Montreal vykradl Winnipeg

16.03.2021, 07:56 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Canadiens se po dvou prohrách Calgary pokusili naladit na vítěznou vlnu na ledě Winnipegu.

Do vedení 1:0 se Montreal ve čtvrté minutě díky skvělé kombinaci Anderson- Drouin, kde pak zakončil Kotkaniemi.

Další větší šance byla na začátku druhé třetiny, kde trefil Petry tyč. O pár sekund později to bylo ale už 2:0. Anderson se nejlíp orientoval před brankou a z ostrého úhlu ho propálil. Využil tak přesilovou hru. Odpověděli také hosté, když Kyle Connor využil přesilovku. Anderson o chvíli později trefil druhou tyčku v zápase. V polovině utkání měl Brendan Gallagher možnost trestného střílení, ale neproměnil. Ke konci druhé třetiny využil obrovskou chybu domácích Toffoli, který se najednou ocitl v situace tři na brankáře. Útočník Habs tak vzal zodpovědnost na sebe a zvýšil na 3:1.

Winnipeg dokázal snížit na 2:3 ve třetí třetině díky parádní souhře v přesilové hře, kdy se z první trefil podruhé v zápase Kyle Connor. Skóre na konci utkání už jen korigoval Tyler Toffoli do prázdné brány.

Na obou stranách excelovali golmani, zápas v podstatě rozhodly dvě hrubky domáci obrany, kdy jeli tři útočníci Habs na jednoho, resp. podruhé tři na samotného golmana!

Winnipeg Jets: Montreal Canadiens 2:4

Góly Habs - Kotkaniemi, Anderson, 2x Toffoli

Střely na branku: 36:31
Carey Price- 34/36 - 94,44%

Hvězdy zápasů
1. Tyler Toffoli 2+1
2. Kyle Connor 2+0
3. Carey Price 94,44%

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarPěkný hokej z obou stran zvládli jsme to velmi dobře, ale je potřeba si říct, že Jets nám k těm gólům hodně pomohli. Musíme bodovat i v následujícím zápase a udělat delší vítěznou sérii, jinak to nebude vůbec dobré. Canucks a Flames nám dost šlapou na paty. Hodně se mi líbil Kotkaniemi, Toffer a Andy jsou samozřejmě automaty na ofenzivu. Naopak Byron Nevýrazný, ale totálně nevýrazný, mám ho rád a je mi to moc líto. Carey byl bezchybný.
 
AvatarOdehráli jsme to solidně, šancí bylo celkem dost, Petry zvonil jak zvony o poledni, neproměněné trestné střílení atd. Při tom všem ale velmi dobrý výkon Price a pár hodně důležitých zákroků. Složení útoků mi přišlo, že fungovalo lépe než naposledy, tak snad to vydrží - nejvíc se mi líbil útok Drouin-Kotkaniemi-Anderson. Suzuki se mi poslední dobou dost ztrácí, teď to vypadalo s Toffolim o něco lépe. Co ale nepochopím, to je složení obrany - co tam dělá Oullet, kde je Mete??? Konec jsme si dost zkomplikovali, tam snad v posledních minutách nebylo na naší straně vyhrané buly, což je v obranném pásmu velký problém v takové fázi zápasu...
 
AvatarPřesně, nastolit trochu konzistenci a ne hrát jak totální lamy a pak dominovat, to je o ničem. Tak jen tak dál, tento týden je ideální na to se konečně zvednout a nasbírat body.
 
AvatarDnes rozhodně zasloužené, konec jsme si lehce zkomplikovali, ale celkově dobrý výkon. Petry 2 tyčky, Gally nedal nájezd a šancí bylo ještě o dost víc. Jako dnes to chce hrát ovšem ve více zápasech po sobě, jinak je to o ničem...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Winnipeg Jets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík