Ukázka, jak nevyhrát zápas

27.01.2010, 15:03 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková
 

Tomáš Vokoun pokračuje v zámořské NHL ve výborných výkonech. Brankář Floridy vychytal v úterním zápase výhru nad Montrealem 2:1.

Na Vokouna vyzrál pouze spoluhráč z národního týmu Tomáš Plekanec, který v 39. minutě využil přesilovou hru a dostal Canadiens do vedení 1:0. V třetí třetině však skóre otočil dvěma góly domácí útočník Shawn Matthias.

V 44. minutě nejprve vyrovnal z trestného střílení, sedm minut před koncem základní hrací doby pak vstřelil vítězný gól, když dorazil střelu Michala Řepíka, který byl v úterý povolán z farmy v AHL.

"Na začátku třetí třetiny vedeme 1:0 a po chybě pustíme soupeře do protiútoku. To se nám prostě nesmí stávat," zlobil se trenér Montrealu Jacques Martin, který v létě opustil funkci generálního manažera Floridy.
"Domácí nás dnes přehráli, byli lépe připraveni než my. Pár situací jsme vyřešili opravdu špatně, a to nás stálo zápas," dodal.

Florida se díky vítězství bodově dotáhla na Montreal v tabulce Východní konference. V ní se s 55 body dělí o šesté místo s Philadelphií, newyorskými Rangers a právě Montrealem.

preview Tampa Bay Lightning

Floridská mise pokračuje dalším zápasem proti Tampě. 7. listopadu vyhráli Lightning v Montrealu 3:1. 30. prosince v St. Pete Times Forum pro změnu zvítězili Canadiens 2:1 gólem Tomáše Plekance v prodloužení. V obou zápasech se jako šťastný střelec projevil Brian Gionta.

Po famózní výhře na Rangers přišlo vystřízlivění v podobě prohry 1:2 na ledě Panterů. Montreal by přestřílen poměrem 29:17, přičemž ve druhé třetině vystřelil jen čtyřikrát. Florida navíc hraje bez svých důležitých hráčů, Nathana Hortona a Davida Bootha.

Po hořké porážce 2:8 od Rangers se Tampa oklepala a má nyní sérii dvou výher. Přehrála Toronto 3:2 v prodloužení a Atlantu 2:1 po samostatných nájezdech. V tabulce je teď Tampa třináctá se dvaapadesáti body. V případě výhry by se Montrealu přiblížila na rozdíl jediného bodu.

Z posledních šesti zápasů má Vincent Lecavalier deset bodů. Velmi produktivní je mladíček Steven Stamkos. Z posledních třech utkání má na kontě hned dva góly a tři asistence. U nás se daří Cammallerimu. Už pět zápasů pravidelně boduje, má z nich osm kanadských bodů.

Pochybnosti se opět snášejí nad startem Paula Mary. Gólman Tampy Mike Smith už tento týden absolvoval celý trénink a s největší pravděpodobností bude náhradníkem. Levé křídlo Stephane Veilleux včera s týmem trénoval, ale jeho start se také zpochybňuje.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
28.01.2010 18:06 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatar"Ale v tamní média se už začínají obracet k Halákovi."

No to jsem zvědav. Ta atmosféra v kabině zcela odpovídá výkonům na ledě, teď je otázka ja se to bude řešit. Bobovi vážně nezavidím, nicméně divím se že to utajovali celý týden...holt Montreal.
 
Avatarhttp://hokej.idnes.cz/hadka-v-montrealu-nepotrebujeme-te-kricel-na-golmana-price-spoluhrac-1i5-/nhl.asp?c=A100128_125939_nhl_cig hmm... Je pravda, že mi Price přijde v brance jak kdyby mu to bylo jedno, jestli vyhraje, či ne...
 
28.01.2010 15:27 | reagovat
theo33 | matts88@seznam.cz
Rexi: na Tsn se tak markov vyjádřil, a co se týče Cammyho, tak to mi příjde také z jeho posledních zápasů.
 
28.01.2010 13:42 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Kde si to vyjádření četl? Kdyžtak pošli odkaz. Jinak JM neumí pracovat s průměrným mužstvem. Neuměl to na Floridě a co si budeme nalhávat neumí to ani u nás. Útočné kombinace jsem za poslední dobu viděl jen proti Rangers a Devils, jinak nahodí jednotlivec puk a sám si pro něj dojíždí. Skvělá to taktika. Není divu, že jsem tak dole. A to ještě nás drží OBA brankáří. Kolektivní pojetí hry je nám cizejší než komukoli jinému. Vždyť i ta Carolina už hraje poslední dobou o několik úrovní lépe než my...nevím co bude, ale jestli chtějí hrát takovou hrůzu i v play-off tak to si osobně PŘEJU ať tam nejsme...
 
28.01.2010 11:47 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
já jen vím, jedno pokud Price odejde, tak bude v jiném týmu do 2let hvězdou:-(Protože hrát u nás a někde na jihu je markatní rozdíl a pak Boba ukamenují to mi věřte. Tím se, ale nepříkláním aby odešel Jaro, kort když chytá líp. Ale opakuji se u nás není problém v brankářích. Mě nesedí styl kouče Martina, pro mě největší ztráta Carba, protože to byl můj nejoblíbenější trenér za posledních 15 let. Bobovi situaci nezávidím, ale vyjádření Markova a co jsem slyšel i od Cammyho dalo jasně na jevo za kým ztéto dvojce stojí.
 
28.01.2010 11:27 | reagovat
Jardys | Jardys@seznam.cz
Chápete někdo proč Halák není jasná jednička HABS? Je teda nevím jestli jsem slepej nebo co, ale podle mě jsou výkonu Haláka a Price neporovnatelný a jedině s Halákem můžeme myslet na play off. Člověk, kterej tlačí Priceho do branky nese odpovědnost za špatné výsledky týmu. Už to, že se zbavili Hueta a vsadila na Price jako na jedničku jsem pokládal za bláznovství a teď se to jenom potvrzuje. Jestli si někdo myslel, že Price je nový Roy, tak se teda šeredně spletl. Přirovnal bych to k situaci v Coloradu před pár lety. tam si taky mysleli, že Roye může nahradit Aebischer a dojeli na to.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak tak... Já neviním Priceho z té prohry, ale u toho třetího gólu, když byl záběr zezadu, tak bylo krásně vidět, že tu přihrávku na Stamkose čekal a přesto byl u tyče hrozně pozdě... Navíc Tampa to takhle na Stamkose teď hraje v přesilovkách snad pořád - je stejný model jako dříve přesilovky s Lecavallierem, jenom ten to střílel z druhé strany smajlik . Ta brankářská otázka, to je asi teď pro mě to nejzajímavější, co se Habs týče, protože jinak nám toho moc nenabídnou...
 
AvatarNo to je pěkný probuzení... To, že nedáme Tampě ani fíka jsem teda neočekával a teď Ottawa, takže myslím, že teď nějakou šňůru uděláme... Price nechytal si myslím špatně, za goly nemohl, ten třetí byl trefen přímo k tyčce, tam se dalo těžko něco dělat... Byla by to asi velká bomba pro Montreal, kdyby odešel Price a Halák zůstal... Navíc když jsem se díval na naše soupeře do OH, tak moc optimismem nepřetékám a budeme rádi za každé vyhrané zápas... Aby jsme si nevytvořili rozhodující "náskok" už před olympiádou... Nadruhou stranu víme, jak Habs dokáží překvapovat, takže výhra se silnějšími nebo rozjetými soupeři není zase tak nereálná, stejně jako prohry s týmy pod náma...
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, v brankářích to až tak není, byť včera Tampa měla lepšího gólmana, respektive gólmana s větším štěstím. Domácím tam spadlo v první půlce zápasu prakticky všechno, na co sáhli, my jsme nedali ani nájezd Pouliota... Ale je pravda, že něco podobného v obráceném gardu se nám dělo v posledním zápasu s Rangers.
Ty dvě výhry s Devils a Rangers jsou nám rázem k ničemu, když je nedokážeme potvrdit ani v jednom z následujících zápasů, navíc s přímými konkurenty v boji o osmičku... Jak řekl Martin, tohle už fakt není normální - hlavně tu obrovskou změnu v herním projevu na Floridě absolutně nechápu!!!
 
28.01.2010 09:13 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
na tsn se v posledních dnech řeší naše brankařská situace...spíše se přiklání k odchodu Price, ale já říkám pořád v brankáři náš problém není!Osobně mi je Carey sympatičejší, ale objektivně Halákje momentálně lepší brankář a to, že je Price pouze 22 let starý, neznamená, že se může rapidně zlepšit...úspěchy v juniorských letech neni NHL...ale jak znám Montreal pokud půjde jinam bude tam za hvězdu...like Roy!
 
AvatarTohle uz neni normalni... To uz neni vysledkova houpacka, ale horska draha. Jak si mam vysvetlit ze pred par dny jsme rozdrtili Rangers a ted jsme zase padli 2x na floride z toho 1x z nulou? Pochopil bych snuru porazek nebo snuru vitezstvi, ale tohle uz me fakt nebavismajlik I kdyz je te na rade Ottawa a snura proher je hned tadysmajlik
 
28.01.2010 03:07 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarKurňa mě připadá že jsou asi stim score spokojený.Jako že by se snažili dát aspon nějakého gola to nevypadá.Hrajou odevzdaně lážo plážo.Takhle se o play of nebojuje smajlik smajlik
 
AvatarTak vidím, že Hedman na to, jaký je to cucák, už je pěkný zákeřňák - mlátit do protihráče, který leží na zemi a ještě ho drží rozhodčí, to chce fakt "odvahu"... Nechápu, proč oba dostali stejný tresty! Aspoň, že O´Byrne se svým protivníkem zametl...
 
AvatarReakce na příspěvek:A 3-0 a můžeme se jít klouzat někam na rybník... Sice to byla celkem povedená střela, ale přišlo mi, že Price se tam přesunoval jak zpomalený film... Ať už se jdou s tímhle všichni vycpat, v první třetině jasně lepší a teď prohráváme o tři góly!!!
 
28.01.2010 02:10 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:3:0 Obávám se že je hotovo smajlik
 
AvatarTo už je normální výsměch - Tampa dá góla snad ze všeho... A teď jsme je posadili na koně úplně smajlik .
 
28.01.2010 01:52 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasim stebou dneska je to ohodně koukatelnější.Vytvoříme si aspon šance.Je fakt že nám to tam nespadlo ale kdyžbudem dál takhle hrát tak nám to tam snad spadne.Pořád je to lepší než včera.Chybý nám klid v koncovce.Škoda že ten pouliot nedal
 
AvatarCo k tomu říct...? Celou třetinu jsme lepší, máme dost šancí, z toho třeba Pouliot sám na gólmana, a nedáme nic. Pak poděláme rozehrávku v naší třetině a Tampa využije hned první šanci na gól...! Na jedné straně je aspoň dobře, že oproti včerejšku hrajeme hokej, ale na druhé straně - co je nám to platný, když nedokážeme vstřelit gól ani z vyložených šancí?
 
AvatarTak Laraque prý míří do AIK Stockholm...! To bude ve Švédsku sakra živo smajlik .
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Savard je rozporuplna osobnost, veteran, oblíbený v kabine, ale ... | více
  • Jinak k tomu přirovnání Hutsona - ano, malinko připomíná ... | více
  • Hutson - minule první zápas a první bod, dnes ... | více
  • Výborně napsané Pardo, kloubouk dolů. Souhlasím se vším. Myslím, ... | více
  • Neřekl bych, že to byla nevydařená sezóna, spíš tato ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík