Dvojzápasy nám letos prostě nesedí, doma jsme nestačili na Flyers.

27.11.2006, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Niittymaki byl v sobotu základním kamenem úspěchu Flyers.Ač to dělám nerad, opět musím použít už otřepané přísloví, že "po hodech přichází půst". Ne snad herní, ale bodový určitě. Po namlsání fanoušků z výhry na ledě nejsilnějšího týmu naší konference přišla ledová sprcha v podobě ztráty dvou bodů pro změnu s aktuálně posledním týmem na východě, Philadelphií Flyers. Druhé zápasy, hrané po necelých 24 hodinách, nám prostě letos nejdou a nejdou - tohle byl už třetí případ. Přitom tentokrát jsme k tomu měli snad nejpřijatelnějšího soupeře.

Ovšem začátek zápasu nevěštil vůbec nic špatného, domácí na led vtrhli silou uragánu a soupeře zpočátku doslova drtili. Postupem času sice náš tlak malinko slábl, ale pořád jsme byli bezpečně lepším týmem. A těch gólových šancí..., škoda mluvit. Předváděli jsme výborný forčeking, z čehož právě ty šance plynuly. Myslím, že právě v první třetině se z našeho pohledu lámal chleba, protože z té spousty gólovek jsme dokázali proměnit pouze jednu jedinou, když po spolupráci celého druhého útoku použil svou perfektní zbraň, přesnou a prudkou střelu zápěstím, Alexej Kovaljov a nedal Niittymakimu šanci - 1:0. Daleko výstižnější by však po první části byl stav tak 4-1, 5-1...! A tak nám lekci z efektivity předvedli v druhé třetině hosté a utkání otočili. Tahle třetina se domácím absolutně nepovedla, i když pár vyložených šancí jsme také měli, ale s jejich proměňováním to bylo stejné jako v části první. Smutným hrdinou v tomto směru se stal Tomáš Plekanec, který v každé z třetin zahodil jednu obrovskou šanci. Jak jsem již řekl, hosté na tom byli v této činnosti podstatně lépe a tak po dvou třetinách svítil na ukazateli stav 1:3. Do poslední části jsme pochopitelně nastoupili podobně jako do první a brzy se dostavil výsledek. Jenom šest vteřin z přesilové hry nám stačilo k tomu, abychom se dostali zpátky do zápasu. Saku Koivu vyhrál buly, přejel si před bránu, kde ho přesnou přihrávkou našel Kovaljov a náš kapitán šikovně tečoval - 2:3. Najednou opět existovalo na ledě jen jedno mužstvo, Habs byli všude o krůček dříve. Hodně byla v těchto chvílích vidět "evropská lajna" Samsonov-Plekanec-Kovaljov, která dokázala soupeře nadlouho zavřít v jeho pásmu. Jenže málo platno, s produktivitou to bylo moc mizerné. Jednou z posledních možností, jak srovnat stav, byla tři minuty před koncem přesilovka 5-4. To by ovšem nesměl na útočné modré ledabyle přijít o puk Ryder a poté to ještě neuvěřitelně umocnit Souray. Tomu se zápas vůbec nepovedl a dá se říct, že se podílel na dvou obdržených brankách. Nejprve na konci druhé části svým ležérním přístupem k puku a pak následným zbytečným faulem nabídl hostům početní výhodu dvou mužů, kterou jsme sice s vypětím všech sil (a hlavně Beginova nasazení, kdy zblokoval během minuty tři tvrdé střely) ubránili, ovšem hned po návratu čtvrtého hráče na led jsme inkasovali třetí gól do šatny. No a poté právě v tom inkriminovaném momentu při naší přesilovce v závěru zápasu "nádherně" namazal Gagnemu před poloodkrytou bránu a ten samozřejmě nepohrdl - 2:4. Souray si pak asi chtěl vylepšit dojem u diváků a vyšlápl si na těžkou váhu Hatchera, ale souboj dopadl tak nějak nerozhodně. Na naší porážce už to ale nic nezměnilo.

Po dvě třetiny jsme byli lepším týmem, ale naše střelecká nemohoucnost nás srazila do kolen a Flyers nám prostě uštědřili lekci z produktivity. Tak teď jen doufat, že to bylo jen chvilkové selhání a že to v úterý odnese v Bell Centre Florida, které máme, mimo jiné, co oplácet - předminulý týden nás ze své arény vyprovodila s výpraskem 5:1...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
28.11.2006 12:00 | reagovat
newt
Ty goly, zase ty goly.. proc nam to tam sakra nepada :(
 
AvatarProtože nemáme, bohužel, žádného elitního střelce. Zpočátku to vypadalo na Rydera, ale ten se teď nějak zadrhnul, Higgins je zraněný a Kovaljov zdaleka nehraje to, na co má. A Koivu sám na vše nestačí a ke všemu to není nějaký rozený ostrostřelec, spíš tvůrce hry. Nikdo další mě nenapadá. Možná v tomhle směru přijde během sezóny nějaký trejd.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 08.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík