3. přípravný zápas: Mladík Gallagher nepřestává udivovat okolí

24.09.2011, 15:09 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková
 

Konečně výhra. Hokejisté Montrealu zabrali a poprvé v přípravě zvítězili. Povedlo se jim to na ledě Ottawy, kde si s domácími hráči poradili až po samostatných nájezdech. V sestavě Canadiens se poprvé objevil Scott Gomez a hned mile překvapil. Jeho výkon byl více než dobrý. Rozhodující gól v penaltách měl na bedrech Erik Cole.

Šlo jen o přípravu, ale fanoušci si docela užili. Napínavá bitva se však zpočátku jevila jako jasná záležitost. V první třetině se dvakrát trefil domácí Zack Smith a dal svému týmu významný náskok. Ve 32. minutě přidal třetí branku Senátorů Milan Michálek a s Montrealem už to zase vypadalo bídně. Jenže pak přišlo zmrtvýchvstání.

Minutu po brance Michálka se přesilovkovou trefou prezentoval Max Pacioretty. Tři minuty před druhou sirénou se prosadil při stejné herní situaci a s nejslavnějším celkem na světě to začínalo být nadějné. Ve třetí třetině se gólu ne a ne dočkat. Kdo odešel z arény dříve a spoléhal na obranu domácích, ten mohl litovat. Sedmatřicet vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnal Scott Gomez. Utkání pak dospělo až do nájezdů. V nich se rozhodující trefou prezentoval Erik Cole.

Habs poslali od začátku do brány Careyho Price. Ten se nechal vystřídat po Michálkově gólu. Celkově pustil tři branky z osmnácti střel. Jeho nástupce Nathan Lawson, který chytil všech jedenáct střel Senátorů. Lawson si navíc připsal asistenci, když poslal do úniku Paciorettyho a pobídl ho tak skvěle ke druhé brance v utkání. „Jeho přihrávka byla naprosto neuvěřitelná. Nikdy jsem neviděl takový pas od brankáře. Bylo to moc dobré. Pak jsem mu řekl, že jsem jeho dlužníkem," řekl Pacioretty.

Nejlepším útokem Montrealu byla bezesporu trojice Pacioretty - Gomez - Gallagher. Vyprodukovala devatenáct z celkových třiatřiceti střel. Dalšími vychvalovanými hráči Habs jsou Alexej Jemelin, Jarred Tinordi a Raphael Diaz. Ten prý v obraně dokonale zastíní Yannicka Webera. Zatím to tedy vypadá, že Pierre Gauthier měl v létě při výběru nových hráčů správnou ruku.

Gallagher do NHL?

Brendan Gallagher vlétnul do kempu Montrealu jako velká voda. Od prvního vyjetí na led všechny okolo udivuje. Houževnatostí, šikovností, sebevědomím, chtíčem, talentem. Včera se naskytla jedna otázka: Může devatenáctiletý Gallagher skočit v sezoně rovnou do NHL? „Předvedl další velmi silný výkon. Je silný na puku. Hráče průběžně hodnotíme. Jak tak postupujeme kempem, týmy jsou silnější. Uvidíme na konci," řekl trenér Jacques Martin.

Dobrá, možná to zní jako bláznivina, ale malý Gallagher všechny pobláznil. „Čím déle tu zůstanete, tím je to samozřejmě lepší, ale já tu jdu ze dne na den a snažím se být dobrý. Zítra je nový den a já musím udělat jediné - dojem na trenéra," řekl Gallagher. Svou velikost jako problém rozhodně nevidí. „Nikdy nemívám strach. Vím, že jsme menší, ale celý život hraju proti velkým."

Včerejší spoluhráč Gallaghera z útoku Max Pacioretty byl z mladíka docela na větvi. „Je úžasný. Nikdy jsem neviděl takhle velkého hráče tak perfektně bránit puk proti tak vysokým hráčům. Má před sebou velkou budoucnost, pokud bude takto pokračovat," vyjádřil se Pacioretty na adresu Gallaghera.

foto: Reuters/Blair Gable

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak hrálo se v jiném složení, nejlepším útokem byl Cammalleri-Dumont-Palushaj, těm to hlavně v druhé třetině šlapalo jako švýcarské hodinky... smajlik. Jinak mě trochu svým přístupem zklamal Pleky s Giontou, ale snad je to opravdu jen tím, že je to příprava. Právě v druhé třetině jsme hráli výborně a hlavně v prvních 10 minutách téhle části to byla hra kočky s myší. V poslední části jsme nepochopitelně polevili a po zásluze jsme nakonec za to zaplatili prohrou. Price odchytal celý zápas a řekl bych, že s těmi góly nemohl moc dělat.
 
24.09.2011 20:00 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarSoupiska na dnešek
Archambault - DeSimone - Moen
Cammalleri - Plekanec - Gionta
Trotter - Palushaj - Dumont
Schultz - Lefebvre - Massé

Gorges - Beaulieu
St.Denis - Mitera
Woywitka - Spacek

Price
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík