Nemohúcnosť v nájazdoch znamenala ďalšiu prehru Habs

15.01.2012, 09:33 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu Canadiens vo štvrtkovom zápase na ľade Bostonu Bruins potvrdili svoju streleckú „impotenciu" v koncovke z posledného obdobia, keď v spomínanom stretnutí aj napriek viacerým dobrým príležitostiam dokázali Habs skórovať len raz a nakoniec s „medveďmi" prehrali tesne 1:2. Počas zápasu s Bostonom uskutočnili generálni manažéri Pierre Gauthier a Jay Feaster vzájomnú hráčsku výmenu medzi Montrealom a Calgary, ktorej hlavnými aktérmi boli útočníci Mike Cammalleri a Rene Bourque. Na svoj prvý štart v drese Canadiens si bude musieť kanadský foward ešte jeden zápas počkať, pretože prednedávnom bol za nedovolený zákrok na útočníka Washingtonu Capitals Nicklasa Backstroma suspendovaný na päť zápasov. Sobotným súperom Habs budú v poslednej dobe v dobrej forme hrajúci hráči Ottawy Senators. Pre kapitána Montrealu Briana Giontu sa táto sezóna už pravdepodobne skončila, keď v stredu úspešne podstúpil operáciu, ktorej cieľom bolo zaceliť roztrhnutý biceps pravej ruky. Naopak po doliečení zo zranenia sa do zostavy Canadiens vracia útočník Scott Gomez. Súpiska Habs pre dnešný duel vyzerala nasledovne:

Gomez - Plekanec - Blunden
Pacioretty - Desharnais - Cole
Moen - Eller - Kostitsyn
Darche - Nokelainen - Weber

Gorges - Subban
Kaberle - Diaz
Gill - Campoli

Prvú vážnejšiu príležitosť v zápase mali hráči Montrealu, keď sa k puku pred bránkou Ottawy dostal montrealský útočník David Desharnais. Hosťujúci brankár Craig Anderson však zneškodnil jeho strelecký pokus. Na opačnej strane z dobrej pozície strieľal útočník Senators Kyle Turris, ale Carey Price pravým betónom vyrazil túto strelu. Možnosť prvej presilovej hry v stretnutí mali hráči Ottawy, keď v čase 07:12 putoval za „údajný" nedovolený zákrok na gólmana Andersona na tresnú lavicu útočník Habs Andrei Kostitsyn. Počas vlastného oslabenia sa po presnej prihrávke od Travisa Moena dostal do úniku útočník Montrealu Tomáš Plekanec, ale napálil to len do hosťujúceho brankára. V čase 09:38 putoval za nedovolené bránenie na tresnú lavicu ottawský foward Zenon Konopka a Habs si zahrali presilovku. Hneď po tejto presilovej hre Canadiens nasledovala ďalšia, pretože útočník Ottawy Erik Condra sa prezentoval nedovoleným zákrokom na obrancu Josha Georgesa. Spomínaná presilovka Montrealu však nemala dlhé trvanie, pretože za úder hokejkou do tváre putoval na štyri minúty na trestnú lavicu montrealský obranca Yannick Weber. Za podrazenie poslal hlavný rozhodca v čase 18:45 na trestnú lavicu útočníka Ottawy Kyla Turrisa. Po prvej tretine bol stav stretnutia nerozhodný 0:0.

Druhú dvadsaťminútovku odštartovali hráči Montrealu pokračujúcou presilovou hrou z konca prvej tretiny. V čase 04:09 putoval za držanie na trestnú lavicu obranca Senators Erik Karlsson. Bohužiaľ ani túto početnú výhodu nedokázali Habs zužitkovať. Útočník Canadiens Tomáš Plekanec sa po druhýkrát v zápase dostal do úniku, ale jeho strela znovu skončila v Andersonovom náručí. V čase 08:24 fauloval hosťujúci útočník Zack Smith a Habs si znova zahrali presilovú hru. V desiatej minúte druhej tretiny po parádnom pase od obrancu P.K. Subbana strieľal z dobrej pozície montrealský útočník Andrei Kostitsyn, ale Anderson bol nepriestrelný. V čase 12:52 putoval za podrazenie na trestnú lavicu foward Canadiens Max Pacioretty. Po strele ottawského útočníka Kasparsa Daugavinsa zazvonila žŕdka Priceovej bránky. Za sekanie sa v čase 19:15 opäť ocitol na trestnej lavici foward Montrealu Max Pacioretty. Ani druhá dvadsaťminútovka gól nepriniesla a tak stále platil bezgólový stav 0:0.

Zatiaľ čo druhú tretinu začínali hráči Montrealu početnou výhodou, do tretej dvadsaťminútovky vstupovali Habs v oslabení. Avšak aj napriek tejto situácii dokázali Canadiens skórovať. Úvodný gól zápasu strelil útočník Tomáš Plekanec, ktorý sa po tretíkrát v stretnutí dostal počas vlastného oslabenia do úniku. Vyrovnanie prišlo v čase 05:57, keď strelu obrancu Sergeja Gonchara od modrej pred Priceom tečoval hosťujúci foward Kyle Turris. Hráči Ottawy neustále dotierali na bránku Montrealu a nebezpečnými strelami ohrozovali Careyho Pricea, ktorému obrana v týchto chvíľach moc nepomáhala. V čase 13:22 putoval za hru so zdvihnutou hokejkou na štyri minúty na trestnú lavicu montrealský útočník Tomáš Plekanec. Senators ponúknutú príležitosť okamžite využili, keď strelou z medzikružia Pricea prekonal útočník Ottawy Jason Spezza. O vyrovnanie sa tridsaťdeväť sekúnd pred koncom riadnej hracej doby postaral foward Canadiens Max Pacioretty. Stav stretnutia bol po šesťdesiatich minútach nerozhodný 2:2 a tak nasledovalo predĺženie.

V päťminútovom predĺžení gól nepadol a preto o víťazovi zápasu museli rozhodnúť samostatné nájazdy.

Nájazdy to už bola „klasika" zo strany Montrealu a tak Canadiens prehrali 3:2 po samostatných nájazdoch.

Habs veľa času na oddych mať nebudú, pretože už v nedeľu ich čaká súboj s New Yorkom Rangers.

Hviezdy zápasu:
1. Daniel Alfredsson 0 + 0
2. Jason Spezza 1 + 0
3. Craig Anderson 33/35

foto: Dave Sidaway / THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, navíc dělal bordel v kabině, což nikdy není dobré. Já se dnes nemůžu dívat, takže ráno stahuju... smajlik
 
Reakce na příspěvek:Navíc ušetřený skoro 3M, což je, vzhledem k potřebným podpisům po sezóně, pro nás možná největší výhra. Uvidíme dneska, jak si povede Bourque.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já budu v klidu i kdyby tam nastřílel 50 gólů a přesto budu tvrdit, že jeho obchod byla dobrá věc. Našemu týmu už neměl co dát.
 
15.01.2012 15:00 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jo a měl v plus mínus tabulce mínus 2 body, takže tím si to Mikey vyrovnal, takže jsem v klidu.
 
AvatarMimochodem Cammy dal gól proti Kings smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 16.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Čekal bych, že si tady někdo rýpne do Hutsonovy ... | více
  • Hutson první zápas a první bod v NHL...smajlik. Ten ... | více
  • Ano, typove každý trochu jiny ale MM letos opravdu ... | více
  • No tak Souray byl bombarďák, co těžil z tvrdé ... | více
  • Dnes Matheson 60. bod, docela pro nekoho potichu ma ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík