" /> " />

Brodeaur a rozhodčí nás "zničili" v New Jersey.

01.12.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

V Prudential Center jsme s Devils sehráli dost nešťastný zápas.Noční zápas s „Ďábly“ z New Jersey se mi hodnotí velice těžce a řekl bych hořce. Těžce proto, že jsme utrpěli celkem debakl 4-0 a podruhé v krátké době jsme nevstřelili žádný gól. Hořce kvůli tomu, že předvedená hra po většinu zápasu zdaleka neodpovídá konečnému skóre, a také kvůli jednomu zásadnímu okamžiku ze strany rozhodčích, který nám, de facto, znemožnil jakýkoliv pokus o obrat ve skóre.

Když jsem se minule zmiňoval o tom, že bychom se měli vrátit k útočnějšímu stylu hry, ani jsem nepředpokládal, že má slova budou mít takový dopad... Do zápasu s Devils jsme vtrhli jako uragán a i díky třem přesilovkám, které vyplynuli z toho, že domácí nevěděli, kam dřív skočit, jsme v prvních zhruba deseti minutách soupeře skoro nepustili do svého obranného pásma a přestříleli jsme ho 11-3! V brance domácích ale stál vynikající Brodeaur a nám chybělo potřebné štěstí. To se projevilo i v samém závěru první části, kdy hrubou chybu Briseboise na útočné modré potrestal snad z první vážnější akce domácích Parise, který tím odstartoval své galapředstavení. V téhle fázi zápasu se nedá našim hráčům, až na bídnou koncovku, nic vytknout – dokázali si vynutit velký tlak a i solidní brankové příležitosti přišly. Na jejich proměňování si ale budeme muset nejspíš někoho najmout... Od druhé třetiny se hra vyrovnala, ovšem skórovali opět pouze domácí – zatímco my jsme přesilovkami v první třetině pohrdali a vůbec jsme tak nepotvrdili pověst nejlepšího mužstva v této herní variantě, domácí byli daleko efektivnější a svou druhou trefu přidal Parise. Pořád jsme však měli i na začátku třetího dějství šanci něco s tím udělat. Ta se definitivně rozplynula v 46.minutě zápasu, kdy došlo, pro mě, k nepochopitelnému zkratu rozhodčích, který nás posléze stál dvě branky v naší síti. Chipchura totiž nejprve zasáhl před zraky rozhodčího jednoho z domácích hokejkou do obličeje, ale sudí nechal v klidu hru pokračovat bez nějaké signalizace vyloučení. O několik desítek sekund později se stejného prohřešku dopustil nechtěně i Latendresse a tentokrát už byl zákrok odpískaný. K mému překvapení a i celé střídačky hostí si najednou rozhodčí vzpomněl, že vlastně i ten první zákrok byl proti pravidlům a vyloučil nám dva hráče na 4 minuty! Absolutně to nechápu, je to veliká chyba sudího, kterou ovlivnil výsledek zápasu. Kdyby správně odpískal hned první zákrok, k druhému by zákonitě nedošlo a my bychom hráli maximálně 4 minuty 4 na 5, což je určitě o něčem jiném, než 3 na 5. Samozřejmě, že domácí nabízenou výhodu využili a to hned dvakrát a bylo po zápase. Zbytek utkání jsme už jen dobruslili, což se za daného stavu dá pochopit.

Nechci samozřejmě všechnu vinu svalovat na rozhodčí, my jsme měli v první třetině tři přesilovky krátce po sobě a spoustu dobrých šancí, z kterých měly padnout góly a bylo by to o něčem jiném. Ale i tak jsem z rozhodčích ve třetí třetině dost rozmrzelý. Snad si spravíme chuť dnes v Bell Centre proti Nashvillu, s kterým se do svého bývalého „domova“ podívá poprvé po dvou letech jako soupeř Radek Bonk. Ve čtvrtek v Ottawě Predators ukázali, že se šelma po ospalém začátku hodně rychle probouzí...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
03.01.2008 12:00 | reagovat
mimino | mavercik@seznam.cz
mohl bych poprosit nekoho aby mi napsal nebo poslal na email link kde mohu sledovat prime prenosy zapasu habs...predem dekuji
 
05.12.2007 12:00 | reagovat
Petr
Zápas s Detroitem bylo pro mě dost velké utrpení. Hlavně tedy naše přesilovky. To, že křídlo prvního útoku hraje bek, svědčí o mnohém. Jedině Plekancova lajna měla světlé okamžiky. Koivu bojuje, ale prostě to nestačí. Ryder je úplně na dně a musí jít na tribunu nebo pryč. Nechápu proč nehraje Grabovskij. Musí se něco stát, jinak dopadneme jako loni. Dnes to byl opravdu otřes a 1:4 je pro nás po předvedené hře hodně dobrý výsledek.
 
AvatarNaprosto souhlasím s Petrem, to, co jsme předvedli, byl děs a hrůza...
 
AvatarO prohře v NJ nemá smysl mluvit. Doma s Predators jsme trestuhodně ztratili třígólový náskok. Tohle by se opravdu nemělo stávat - je to fakt škoda. Dále bych chtěl říci že každý asi ví jaká je Bobova přestupová politika a opravdu nečekám nějaké výrazné posily, nebo trejdy. Tým nehraje špatně - i přes poslední slabší výsledky. Musíme si uvědomit že letošní NHL je neskutečně vyrovnaná a rozdíl mezi první a předposledním týmem je 7 bodů !!! Což je opravdu minimum. Proto každý ztracený bodík i na nájezdy má obrovskou váhu...
 
AvatarŽádné velké jméno rozhodně nepřijde a už vůbec ne teď, protože, ač máme v poslední době rozkolísané výkony, je na nějaké takovéto řešení příliš brzy. O případných posilách se bude podle mě uvažovat nejdříve tak na přelomu ledna a února. V úterý na Galaxii Canadiens s Detroitem, tak jsem moc zvědavej, jak se popasujem s tou ofenzivní sílou Red Wings. Jinak Bonk nám to tedy nechal tedy pěkně "sežrat"...
 
02.12.2007 12:00 | reagovat
Míra
Nemám slov! V půlce poslední třetiny vést o tři góly a pak ještě dokázat prohrát na nájezdy, to je na mě opravdu moc... Bonk se nám pěkně pomstil - v poslední minutě vyrovnávající gól a pak rozhodující nájezd, tomu se fakt říká sladká pomsta. Nevím, co se s námi děje, tohle by se rozhodně stávat nemělo a opět jsme byli totálně přestřílený. Souhlasím s Petrem, náramně to začíná připomínat minulou sezónu, to také zhruba v tomhle období začal náš největší útlum. Snad to letos pravda nebude.
 
02.12.2007 12:00 | reagovat
Petr
Taky jsem ze zápasu s Predators mírně řečeno rozčarovaný.
 
02.12.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Tak nevim,padá na nás deka.Po debaklu z New Jersey další prohra po penaltách.Místo aby jsme Ottawu dotáhli,začínáme uvadat.Bob by si měl sednout a promyslet nějaké ty posili.Doufám že neveme Recchiho za Haláka,jak se psalo.Ale někoho,kdo tu odehraje alespoň několik sezon.Pořádného střelce.Nedaří se Senárorům. Od nich bych se posilám nebránil.Je to sice divizní soupeř,se kterým se obvykle nemění,ale vzhledem k jinému rozlosování zápasů v příštím roce.... možná by se tolik necukali.Zkrátka někdo přijít musí,takhle dál to nejde!!!
 
01.12.2007 12:00 | reagovat
Petr
Mám z posledních našich výsledků takové smíšené pocity. Na jednu stranu si říkám, že to není pořád nijak špatné, ale zároveň mám takové mrazení, aby se neopakovala loňská povánoční krize. Přestože nejsem příznivcem unáhlených řešení v podobě uspěchaných výměn ( z let nedávno minulých jich bohužel známe dost), nyní by dle mého názoru nějaký impuls neškodil. Možná i nějaký hráč z farmy na pár zápasů. Rydera naopak na pár zápasů na tribunu, protože co on spálí, je až neuvěřitelné. Snad má vše Bob a Guy pod kontrolou a poučeni z minulé sezóny, včas zareagují na hlubší problémy.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík