Emocemi nabité derby přineslo probuzení Samsonova a cennou výhru!

13.12.2006, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 
Spousta věcí visela nad úterním derby proti Bruins - tragické události kolem Gaineyho dcery, bostonský talent Kessel byl diagnostikován s rakovinou... emoce tomuhle zápasu skutečně nechyběly. Bell Centre drželo chvíli ticha za Lauru Gaineyovou, ale brzo poté mělo publikum důvod vybuchnout nadšením. Habs vlétli do zápasu jako draci a odměnou byly přesilovky. Hned první potrestal Markov a i v dalších v rámci úvodní třetiny jsme měli několik slibných šancí. Toivonen bohužel vychytal jak Samsonova, tak Koiva.

Ve druhé třetině pokračoval náš tlak, bohužel Bruins se podařilo pro změnu v jejich přesilovce srovnat, trefil se Savard. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, děsivý střelecký půst konečně prolomil právě Sergej Samsonov, jenže hosté okamžitě opláceli po individuální chybě Kovaljova. Canadiens sice nijak nepolevili z tlaku, ale rozhodnutí mělo přijít až v závěrečné části zápasu.

Ta se obešla bez vyloučení a z naší strany pokračoval útočný hokej. Pak konečně přišla velká chvíle Tomáše Plekance, kdy vybojoval puk a naservíroval gólovou přihrávku Samsonovovi. 3-2! A představení neskončilo, Habs patří velký dík za to, že konečně dokázali udržet otěže zápasu pevně v rukou (zvlášť proti rozjetým Bruins), a i když Aebischer podal "jen" standardně dobrý výkon, naši prostě bostonské hráče k ničemu zásadnímu nepustili. Čtyři minuty před koncem navíc přidal další gól Latendresse, když obešel zjevně přepracovaného Cháru a prostřelil Toivonena. Bod za asistenci si připsal i z farmy povolaný Maxim Lapierre, který skvěle zastoupil zraněného Bégina.

Bruins ale na poslední chvíli sebrali zbylé síly a zápas zdramatizovali tečovaným gólem Tenkráta při závěrečné powerplay. Aebischer měl najednou plné ruce i nohy práce, ale nic dalšího už se nestalo a oba cenné divizní body zůstaly doma.

Snad až na ospalého Kovaljova (který notně zaostával za skvělou prací Plekyho se Samsonovem - oba získali ocenění hvězdy zápasu) lze tedy jen chválit. Výborný výkon odvedl i Niinimaa, snad se opravdu dostává do formy. Pořád nám chybí trochu štěstí v zakončení (Ryder si opět tykal s tyčemi), ale s takovýmhle nasazením ty góly prostě přijít musí.

Tahle výhra navíc byla pro Gaineyho. Co dodat...
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
15.12.2006 12:00 | reagovat
LordRahl
Takze zkratka pouze radio a highlights, nejakej zeznam nebo primej prenos does not exist. Jinak tu nocni suvu znam moc dobre..clovek ceka cea a pak ve druhz tretine usne...nastesti v Australii je kolem 11 kdyz se hraje.
 
14.12.2006 12:00 | reagovat
LordRahl | l.rahl@seznam.cz
Zdravim, zprvu jsem rad ze to na techdle strankach zije, pak bych se vas chtel optat na nejakej link kde muzu na netu sledovat zapasy a nebo alespon highlighty. Diky.
 
AvatarHighlights můžeš sledovat na nhl.com, tsn.ca nebo canadiens.com, pokud tedy chceš vidět jen Habs. Vše na téma "NHL live na netu" získáš na stránkách myp2p.eu . A co dres, jsi spokojený?
 
14.12.2006 12:00 | reagovat
LordRahl
Dres snad dobry, odjel jsem aniz bych ho videl -mam jen fotky cos poslal-casto se tady kocham a taky hraju NHL 07 :-) , ja jen ze ty clanky o zapasech sou tak podrobny jako by jste ty zapasy sledovali...tak sem chtel znat svy moznosti.
 
AvatarTak některé zápasy opravdu sledujeme (tedy aspoň já ano) a třeba Lukáš je dost často poslouchá přes internetové rádio a protože jeho angličtina je tak dobrá, může pak napsat hodně autentický článek.
 
14.12.2006 12:00 | reagovat
newt
Jak pise Mira, zapasy vetsinou sledujeme, bud pres videostream nebo po radiu (CJAD.com), jen to chce byt nocni suva :)
 
14.12.2006 12:00 | reagovat
Gagner | Joachym.Gagne@seznam.cz
njn, TVU player a Sopcast jsou užitečný věci :)
 
AvatarNo já bych ten náš úvod rozhodně nevyzdvihl - naopak mi první dvě minuty připadalo, že Habs ještě spí, protože nebyli schopní založit pořádnou akci a hra se odbývala pořád v našem obranném pásmu. Naštěstí nám vyšla ta přesilovka, to nám pomohlo. Máš pravdu, že Kovaljovův přístup ke hře je takový rozpolcený - nejprve předvede nádhernou "žabku" přímo na hokejku Markova před odkrytou branku a poté naprosto fatální chybu, za kterou by se snad měli stydět i v juniorských kategoriích. Bylo ale vidět, že Souray v přesilovkách chybí moc, až na tu jednu byly takové neslané-nemastné. Moc se mi líbil třetí útok a samozřejmě Plekanec se Samsonovem, i když se nemůžu zbavit dojmu, že Samsonov hraje hlavně vůči Tomášovi hrozně sobecky - kolik on měl možností nahrát mu do daleko lepší pozice, ale on to raději táhnul sám nebo dokonce nahrával zpátky... Ale ten jeho první gól byl nádherný, to se musí nechat. Celkově se mi naše hra líbila a nechytat na druhé straně vynikající Toivonen, bylo rozhodnuto už po půlce zápasu.
 
13.12.2006 12:00 | reagovat
newt
Z Kovaljova mam vazne rozpacity dojem. Krome te fatalni chyby odehral celkem normalni zapas, ale porad to pusobilo, jako by jeho kolegum v lajne chybel ten treti do party. Opravdu bych se nezlobil, kdyby Carbo zkusil Kovaljova prohodit s Ryderem. Obema se prilis nedari, tak to chce zkusit nejakou zmenu.
 
13.12.2006 12:00 | reagovat
newt
A jeste dodam, ze jsem zapas sledoval na radiu a ted koukam na highlights a zvlast ten Latsuv gol vypada trochu jinak, nez to popisoval komentator :)
 
AvatarLatendresse si perfektně pokryl puk a myslím, že Toivonen tu střelu vůbec nečekal. Cháru ale dobře udělal před třetím gólem Plekanec a pak ta jeho nahrávka, to bylo super. Máš pravdu, že změnu těchto dvou hráčů by to určitě chtělo, Ryder mi také nepřijde ve své kůži, včera tam zase měl minimálně dvě tutovky a to se mu dříve nestávalo, aby z takových pozic nezavěsil. Kovaljov je platný jen při přesilovkách, tam je cítit, jinak při rovnovážném stavu mi přijde, že se přišel jenom tak pěkně "sklouznout"...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 04.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík