Ostrované na svém ledě přivítají lídry konference

05.03.2013, 19:39 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Ano, hezky jsem si naběhl, lídrem konference není nikdo jiný než Montreal Canadiens. Vedení si vzali zpět po velkém vítězství v Bostonu, ovšem ti mají stále zápasy k dobru. Zpět k dnešnímu zápasu. Domácí Islanders letos zažívají jednu z lepších sezon, když se drží kolem středu tabulky a poslední místo je poměrně daleko. Ale v dnešní vyrovnané a našlapané NHL nic neplatí věčně a je třeba sbírat body. Isles se to naposledy podařilo doma porážkou Ottawy 3:2 po samostatných nájezdech. Celková bilance z poslední deseti střetnutí taky není špatná 5-4-1. Montreal porazil naposledy Boston 3:4 a má za sebou již 11 utkání v řadě s bodem 8-0-3, což je výborná statistika.

Islanders nedávno podnikli velice odvážný krok, když poslali Ricka DiPietra, brankáře s velmi lukrativní smlouvou, na farmu. Muž, který se měl stát oporou v brankovišti očekávání zdaleka nesplnil a svým chatrným zdravím a špatnými výsledky nepřesvědčil. Bohužel přišly i takové zprávy, že snad Rick uvažoval o sebevraždě, tak doufejme, že se dostane do psychické pohody a začne se znova dařit. Sport má lidem dávat radost a ne naopak. Brankovišti tak vládne ruský veterán Nabokov, kterému sekunduje mladík Poullin. Zraněný je stále Carkner, Strait a útočník Joensuu. Nejnovější informace také hovoří, že Lubo Višňovský je na cestě na Slovensko z rodinných důvodů.

V kabině Montrealu stále chybí Rapha Diaz a Rene Bourque kvůli otřesu mozku, takže kouč Therrien dává hodně času na ledě Subbanovi a Markovovi, kteří měli v minulém zápase TOI okolo 27 minut. Tomáš Kaberle sice boduje, ale stále nepřesvědčil jak fanoušky, tak očividně ani trenéry, když pobyl na ledě jen něco málo přes 13 minut. V útoku vládne trio Pacioretty-Desharnais-Gallagher. Tato lajna se skvěle sehrála a každý její “shift“ je pro soupeře hrozbou. Maxovi se dokonce tak dařilo, že byl zvolen hráčem týdne (4+3 ve čtyřech utkáních). Změny v sestavě se neočekávají. V brance po jednozápasové pauze nastoupí Carey Price.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně jak říkáš. V Torontu ještě za něco stál, v Bostonu byl jasně nejslabší bek, v Carolině tragedie no a u nás v tom pokračuje. K nějakým bodům se vždy nějak dostane, ale že by něco kloudného vymyslel, jak to u něj vždy bývalo zvykem, to ne. Plus tragická rychlost, či spíš pomalost, velký zmatek a mizerný přehled o hře. O defenzivních vlastnostech nemluvě, ale ty byly špatné vždy. Podrženo sečteno, zadarmo drahý a akorát zabírá místo Weberovi. On už je ELH hráč.
 
07.03.2013 14:14 | reagovat
Aleš | vvrc@seznam.cz
Jak to tady čtu, nad hrou Kaberleho se nedá jásat. Vždycky jsem mu fandil a tak mi nejde na rozum, jak jde po odchodu z Toronta dolů. Tam elitní zadák, nikde jinde nic nepředvedl. Zajímá mě váš názor.....
 
AvatarReakce na příspěvek:Zapomeň smajlik!!!
 
AvatarNejsme kapela abysme porad vyhravali ne ? smajlik Jednou to prijit muselo. Kdo si z vas pamatuje tak dlouhou serii s aspon jednim bodikem ?
No hlavne aby ve ctvrtek vyhraly ty Vitkovice v Budejkach, ze Miro smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Je jasný, že jednou ta šňůra musela skončit, jen teď úplně zbytečně a v dost nepravý čas - máme čtyřzápasový trip a soupeře, proti kterým se nedokážeme až tak vyhecovat jako proti divizním. Navíc Tampa i Carolina teď hrají dobře, Florida hodně nevyzpytatelná... Říkalo se tu, že 6 bodů z těch čtyřech zápasů by bylo úspěchem - to je teď asi utopie.
Fakt sorry, ale Price těch těžkých zákroků dnes tolik neměl. Vůbec neříkám, že jsme prohráli kvůli němu, ale ta jeho jistota, a tím pádem klid pro naše zadní řady, je momentálně pryč a takovéhle zápasy s málo zákrokama mu jí nevrátí.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nechci tady být zase za onanistu, ale Pricovi křivdíš. Nevýrazný určitě nebyl. Nemůže za to, že na něj nepouštíme střely a nemá tak procenta. Chytil hodně těžkých střel, tečí a dorážek, možná to už berem za samozřejmost a nevnímáme to. Nemám mu co vytknout, ale uznávám, že ten 4. asi rozhodl zápas... Ale co, 11 zápasů s bodem, co bychom víc chtěli? Jedem dál.
 
AvatarDneska bez elénu zápas. První lajna nevýrazná, Price taktéž. Nakonec ještě debakl, ale aspoň to kluky vrátí zpátky blíž k zemi... Proti Carolině to bude těžký, hrají velmi dobře a první formace je smrtící, konečně to chce odehrát utkání s 2 a míň brankama, aby Price dostal zpět sebevědomí... Dnes rozhodl čtvrtý gol, ten neměl vůbec být. Další už byly jen důsledkem křeče ke konci utkání
 
06.03.2013 03:39 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:hm...12 inkasovaných gólů...

stává se, nevadí. Příští zápasy dáme. Hlavně, abychom na Isles nenarazili v play-off, ale na to je ještě brzo.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak dneska těch klíčových zase tolik nebylo, co si pamatuju...
 
AvatarA hotovo! Dneska jsme si to nezasloužili, spousta zmatků před gólmanem, špatné obsazování hráčů a nepříliš výrazná hra celkově. Škoda, no a nakonec je z toho ještě skoro debakl...smajlik.
Tohle se vůbec nepovedlo a los teď taky nemáme úplně nejlepší - Carolina moc těžká a dvojzápas na Floridě taky žádná procházka. Dvakrát škoda tohoto projebaného zápasu!
 
AvatarNo nic, Isles letos zakletí. Jdeme dál, jako tým vyhráváme, tak jako tým pohrajem, nic se neděje.
 
AvatarReakce na příspěvek:Dobré to není, ale těžko mu můžeme něco vyčítat (krom toho čtvrtého) za to předvedl hodně klíčových zákroků. Tam jen chybí ty lehké střely, které nemá.
 
AvatarTeď jim ještě sami dáme možnost vlastní blbostí...smajlik
 
06.03.2013 03:28 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:a 11 inkasovaných gólů za 2 zápasy, to si taky Carey za rámeček nedá. I když za ně může málokdy...
 
AvatarReakce na příspěvek:Vždyť to říkám, Price není vůbec v pohodě, dostat 4 góly asi ze 17 střel není zrovna dobrá vizitka... I když vyloženě mohl jen za ten poslední, tohle gólman jeho formátu měl jasně mít!
Moc lidí asi netipovalo na jubilejní gól zrovna Giontu...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, tohle jde jasně na jeho triko.
 
AvatarReakce na příspěvek:Carey je opravdu mimo, toto měl chytat, tam nebyla snad ani teč. Navíc teda Boullion měl hráče nekompromisně odtlačit...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, to mě taky napadlo smajlik
 
06.03.2013 03:10 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
je hezký, že 20 000. gól dal symbolicky kapitán smajlik
 
AvatarWooooooooooooooooooooooooooooooooooooooW a je to tam! smajlik Paráda kluci, Ryder 3. asistence dnes.
 
AvatarVýborně!!! A navíc Subban dneska nestřílí 7,2 metru vysoko...
 
AvatarReakce na příspěvek:U Markova letos klasika, má průměr okolo 24 minut a teď když chybí Rapha, tak jde ještě výš. Píšu o tom v preview smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ne vůbec, jde to krásně. Někdy to blbne, s tím asi nic nenaděláme. Ohledně Price možná trochu souhlasím, letos má úplně jinou roli v týmu a moc si nezachytá. Znám to sám jako golman a to je stejné jak v pralesní lize tak v NHL. Pokud chytáš a máš si na čem zlepšit sebevědomí, tak je to ok, ale jak jde na tebe 20 střel za zápas, z toho 10 tutovek, tak toho moc nenadělá. Bohužel, naši mu musí rozhodně lépe pomoct.
 
06.03.2013 02:52 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:co se týče Markova, dost mě šokoval jeho ice-time. 17:37 po dvou třetinách!! U Subbyho to chápu, ale u Markova?!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jinak - seká se ti taky teď GCL? Já to mám na 3000 kbps a od druhé třeiny se mi t hrozně seká, přitom internet je naprosto v pohodě... Už se mi to stalo i v posledním takto sledovaném zápase v Torontu, nevím, co s tím dělají...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Přijde mi, že je poslední zápasy hrozně zalezlé v brance, ale dneska to má opět hrozně těžký. Na Isles to zaprvé moc neumíme, vždy nám dají dost branek v přesilovkách. K tomu ti komedianti v pruhovaných dresech... Hrajeme dnes opravdu jakou vedoucí celek, bez obrovského zápalu a snahy, doufáme, že to půjde samo, ale ono ne. Aspoň ve třetí zabrat a vydolovat bod
 
AvatarReakce na příspěvek:To nás ale šokuje!
 
AvatarNaštěstí Subban předvedl alespoň svojí dělovku a škoda na konci toho tlaku v přesilovce, kterou nám to rozhodčí aspoň trochu vrátili... Ale pořád si nemůžu pomoct, že ta naše hra je taková nijaká, bez šmrncu a necháváme domácí hrozně snadno dostávat se do šancí. A Markov? To už si snad dělá prdel s těma chybama!!!
Taky mám takový neblahý pocit, že tyhle dva poslední zápasy mohou nechat na Priceově jistotě velký šrám - už mi nepřijde tak neochvějně klidný a jistý smajlik. Ne, že by za ty góly mohl, ale...
 
06.03.2013 02:44 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarNo je to otevřené, ale rozhodčí jsou tragičtí a Islanders bohužel efektivní. Na výhru to dneska bohužel nevidím.
 
AvatarReakce na příspěvek:To je naprostý výsměch, můžou našim rovnou naplivat do obličejů a vyjde to na stejno... Kryplové pruhovaní. Subby paráda, škoda té Markovovy zblokované střely Hamonicem, šlo to přesně k tyči... Otočíme to, Go Habs Go!
 
AvatarReakce na příspěvek:Bohužel, ale je to o gól a teď velká škoda, že střela Markova byla zablokovaná, ta šla přesně k tyčce... Chtělo by to bod alespoň vydolovat, přece musí ještě dát gol někdo z první formace, takto by to nešlosmajlik
 
AvatarNo tak ty rozhodčí, to je zase velká paráda - teď pro změnu pískají přerušení, když Nabokov nemá puk vůbec pod kontrolou...smajlik
 
06.03.2013 02:26 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
hrůza...
no nic, budeme muset zase otočit skóre. ne, že bych tomu po minulých zápasech nevěřila smajlik
 
AvatarJá jsem tak nasraný! Za co šli naši ven? Pleky, dobře zabránil mu ve hře, ale White? A Eller? Ostrovani tam padali jak shnilé hrušky, pak kdo tady filmuje!!! Další z mnoha nezvládnutých zápasů od pruhovaných. No doufejme v další obrat...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jn, přijde mi, že kluci se na dnešní zápas vůbec nenahecovali. Ono taky oproti Bostonu je to nebe a dudy ta atmosféra. To je ovšem neomlouvá, navíc se nedaří první formaci...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ty vole, co to je zase za vyloučení??? U Whitea to faul vůbec nebyl, u Ellera se taky poroučel hodně ochotně! No a to naše obsazování hráčů před bránou je dneska naprosto tragický...smajlik. Na Islanders to prostě nějak neumíme, dneska to už nevypadá moc dobře - hrajeme hrozně vlažně!
 
AvatarVyloučí nás hodně přísně do tří a po té bych řekl hodně podobný zákrok na Plekance nechají, navíc hned vzápětí inkasujeme:(
 
AvatarReakce na příspěvek:Nesmíme se nechat vylučovat, to je proti Isles u nás základ...
 
AvatarReakce na příspěvek:Nechali jsme je tam hrozně snadno projít a zakončit...smajlik.
 
AvatarJe to tu zase, Isles udeřují v PP
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale zase to tak od 10. minuty šlo hodně nahoru dolů, tak se na to dalo dívat.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, měli jsme štěstí, že to překombinovali. Musíme zabrat. Jsem rád, že se Gally přesunul k Plekymu, i když hraje křídlo ta určitě je to tak lepší.
 
AvatarNo po těch atraktivních duelech je to zatím tak trochu nuda, aspoň mi to přijde. Souhlas, že domácí tvoří hru a my tak nějak spoléháme na protiútoky, kterých bylo poskrovnu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Domácí jsou kombinačně vynikající, naštěstí až moc kombinují... Měli několik možností, ale my využili jednu z mála a to je taky umění:) Navíc zhruba od 15. minuty se domácí postupně vytráceli a neměli skoro žádnou příležitost, vždy skončili na pozorné obraně. Škoda vyloučení Plekyho, tam přišla i poslední možnost Isles, opět překombinovaná naštěstí... Chce to přidat, hlavně první lajna
 
AvatarReakce na příspěvek:Parádní spolupráce a z maxima jsme zatím vytěžili maximum. Isles ale zatím lepší.
 
06.03.2013 01:19 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
že by to s Plekym bylo jako s Maxem? smajlik Delší dobu nic a najednou...smajlik vůbec bych se nezlobila smajlik smajlik
 
Avatarhttp://www.youtube.com/watch?v=C6IxtxfsNWg&feature=player_embedded#!

Povinně smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Islanders
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 06.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík