. Gomez snad má nejtragičtější sezonu za sebou, takže zlepšení musí nastat. Myslím, že vstřelíme více gólů než v minulém roce.

Byl na trhu hráč, kterého sis přál?
Jágr.

Existuje ještě šance na vzkříšení Scotta Gomeze?
Jelikož za ty peníze co bere, by dobrá sezona byla okolo sedmdesáti bodů, tak je to dostava v říši snů. Budeme rádi, když se dostane k padesáti bodům, ani tomu já moc nedůvěřuji a čekám spíš něco přes čtyřicet. Stačilo by mi, kdyby nebyl zase tak strašně v mínusu. Fanouškům nezbývá než ustřihávat metr po metru z jeho smlouvy.

Lars Eller stále operuje s možností, že bude hrát až od listopadu. Byl by to problém?
Takovou dlouho dobu asi ano, kdyby vynechal pět, maximálně deset zápasů, tak by se dal nahradit hráči z farmy. Ale kdyby vynechal patnáct až dvacet zápasů, to si myslím, že taková kvalita na farmě není.

Má někdo z farmy potenciál pro první tým?
Myslím, že šanci budou dostávat Palushaj a Engqvist. Pak už jen do obrany.

Myslíš, že by jednou na první tým dosáhli Dawes a Boyd?
Boyd byl pro mne záhadou už od začátku, nezářil, ale byl docela dost krutě odstřelen na druhou kolej a další šanci už nedostal. Myslím, že by si ji zasloužil. Dawes za Hamilton hrál výborně, ale první tým je něco jiného, šanci by v budoucnu ale dostat ještě mohl.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík