Markov tři měsíce mimo?

15.11.2010, 14:33 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

I když bude ještě několik dní trvat, než budou moci lékaři provést kompletní diagnostiku zranění u obránce Andreje Markova, létají světem nepotvrzené zprávy o tom, že ruský bek by mohl být mimo hru tři měsíce. Smůla letitého článku zadních řad tak nekončí. Vyplatí se ještě vůbec Montrealu? Nebylo by lepší vyměnit ho?

Markov utrpěl v sobotním utkání proti Carolině zranění pravého kolena. Kolena, které už má operované. S Ericem Staalem na sebe narazili tím nejhorším možným způsobem, kleno na koleno, když se řítili do rohu za pukem. Markov okamžitě shodil rukavice a svou grimasou dával najevo, jak moc to bolí. Z ledu mu museli pomoci spoluhráči.

Je to třetí zranění, které Markov utrpěl za posledních třináct měsíců. V prvním utkání sezony 2009/2010 při utkání s Torontem si roztrhal šlachy. V minulé sezoně v sérii play-off s Pittsburghem si poranil pravé koleno a musel na operaci.

Chyběl kvůli tomu první deset zápasů letošní sezony. Po sedmi hrách od jeho návratu. V průměru trávil třiadvacet minut na ledě, vstřelil jeden gól, měl dvě asistence a dva plusové body.

Po tom, co se Habs minulý týden zbavili Ryana O´Byrneho, vyjádřil generální manažer Pierre Gauthier důvěru v Alexandra Picarda a řekl, že Canadiens mají několik možností k posílení obrany v Hamiltonu. Pokud bude Markov venku delší dobu, bude to pro některé hráče velká zatěžkávací zkouška.

Začalo se také mluvit o nové smlouvě pro Andreje Markova. V červenci příštího roku by se mohl stát volným hráčem bez omezení. Markov má plat dosahující téměř šesti milionů dolarů. Vyplatí se ještě Montrealu? Bylo by dobré se ho okamžitě zbavit, dokud je čas? Koho byste za něj rádi viděli v dresu Habs?

foto: John Kenney/THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Konečně...smajlik!!! Konečně někdo, kdo to vidí úplně stejně jako já (nepočítám Michala, to už je téměř samozřejmost smajlik).
 
16.11.2010 15:03 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Absolutně nejde v této situaci konstatovat, jestli sázka na Priceho vyšla, to rozhodne až letošní PO(pokud tam budem) a další sezony, jestli Carey spojí svoji kariéru s Habs na dlouhý kontrakt a tak. Momentálně oba jsou špička NHL dokonce když tak budou pokračovat tak společně s Thomasem kandidáti na Vezinu!Osobně jsem čekal protihodnotu větší a jsem přesvědčen, že lepší se dala získat. Uvidíme, jak se bude Eller dál vyvíjet, ale v Montrealu v posledních letech platí, že čím větší očekávání(Krom PK) tim větší zklamání, a na rovinu podívejte se, kdo se v Ačku prosadil. Do takovýho Perzoghina, Lattyho, D´Agostino(ač v Blues hraje líp, než u nás Eller) či Pacioreti s jakou pompou šli do ačka a kde skončili, za to Pleky šel pomalu a kam to dotáh! Zkrátka, těžko teď hodnotit, ale jsem přesvědčen, že protihodnota mohla být vyšší PO tom co předved v PO! Když to byl jeden z nej golmanských výkonů v PO za poslední desetiletí (jak Hašan 99, či Roy 86)! To si zaslouží víc, než jen potencionálního talenta!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale budiž, já to nerozporuju, jen to můžeš vzít obráceně a byla by to taky pravda - oba dva chytají zatím dobře, takže můžeš v klidu říct, že by se vyplatila i sázka na Haláka. Naprosto v klidu... Ale o to nejde, mě na tom prostě štve, jak už jsem napsal, že když už k tomu trejdu došlo, nedostali jsme adekvátní náhradu! Ano, Eller je asi velkou nadějí a třeba nám dokáže, jak kvalitním hokejistou je, ale v situaci, kdy delší dobu NUTNĚ potřebujeme kvalitní křídlo do prvních dvou útoků, mi přijde Halákův trejd jako značně nevyužitá příležitost! Teď budeme shánět nějakého veterána...smajlik
 
16.11.2010 11:52 | reagovat
Mošňák | behemont@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Naprostej souhlas s Newtem a navíc Halák má pouze jednu statistiku lepší než Price a i tam je rozdíl nepatrnej. Takže bych řekl, že sázka na Price se docela vydařila
 
16.11.2010 08:55 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Taky bych byl radši za nějakou hotovou "hvězdu" (ano, těch nadějí už jsme si zažili až až a je to únavný), ale prostě jsem si ze zámořských informací a ohlasů odvodil, že trh s brankáři byl přesycený a tudíž neměl ani hrdina Halák takovou cenu, jak bychom si my fanoušci přáli.

A pokud měl a Gauthier si přesto vybral Ellera, měl k tomu jistě nějaký dobrý důvod. Zdráhám se tyhle volby kritizovat z pozice fanouška, který do toho vidí jen velice vzdáleně a ovlivňují ho sympatie k jednotlivým hráčům. Přecejen, velký centr nám do budoucna myslím schází úplně nejvíc (Pleky to sám neuhraje, Gomez zatím darmo mluvit) a pokud vedení ucítilo, že Eller je naše šance na vlastního Kopitara (ke kterému bývá Lars přirovnáván nejčastěji), tak se nedivím, že po té šanci skočilo. A tady s tebou nesouhlasím, že je v týmu jen kvůli medializaci.. podle mě na tom omezeném prostoru, který zatím dostal, jasně ukazuje, že má na to hrát v NHL - docela mě mrzí, že ho Jacques nestaví víc, alespoň třeba do přesilovek.
 
AvatarReakce na příspěvek:No právě, já už jsem na takové řeči, že "uvidíme za pár let, co bude...", úplně alergický... Tolik talentů s očekáváním vždycky máme a nakonec to skončí tak, že toho talenta po pár letech, většinou strávených v Hamiltonu, pošleme někam jinam smajlik. Kdyby Eller nebyl tak sledovaný a medializovaný kvůli Halákovi, v prvním mužstvu by nehrál - to jsem si skoro jistý! Tobě vážně nevadí, že jsme tak obrovský kapitál k výměně nezužitkovali a teď nám ten hráč na post elitního křídla chybí? Mně tedy ano!
 
16.11.2010 03:24 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Vsak samozrejme, ze to neni pravda - o to mi jde. Jak se to cele vyplatilo proste zjistime az za par let, az budeme moct jasne rict: Eller za to nestal / Eller splnil ocekavani.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ne, to rozhodně nevím, jestli bychom někoho z mnou jmenovaných dostali. Co ale rozhodně vím je skutečnost, že Gauthier šel okamžitě a prvoplánově po Ellerovi - takhle doslovně to tehdy komentoval GM St.Louis...! Takže žádné zkoušení možností získat už zkušenější a kvalitnější borce - a to je to hlavní, co mi na té celé výměně vadí (když pominu způsob, jakým se Gauthier k Halákovi zachoval po takovém play-off). Navíc jsme potřebovali a stále potřebujeme kvalitní křídlo - Gauthier přivede centra, kterých máme dost...
A promiň, ale srovnávat pravděpodobnost úspěchu u Priceho a u Ellera je snad trochu velký rozdíl, nemyslíš? Navíc - Halák má pořád ještě statistiky lepší, takže tvrzení, že se sázka na Priceho vyplatila, taky není úplně pravdou...
 
15.11.2010 23:16 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:O Halákovi jsem nemluvil. Několikrát jsem tu (nejen tu) ukázal svoje sympatie k výměně a k Pricemu, takže sice to šok byl, ale minimálně pro mě příjemnej :). Mluvil jsem právě o O'byrnovi a mladýmu Kostitsynovi. Jen doufám že markova nevymění za dalšího na farmu nebo dokonce ještě v nižší soutěži. Chtěloby to nějaou hvězdu.. Nebo někoho jako je Subban..
 
15.11.2010 21:34 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarz nhl.cz:

20:53 / 15.11. - Vedení Montrealu odmítlo jakkoliv komentovat zprávy o tříměsíční zdravotní pauze Andreje Markova, které se objevily v místním tisku. Ruský zadák podle vyjádření managementu Habs určitě vynechá příští zápas, přesnější informace budou zveřejněny po dalších lékařských testech.
 
15.11.2010 21:27 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Odkud vis, ze bychom nekoho z tebou jmenovanych dostali? Nebo, ze ty jmena Gauthier nezkousel? Trejd Halaka bych skutecne soudil az za par let - sok to byl urcite, ale neprijde mi fer vyvozovat takhle silny zavery takhle brzo. To muzu rovnou oplatit podobne unahlenym konstatovanim, ze sazka na Price se evidentne vyplatila, kdyz zatim chyta skvele.
 
AvatarReakce na příspěvek:Doufám, že Tinordi se vypracuje a jednou zaujme podobné místo jako Gill, samo Gill z PO... Jinak jsem opravdu zvědavé, koho dovede za Markova nebo jestli si vystačíme z vlastních zdrojů... Pravděpodobně Picard, který se mi velmi líbil... Bergeron, to by bylo moc na moje srdce, sice by nějaké fík přibyl v přesilovkách, ale obávám se, že by přibyl na obě dvě stranysmajlik No a do útoku, jak už jsme se bavili Guerin, to by byla solidní posila, takže uvidíme... Mě by se vedle Gomeze a Kostěje nebo zpátky Gionty líbil... Markova bych rozhodně už nepodepisoval, leda, že by sakra slevil ze svých požadavků, ale v to moc nevěřím... Stejný Hamrlík a Špaček... Bohužel před sezonou jsme měli solidní vysoký karty na výměnu a inkasovali jsme za ně nula, nula nic, takže ted musíme kouzlit a snažit se někoho dovést... Copak nám asi management zase připraví???
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Hamrlíka určitě ne na dva roky, maximálně rok a za malé peníze. To samé Špaček - tohle není cesta dopředu. Subban, Gorges, Weber, Picard, možná Gill nebo typově podobný hráč a pak sehnat dva úplně nové obránce - to je cesta dopředu! Markova vyměnit alespoň za něco a nemuselo by to být vůbec špatné.
 
Avatarohledne Markova jsem se jiz tak pred tydnem a pul zminoval ze bych ho pustil klidne za dve hokejky a jeho prachy bych prerozdelil mezi Subbana,Gorgese,Pickarda podepsal bych na dva roky Hamra nebo Spacu jednoh znich a Gilla behem tech dvou let snad vyspeje dalsi mladik Weber a mohl se pak zaucovat aji Jared Tinodri
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to je trošku alibistický argument - ano, teď vedeme v divizi, ale ruku na srdce, ty výkony tomu postavení neodpovídají a myslím, že hned zápas proti Flyers nám ukáže, jak na tom doopravdy jsme. A těmi šoky byla myšlena určitě výměna Haláka za hodně slabou protihodnotu, mladší Kosticyn za nic (když Boyda nechceme smajlik) a naposledy O´Byrne opět za, mírně řečeno, diskutabilní náhradu. Přijde ti to málo...? Víš, přijde mi zvláštní, že když jsme měli "kapitál" na výměnu (Halák), nevzali jsme hráče typu Oshie, Backes či Boyes - teď, když nemáme co nabídnout, sháníme křídlo do prvních dvou lajn... Tomu se říká "koncepce"...
 
Avatarpicard je v poho 5-6 .obranca..
ale my po markovovi potrebujeme do prvej obrany...
 
AvatarCarey Price is named first star of the week in the NHL

smajlik
 
15.11.2010 19:34 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Pokud ty "soky" vedou k tomu, ze jsme treti v konferenci, nemam s tim problem. A jak pise Rexxarus, nezapominat na Picarda! Taky myslim, ze se ukazal ve velice dobrym svetle. Markova samozrejme nenahradi, ale diru v obrane by mel zacelit bez problemu. Spis se bojim, jak se tohle vsechno promitne do vykonu Hamrlika se Spackem, kteri sli pri mensim zatizeni konecne nahoru.
 
15.11.2010 19:30 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarnevím proč opomíjíte Picarda. Na to že je v týmu nový je mít v /- ( 7) skvělý výsledek. Sice na PP to asi není to pravé, ale hned bych ho neodsuzoval...
 
15.11.2010 18:56 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Phaneuf je jeden z nejpreceňovanejších hráčov celej NHL. On v Habs ani náhodou! RadšejTomáš Kaberle alebo Luke Schenn. Tím sa končí tento rok zmluva s Leafs.
 
AvatarNo..priznajme si.. Markov nepodpise pod 5 mega. to radsej bude za vymenu..
Ja by som ho vymenil.. Taky phanef by bol pre nas original. im chyba ofensiv defens...

Co sa tyka utocnika co ma prist..vela moznosti uz nie je , zrejme prijde niekto starsi...
 
AvatarReakce na příspěvek:Moc by se mi líbil Blake Wheeler z Bostonu, je to power forward, který by se nám myslím hodil - objevil se na NHLpro ve spekulacích o přestupech, má roční plat okolo 2,2 mil dolarů...Markova bych podepsal jedině s menším platem a bonusem za odehrané zápasy...bojím se by ho moc týmu v této situaci a s jeho platem nechtělo - jedině nějaký kamikadze management jako je ten náš smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, jeho další podpis je ve světle jeho křehkého zdraví nelogický, proto u nás podepíše...smajlik. Já si myslím, že ho z Montrealu ani po tomhle odejít nenechají. Pokud bude 3 měsíce mimo, nebude se po tu dobu započítávat do "cap hitu" jeho plat, ne? Že by se znovu objevil na scéně M.A.Bergeron... smajlik? Už nějak dlouho nebyla moje nervová soustava pořádně pocuchaná... smajlik! Každopádně jsem zvědavej, koho se podaří Gauthierovi sehnat, ať už to bude ten slibovaný útočním nebo nějaký záskok do obrany na přesilovky právě typu Bergerona.
 
15.11.2010 14:53 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarPodle mě je blbost ho znovu podepisovat. Peněz bee nehorázně a je pořád jen zraněnej.. Já bych ho vyměnil dokud je čas.. Ale za něco pořádnýho, myslím že šoků nám Gauthier udělal za dobu působení hodně smajlik
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík