Přichází Hamrlík a Smolinski. Odchází Radek Bonk.

03.07.2007, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 
Konečně se to tedy rozjelo. Prvním hráčem kterého Gainey podepsal je český obránce Roman Hamrlík. Roman podepsal čtyřletou smlouvu na 22mil !!! dolarů. Můžeme se tedy rozloučit s Sheldonem který pry údajně odmítl před podpisem Hamrlíka 4-letou smlouvu na 22mil dolarů ! Souray tedy i přes svá velká prohlášení o vůlu setrvat v Montrealu evidentně zůstat nechtěl. Vítej Romane - věřím že budeš lepší jako Sheldon - hlavně dozadu. V poslední sezóně Hamrlík nasbíral solidních 38 bodů v 75 zápasech a hlavně +22 bodů. Uvidíme jak se mu bude dařit v Montrealu.

Další událost mě zklamala - Radek Bonk podepsal dvouletý kontrakt s Nashvillem... Bonk byl můj oblíbenec a navíc ze stejného rodného města :-( Myslím ale že si vybral dobře. V Nashvillu by mohl dostat prostor.

Třetí událostí uplynulého dne je podpis dalšího známého jména a to centra Briana Smolinskiho. Brian podepsal smlouvu na jeden rok na 2 mil dolarů s no-trade klauzulí. V uplynulé sezóne nastupoval za Chicago a Vancouver a přispal si 44 bodů v 82 zápasech. Smolinsky by mohl být kýženým "učitelem nováčku" a přinést do týmu zkušenosti. Bohužel se asi bude prát o místo centra s Tomášem Plekancem.

Tak a teď vo vy na to ? :-)
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarMinuta ticha za Radka Bonka ... :-( Myslim ze nam bude hodne chybet - jeho "cernou praci" jen tak nekdo nenahradi. Spusta lidi od nej chce body ale nevidi ze u nas hral jako jeden z nejlepsich defenzivnich utocniku - dovolim si rict - ligy. S podpisem Hamrlika souhlasim zvlast kdyz Sheldon po jedne povedene sezone dela drahoty. Hamrlik umi navic i branit - je to mnohem komplexnejší hráč. Navíc má stabilní výkonost. Smolinski je taky dobrým tahem a myslím i jeho plat je odpovídající. Navíc udělal 44 bodů na pozici třetího centra což je paráda. Určitě přinese zkušenosti...
 
AvatarTak předně musím říct, že také mě odchod Bonka moc mrzí, naprosto souhlasím s Martinem, že jako defenzivní specialista u nás odvedl v poslední sezóně výbornou práci. Ovšem mnoha lidem "ležel v žaludku" svou vysokou smlouvou a slabšími výkony ve své první sezóně v Montrealu. Škoda... Smolinski je v tom případě naprosto jasná volba, typově bych řekl skoro stejný hráč - pro mě jasný centr třetí lajny, Tomáš musí hrát ve druhé! Co se týká Sourayho, tak mě svým přístupem také zklamal - velkohubá prohlášení jsou rázem pryč, když vidí, jak se roztáčí spirála na trhu volných hráčů. Dalo se to čekat, ale přece jenom jsem věřil v jeho setrvání - teď už nám zbyl na černou práci v šarvátkách jen Komisarek (doufám, že Downey půjde). Hamrlík je dobrá náhrada do přesilovek a lepší volba pro zakládání útočných akcí a defenzivní práci. Kontrakt je celkem vysoký, osobně si myslím, že Markov je lepší. U Hamrlíka mě také trochu mrzí jeho chování ve vztahu k reprezentaci, mimo OH v Naganu, kde viděl, že to bude velký turnaj, se z MS omlouvá a to dost podivnými způsoby - naposledy údajně nebral telefon... Ale to sem nepatří, jako hráče ho celkem uznávám a doufám, že se mu u nás bude dařit a nestane se druhým "Samsonovem"...
 
03.07.2007 12:00 | reagovat
newt
Smolinski by mohl centrovat treti lajnu s tim, ze treba Chipchura, pokud bude v tymu, nastoupi na kridle. Ostatne i Pleky se muze posunout na kridlo, kde by se trochu ztratilo, ze nema pro centra idealni velikost.Jinak jeste ke Gaineymu a preplaceni - me ani tak nedesi vyska tech castek, proste trh je nastavenej abnormalne vysoko, jako spis delka kontraktu. A prave na ni evidentne Gainey nechtel pristoupit. Treba ty ctyri roky pro Romana, to je myslim tak na hranici.Kazdopadne Radkovi Bonkovi preju hodne stesti v Nashvillu a snad ho Smolinski uspesne nahradi, dispozice k tomu ma.
 
AvatarJá bych netvrdil, že Plekanec nemá správnou postavu na centra, podívej na Koivu? A také bych si hlavně přál, aby druhá lajna hrála ve složení Higgins-Plekanec-Ryder, jak už to tady dříve někdo zmínil - nebyls to náhodou ty...?
 
03.07.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Tak mám panové,zase dobrou náladu!!Hamrlíka beru všemi deseti.Je to spolehlivý, málo chybující bek,který to čistí důrazně před brankou,útok dokáže taky podpořit a ještě se včas vrátit.Rváč to není,ale tvrďák to je.Do každého souboje se nebojí vlítnout.Pokud jde o Smolinského,moc ho neznám,ale figuru má a tušim jeden čas ho vychvalovali v Ottawě,později v Chicagu.Řekl bych výborný nákup za 1 milion dolarů.Bonkovu práci určitě zastane.Myslim,že by byl i použitelný v druhém útoku,aniž bych chtěl brát Plekymu místo.S Plekym na druhého centra počítám,ani bych nechtěl změnu.To,že je menší postavy v nové NHL tolik nevadí.Pleky má zanícení pro hru.A to je fajn!!!Třetí centr pro Smolinského neni taky špatné.Pokud se jedná o výši Hamrlíkova kontraktu-je to hodně 22 mil. za 4 roky!!Ale je tak vysoko nastavený trh a alespoň mám pocit,že nepřišlo žádné ořezávátko,spolu s Markovem bude určitě perlit.Za Souraye který měl jednu abnormálně povedenou sezonu je to rovnocená náhrada.Přesilovky můžou zakončovat útočníci/Higgins už nemůže mít takovou smůlu a Ryder přes léto taky mákne a napraví slabší sezonu-já mu věřim/Vzadu potřebujeme jistotu a spolehlivost.Tou Roman je,což se Sheldonovi stoprocentmě říci nedalo!!I tak,jestli odejde budu smutnit.Současný Montreal udělal Souraye a ten byl zkrátka značka Sheldon Souray Montreal!!!Připravil nám hodně radosti!!!Bohužel z těch peněz se hráčům opět točí hlava a ani Shely není vyjímka.Jestli odejde,tak mu přeji,aby se mu dařilo.Třeba se za čas vrátí!!Na rozdíl od vás po Bonkovi plakat nebudu,ačkoli i já jsem musel uznat,že své si odvedl.I tak se sluší mu poděkovat-za snahu.kterou měl.Nadruhou stranu ottawský Bonk a montrealský Bonk jsou dva odlišní lidé.Spoluhráči, nespoluhráči.V Ottawě válel,tady se svým výkonnům ani nepřiblížil a ani se nepokusil své postavení vylepšit.Nebo jenom málo.Je mi líto pánové i když nesouhlasíte.Zvláště poslední část sezony,se lepšil to je pravda,a to i já oceňuju.I tak jsem ho chtěl vidět delší čas, i na přesilovkách.A poslední-v tom se Míro zkrátka neshodnem.Přesilovka je důležitá součást hry a často rozhoduje zápasy.S tim souhlasim,říkají to všichni.A loni jsme díky Sourayovi na nich byli nadočekávání úspěšní!!!To je pravda,ale bez záruky,že to bude vycházet i letos,ať už ze Sourayem nebo bez.Já nechci spolehat jen na přesilovky.Soupeři nespí a budou důsledněji bránit.Nevěřim ani náhodou,že by to zase takovou měrou vycházelo!!!Musí se se i spolehnout na mezihru a s ní vyhrávat zápasy.Založit útok,připravit akci a zakončit!!To někdy vázlo.Ale takhle to celá desetiletí aktivně Montreal hrál a i v současnosti v PO Detroit,Anahaim či Vancouver hrál.Ne čekat,až se náhodou urodí přesilovka a libovat si v tom,že jsme defenzívní mužstvo z bezva golmany a že to tam třeba spadne.Já bych chtěl,aby hráli taky dopředu se zabezpečenou obranou!!!
 
AvatarJá neříkám, že na hře v přesilovce či oslabení má být postavená hra týmu. Ale když se ti dnes stane, že při tom úzkostlivém posuzování zákroků odehrají mužstva více jak polovinu zápasu v těchto speciálních formacích, musí to mít zákonitě svou váhu a umění či neumění zahrát tyto varianty pak rozhoduje zápasy - stačí se třeba podívat na náš poslední zápas v Torontu, kde nás Leafs v přesilovkách v poslední části dorazily. A pokud jsi vzpomenul Vancouver, tak ten mi zrovna nepřišel letos jako ofenzivní smršť, jeho série s Dallasem nebyla zrovna dvakrát koukatelná. Ale to je jedno, já prostě tvrdím, že Sourayho plně na přesilovce nenahradíme, i když Hamrlík je v této činnosti dobrý.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík