Markstom zastavil Montrealské střelce, Calgary vyhrálo 2:0

31.01.2021, 08:31 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Neprůstřelný Jacob Markström se postaral o to, že Calgary dokráčelo k vítězství. Vítěznou branku si na své konto připsal Johnny Gaudreau již ve čtvrté minutě utkání. Žádný z hráčů Montrealu nedokázal hostujícího golmana překonat, v závěrečné minutě tak potvrdil výhru Calgary, střelou do prázdné branky, Mikael Backlund.

Calgary se tak stalo prvním týmem této sezóny, který dokázal Montreal porazit v základní hrací době.

Branky a nahrávky
4. Gaudreau (Lindholm, Tkachuk), 60. Backlund (Lindholm).

Statistické okénko
Střely na bránu: 37 - 33 | Přesilová hra: 0/5 - 1/6 | Trestné minuty: 16 - 14

Kdo se postavil do brankoviště?
Jake Allen (MTL) - 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,9%, odchytal 58:51
Jacob Markström (CGY) - 37 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:56

Tři hvězdy utkání

1. Jacob Markström (CGY) - 37 zákroků
2. Jake Allen (MTL) - 31 zákroků
3. Johnny Gaudreau (CGY) - 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
02.02.2021 03:54 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPrej koncovka Habs problém v 2021 říkali :)
 
02.02.2021 03:32 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarJá to nějak nestudoval a myslel si to samé, ale dnes komentátoři na TSN říkali, že je to tak a MB to bude muset nějak řešit.
 
02.02.2021 03:29 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTak zatím se na ty naše zápasy kouká moc dobře. Všechno funguje, brankáři chytají, obrana brání a útok střílí góly (až teda na zápas s CGY, to byl den blbec). Jednoduše jdeme z našeho pásma a v útočném jsme silní na puku a dokážeme toho hodně vymyslet. Doufejme, že to vydrží co nejdéle, kádr na to je. Mete dnes taky zahrál slušně. Přes waiver snad do taxi už nemusí, to bylo jen na začátku, ne?
 
02.02.2021 02:47 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarMayers dneska aspon sezral slusnej slap shot od Webera kdyz nic jinyho....za Armiu.
 
02.02.2021 02:39 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarTak názor na to že nebudem dávat goly je snad smeten ze stolu. Stačí se podívat jednak na naši soupisku a druhak na statistiky vstrelenych golu.

Dneska co predvadi Perry wow. Ten chlap me fakt bavi a nechci o nej prijit protoze je to PO type player. Kdyz ho budeme chtit dat do taxi musi na waiver a tam ho nekdo stahne....takze koho obetovat. Jsem pro Byrona jeho prinos pro tym je bez diskuze nejmensi.
 
AvatarAle začínáme pomaloučku najíždět na naší největší bolest - koncovku. Jak to doteď bylo výborný, tak nyní mi přijde, že s tímhle se nám to malinko začne zadrhávat...
To je u mě negace a domýšlení ve smyslu že po jednom špatném zápase to s námi půjde už jen z kopce smajlik O nice nejde, to bylo jen malé pošťouchnutí. Já myslím, že máme na to se z toho oklepat a zase začít střílet branky, i když se přiznám, že jsem od tohoto týmu vynulování nečekal tak brzy. Ale co, když může Carolina vynulovat ofenzivu Bolts, tak co by nás nemohl Markstrom.
 
AvatarNegativní a dokonce domýšlivý - proč jako...smajlik? Kvůli tomu, že jsme pálili pořád doprostřed brány? O odevzdaném zápase jsem taky vůbec nic nepsal a ani si to nemyslím, jen to prostě třeba nebylo jako třeba proti Edmontonu nebo Vancouveru v některých zápasech. Je mi jasný, že vyhrávat nemůžeme pořád, takový snílek nejsem smajlik, jen jsem popsal to, co jsem na ledě viděl - to je celé.
 
AvatarMíro sakra nebuď tak negativní a domýšlivý, to je hrůza smajlik smajlik smajlik Máš pravdu, s postupem času to byla křeč a bez invence, ale to je o hlavě, prostě to Markstrom zavřel, rozhodně bych neřekl, že to je nájezd na naší starou bolístku a to je koncovka. Nejsme kapela, nemůžeme pořád vyhrávat. Hlavní je, že jsme byli o něco lepší skoro celý zápas, měli jsme víc šancí, jen to tak bohužel někdy je, že to tam nespadne. I oni toho měli dost a vylámali si zuby na výborném Allenovi, zápas rozhodla jedna chyba a dobrý střelec dva metry od brány. Velké pozitivum je, že máme konečně dvojku, která dokáže vyrovnat výkony Caryho, to bych si z toho zápasu odnesl já. A jak říká Michal, nebylo to odevzdané, bojovali a chybělo málo alespoň k bodu. Za mě ok i přes prohru.

Jinak souhlas, melu to tady furt dokonala, ale sudí jsou výsměch, Players safety s tím hitem na hlavu KK taky beztak nic neudělá, prostě joke, ale keců mají všichni tři prdele o tom jak je třeba předcházet otřesům mozku.

Taky jsem si nevšiml co se stalo Andymu, snad to nebude nic s tím ramenem.

Jinak Danault zase ukázal, že opravdu nemá na to, aby velkohubě odmítal třicetimilionové smlouvy, nevím co si ten kluk myslí, ale pokud míní jít na kovidem zdecimovaný trh s tím že mu někdo dá víc, když by netrefil ani moře z pouště, tak prosím.
 
AvatarSouhlasím s Michalem, že v každém zápase to tam padat prostě nemůže. Nemyslím si, že by jeden nepovedený zápas začal ukazovat naší starou známou nemohoucnost v koncovce, ale selhali jsme v ní v tomto zápase dost to je pravda. Rozhodně souhlasím s Mírou s tím zákrokem na Kotkaniemiho, asi si budu muset někde najít a přečíst za co všechno se vlastně vylučuje, protože těm rozhodčím popravdě někdy moc nerozumím. Tohle podle nich není minimálně na dvě minuty, ale hlavně, že nějaké drobné zahákování se hned píská.smajlik No nic, každá série jednou končí a máme první prohru v základní hrací době, ale hlavu vzhůru.
 
AvatarNo, mně to právě přišlo trošku křečovitý, jak jsme postupem času pořád pálili jen doprostřed brány... Samozřejmě, že Markström na tom má velký podíl, ale nijak jsme ho nedokázali překvapit, řešení těch nájezdů mi přišlo pořád téměř stejné...
 
AvatarSmolný zápas, kde jsme zase prochrápali 10 minut a pak přes dost šancí neotočili. Byla i solidní smůla, kdy Suzuki nepřehodil puk přes ležícího brankáře, Weber trefil tyčku, několik nájezdů 2 na 1 nebo dokonce i 3 na 1. Neřekl bych, že najíždíme na naši slabost, každý zápas to tam prostě nepadá, nejsme Moravanka, abychom pořád vyhrávali. Dnes byla smůla spolu se skvělým Marskromem a první prohra je na světě, ale rozhodně jsme neopředvedli odevzdaný nebo jalový výkon, hokej super z obou stran a my měli jen horší koncovku. Prodloužení by slušelo více...
 
AvatarTakže první porážka v základní hrací době je na světě a opět to bylo zpočátku to samé jako v předchozím zápase - znovu z naší strany strašně rozpačitý začátek, Calgary tentokrát bylo ještě lepší a hlavně první gól dali oni, od toho se odvíjel další průběh. Postupem času jsme sice hrozili víc a víc, ale bylo to jalové a hlavně Markström byl v pohodě - a taky je pravdou, že když většinu střel pálíme přímo doprostřed, těžko asi dokážeme tak velkého gólmana překonat... Vůbec nevím, co se stalo s Andersonem, někdy v první části zmizel ze sestavy, takže je nejspíš zraněný... Opět nechápu neodpískání jasného zásahu do hlavy Kotkaniemiho, od čeho tam ti rozhodčí do p*dele jsou??? Allen velmi dobrý a spolehlivý výkon, zatím jsem s ním spokojený. Ale začínáme pomaloučku najíždět na naší největší bolest - koncovku. Jak to doteď bylo výborný, tak nyní mi přijde, že s tímhle se nám to malinko začne zadrhávat...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Calgary Flames
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík