Montreal bude v draftu vybírat jako první

11.05.2022, 07:11 | Aktuální téma |  Martin Formánek
 

Po absolutně nevydařené sezóně mohou mít fanoušci Montrealu alespoň nějakou radost. Draftová loterie rozhodla o tom, že Canadiens budou vybírat jako první! Draft se navíc bude konat v tomto kanadském městě, kde je hokej náboženstvím.

Montreal měl pochopitelně před loterií největší procentuální šanci na zisk prvního výběru a žádné překvapení se nekonalo. Canadiens budou vybírat jako první poprvé po dvaačtyřiceti letech, tenkrát si vybrali Douga Wickenheisera, který odehrál v kanadském městě neúplné čtyři sezóny a byl vyměněn do St. Louis.

Letošním favoritem celého draftu je centr Shane Wright, který letošní sezónu strávil v OHL v týmu Kingston Frontenacs a v 63 zápasech si připsal 94 bodů! Dá se předpokládat, že právě on se navleče v Bell Centre do dresu Montrealu.

Směrem dopředu se během letošní loterie posunul pouze jeden tým, který má v posledních letech poměrně velké štěstí. Z druhého místa bude vybírat New Jersey, které se posunulo o tři pozice vpřed. Nebylo by ale překvapením, kdyby se Devils pokusili se svým výběrem obchodovat, aby do svých řad získali již hotového hráče, který by okamžitě pomohl týmu se posunout.

Kvůli posunu Devils bude ze třetího místa vybírat Arizona, ze čtvrté pozice Seattle a pátá na řadě bude Philadelphie. Draft se koná 7. a 8. července.

zdroj clanku https://www.nhl.cz/draft-v-montrealu-bude-mit-grady-jednicku-budou-vybirat-canadiens-posunu-se-dockali-devils/5026450

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNo tak Lehkonen má fakt čich na rozhodující okamžiky - loni nás poslal přes Vegas do finále, teď to samé v Coloradu...smajlik. A navíc tam hraje moc dobře - já vždycky říkal, že je to strašně nedoceněný hráč. Přeju mu SC.
 
AvatarJá to před chvíli dodíval a Avs si došli pro postup jakoby nic, to se pozná vyzrálý a sebevědomý PO tým. Fandové Blues museli dostat ve velkém infarkty při tom Helmovém gólu, šílené.
Náš styl je hrozný, hrajeme to strašně jen na jednu lajnu a je to takové moc staromódní mi přijde. Slováci to dělají přesně tak jak jsem říkal že jsme to měli udělat my. Sice paradoxně nemáme tolik mladého talentu jako oni, ale to málo co máme sedí na tribuně (Jiříček), je držel 17- ti letý Sýkora proti USA ve hře. Já navrhoval totální úklid ve vedení, tu estébáckou kurvu Krále poslat dávno konečně pryč, mladého trenéra a vykašlat se pár let na výsledky a hrát to s mladými hráči. Ale to tady nejde, to by pivní fanoušci ČR co jsou rádi že rozeznají offside od zákazu nerozdýchali, koncepčnost v této zemi chybí nejen ve sportu.
 
AvatarTak Colorado to dotáhlo, ale gól 5 sekund před koncem smajlik??? To musí být naprosto strašný pro hráče Blues... V sérii Carolina/Rangers nejspíš dojde na sedmý zápas a já jen doufám, že to Carolina dá. Calgary mě mrzí, ale je pravda, že ti dva v Edmontonu řádí jak černá ruka!
Mně se na MS některé zápasy ve skupinách tedy líbily moc, rozhodně nemůžu říct, že třeba takový zápas Kanada/Švýcarsko by byla nuda - to ani omylem! Spíš mě vůbec nebaví ten náš styl - sice to zatím nese nějaké ovoce, ale na koukání to v žádném případě není smajlik. Hodně se mi naopak líbili Slováci - odvážně poskládaný mladý tým, který se toho rozhodně nebál a nebýt toho gólu Finů těsně před koncem první třetiny, kdoví, jak by to dopadlo... Dneska s Kanadou hodně těžký a upřímně to moc na nás nevidím - o to větší to třeba bude překvápko smajlik.
 
AvatarJá teda na MS koukám od začátku a každý rok mě to pořád baví. Koukám skoro na všechny zápasy. Je mi hodně líto Švýcarů, nechápu, jak je ti Američani mohli udělat. I Slováci zanechali celkem dobrý dojem. Naši zítra semifinále s Kanadou. Už by to konečně chtělo to prokletí prolomit a postoupit do finále.

Michale - Pokud tam máš dobrý přístup k internetu, tak jedině to zkusit najít na nějakém Youtube kanále IIHF nebo na webu ČT Sport.
 
AvatarTo jsou šílené zápasy, Blues utekli hrobníkovi z lopaty, Flames to zase naopak podělali a jdou na golf. Ti dva blázni Leon a Connor jsou fakt naprostí magoři- 52 bodů ve 12 zápasech play-off dohromady jen tihle dva. To je jak z jiného světa. Jsem hodně zvědav jak si poradí s Avs, ti ty Blues předpokládám v sobotu dorazí. Ale krásně se na to dívá.
Tampě jsem to nepřál, ale když Cats zahráli jak zahráli tak se jejich postupu nejde divit, i když Vasil měl na tom zase obrovský podíl a to se pak těžko hraje. Canes snad dorazí Rags a bude další velice zajímavá série.

Michale bohužel netuším a zeptám se, koukáte na MS i na další zápasy kromě našich? Mě to strašně nebaví ty zápasy ve skupině :D Nemůžu si pomoct. Nudný hokej. Pro mě začalo MS pořádně až včera.
 
AvatarPoradíte prosím, kde se dá sledovat MS v hokeji? Jsem v zahraničí a Česká televize tu nefrci. Celkem bych se na Kanadu rád podíval, ale nějak nevím, kde hledat. Diky
 
AvatarUž jsem to tu psal, ale mně Tampa letos vůbec nevadí (na rozdíl od loňska...smajlik) a moc rád bych viděl finále Tampa/Carolina x Colorado/Calgary. Na Calgary to už moc nevypadá, Avalanche si to teď malinko ztížili a Carolina hoří na oslabeních, tak uvidíme...
 
AvatarBohužel Floridu potkal stejný osud jako Tampu v roce 2019. Calgary bych to přál mnohem více než Edmontonu, protože je to tým, který je na papíře určitě mnohem lepší než Oilers.
 
AvatarCo říkáte na Tampu, že tam smázla Floridu? postup jsem bohužel čekal, ale že až tak jasně a z Vasila se stane zase bestie, kterou v prvním kole rozhodně nebyl, to jsem nečekal. Calgary už to bude mít hodně těžké, tam to na obrat nevidím. Colorado si to taky pohlídá a má opravdu dobrou formu, z toho bude asi finále. U mě pořád platí, hlavně ne Tampa, ale bojím se, že chytli fazonu. No a Slafkovský, rozhodně nezahálí na MS, jak někteří očekávali, že po OH bude výrazně slabší...
 
AvatarAž mi je těch Leafs fandů trochu líto smajlik Serou me Pens že to nedotáhli, sice hráli většinu série s Dominiquem a měli dost zraněných, tak i ten sedmý zápas čekal málodko, ale sakra měli je na lopatě. Canes to naštěstí dali, tak tady spokojenost. Nick Paul šílený, v tom je genialita vedení Bolts ten jejich čich na bottom six hráče a doplní jimi kádr dokonale, vyzobnou si je z jiných týmů na free agcency nebo při TDL. Maroon, Goodrow, Coleman a ten Paul, do toho skvělý trade za Hagela, opravdu klobouc dolů před BriseBoisem. A měli jsme ho v organizaci sakra.
 
AvatarNo jo, mají dobré hráče i mimo top 4, ale na svou top 4 nesmějí tolik spoléhat. Myslím, že hráči mimo top 4 to mají v hlavách nastavené tak, že to bude v klidu a ty největší hvězdy to prostě uhrají. Prostě nehrají dobře jako tým. Jak vypadá správná týmová hra jsme loni dokonale ukázali my. Když se člověk podívá na jejich sestavu, chybějí jim tam hráči na černou práci, jako loni u nás byli například Lehkonen nebo Danault.
 
AvatarTak cirkus Toronto pokračuje, to jsou fakt neuvěřitelný zoufalci...smajlik smajlik smajlik. Oni se ty sedmé zápasy prostě nikdy nenaučí smajlik. Ale rozhodně mě tohle potěšilo, stejně tk vypadnutí Bostonu s Carolinou - když se daří, tak se daří... smajlik. A Domi to vzal řádně na sebe - 2 góly a 1 asistence při 3 vstřelených gólech mužstva, to je v rozhodujícím zápase opravdu výborný počin! To samé Paul z Tampy...
 
AvatarJá už tyhle předpovědi a modelování k současným hráčům raději nedělám, ono taky jsme si malovali nedávno jak budeme na cetru neprůstřelní a je to pryč a zase jsme v situaci, kdy se mladý top centr hodí. Ale máš jednoznačně pravdu v tom, že z československého pohledu ten draft bude nejzajímavější po hodně dlouhé době, jsou to snad desítky let kdy tam měl náš a SK hokej takto nabito.

Ale fakt je, že co jsem viděl Wrighta tak jsem tak viděl hodně Suzkukiho, jsou si dost podobní pohyby, postavou a trochu i stylem hry. Být GM já tak teď volím Wrighta a Slafkovského volík po MS, kdyby se mu povedlo stejně jako olympiáda. Tak uvidíme.
 
AvatarTak tak, bude to bomba vybírat po tolika letech z prvního místa a ještě k tomu v domácím stánku...smajlik. Tipuju, že vezmeme Wrighta - za mě lepší volba centr než křídlo.
 
11.05.2022 10:44 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPsal jsem to tady minule. Cca před dvěma měsíci se moje energie přesunula na prospecty na letošní draft.

Výhra v loterii potěší, ale není to jackpot jako 2015, 2016 a 2023. Ač Shane Wright je od 14 brán jako jasná jednička 2022, tak rok bez hokeje se na něm podepsal víc než na jiných. Podle mě, i podle řady skautů tenhle draft nemá neodiskutovatelnou jedničku.

TOP 7-10 hráčů může klidně i ten poslední být nejlepší. Je to vyrovnané.
Cooley je \"vzrušující\" není nic jistého, na \"C\" není urostlý, ale rychlost má, šikovný skoro jak Zegras. V Lanschutu na 18 jsem strávil 2 dny a hrozně mě bavil. Nazar, Howard též.

Wright je největší jistota. Tady si fakt říkáš, že to \"nemůže\" být bust. Osobně si ale myslím, že strop není šíleně vysoký. Může být hvězda, ale superhvězdu nevidím. Přirovnání: Suzuki, Tavares, zdravější Hirschier (ale nemá jeho bruslení). Bergeron strop je spíš takové přání IMO. Na pohled jeho hra nenadchne, ale v detailu dělá hrozně moc věcí na ledě správně, podobně jako Suzuki. Defenzivně skvělý.

Slafkovský je tank. To vidíme, u něj Nemce i Jiříčka rozhodně MS. Pokud budou mít monster turnaj (Slafkovsky), tak není nereálný 1. místo. Ale IMO proti vyšší konkurenci než na OH to nebude tak dominantní. A nakonec se rozhodně mezi Wright/Cooley centrem.

Jsem rád, že si můžou vybrat. Na jedničku většinou bereš jistotu. Já mám Wrighta rád, ale cíl je vzít toho nejlepší. Ne jak dopadl TOP 5 draft 2017 např. Těším se. Z československého pohledu to bude skvělý draft. Kulich by se mi líbil na pick od Calgary.

A Suzuki/Wright - Bergeron/Krejčí verze bych asi dalších 20let zvládl. Cooley by nebyl tak defenzivně dobrý, ale doroste svalově, tak ofenzivě může být skvělý. A útok Caufield - Suzuki - Slafkovský taky není od věci.

Je tu nová éra, kdo by to byl řekl před 8-10 měsíci. Ale Weber/Price situace mě pořád děsně mrzí.
 
AvatarTak se na nás usmálo štěstí. Jsem zvědav, mě se moc líbí Slafkovsky, protože mám rád big body wingery jako je třeba Anderson a po letošku bohužel opět platí, že jsme byli tým prcků, což nikdy k úspěchu nepovede, ale Shane Wright není žádný prcek a kvalitních centrů není nikdy dost. Jiříček asi nemá na to, aby se vyšvihl tak vysoko, Cooley asi taky ne. Uvidíme, každopádně brát jedničku doma bude fajn, aspon malá náplast pro fanoušky po sezoně.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík