Vydarený záver opäť priniesol body

08.11.2015, 10:26 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens sa aj napriek krátkodobej absencii Careyho Pricea darí vyhrávať, čo dokazujú výsledky. Naposledy si zverenci Michela Therriena pripísali dva body za výhru 4:1 nad New Yorkom Islanders, ktorých bránku hájil „exmontrealčan" Jaro Halák. Habs zvíťazili predovšetkým vďaka výbornej záverečnej tretine, kde dokázali streliť tri góly. Je nutné poznamenať, že v porovnaní s predošlou sezónou Montreal omnoho lepšie zvláda tretie dvadsaťminútovky duelov. Koniec týždňa priniesol divácky atraktívne derby, nakoľko do Bell Centre zavítali hráči odvekého rivala Bostonu Bruins. Kouč podľa očakávaní neurobil v zostave žiadne zmeny, takže s Mikeom Condonom v bránke vykorčuľoval domáci tím s nasledujúco poskladanými formáciami:

Pacioretty - Plekanec - Gallagher
Eller - Galchenyuk - Smith-Pelly
Fleischmann - Desharnais - Weise
Flynn - Mitchell - Byron

Markov - Subban
Jemelin - Petry
Beaulieu - Gilbert

Hneď v úvodných minútach stretnutia mali hostia možnosť presilovej hry, ktorú aj náležite zužitkovali. Bergeronovu strelu tečoval pred montrealským gólmanom útočník Loui Eriksson a „brumíci" sa nečakane rýchlo ujali vedenia. Habs pohrozili chvíľu nato, keď Dale Weise preveril Gustavssonovu pozornosť pokusom spomedzi kruhov. To však bolo zo strany Montrealu na dlhý čas všetko. Predovšetkým hosťujúci celok predvádzal útočný hokej, výsledkom čoho bolo niekoľko sľubných šancí. Nebezpečne vyzerali delovky Krejčího či Connollyho. Mike Condon našťastie podržal spoluhráčov. Po dvadsiatich minútach vyhrávali Bruins 1:0.

Prostrednú časť duelu odštartovali v početnej výhode pre zmenu Canadiens a aj im sa poradilo skórovať krátko po začiatku tretiny. Gallagher našiel prihrávkou voľného Plekyho a ten vymietol ľavý horný roh bostonskej svätyne, vyrovnané 1:1. To očividne prebralo „spiacich" domácich, nakoľko potom prišli šance Flynna, Subbana, Fleischmanna či Beaulieua. Ani jeden z nich však neprekonal Gustavssona. Ako to už býva zákonite prišiel úder Bostonu, keď svoj premiérový zásah v NHL zaznamenal mladík Frank Vatrano. Condon v závere tretiny znovu podržal tím, keď rýchlou reakciou zabránil ďalšiemu gólu Bruins.

Jednogólový deficit sa domácim podarilo zmazať až v štyridsiatej deviatej minúte, kedy sa pred bránkou Bruins dostal k puku Eller a postaral sa o vyrovnanie. Časomiera ukazovala necelé dve minúty do konca riadnej hracej doby a stále platil nerozhodný stav. Potom však prišla výborná príležitosť v podobe presilovky, v ktorej zaúradoval „malý ale šikovný" David Desharnais a Habs po prvýkrát v zápase viedli. Bostonu vzhľadom na nedostatok času už neostávalo nič iné ako odvolať brankára, čo viedlo len ku kozmetickej úprave výsledku na konečných 4:2 z pohľadu Montrealu.

Treba povedať, že Bruins boli viac než vyrovnaným súperom a zlom priniesla až spomínaná presilovka v úplnom závere. Pre zverencov Clauda Juliena trochu krutý výsledok, lenže taký je už hokej. Za zmienku stojí aj výkon Mikea Condona, ktorý viackrát zachraňoval situáciu. Canadiens si teraz doprajú trochu oddychu, nakoľko najbližší zápas ich čaká až v stredu na ľade Pittsburghu.

Hviezdy zápasu:
1. David Desharnais 1 + 0
2. Tomáš Plekanec 1 + 0
3. Mike Condon 29/31

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jasně, Semin není oblíbencem Therriena, což se dalo čekat hned od začátku jeho působení u Habs. Zkraje sezóny se mi u mladíků ale líbil, vytvářel šance a byl velmi dobrý do kombinace. Tím nesmyslným odstavením ho ale Therrien totálně zazdil, protože teď v těch dvou zápasech byl absolutně neviditelný, paradoxně však už jenom jeho přítomnost tu lajnu alespoň včera zvedla! Jak píšeš, problém je v tom, že typově podobného ofenzivního hráče nemáme, snad tedy někdo z farmy, takže tam budou zaskakovat ti šikovnější z checking line a to je prostě jenom záplata...smajlik. Kdyby alespoň ten debil Kassian nechlastal...
 
AvatarReakce na příspěvek:K Seminovi, má TOI 6:48. Hrál tak do půlky zápasu a nic nezkazil, Therrien ho nepochopitelně posadil a dal k Chuckymu a Ellerovi Mithcella. Pak šel na led, udělal ten stupidní faul a šel sedět zase. Tohle je křeč, Therrien mu už šanci nedá a Semin z jeho povahou se nezakousne a nezačne makat, takže já ho odepisuju, ten už v Montrealu nic nepředvede. Je to ale velký problém, protože do druhé lajny, která má být skill line, bude ted Therrien cpát své oblíbené pracanty ze čtvrté lajny, což rozhodně není dobré. Je to celkem k hovnu situace a docela mě tím MT sere.

Zápas, no bylo řečeno dost. Skvělý obrat po (opět) drastickém začátku. Flash je beast a s DD si skvěle rozumí. Condo začíná váhat, ale dalo se čekat, že v Carey modu nevydrží chytat věčně, to umí jen Carey. Moc se mi líbili Gilbert a Pateryn, Nate taky super. Beky máme opravdu solidní a až na pár chyb, které dělají všichni, jsou skvělí. Což je špatná zpráva pro Tinordiho. Já mu snad i přeju trejd...
Big win!
 
AvatarReakce na příspěvek:Já se nad kluky nakonec slitoval a vše jsem viděl, takže zážitek jako prase.smajlik
 
AvatarTak tohle je jednoznačně vítězství vůle a bojovnosti! Jak my si ale dokážeme v první třetině posrat zápas, to je neskutečný... Petry se "dobře" vyspal, v první části tam působil, jak kdyby byl poprvé na bruslích! Vancouver má vynikající přesilovky (jaký rozdíl proti nám) a my jim nabízíme jednu přesilovku za druhou - nechápu... Naštěstí od toho prvního gólu v oslabení se naše hra neskutečně zvedla a nakonec z toho bylo asi zasloužené vítězství, protože Markström toho ještě hodně pochytal. Condonovi začíná trochu docházet štěstí, které měl v předchozích zápasech - samozřejmě společně s jeho nesporným umem, to vůbec nepopírám. Semin sice svou přítomností trochu zvedl druhou lajnu, ale určitě to není jeho výkonem, protože ten je nijaký, bohužel...smajlik. Takovéhle vítězství se cení!
 
AvatarReakce na příspěvek:tak to ráno pocítíš zároveň radost výhry a zklamání z toho, že jsi neviděl druhou, diametrálně odlišnou, polovinu zápasu... smajlik
Napínavý zápas až do samého konce, který se snad nedá hodnotit jako jeden - první půlku zápasu jsme nestíhali, kazili přihrávky atd....ve druhé polovině jsme naopak byli výrazně lepší. Paradoxně se to zlomilo v oslabení... smajlik
 
Avatarseru na to jdu spát.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Carey už chytal, ale zatím jen s koučem bez týmu. O víkendu se podle mě vrátí.
Sestava stejná, to je super, Chuckyho lajna nedostala gol a Semin zůstává, byt tam místy jezdil jak splašený a byl všude a nikde. A ta jeho (ne)rychlost... Ale jakmile se dostane ke střele, tak něco uvidíme.
Dnes musí být dva body.
 
16.11.2015 21:28 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Dneska sestava hlášená asi úplně stejná, jak je na tom Carey? Myslím, že by jeho účast teď dost pomohla. Condom za tu nakládačku nemůže, ale už ho taky dost prokoukli. (Stejně jako loni Jonese a Hammonda, prostě už objevili slabiny. Semin taky dostal šanci, tak snad to třetí prohra v řadě nebude.
 
16.11.2015 21:28 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Dneska sestava hlášená asi úplně stejná, jak je na tom Carey? Myslím, že by jeho účast teď dost pomohla. Condom za tu nakládačku nemůže, ale už ho taky dost prokoukli. (Stejně jako loni Jonese a Hammonda, prostě už objevili slabiny. Semin taky dostal šanci, tak snad to třetí prohra v řadě nebude.
 
AvatarReakce na příspěvek:No vidíš já sem si za stavu 1:4 vybavil ten neuvěřitelný obrat proti sens. Řekl jsem si, že by se mohl opakovat, a místo toho abych to zabalil, tak sem tu tragédii trpěl celou. Dneska jsem díky tomu taky úplně grogy.
 
AvatarHecl jsem se a ač jsem byl po pátečním firemním večírku úplně grogy, tak jsem vstanul, ale po první třetině jsem šel spát a dobře jsem udělal. Tohle ne. Co si budeme, Avs mají hodně špatný tým a my je podcenili. Do toho zachytal Berra, laxnost v obraně a pak se takovému výsledku nejde divit.
 
15.11.2015 10:52 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Je hodně zajímavý sledovat, jak se na habs (stejně jako loni) vždycky chytnou týmy, které jsou předtím po krk v srač... Že by nějaké podcenění nebo nějaký pocit,že s takovýma se nemůže nic stát? Chudák Semin, ten to zase určitě odnese a přitom nebyl zdaleka nejhorší. Subban by za těch 9 mega a v tomhle věku už měl organizovat celou obranu a zaskakovat ve všech třech řadách a on má místo toho dost dělat sám se sebou. A nejhorší je, že dělá furt ty samý chyby, ostatní týmy ho už maj tak přečtenýho, že třeba proti medvědům si ten Marchand pro ten puk od něho při tom objíždění brány už jel úplně najisto- a v obou zápasech(podruhé nevím určitě jestli to byl Marchand)
 
15.11.2015 10:32 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarno comment! smajlik
 
AvatarVcelku k zblití, ovšem vše mohlo vypadat jinak, kdyby Paci trefil půl odkryté branky. Bohužel v posledních x utkáních je střelecky mimo, nepadá mu to tam. Vždy míval takové období a vždy mu stačilo chytit se brankou a pak měl pěknou šňůru, tak snad to bude teď také a pocítí to už Vancouver. Condonovi se utkání nepovedlo, v první třetině smůla a čtvrtou branku si měl pohlídat. Bohužel jí předcházela blbost od Subbana a po té zase špatné rozebrání útočníků od Subbana s Markovem... Po delší době se nám nepovedly přesilové hry, ale to se občas stane, předchozí zápasy byly výborné... Každopádně na tento špatný výkon je potřeba zapomenout a Vancouver doma porazit...
 
AvatarStrašný, strašný, strašný! Náš herní projev v Pittsburghu a teď, to je den a noc...! Ani gólman tentokrát nezazářil, takže ten debakl je na světě a i když jsme měli velkou střeleckou převahu, je naprosto zasloužený. Nic jsme nevymysleli, jalové přesilovky, navíc gól v oslabení, nepřipravené střely z dálky - prostě nic!
 
AvatarReakce na příspěvek:To jsme to ale posrali.smajlik
 
AvatarSubban ten ať radši zůstane v kabině jeho naprosto zbytečnou chybou podělal celý zápas.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Condonovi to vůbec neulehčuje obrana..posledních 5 minut třetiny hráli obránci příšerně. Taky nám tam mohlo spadnout o dva až tři góly víc...
Přesto je před námi čtyřicet minut, stát se ještě může cokoli...
 
AvatarReakce na příspěvek:Naprosto katastrofická první třetina z naší strany, Colorado vede zaslouženě, Náš přístup ke hře byl totálně pasivní. Šancí málo, snachy málo. Max bohužel předvádí velice nevýrazné výkony, co se týče střelecké produktivity. Pořádným způsobem se snad naposledy trefil v domácím utkání proti leafs. Condon měl dost velkou smůlu a mohlo být ještě hůř, kdyby Colorado potrestalo tu neskutečnou chybu Markova. Možná se dá ale říct, že za to úplně nemohl, a ten puk mu prostě ujel nešťastnou náhodou. No myslím, že kluci budou mít co dělat. Takový výprask po první třetině se bude dohánět velice těžko. Navíc je to od tůmu, který znovu potvrzuje, že mám vynikající bruslaře. Musíme jedině doufat.smajlik
 
AvatarNo tak to je zatím jedna z nejhorších třetin v sezóně...! Condonovi tam snad poprvé spadne téměř všechno a my nedáváme ani ty nejvyloženější šance (Max). Navíc hrajeme hodně nepřesvědčivě vzadu. Snad z toho nebude debakl...
Jinak návrat Semina vítám, jen nechápu, proč místo Byrona - Flynn je na posazení mnohem víc zralý!
 
AvatarReakce na příspěvek:Takové kraviny neřeš. Pateryn je velice solidní bek. Bohužel pro něj jsme zatím zdraví, tedy doted jsme byli, a ostatní beci hrají natolik dobře, že je těžké někoho vyřadit. A vyhrává se. Resp. Beaulieu by možná šel po některých zápasech posadit, ale vybudoval si velice slušnou pozici a do pressboxu on jen tak nepůjde. Gilbert je neviditelný, ale strašně poctivý vzadu dělajíc svou černou práci s málem chyb. Je to těžké. Pak tam je ještě Tinordi, ten ani nemůže na farmu, no nechtěl bych být v kůži MB a MT.
Pateryn bude hrát asi s Gilbertem, ale co může být zajímavé je skvěle bruslící pár Petry-Beualieu.
Semin konečně zpět, opakuji konečně. Jen doufám, že mu dá MT trochu větší šanci. Flynn a Byron se klidně můžou točit ob zápas na tribuně.
Go Habs Go!
 
14.11.2015 20:25 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Dneska návrat Semina do 2. lajny(místo Byrona), místo Emelina Pateryn. To je teda terno -na eliteprospects má letos v AHl ve třech zápasech 6 mínusů za účast na ledě.
Neví někdo, je to fakt?
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak říkáš, je to škoda, na dva body to určitě bylo, ale to je hokej. Proti Avs se nám co pamatuju spíš daří, takže to snad bude opět super zápas. Dojede St. Patrick, to zase bude rozruchu smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Škoda, dneska bylo na dva body, ale naštěstí aspoň bod bereme, bál jsem se, že v závěrečném oslabení inkasujeme a nebudeme mít nic. Nechápu rozhodčí, který nevyhodil Malkina za jaasný krosček. Mohli jsme mít ke konci přesilovku my. Bohužel jsme nevyužili několik nadějných brejků. Výborná byla obzvlášť druhá třetina, kde jsme dominovali, třetí také nebyla špatná, ale potvrzení nepřišlo... Každopádně bod není žádný propadák a teď to chce doma zabrat proti západu...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo a ještě jsem zapomněl na "Pana Božského" - Crosby opět ukázal, jaký je to ubožák a psychický labil...
 
AvatarZápas, který jsme měli i po hrůzostrašném začátku, kdy Pleky byl asi ještě v šatně, a konci první části vyhrát, jsme nakonec ztratili v nájezdech, kde jsme vyhořeli... Herně jsme byli většinu zápasu lepší, ale pojistit vedení jsme prostě nedokázali a nakonec jsme 2 minuty před koncem museli ještě čelit přesilovce. To samé v prodloužení, vše jsme přečkali celkem v klidu, ale druhý bod stejně nemáme... Hodně mi zatrnulo při střetu Weiseho se dvěma domácími, kdy náš hráč odkulhával velice ztěžka a byť se vrátil do hry, jeho pohyb byl viditelně opatrnější - snad z toho nebude nic vážného...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak tak, to je hlavní. At si klidně dá na čas a je stopro, bez toho se nemá cenu vracet.
 
11.11.2015 11:30 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Pro tentokrát klid, Marleau si nás nedal na list :)

Podle mě by za něj dali spíš picky a prospect nějaký....Tinordi podle mě u nás těžko dostane šanci.

Hlavní, že Carey nemusí pod kudlu!
 
AvatarMarleau to je fakt snad vtip. Absolutně se k nám nehodí.
 
AvatarReakce na příspěvek:A jako za koho, za Ellera nebo koho...?
 
09.11.2015 23:05 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarCarey dnes odletěl do NYC za dalším expertem...to nevypadá dobře. Je tu šance, že půjde pod kudlu. Zítra budeme vědět více, ale jsem hodně zvědav.

Jinak kapitola Marleau možná do Canadiens znovu na světě, kapitalo 12tá :D

 
AvatarReakce na příspěvek:Boston už není zdaleka tím mužstvem, které jsme potkali na začátku sezóny - jsou svižnější, důraznější, nebezpečnější... I v tomhle zápase to potvrdili, byli možná většinu zápasu aktivnějším týmem - mohou však "poděkovat" Krejčímu, který jim zařídil odjezd s prázdnou smajlik. Doufám, že už nikde neuvidím videa s poznámkou, jaký je Pleky rapl a jak moc mu ubližuje - včera ukázal, že s nervama na tom není dobře právě Krejčí, jinak si nedovedu vysvětlit ten jeho zkrat... Každopádně mně to nevadí, body nám to přineslo smajlik. Zápas jinak velice koukatelný, taky jsem moc nepochopil, proč nebyl Plekymu uznaný ten druhý gól, když tam Chára Gallyho natlačil...
 
AvatarMě by zajímalo, co Pleky udělal Krejčímu tak strašného, co ho tak vytočilo a co si pak řekli. A fáma, že se ti dva nemají rádi, je zase tady smajlik
 
AvatarOpravdu málo kdy se mi tak nelíbili rozhodčí jako dnes, naprostá tragédie. Ovšem Boston byl v mnoha ohledech lepší, výborně napadal a měl několik něbezpečných šancí, postupem času se hra vyrovnávala a připadlo mně, že jak se zvedáme, tak hned jdeme ven. I přes vyrovnávací branku se mi druhá formace nelíbí. Snad jim branka pomůže, ale co předvádí Eller, on nešel nikdy do souboje, vždy hráče jen stínovat, takto to nelze... Třetí formace opět vynikající, branky dávala i první, bohužel jedna byla nesmyslně neuznaná, Chára tam udělal hlavní práci... Pleky si konec musel hodně užívatsmajlik Přesilové hry super, pěkné akce a dvě branky. Boston udolán, co víc si přát...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík