Dva slepené góly a skvělý Price. 2 body zůstávají v Bell Centre

24.11.2013, 01:58 | Reportáž ze zápasu |  Lukáš Matýšek
 

V úvodním buly se proti sobě postavili Tomáš Plekanec a střelec včerejšího vítězného gólu Penguins Sydney Crosby. Úspěšnější byl český centr. V zápětí Price musel pokrýt střelu a vhazovalo se u naší klece, z vhazování vznikla velmi zajímavá akce jenž v koncovce spálil Gionta. Fleury nemusel ani nějak extra zasahovat a od té doby se hra přesouvala z jedné strany kluziště na druhou. Do šance se dostali hosté, ale jejich přečíslení 3 na 2 zničila naše obrana. První přesilovku si zahráli hráči v bílých dresech, když za vysokou hůl šel sedět na dvě minuty Emelin. První minutu sice hosté vyvíjeli jakýsi tlak, ale co prošlo na bránu tak vychytal Price, nebo si to spálili samotní tučňáci. Druhou minutu první přesilovky už se k puku dostali i Canadiens kteří alespoň vyhodili a šli střídat. Po vhazování u Flueryho se k zakončení dostal Markov, ale střela letěla mimo, a to bylo ze zmíněných dvou minut vše. Celkem nepochopitelně po souboji v rohu upadl jeden z tučňáků a po několika vteřinách naší hry se ozval hvizd. Na trestnou se odporoučel Briére na další dvě minuty, z publika se ozvalo silné bučení. Jako by si rozhodčí dnes vsadil a výhru Pens. Navýšit skóre se snažil Kunitz, ale Price skákavý puk chytil a následné vhazování vyhrál Prust. Po vyhození pásma byl v nadějné pozici Crosby ale namísto aby vystřelil, přihrával, jeho pas však nenašel adresáta a Price se stihl na následnou střelu připravit. Do konce oslabení už se nic nestalo, naopak pár vteřin po Briérově vstupu na led ujeli 2 na 1 White a Bournival. Bohužel bez úspěchu a Fluery střelu kryl. Další střelu přidal Subban, ale střela letěla úplně mimo. Za necelou minutu Plekanec vybojoval pásmo a opět se podařilo ujet do 2 na 1, ale místo nahrávky nepochopitelně střílel z úhlu. Když Moena v šanci podrazila obrana hostí a píšťalka se nerozezněla, podruhé jsme mohli slyšet bučení z ochozů tribuny. Po Dupiusově nastřelení dorážel Crosby, ale Price velmi dobře zakročil, následný druhý závar, kdy už Pittsburghský hráč zvedal ruce, ale stejně nic nepřinesl. Na první gól jsme tak čekali dál, i když tlak hostů se postupně s jejich rychlostí stupňoval, i po prvních 15 minutých hry. Do pásma se dostal Prust s Ellerem a Gallchenyukem, ale Prustovu přihrávku nedokázal druhý jmenovaný zachytit a skóre bylo stále 0:0. Do tlaku se chvilku dostali domácí hráči, Tomáš Plekanec se dostal do dobré pozice pro zakončené ale nedokázal Fleuryho prostřelit, což se nepovedlo o několik málo vteřin navíc Subbanovi od modré. Do krásné šance se dostal Gorges po Desharnaisově přihrávce, ale vysoko přestřelil. Na druhé straně zase zasahoval Price po Neilově dorážce. V posledních dvou minutách byli v tlaku víceméně domácí, dokonce jsem tam viděl jeden neodpískaný cross-check. V obrovské šanci byl Plekanec když objel obranu tučňáků a podařilo se mu přehodit Fleuryho beton, ale pár centimetrů od dělící čáry tučňák Fleury stihl puk vyrazit. Po první třetině tak byl stav nerozhodný jak na góly (0:0) tak na střely (12:12).

V úvodních minutách 2 třetiny jsme mohli vidět opět hru nahoru a dolu. Pokud už se někdo dostal k zakončení, na obou stranách to zlikvidovali brankáři. Mac Pacioretty v čase 21:55, rozvlnil síť za hostujícím Fluerym, po nevydařené rozehrávce obrany Penguins. Byl to jeho 6.gól v sezóně, asistenci si nepřipsal nikdo. Po buly se ihned hosté pustili do protiútoku, ale jejich pokus zničil Price. Po vstřeleném gólu publikum ožilo a z ochozů se ozývalo známé „Go HABS Go". Naprosto nepochopitelně se neodpískal jasný faul na Giontu, který se jen těžko zvedal z ledu po Orpikově cross-checku, což domácím jakoby ubralo na páře a trošku nechalo hostům volnost, které ale netrvala dlouho a hra se přesunula ke stylu, co jsme viděli prakticky celý zápas. Na obou stranách jsme mohli vidět víceméně velké šance, a konečně jsme se také dočkali první přesilové hry. První minuty uplynula jako voda a v podstatě jsme neviděli žádnou větší akci, jen náš „milovaný, proklínaný" obránce Markov přestřelil. 2 minuty chyběli do konce první poloviny zápasu a nše přesilovka šla do finální minuty, ve které si Bouillion připsal tyčku a Fleury další zákrok. I po konci přesilovky jsme si dokázali udržet pásmo, ale nebezpečně jsme nechali ujet tučňáka s 22 na zádech, jehož naštěstí zlikvidoval bezchybný Price. Přesně v polovině zápasu bylo skóre 1:0 pro domácí (na střely 16:18 pro hosty). V 32.minutě jsme se dostali do další početní výhody za vysokou hůl na Briéra. K první střele se dostal po 40 sekundách Plekanec, ale netrefil se, a z vyprodané arény se zase ozvalo skandování k povzbuzení domácího týmu. Obrana hostů si moc dobře uvědomuje Subbanovu sílu na modré a každý jeho pokus o střelu byl zblokován, nebo neprošel až do brány, jako Gallagherů backhand. Naštěstí pro nás šel další Penguin na trestnou lavici a nás čekala pár sekundová přesilovka 5 na 3. Ta byla pryč prakticky okamžitě. V první minutě druhé přesilovky se nestalo nic, co by mohlo změnit skór, jen další střla kterou Subbanovi zablokovali. Pacioretty odešel do šatny a na další informace se momentálně čeká. Na ledě jsme viděli další vychytanou střelu a naše přesilovka postupně finišovala. Po chybě obrany kdy se oba hráči položili Subbanovi do cesty jenž je jen obešel, jsme měli obrovskou šanci, ale skóre se neměnilo. Poté, co hosté nabrali plného počtu, dvakrát zasahoval Price. Druhá třetina se dostává k pozvolnému konci a Canadiens si, i díky skvělému zákorku Price necelou minutu před přestávkou drží těsný fotbalový výsledek 1:0 (na střely 23:20). Ukončovací sirénu nám „zpříjemnila" menší hromadná potyčka, ale zřejmě bez vylučování.

Poslední třetina začala za stavu 4 na 4 a Pacioretty který se v průběhu 2. Třetiny odporoučel do kabiny, byl od začátku na ledě. Dočkali jsme se druhého brzkého gólu, Plekanec (Markov, Subban) zvýšil na 2:0. Od zápasu s Minnesotou je na ledě snad naprosto jiný Pacioretty! Na 3:0 zvyšoval v čase 42:35 (asistence Diaz) a publikum začalo v následujících desítkách sekund bouřit při každém průchodu do útočného pásma. Přeplněnou arénou musela panovat úžasná atmosféra doplňující chorál „Olé, olé olé". Hosté se sice snažili skóre změnit, ale domácí hráli hodně obranářsky, čímž si hosté vynutili další přesilovku. Tentokrát šel na 2 minuty ven Gionta za hákování. Několik kombinací mezi Malkinem a Crosbym vyšlo vniveč, když první jmenovaný střelil mimo. Naneštěstí během několika málo vteřin Neal snížil na 3:1. 47 sekund před návratem vyloučeného Gionty. Severní Amerikou muselo něco ve vzduchu proletět, protože ve stejné chvíli kdy jsme dostali na 3:1, srovnal Detroit i Pheonix. Hra se po gólu hostů uklidnila ve snaze nenechat se vyloučit. Každou akci, která zaváněla gólem nám, ale zrušili všudypřítomné offsidy. Poslední desetiminutovka započala útočnou akcí v útočném pásmu, kdy se netrefil z úhlu Desharnais a ani z dorážky se nepovedlo překonat ležícího Fleuryho. Přihrávku vzduchem zachytil přes skoro celé hřiště Gionta a nahrál Moenovi, na kterého byla přihrávka moc rychlá a tak neměl jak zakončit. Paciorettyho backhendovou střelu Fleury vyrazil, hra se na chvíli přesunula k nám, ale zase ji rychle odvezl pryč Eller, který se dokonce dostal k zakončení. Jeho formace se v pásmu ale nedokázala usadit a tak se dál hrálo ze strany a stranu. Přibližně 6 a půl minuty před koncem základní hrací doby se mohl dostat do úniku Plekanec, přihrávku ale nestihl a změny skóre jsme se nedočkali. Crosbyho faul na Subbana nikdo neodpískal a baletka se ještě snažila u naší střídačky vyprovokovat potyčku, což se mu ale nepovedlo a do pěkné šance se dostal Desharnais, jeho nahrávku ale o odkryté klece neměl kdo dostrčit. Potvrdilo se pravidlo „Nedáš - Dostaneš", a Pittsburgh snížil na 3:2, nutno podotknout že kdyby rozhodčí odpískal faul na Subbana, s největší pravděpodobností by gól nepadl. Nebezpečnou šanci zlikvidoval Price a Gallagher vyvezl puk do útočného pásma. Minutu před koncem základních 60 minut se skóre nezměnilo, ale hra se opět přesunula k nám. 50 sekund před koncem se pittsburgh rozhodl hrát v 6. Zabránit remíze měl Subban, Gionta, Moen, Plekanec, Markov a samozřejmě Price. Naše obrana statečně blokovala jednu střelu za druhou a necelých 10 sekund před koncem si rozhodčí konečně všimnul taky faulu na nás, a tak jsme se nakonec zvládli zápas vyhrát díky dvěma slepeným gólům na začátku třetí třetiny vyhrát 3:2, podobně jako včerejší duel ve Washingtonu. Na střely zápas ovládl Pittsburgh 29:32.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
26.11.2013 18:41 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Zrejme Prusty pôjde naspäť do 4 lajny a zrejme bude sedieť jeden z dvojice White & Bournival.
 
AvatarBourque trénoval, ale nevejde se do sestavy...někdo asi bude muset pryč...
 
26.11.2013 18:27 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatar pridávam odkaz aké zákroky predvádzal počas minulého týždňa brankár Dustin Tokarski v AHL.
http://www.youtube.com/watch?v=u9OeZahfoHE
 
26.11.2013 17:35 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarPostupne aktualizujeme položku "HISTORIE" smajlik
http://habsczech.com/show_text.php?id=historie-klubu
 
25.11.2013 23:02 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Právě se mi rozplynul sen že si HABS jednou koupím smajlik
 
25.11.2013 17:48 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarSúčasná hodnota Canadiens je podľa magazínu Forbes okolo 775 miliónov dolárov. Slušná suma, to by už možno stačilo na taký "menší" domček. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Přemýšlel jsem nad tím, kam s Bourkym po jeho uzdravení. Mám ho taky rád a přesně jak říkáš, tak v PO byl jeden z mála, kdo by snesl přísnější hodnocení, ale zrovna pro něj moc místa není. Uvidíme kdy se vrátí a co s ním MT provede. Určitě bysme se ho ale neměli zbavovat, to vím jistě.

Co se týká Markova, tak pokud podepíšeme jeho za těchto závratných podmínek a tím pádem necháme jít Diaze, tak to bude hodně špatné.
 
25.11.2013 11:37 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNebyl čas, nemohl jsem koukat a hned jsou z toho 4 body. Nutno uznat, že letos na rozdíl od předešlých let většinou když koukám tak to nejde...
http://www.habseyesontheprize.com/2013/11/24/5139326/what-is-michel-therrien-doing-with-his-forward-lines docela zajímavý článek...osobně se mi nelíbí, že teď tam není místo pro Bourqueho. Mám toho kluka moc rád a v PO mě přesvědčil, že do týmu patří, jako jeden z mála obstál. Bude to mít ale těžký..přízní fandů moc neoplývá, občas na bruslích působí legračně, ale já věřím že jeho čas příjde. To samé Briera, který se pomalu zvedá..a jeho čas je, všichni víme kdy...:)

DD se snaží, ale přesto...až nabere pár bodů, a nějaký trápící celek se k němu otočí neváhal bych...i když Max z toho nejspíš nebude týden spát :D

Co se tyče Markyho. 15/3 no je to Rus, ale já něco takového čekal. Za sebe bych mu to nedal ani náhodou. Ale mluví za něj čísla ve všech směrech letos. A jaké jsou zprávy z dění kolem GM, tak Markov patří k velkým oblíbencům...hodně se obávám, že smlouvu dostane a bojim se že i tříletou...ač správná by byla rok max dva...Kde pak brát na Subbana. Eller ještě letos stále nebude tak konzistentní, aby si mohl říct přílišný balík...
 
24.11.2013 22:02 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já pak zkusím zas něco vytvořit. Jako taky nejsem nějakej profík v práci s PS, ale tak pokusím se něco vymyslet. Teď mám v plánu hlavně nový timeline pozadí na FB na naši stránku, už to chce asi změnu smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Aha i tak díky smajlik
 
24.11.2013 19:34 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Nie to nie sú moje wallpapery. To je z oficiálneho webu Habs. Ja nie som až tak dobrý s Photoshopom. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To je tvoje nová práce? Moc povedené!
Jinak na střídačce jsem si Martina nevšiml, ale vím o tom, že tam působí smajlik
 
24.11.2013 16:49 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarSkrášlite pozadie svojho PC motívom Habs smajlik
http://habsczech.com/show_text.php?id=wallpapers
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, všiml...smajlik
 
24.11.2013 14:17 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:A ešte mimochodom neviem či ste si všimli, ale do Bell Centre sa ako asistent trénera Pens vrátil Jacques Martin. smajlik
 
24.11.2013 13:21 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarCarey v zákrokoch týždňa - http://www.youtube.com/watch?v=skFr05gss40
Pacci v góloch týždňa - http://www.youtube.com/watch?v=xGaGnw1F6Iw
Jemelin v bodyčekoch týždňa - http://www.youtube.com/watch?v=-54CpS6AZ_Y
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemáš zač, jinak jak nastupují útoky píšem i tady na stránkách v preview smajlik
Dívám se zrovna na zápas a je hodně koukatelný a atraktivní.
 
24.11.2013 13:05 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Díky.)
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak všechny týmy nastupují máš tady http://www.dailyfaceoff.com/
 
24.11.2013 12:21 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Nevíte kluci jak nastupovali útoky? Jsme rád že MT pochválil Plekyho, zaslouží si to a spolu se Sobotkou je to snad náš nejuniverzálnější cz hokejista.) PK zahrál asi taky dobře, Danny Briere se stejně jako DD probouzí a Patches se nejen probudil, ale létá :D (i když teda má i kliku, ale ta je potřeba:) Až se rozehrajou Jarred T. a Nathan B., budeme hodně nebezpečný. A pokud DD chytí formu, tak bude možná i vyměnitelnej,)
 
AvatarReakce na příspěvek:Kůže líné, kdybyste tady dali hned odkaz, abych to nemusel hledat smajlik Ale řekl to dobře smajlik
 
24.11.2013 11:48 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Pleky to fakt dobre okomentoval! smajlik
 
AvatarTakže pro mě další překvapení, upřímně říkám, že 4 body jsem z těchto zápasů nečekal! Tentokrát opravdu vybojované vítězství s trochou štěstí, protože ty naše góly mi přišly trošku lacinější... Ale na to se nikdo zítra ptát nebude, body máme a hra nebyla proti tak silnému soupeři špatná. Price stejně jako Budaj den předtím výborný.
Konečně se trefil Pleky, zasloužil si to a docela mě pobavil jeho komentář ke Crosbymu na sport.cz ...smajlik.
 
24.11.2013 10:05 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:a ešte výsledky z farmy pridám až poobede aby tu bol článok k zápasu dlhšie nech sa to neprekrýva. smajlik
 
24.11.2013 10:02 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Aj ja pozerám aké štatistiky veď k zápasu je všetko ok? Či čo myslíš tabuľku či čo?
 
AvatarReakce na příspěvek:statistiky koho, čeho ? smajlik
 
AvatarVýborně! Šest bodů s takovými soupeři to je opravdu na klobouček. A navíc B2B proti týmům, na které neumíme. Fakt super!!! Už se těším až se na zápas odpoledne podívám.
 
24.11.2013 07:38 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarSuper dva body, který mají teď pro nás cenu zlata. Navíc proti Pens, kteří měli v posledních 7 zápasech s Habs bilanci 6-0-1. Jen tak dál borci, ono to půjde a né že né smajlik Teď máme Buffalo, tam věřím ve výhru... smajlik
 
24.11.2013 03:55 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarUpravte prosím někdo statistiky, nemám k tomu admin. práva. Děkuji
 
24.11.2013 02:51 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarMrkni na http://habsonlinetv.blogspot.cz/ tam si stream vybereš :)
 
24.11.2013 02:24 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
Mas nejaky link na sledovani?
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík