Vydreté víťazstvo s Ottawou

04.02.2013, 11:03 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens si včera v zápase proti Buffalu z chuti zastrieľali, keď „rozsekali" bezzubé Šable vysoko 6:1. Už v nedeľu čakal Habs ďalší domáci duel, tentokrát s Ottawou Senators. Hráči Montrealu majú svojmu dnešnému súperovi čo oplácať, veď v stredu prehrali na ľade Sens 1:5. Zostava Canadiens sa oproti predošlému stretnutiu trochu zmenila. Max Pacioretty sa uzdravil skôr ako sa predpokladalo a do akcie zasiahne už dnes večer. Lars Eller nahradí vo štvrtom útoku Tomáša Kaberleho. S Priceom v bránke nastúpili Habs v takomto zložení:

Pacioretty - Desharnais - Cole
Bourque - Plekanec - Gionta
Prust - Galchenyuk - Gallagher
Moen - Eller - Armstrong

Markov - Emelin
Diaz - Gorges
Subban - Bouillon

Už po necelých tridsiatich sekundách hry sa museli hráči Montrealu brániť, pretože Tomáš Plekanec sa dopustil nedovoleného zákroku na hosťujúceho brankára Craiga Andersona. Ponúknutú možnosť presilovej hry Senators náležite zužitkovali. Obranca Patrick Wiercioch poslal presnú prihrávku cez celé klzisko na osamoteného Jakoba Silfverbergsa, ktorý sa v nájazde na Priceho nemýlil. Odpoveď Habs prišla pomerne rýchlo, pretože už o necelú minútu neskôr forward David Desharnais pred Andersonom tečoval strelu Maxa Paciorettyho a puk skončil v bránke Sens. V ôsmej minúte mali hosťujúci hráči obrovskú príležitosť, keď Pricea strelou z bezprostrednej blízkosti ohrozil Erik Condra. Carey našťastie predviedol úspešný zákrok. V čase 09:26 poslal rozhodca za podrazenie na trestnú lavicu kapitána Senators Daniela Alfredssona a Canadiens si zahrali prvú presilovú hru. Habs si síce na jej konci dokázali vytvoriť tlak, ale gól nepadol. To však nemuselo hráčov Montrealu mrzieť, pretože tesne po presilovke výborne postavený Erik Cole bekendom prekonal Andersona a poslal Canadiens do vedenia 2:1. V čase 11:51 bol za nedovolené bránenie vylúčený útočník Sens Kyle Turris, ale Montreal toto vylúčenie nepotrestal gólom. V osemnástej minúte si druhý útok Habs vypracoval dobrú príležitosť, keď Brian Gionta prihral Tomášovi Plekancovi a ten vystrelil z prvej. Anderson si však z jeho strelou poradil. Po prvej tretine viedli Habs nad Ottawou 2:1.

Na začiatku druhej tretiny si elitný útok Canadiens dokázal v útočnom pásme hostí vytvoriť tlak, ale vážnejšie Andersona neohrozili. Rozhodca udelil v čase 04:37 druhej dvadsaťminútovky za narazenie Colina Greeninga na mantinel dvojminútový trest pre Josha Gorgesa a Canadiens sa museli brániť. Po minúte oslabenia sa však pomer síl na ľade vyrovnal, pretože hosťujúci obranca Erik Karlsson fauloval Tomáša Plekanca. V polovici stretnutia mal na hokejke tretí gól forward Alex Galchenyuk, ale Craig Anderson predviedol parádny zákrok. V tridsiatej štvrtej minúte bolo zase pre zmenu veľmi rušno pred montrealskou bránkou, ale Price svojimi zákrokmi podržal spoluhráčov. V čase 15:06 druhej tretiny bol za nedovolený zákrok vylúčený Lars Eller. Len čo Eller po uplynutí trestu naskočil na ľad dostal sa k nemu puk a strelou z medzikružia preveril Andersona. Canadiens si v tridsiatej deviatej minúte opäť zahrali presilovku, keď za hákovanie putoval na trestnú lavicu Kyle Turris. V posledných sekundách si hráči Montrealu vytvorili obrovský tlak, ale Anderson odolal. Skóre sa počas druhej tretiny nemenilo a platil stav 2:1 z predchádzajúcej dvadsaťminútovky.

Na začiatku tretej tretiny síce hráči Sens zásluhou gólu obrancu Andreho Benoita vyrovnali, ale radovali sa predčasne, pretože rozhodca gól neuznal nakoľko Jakob Silfverberg podľa neho nedovolene bránil Pricea. S postupom času začali byť Senators stále nebezpečnejší a montrealskú bránku ohrozovali viacerými nebezpečnými strelami. Carey však likvidoval jeden pokus za druhým. V posledných minútach zápasu už hráči Habs viacmenej bránili výsledok a nakoniec sa im to aj s výraznou pomocou Pricea podarilo a Ottawu Senators zdolali tesne 2:1.

Gólovo chudobnejší zápas ako duel s Buffalom aj tak však priniesol Canadiens dva body. Síce Habs by sa mali poďakovať aj rozhodcovi, ktorý svojím nesprávnym verdiktom pomohol Montrealu. Habs teraz majú dva dni voľna a v stredu nás čaká zatiaľ najzaujímavejší duel tejto sezóny. Do Bell Centre zavíta odveký rival Boston Bruins.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 32/33
2. David Desharnais 1 + 0
3. Erik Cole 1 + 0

foto: Richard Wolowicz/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Zajímavé, přitom máme dobré čísla i z PP. Hlavně, aby to vydrželo po celou sezonu.
 
06.02.2013 17:27 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Pro vysvětlení, znamená to počet vstřelených na jeden inkasovaný gól při hře 5na5
 
06.02.2013 17:14 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarZajímavý

?5 on 5 goals for/against ratio:
1. Montreal 2.14
2. Tampa Bay 1.79
3. Anaheim 1.67
28. Edmonton 0.50
29. Columbus 0.50
30. Florida 0.48
 
06.02.2013 10:43 | reagovat
aas | a@centrum.cz
sportovní sázení, velmi kvalitní info zde:

http://compe.iprostor.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Dalo se čekat, že si ho někdo stáhne. Jak jsem řekl, škoda...smajlik.
Jemelin s Gorgesem, to už je v "jejich" disciplínách pomalu klasika... smajlik.
 
05.02.2013 18:36 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarColorado Avalanche have claimed F Aaron Palushaj off waivers from the Montreal Canadiens

A big reason for the Montreal Canadiens early success: Defense!
Alexei Emelin has 35 hits (1st in the NHL) and Josh Gorges has 29 blocked shots (1st in the NHL).
 
05.02.2013 10:13 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Tak hej zrejme tento krok prišiel aj v súvislosti z biednymi výkonmi Hamiltonu. A talentovaných mladíkov máme kopu a treba im dať šancu. Ale Aaron nepochybne využije svoj talent niekde inde. Good luck! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to sporné, šancí dostali poměrně dost a že by ji zrovna využil se moc říct nedá. Ano, hrával třetí, čtvrtý útok, ale málokdo dostane šanci jako Alex. Navíc teď máme plno a další talenty, kteří šanci možná využijí nebo už využili lépe.
 
AvatarReakce na příspěvek:Podle mě velká škoda...
 
04.02.2013 19:08 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarThe Montreal Canadiens have placed Aaron Palushaj on waivers.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to je celkem v klidu na to, že to byl docela zásadní moment zápasu...
 
04.02.2013 15:01 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
Avatar„I pro ně je sezóna ještě na začátku, také si musí zvykat.“

Ottawský kapitán Daniel Alfredsson reaguje na některé výroky rozhodčích v zápase s Montrealem.
 
04.02.2013 13:55 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Fúú Bruins to bude derby. smajlik
 
AvatarZnova jsem se díval na ten neuznaný gól a je to teda hodně úsměvné smajlik Ale jak už bylo řečeno, tak nám toto pravidlo vzalo mnohem víc regulérních gólů, tak co.

MaxPac bylo super překvapení. I to je další znak jak tým funguje. Chlap vidí, že se vyhrává a chce týmu pomoct co nejdřív, tak jde 8 dní po operaci do zápasu, to je úžasné. Jaký rozdíl oproti loňsku, kdy Moen mohl do konce základní části nastoupit, ale bylo mu doporučeno, ať to nedělá.

A pohled na sestavu ukazuje, že jsme hráli v plné, v nejlepší sestavě, kterou umíme postavit.

Na Ruins už se hodně těším.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík