Cole Caufield rozhodl svým prvním gólem v NHL zápas s Ottawou

02.05.2021, 08:41 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal slaví důležitou výhru v boji o postup do play-off, ačkoliv ještě jedenáct minut před koncem prohrával o dvě branky. Na úvodní branku se čekalo více než polovinu zápasu, když v 35. minutě otevřel skóre Tim Stützle. O deset minut později se prosadit Thomas Chabot a s domácími to vypadalo bledě. Jenže už za dvě minuty po parádní individuální akci snížil Jeff Petry, a i když úspěšná trenérská výzva vzala přesilovkovou trefu Suzukimu, Montreal se nakonec využité početní výhody dočkal, v 55. minutě vyrovnal Tyler Toffoli. V prodloužení pak o výhře Canadiens rozhodl Cole Caufield, pro kterého to byla první branka v NHL vůbec.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNemám nic proti Drouinovi, mám ho rád, ale myslím, že je na čase, aby šel. Co tak vnímám, tak nám vlastně ani nechybí v sestavě. Ale uvidíme, visí nad ním velkej otazník. Každopádně, jestli se Price do PO nedá do kupy, tak to bude problém. Ale věřím, že Primeau by byl za něj skvělá náhrada a určitě by se chytl.
 
AvatarAno Armia byl pro nás nepostradatelný první rok, protože jsme pořád byl malí v útoku, teď je to lepší a máme velice urostlý tým, ale za mě je určitě potřebný pořád a velice doufám, že ho podepíšeme i na příští rok, to naprosto ve všem řečeném na jeho adresu souhlasím. Jeho schopnost podržet nebo sebrat puk je skvělá, jen škoda jak jsem říkal, že ty velice šikovné ruce neumí přetavit aspoň v trochu lepší ofenzivní čísla.

Uvidíme co bude příští rok, uvidíme co Danault, za mě nechat jít pokud nepřistoupí na plat stejný jako má doteď, což by bylo naivní si myslet, ale bezprecedentní situace s koronou plus jeho ošemetné výkony, proč ne, ale cokoliv nad 3,5 mil per je v současné době za něj přespříliš a jak je tady řečeno, Poehling na farmě jede a snad by jej uměl nahradit, já v to věřím.

Drouin je velká neznámá, hokejově jsem nad ním dávno zlomil hůl, ale osobně to musí být fajn kluk a nic špatného mu nepřeju, to je samozřejmost. Pokud to je problém podobného charakteru jako měl Lehner, tak o to víc přeju at se z toho dostane, v tomto ohledu je pak hokej naprosto nepodstatný.
 
AvatarO Armiovi jsem to tu psal od samého počátku, co začal u nás hrát - dokáže podržet puk v situacích, kdy se to zdá až neuvěřitelné, i když někdy to už trochu přehání a hraje i za vlastní bránou dost na riziko, což se mu už několikrát nevyplatilo. Jinak ale úžasná dovednost v odebírání puků. V té první sezóně u nás se dostal do laufu a veliká škoda pak bylo to jeho zranění, myslím tehdy na Rangers, a pak už se do té formy nedostal...
 
03.05.2021 19:43 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarParda - souhlas
Zároveň si ale nemyslím že je to v jeho podání černé či bílé - on je platný pro tým vždy i když neboduje. Je to takový typ co v útočné třetině hraje tak jako ostatní v obranné. Podrží puk rozehraje nebo u mantilu puk vybojuje,urdží - což u 80% našich forwardů zkrátka není.
 
03.05.2021 15:14 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
snad jsem si vybrali ten nejhorší výpadek výjimečně před PO a zase překvapíme, aspoň trochu. myslím, že příští rok se máme na co těšit (viz Poehling na farmě a progres ostatních).

naší nadějí bude že Caulfield a Primeau třeba zazáří a pomůžou nám přejít přes první kolo.

to by byla vysněná varianta.

a kdyby se Drew vrátil silnější. třeba to fakt má jen v hlavě - a jestli mu někdo může pomoct tak je to Ducharme, kterej ho zná... Nebo ho dát rozehrát na formu.

nebo se už nikdy nevrátí, ale to si pořád nepřipouštím ( i když by to zlomyslně vyřešilo ten kontrakt a možná by se ulevilo i jemu ) rozhodně to není primadona ale má podobný problém jako třeba Robin Lehner z Vegas
 
Avatarlord- Armia je zvláštní hráč, všichni o něm ví, že má top skill, ale z nějakého důvodu to není schopen potvrzovat a ukazovat každý zápas, což myslím stále platí. Má zápasy kdy je nejlepší útočník týmu, ale pak taky spoustu zápasů, kdy se nepotká s pukem. Právě proto není hvězdný hráč, ale \"jen\" velice solidní hráč do 2./3. útoku.

Drouin nechybí vůbec, to je pravda. Carey zatím taky ne, ale na PO ho potřebujeme, to je bez debat.
 
AvatarTak to je snad nad slunce jasný, že Toffoliho, jakožto našeho nejlepšího střelce, budeme v PO potřebovat...smajlik. Já tedy u Staala jsem pořád hodně skeptický, na rozdíl třeba od Pardy - sice teď ta jejich řada nehrála špatně (a je to zásluha pracovitosti Frolíka), ale jinak konkrétně u Staala nevidím prozatím vůbec žádný přínos...
 
AvatarZa mě velice povedený zápas z naší strany. Dvakrát po sobě otočit zápas v náš prospěch, to zvedne hodně sebevědomí. Jak už to tu někdo napsal, Ottawa se zvedá, má mladé hráče, kteří jsou rychlí a šikovní na puku, což se teď ukázalo. Takže s tímto naprosto souhlasím. Jinak musím pochválit Primeaua, zachytal dobře, podržel nás v několika situacích. Poslední dva zápasy se mi líbil hodně i Frolík, rve se do každé šance, což je dobře. Caufield první gól v NHL a zároveň vítěžný gól, hodně ho to zvedne po psychické stránce. Naopak Petry ukázal svoje kvality, jeho gól na 1:2 byl výstavní. Jak už jsem jednou psal, můžeme být rádi za Toffoliho, momentálně náš nejlepší střelec. Pokud se dostaneme do Play off, budeme ho potřebovat, hraje u nás velmi důležitou roli.
 
02.05.2021 17:47 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarPěkný zápas.
Kdo by před týdnem řekl, že se asi budeme s Jets tahat o 3 místo.
Kdo naši hru pozvedl po návratu ze zranění? Samozřejmě Armia. Jeho přítomnost je hrozně znát, dokáže udržet puk v útočné třetině jako nikdo jiný od nás.

Kdo vůbec nechybí je Price a Druin....
bohužel se ukazuje, že i bez 10M golmana se obejdeme.


 
AvatarNaprostý souhlas s Mírou, snad jen si nemyslím, že by nás přehrávali, spíš nám dávali lekci z produktivity a hodně kousali v protiútocích, podle mě územní převahu jsme měli my a několikrát je tam točili a zamkli v pásmu, že jsme z toho proměnili kulové je věc druhá.

Jinak to byl zajímavý zápas, pro fandu Habs sice trochu o nervy, ale nebyla to aspoň nuda. Petey konečně opět ukázal co v něm je, jak to vypadalo jednoduše smajlik Plus se ještě zaskvěl v OT při nahrávce Caufieldovi, snad půjde zase nahoru ještě když není Shea. Druhý gól moc hezký, Toffer je prostě red hot celou sezonu. V OT to bylo hlavně o nás a Caufield prokázal, že si v takových situacích libuje. A ano, smrdělo to u něj gólem skoro každé střídání, hezky si zvyká. Pochválit je určitě lajnu hlemýžďů, jak je tady někdo vtipně pojmenoval, Perry-Staal-Frolda hráli výborně už v pátek proti Jets a i včera měli několik slušných šanců a malých zámků v pásmu. Kdo by to řekl, že Staal probudí Frolda smajlik Suzy taky výborný, dobrý zápas měl i Romy po slabším pátku.
Když budeme hrát takto, tak to uklepem a snad do PO půjdeme s hlavou vztyčenou, jde to.

A ten neuznaný gól? Jen bych se opakoval, joke a nekonzistence v rozhodování. Ještě že jsme to pak dali znova.
 
AvatarMazec, celá třetí třetina byla jízda. Dvakrát otočit zápas to je určitě dobrá zpráva. Výborný výkon Primeau a Caufield pěkně rozhodl po dobré akci Petryho. Jeho první branka opravdu lahůdka, stahovačka a překrásné zakončení. Neuznaný gól moc nechápu, naštěstí Toffoli po dobré nahrávce Suzukiho vyrovnal. Suzuki vůbec je poslední zápasy produktivní a sakra vidět. Ottawa se pořádně zvedla oproti začátku a je silným soupeřem, navíc už hrají bez stresu a nervů. Jak to vypadá se zraněnými?
 
AvatarA zase ta střelba do zadního mantinelu...smajlik. Ottawa byla herně určitě lepší než Jets, jsou rychlí a mají tam dost šikovných hráčů - myslím, že od příští sezóny o nich hodně uslyšíme. Je opět potěšující, že jsme dokázali zvrátit dvougólové manko a to nám ještě neuznali, podle mě, regulérní gól - s tím atakem gólmanů to fakt někdy přehání a hlavně tam není absolutně žádná konzistence. My jsme se nechávali většinu zápasu trochu přehrávat, ale poslední desetiminutovka byla vynikající, Petry zase jednou (po delší době) ukázal, jak ofenzivní umí být a ten jeho gól byl lahůdkový! Toffoli je prostě střelec, no a na závěr Caufield, který si o ten gól říkal už hodně hlasitě - každým zápasem je vidět, jak si zvyká na tu hru a je víc a víc cítit na ledě. Primeau velmi dobrý výkon, měl tam zásadní zákroky, bez kterých bychom byli už po dvou třetinách hotoví...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík