O ničem nerozhodujeme, říká Desharnais o přestupech

28.02.2011, 15:32 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Každý rok si hokejoví fanoušci a možná i někteří hráči zakroužkují v kalendáři jedno datum, datum uzávěrky přestupů. Letošní trade deadline připadla právě na dnešní den. Definitivní konce této sledované akce nastane v devět hodin večer našeho času. Zatímco fanoušci čekají na to, jak bude aktivní jejich oblíbený tým a vychutnávají si to obchodní víření, samotní hráči sledují, jaký bude jejich příští osud.

To byl i případ nejnovější akvizice Canadiens, Brenta Sopela. Ten zažil, jak zběsilé tempo může náhle v tomto období nastat. „Měl jsem asi jenom devadesát minut na to, abych si sbalil a dostavil se na letiště," zatweetoval na svém profilu na sociální síti Sopel. „Těším se do Montrealu na start další mise pro získání Stanley Cupu," napsal o pár chvil později.

Kvůli přestupu do hlavního města hokeje si Sopel zažil přestup v tomto období již potřetí ve své kariéře. Podobné zkušenosti má spousta veteránů z ligy. Třeba Jeff Halpern. „Nejdříve nezaslechnete nic, pak se mluví o konkrétních jménech. Třeba o Chrisu Phillipsovi nebo o Stephenu Weissovi. Ti kluci pak do poslední chvíle nevědí, co se bude dít," říká Halpern.

„Hraní hokeje na ledě je všude a vždy stejné, ale další velkou součástí toho všeho je vytváření přátelství a dobrých vztahů s kluky z týmu. Pomalu zjišťujete, kde je vám dobře. Je někdy dost těžké, když zjistíte, že měníte tým. Právě v této době si kluci začínají uvědomovat, že by se s tím prostě museli vypořádat," pokračuje útočník, který už má v nohách jedenáct sezon v NHL.

A co na to bažanti? „Poprvé jsem toho součástí. Myslím, že není zrovna nejlepší, když na to hráč příliš myslí. Samozřejmě jsme i my sami hokejoví fanoušci. Když se uskuteční nějaký obchod, tak o tom mluvíme a diskutujeme o tom, který klub na tom vydělal. Ve finále je každopádně pravdou, že ty obchody jsou absolutně mimo naši kontrolu," myslí si David Desharnais.

foto: Dave Sidaway / THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarV minulem zapase odstupil v pribehu hry Sanford. Neviete co s nim je?
To ze sme ziskali Drewa MacIntyrea, by mohlo znamenat ze je dlodobejsie out.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nejmenším samozřejmě vzrůstově...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já ale samozřejmě nemluvil jen o TDL, ale o celé sezóně - ta možnost doplnit kádr je tu přece od října... A když už od října Gauthier všude vyhlašuje, jak vehementně bude shánět posilu do útoku, přijde tenhle výsledek hodně tristní. A o létě raději mluvit nebudu, to jako že to do léta nějak uplácáme a pak se stejně zase nic nestane? Ne, na tohle už neslyším, to už tu bylo několikrát. Jak říkám, možnost doplnit kádr o solidního hráče, ne špičkového, tu byla a my jí nevyužili. Všechno nám hrálo do karet, místa pod stropem hodně, v létě nejspíš žádné bombastické smlouvy... Přesto jdeme do závěrečné fáze sezóny se snad nejmenším kádrem v lize...smajlik
 
01.03.2011 00:08 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Spokojenost bych tomu neříkal, kouzlo trade deadline funguje spolehlivě a člověk se vždycky tajně těší na nějakej dobrej úlovek, ale nepřijde mi to jako nějakej konec světa. V létě podle mě bude větší šance posílit, i podle toho, jak se (jestli se tam dostaneme, samozřejmě) v PO projeví Kosticyn a další.
 
Avatarja spokojny sice nesom ...ale pierre sa urcite snazil, poculi sme ze sa pretahoval o penenra. Zrejme ale poziadavky boli privysoke. hracov ako paciorety, subban, deshanais urcite by som ja osobne nevymenil.
Iste chyba nam kvalita voci ostatnym superov v PO, preto musime hrat bojovnejsie, na tom je zalozena prakticky momentalne aj nasa hra.

Tinordi ma byt nasa buducnost. Rozhodne nie za hraca do 2 lajny. A keby sme prisli aj o 1 pik , tak by sme tahali az od tretieho kola, na to zrejme myslel aj Gauthier.
Verim v silu tohto kolektivu, ze bojovnou hrou a obranou mozu dostat daleko.
 
AvatarReakce na příspěvek:Takže u tebe spokojenost, že jsme nechali kádr takový, jaký máme? U mě tedy ne a myslím, že každý musí vidět, co nám schází. A ano, myslím si, že Boyes nebo Brewer by nám za takovou cenu hodně pomohli!
 
28.02.2011 23:03 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:No vždyť jsem to psal - Mara byl levná rezerva, kdyby došlo k nějakýmu trejdu obránců, případně i pojistka pro nějaký další nečekaný zranění. Nic víc.

A k tomu posunu - ani ten Penner by nebyl nějaká absolutní spása. Mě holt zase nepřesdvědčíte, že by někdo jako Brewer nějak výrazně změnil naše šance na SC, respektive ne natolik, aby mělo cenu za takový hráče měnit.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale vždyť v tu dobu už měl Maru... Proč tedy Maru??? Takový Boyes by nás nikam neposunul? To myslíš vážně...? A jak píše Michal, s Brewerem bychom nemuseli mít ani Maru, ani Sopela a ještě bychom byli silnější! Ne, tady mě prostě nepřesvědčíš a když se podívám na oficiální fórum, taky tam není moc fanoušků, věřících letos v nějaký úspěch - proč asi...?
 
AvatarReakce na příspěvek:Pro mě kandidát č.1 na zisk SC! Ani Flyers nemají takhle vyrovnané řady.
 
28.02.2011 22:40 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Proč Sopel? Místo Gorgese.

Brewer, Boyes, Kovy.. přeplacení nebyli, ale nemám pocit, že to jsou hráči, kteří by nám nějak pomohli. Nás by někam posunul víceméně jenom ten Penner.
 
AvatarReakce na příspěvek:Njn, tam to asi umí... My budeme spoléhat zase na zázrak jako v minulém roce... Jinak samo vím, že se píše s bekama, ale při tom rozčilení mně to nějak ujelo...:) Snad Boston nedostaneme hned v prvním kole, to by byla konečné... pokud se tam tedy dostaneme, že?:)
 
28.02.2011 22:31 | reagovat
slomil27 | slomil27@centrum.cz
AvatarReakce na příspěvek:tak tak pred 2hod sem se dival na soupisku Bostonu a je to mazec no...kazda lajna je tak nabusena ze to je neskutecne
 
AvatarNerad to říkám, ale takový Boston uměl mužstvo jinak doplnit a dneska je o level výše než my. Jednoznačně! Ti mají tak složené mužstvo, až se z toho tají dech smajlik!
 
AvatarReakce na příspěvek:Já jsem z bekama spokojené a určitě při těch zraněních je dobře, že nějací došli, ale podle mýho je Mara nebo Sopel zbytečné...
 
AvatarReakce na příspěvek:V širším kontextu může nabízet třeba Špačka tak max Rangers, protože tam je podobně potrhlý vedení jako u nás a tam by ho třeba vzali... a přesně jak píše Míra, jestli ti přepadl Boyes, Brewer, či Modin přeplacené, tak teda nevím... Jo mít tady Brewera místo Mary se Sopelem, to by byla jiná... Lovů budeme mít v létě plno... Markov musí být za solidní love, Hamr taky, pokud bude hctít zůstat a Weber s Desharnaisem toho moc ještě nedokázali, i když se jim daří...
 
AvatarReakce na příspěvek:Proč tedy potom ještě Sopel? To už přece bylo jasné že k výměně bude nabízet jen jednoho obránce - nejčastěji se skloňoval Weber. Ano, vzadu je to vyřešený celkem v pohodě, ale ten útok...smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Přeplácet??? Boyes byl přeplacený? Brewer byl přeplacený? Kovaljov nebo Modin byli přeplacení...? Jediným přeplaceným byl Penner, možná Arnott, ale tam je to diskutabilní. Jako myslel jsem si, že když loni i podle Plekyho v PO všichni viděli že nám prostě určití hráči chybí, zapracujeme hned následující sezónu na tom, abychom to napravili. Přišla první možnost v podobě Haláka a co jsme získali - prakticky nic zásadního. A že toho bylo u Blues k mání hodně! Přijde druhá možnost a co získáme - VŮBEC NIC! A zase ti výše jmenovaní byli na trhu k mání... Věděl jsem, že žádné eso nepřijde, ale nějakého "rváče" do play-off jsem čekal smajlik. Loni tohle splňovali Lapierre Moore - kdo to bude dělat letos? Pokud se tedy do play-off dostaneme! Přitom letos tak příhodná situace - a vůbec bych neřešil Markova, pokud je aspoň trochu soudný, dojde mu, že si finančně nemůže po takových zdravotních problémech vyskakovat. Takže zbývá Gorges, Wisniewski, Pouliot, možná Kosticyn (ale spíš ne), Weber, Desharnais - žádné velké výdaje. Na co se tedy čekalo...?
 
28.02.2011 22:08 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:No, když nepočítám Festerlinga, tak beky jsme přivedli tři a taky máme tři mimo hru.. jednoduchá matika smajlik

A k čemu je nám Mara? Co třeba brát v potaz, že Gauthier nabízel v rámci nějakýho trejdu Webera, nebo klidně i Hamrlíka nebo Špačka (před zraněním)? Tohle je přece nutný zvažovat v širším kontextu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Tampa se už posílila před sezonou, Atlanta byla taky aktivní, Boston dotáhl Kaberleho, Buffalo Boyese... My nic, od minulé sezony víme, kde nás tlačí bota a co uděláme, ano přivedeme 10 beků... K čemu je nám teď Mara? Takže ano, počkáme co léto, tam máme lovů dost, takže podepíšeme co máme a budeme opět spokojení...
 
28.02.2011 21:56 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Opravdu "každej"? :) Mám pocit, že většina GM se naopak hodila do klidu jako Pierre, páč se jim nechtělo přeplácet.

Řek bych, že po těch zraněních v obraně to chce management letos nějak doplácat do PO, tam neudělat úplnou ostudu a v létě se bude řešit to důležitý (tzn. co s Markovem, jestli prodloužit Kostěje, koho přivést dopředu, atd.)
 
28.02.2011 21:55 | reagovat
slomil27 | slomil27@centrum.cz
Avatarno chci věřit tomu,že se v PO Gomez probudí ze zimního spánkusmajlik vlastně mu ani nic jiného nezbývá
 
AvatarReakce na příspěvek:No Lapierre asi bude spokojené, uvidíme, jak si tam zahraje... Higgins se zrovna moc nepředvedl ani na Floridě, tak jsem zvědavé, jak se chytne v dalším týmu... Náš tým, to už je klasika, bohužel každé tým posiloval a my prd, takže ted to zkusíme nějak vykouzlit, no a třeba v létě si vyslechneme od Plekyho, že jim opět chyběl jeden hráč, protože v 5-6 se to nedá utáhnout...
 
AvatarReakce na příspěvek:Bezvýznamný trejd. Víc mě zaujalo, jak se ve Vancouveru schází naše "béčko" smajlik smajlik smajlik. I když pravda, oba tyhle hráče jsem měl hodně rád.
Co se TDL týče - z našeho pohledu to, co jsem předpokládal. Celou sezónu plnou hubu keců, všichni vidí, jak výškově citelně strádáme proti mužstvům jako Boston, Phila, ale i Penguins, Tampa, Buffalo i Toronto - no, moc těch mužstev na východě, co jsou v tomhle směru stejní nebo horší, není! Přesto management není za celou sezónu dovést jediného robustnějšího hráče aspoň do třetí lajny, naopak se zbaví Lapierra a O´Byrneho, tedy jediných, kteří u nás do těla pořádně hráli... Je tohle vůbec normální nebo fakt zkoušíme, co všechno se dá s ještě subtilnějším mužstvem zvládnout??? Nechápu a chápat asi nikdy nebudu!
 
Avataraspon nic neskazili... obavam sa ze to by sme hodne nadavali keby vytrejdovali trebars Dumont- kostitsyn prospect..ako sa hovorilo.. budme radsej radi
 
AvatarReakce na příspěvek:Velké kaufsmajlik smajlik Asi opět doufají, že bude platit to, že tým, které není aktivní vůbec nebo minimálně často vyhrává SC... No úplně to neplatí, to bychom už tady museli mít tak 4 kusysmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:urcite...
Na Mayera sa neda spoliehat.
 
28.02.2011 21:37 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Sakra byls rychlejší
 
28.02.2011 21:35 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarBrankář Drew MacIntyre odchází za obránce Bretta Festerlinga do Montrealu.


Na Farmu?
 
AvatarThrashers získali:
Brett Festerling, O

Canadiens získali:
Drew MacIntyre, B
 
28.02.2011 21:22 | reagovat
slomil27 | slomil27@centrum.cz
AvatarReakce na příspěvek:Higgins a Modin skoro za nic sli...cssss
 
28.02.2011 21:09 | reagovat
slomil27 | slomil27@centrum.cz
Avatara je i po Arnottovi-Wash
 
28.02.2011 20:59 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo hold nič! smajlik Klasické Gauthierovské trade deadline!!! Minulý rok bol tiež takto aktívny, takže vôbec nie som prekvapený, že nikto neprišiel. smajlik
 
Avatarvyzera to ze nic...
Kurna ale aspon foligna za 5 kolo mohol dostat.. No nic neurobil, nic nepokazil.
Co sa tyka toho penera tak tinordi 1st to by bolo moc
 
28.02.2011 20:47 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarA Arnott do Washingtonu a bude to...
 
28.02.2011 20:42 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarHm, tak v podstatě podobná cena, jako tvrdila ta fáma s Tinordim. Což mi přijde i za Pennera moc.
 
28.02.2011 20:37 | reagovat
Petr R. | petrraul@seznam.cz
fakt debilní manažeři zase nic nebude..
 
AvatarReakce na příspěvek:No nebyl jsem zdaleka sám, kdo tomu uvěřil - mrkni na různá fóra...smajlik! A ta cena, co zaplatili Kings, je snad ještě větší, než měla být ta naše, takže ten "rumour" nebyl úplně zcestný.
A máš pravdu, stárnu... smajlik
 
28.02.2011 20:35 | reagovat
Klavirista | kralovic.anton@gmail.com
Reakce na příspěvek:Uz mam toho vazne pokrk kazdy rok len SLEDOVAT strasne spekulacie, a take veci ako " Montreal zvadza velky suboj s niekym o niekoho .. " ked nikdy nikto PORIADNY nepride ....JEBAT - uz nepride nikto.....:/
 
28.02.2011 20:31 | reagovat
slomil27 | slomil27@centrum.cz
Avatartak nam uplaval....
 
28.02.2011 20:29 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarZačínám psát petici za to, aby měl Montreal nového GM. Navrhuju Míru. Protože tohle už není normální. Tenhle tým snad nezíská zas nic pořádnýho. Mě přijde, že ti nejvyšší z organizace nevědí, jak se ta vysoká "manažéřina" dělá.
 
28.02.2011 20:27 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak ho má LA, jsem zvědav za jako cenu...stále chci Arnota, ale asi nic z toho nebude:(
 
28.02.2011 20:18 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek::-D Míro Míro, už stárneš:-) doufám že takový cena za hráče, kterýmu končí smlouva, by Piera ani náhodou nenapadla!
 
AvatarReakce na příspěvek:Aha, taky jsem se nechal zblbnout...smajlik
 
AvatarTak jsme získali Pennera, ale za Tinordiho a 1.draft pick!!! Podle mě vysoká cena smajlik
 
28.02.2011 20:14 | reagovat
slomil27 | slomil27@centrum.cz
Avatartak uz jsme meli Pennera...ale byl to kec twitterusmajlik to jsou nervy
 
28.02.2011 19:44 | reagovat
behemont | floklima@seznam.cz
O edmontonského Dustina Pennera svádějí na dálku velký boj Montreal a Nashville. Z přestupu Aleše Hemského z Edmontonu k Predátorům naopak už prý sešlo.
 
28.02.2011 19:20 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDarche pořád mimo hru.. Do Atlanty neodletěl
 
28.02.2011 19:01 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Mě to neříkej já za to nemůžu :D
 
AvatarReakce na příspěvek:toho nebrat beku mame tri prd.le
 
28.02.2011 18:43 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarHainsey might be coming back to Montreal
 
AvatarReakce na příspěvek:Já nedoufám, přijde maximálně někdo do třetí lajny...smajlik
 
28.02.2011 18:39 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarPořád naivně doufám v Pennera, ale ten bude drahej :/
 
AvatarNo, tak dvě a půl hodiny před koncem trade deadline u nás ticho po pěšině - klasika...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 08.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík