Subban konečně podepsán, ale dnes ještě bude chybět

29.01.2013, 16:15 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Tolik očekávaný podpis konečně přišel. V pondělí večer se dohodl Mark Bergevin a P.K. Subban, resp. jeho agent, na nové smlouvě pro mladou oporu Habs. Za dva roky si vydělá 5,75 mil. dolarů. Letos rovné dva milióny a příští rok zbylých 3,75 mil. dolarů. Z pohledu organizace je taková smlouva výhra a její střídmost se nám bude hodit vzhledem ke sníženému platovému stropu pro příští rok. Pozitivem je i délka smlouvy, která znamená velkou motivaci pro Subbana, aby si vysloužil velké peníze za dva roky, o které tolik stál. Bezprostředně po podpisu P.K. prohlásil: „Myslím si, že se jedná o nejlepší možnou dohodu nejen pro mě, ale také pro klub. A to je pro mě velice důležité. Jsem rád, že se mohu vrátit zpět ke svým spoluhráčům. Mé srdce patří Montrealu." Bohužel nemůže staronový člen nastoupit už dnes proti Jets, protože se k týmu připojí až ve středu v Ottawě. Do hry zasáhne buď proti Sens, nebo až v sobotu proti Buffalu.

Dnešní domácí zápas proti Winnipegu bude boj mezi dvěma týmy, jež mají za sebou šňůru tří výher. A oba týmy naposled vyhrály v prodloužení. Jets se to podařilo nevídaným způsobem, když z velmi špatného stavu 2:4 nakonec vytěžili dva body a v prodloužení vyhráli na domácím ledě 5:4 po trefě Evandera Kanea. Statistiky z minulého roku hovoří v náš prospěch, kdy jsme ze čtyř utkání pouze jednou odcházeli s prázdnou včetně památného vítězství 7:3. Hráči Canadiens mají za sebou těžký, ale povzbudivý zápas s Devils.

V táboře Canadiens se čeká jedna menší změna. Tomáš Kaberle je již připraven opět zasáhnout do boje a dostane tak další šanci vylepšit si svou reputaci zlepšenými výkony. Další změny se neočekávají. Na brankářském postu se také nic nemění a začínat bude opora Carey Price. Budaj dostane pravděpodobně šanci v dalším utkání proti Senators, jež montrealské čeká hned zítra. Habs budou chtít navázat na zatím výborné výkony, kdy se týmu daří zejména v přesilové hře, která je šestá nejlepší z celé NHL především díky jejímu dirigentovi Andreji Markovovi.

Tryskáči z Winnipegu se budou opět spoléhat na své opory Evandera Kanea, Blakea Wheelera, Dustina Byfugliena a taky na Ondřeje Pavelce, jež opět vrátí do brány, když proti Isles přenechal místo Montoyovi.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJo a všiml jsem si, že ve trojce už málo nastupoval Eller a byl tam místo něho párkrát Moen... Snad se nic nestalo.
 
AvatarReakce na příspěvek:Výjimečně ti odpouštím, ale ať už se to neopakuje smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Sens taky dnes hráli, tak tam to bude na stejno.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky jsem to nějak nepochopil. Rozhodčí jsou snad ještě duchem někde na pláži jak si váleli šunky při výluce, protože v našich zápasech to jsou pořád nějaké excesy a to oboustranně a to samé píšou i kluci na hf... Nejlepší liga světa a pískají to amatéři, nebo já nevím.

Dva body doma, já to říkal! smajlik Carey nakonec parádně podržel, skvělé PP a naše aktivní hra rozhodly. Vůbec to nemuselo být takové drama, ale to už je jedno.
Kaberle zlepšený výkon, tak se bojím, že Therrien sáhne na Bouillona smajlik
Nelíbí se mi DD. Připadá mi, že letos ne jen že nic nevybojuje, ale i strašně ztrácí puky. Ta jeho (ne)výška ho strašně limituje, loňský rok těžko zopakuje. Není schopen se dostat do šance.
Jinak proti nikomu nemůžu říct ani popel, celý tým to parádně odjezdil.
 
AvatarReakce na příspěvek:K tomu se ani nemá cenu vyjadřovat, ti šašci pruhovaní to je děs, co to předvádí... A to ve většině utkání...
 
30.01.2013 04:19 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
sice posledních 5 minut bylo hodně těžkých, ale 2 body zůstávají doma smajlik
 
AvatarVýborně... Carey zavřel krám v poslední třetině. Vybojované vítězství, přesilovky opět rozhodly. V Ottawě to bude hodně o silách, které nevím, jestli se nám po tomto utkání dostaví, ale požadované minimální 2 body již máme:)
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak tak smajlik
 
AvatarTak je to přece jenom doma a omlouvám se teda za ty pochybnosti vůči Priceovi...smajlik smajlik smajlik
 
30.01.2013 04:16 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarNo, ta naše finální přesilovka.. budeme radši dělat, že to nikdo neviděl! Ale tak hlavně, že jsou body doma.
 
AvatarYes !!!
 
AvatarTak Prust nesportovní chování??? To se jako měl Antropovovi omluvit, že neustál to naražení...? Nechápu!
 
AvatarPrus šel ven za Unsportsmanlike conduct against #80 N. Antropov smajlik Co na to říct.
 
30.01.2013 04:03 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
to snad nemyslej rozhodčí vážně, ne?!?!?
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak nástup do periody parádní! Plekyho šmudla od obrnánce, ale je tam! Carey si zlepšil sebevědomí pár hezkými zákroky.
Rozhodčí jsou děsní na obou stranách, to je bez debat. Co mají vylučovat nevylučují a často posílají ven za nic.
 
AvatarTak se konečně štěstí přiklonilo k nám - to byl lacinej gól pro Plekyho...smajlik
 
30.01.2013 03:35 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Rozdíl je proměňování šancí...Jets prakticky z ničeho vytěžej 3 góly, Habs maj smůlu v zakončování. třeba po Plekyho střele v oslabení to za Pavelcem pěkně cinklo...nebo během přesilovky- odkrytá brána a nic...škoda...
dneska se mi hra Kabelky celkem líbí. asi dostal strach po podpisu Subanna. smajlik
rozhodčí, to je zas hrůza...tresty, ani mnohokrát nevíme za co, pak několik podražení v řadě (na obou stranách) a nic se neděje...
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik doufejme
 
AvatarReakce na příspěvek:Jasný, nikdo ho nehaní. Má to kluk těžký, snad si ve třetí vybere taky trošku štěstíčkasmajlik
 
30.01.2013 03:33 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarA šmudla to teda taky úplně nebyla.. sice do toho zdánlivě jen plácnul, ale byl to slušnej lejzr. Vyrovnávací gól nás trochu probral, tak snad to teď zvrátíme na svou stranu, ty tyčky by si o to říkaly.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nikdo ho nehaní, je jasné, že je pro něj lepší, když je v zápřahu - i proto si myslím, že nevydrží bez gólu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nehaňte mi toho Caryho smajlik Já šest let chytal, tak vím jaké to je dostávat takové šmudly a půl třetiny nic nedělat. Já mu věřím, nepustí nic, mi přidáme a vyhrajem.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak nebyla jediná, že jo, Prust jí trefil taky - je to holt škoda.
Taky nějak nevěřím, že Price už nic nepustí, hlavně, jestli oni dostanou možnost přesilovky. Jinak mladíci opět velmi dobře smajlik.
 
AvatarNo tak to byla zase třetina - my trefujeme tyčky, oni dávají góly...smajlik. Stále častěji je necháváme jezdit do přečíslení a už jsme z toho dostali góla. Jets mají dobře pokryté střední pásmo a nám se těžce přechází do pásma. Chybí nám víc štěstí...
 
AvatarPodivná třetina. Máme více ze hry, jsme lepší a Jets k ničemu nepouštíme, ale když už se dostanou k nám do pásma, tak to smrdí gólem. Třetí gól Pricimu nevyčítám, Diaz to zvedl a bylo to i vidět na jeho reakci. Carey to má těžké, není vůbec v tempu a padají mu tam takové šmudly. Stejně jako proti Devils.
My naštěstí vyrovnali a trefil se konečně i Cole, tak to pojďme dohrát, nic než dva body by bylo z tohoto zápasu zklamání.
Jo a velká škoda Plekyho tyčky po jeho typické akci v PK.
 
AvatarMísto abychom v oslabení rozhodli utkání, tak po té inkasujeme. Pak zase máme vedení na hokejce a zase inkasujeme flusanec od Jokinena. Carey má dneska nejen smůlu, ale také nepůsobí tak jistě, mohl si taky trošku víc vyjet, i když taková střela by se Jokinenovi podruhé nepovedla... Aspoň, že nám rozhodčí darovali přesilovku, přijde mi, že z toho dělají komedii kluci v pruhovaným (nemyslím jen toto utkání)... Teď to chce dát první gól, bohužel ale nějak nevěřím, že Carey už nic nepustí...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, je to hodně bojovný. U obou využitých přesilovek jsem moc nepochopil ani jedno vyloučení...smajlik. Je moc dobře, že se trefil Bourque, no a Gallagher musí zažívat sezónu snů... Ten závěr v podání Priceho mě docela naštval, protože on to s tou jeho bohorovností už dost přehání - naštěstí nejlepší brankářský zásah třetiny předvedl Gorges smajlik.
 
AvatarZajímavá první třetina, hodně bojovná. Využili jsme přesilovku, to je výborný, navíc Bourque, ještě to chce gól u Cola. V závěru si Carey zabrnkal na nervy všech fanoušků, naštěstí Gorgers vše napravil... Bude to klasicky boj, musíme vydržet...
 
AvatarTak nástup do zápasu opět na jedničku. Naše přesilovka letos je jako z jiného světa, až si člověk říká co na tom bylo loni těžkého smajlik , Markov je opravdový dirigent PP.
No a teď Gally co předvedl... Nádhera
 
30.01.2013 01:56 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
paráda smajlik Bourque si ten gól zasloužil smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Naprostý souhlas. Zatím vede tým znamenitě a nedělal žádný špatný krok.
 
29.01.2013 18:01 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarpodpis PK jen potvrzuje fakt, že nejlepší trade posledních deseti dvaceti let uskutečnil pan Molson, když z Chicaga získal Marca Bergevina a opačným směrem putoval Pierre Gauthier...

příště až pojedu do Montrealu, nebo kdokoli z nás, tak už tam bude před halou nová socha...první bez bruslí smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Winnipeg Jets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 02.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík