Canadiens fanouškům nadělili první dárek - výhru nad Jets

24.12.2019, 08:18 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal na "neoblíbeném" výjezdu po západní Kanadě letos překvapuje. Utkání ve Vancouveru i Calgary vyhráli, v Edmontonu prohráli těsně o gól. Ani ve Winnipegu nezklamali - naopak vezou si drtivou výhru 6:2.

Utkání začalo jak jsme zvyklí, gólem soupeře. Prosadil se Kyle Connor. Pak ale přišla ofenzivní smršť habs. Tomáš Tatar se trefil hned 2x a otočil tak skóre. Další dvě branky přidal Danault a v půlce zápasu to bylo 1:4!

Laine sice v přesilovce snížil, ale do reality Jets vrátil pár vteřin před druhou sirénou Max Domi. Na konečných 6:2 upravil Artturi Lehkonen.

Branky a nahrávky: 12. Connor (Scheifele, Pionk), 37. Laine (Scheifele) - 16. Tatar (Suzuki, Petry), 17. Tatar (Weber, Gallagher), 25. Danault (Gallagher), 29. Danault, 40. Domi (Lehkonen, Suzuki), 52. Lehkonen (Domi).

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Bohužel musím jen souhlasit, Price nás v tomhle zápase zrovna nepodržel - zhruba tak 3 góly byly určitě řešitelné a bylo to ve fázi zápasu, kdy se lámal chleba...smajlik. Jinak krásná ukázka toho, jak si posrat zápas, kdy v půlce první třetiny, jak již bylo napsáno, vedete 2-0, na střely 17-0 a ještě nedáte několik dalších šancí... V téhle fázi byla Tampa zralá na ránu z milosti, kterou ale od nás nedostala a haluzáckým gólem v poslední minutě se dostala rychle zpět. No a od druhé třetiny už bylo na ledě úplně jiné mužstvo a to na obou stranách - Tampa začala hrát svou hru a my najednou byli úplně bezradní. Pro nás v tuto chvíli dva nejdůležitější zápasy na Floridě jsme začali špatně a obávám se, že s Panthers to nebude jiné...smajlik.
 
29.12.2019 07:59 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Vždyť pět dní nechytal. Navíc Primeau není s týmem, na Floridě je Lindgren...

Snadné shrnutí zápasu, kdy na papíře jsou oba týmy jsou ZATÍM někde jinde. Na ledě to nebylo znát, až na jeden aspekt...

One goalie kept his team in the game

One goalie didn’t...

Víc k zápasu netřeba komentáře. Bohužel to letos nebylo poprvé. 43rd in the league je smutný pohled :(
 
AvatarTak nám kluci bohužel dodatečný dárek po Vánocích nenadělili a přitom to vypadalo tak slibně v prvních deseti minutách. Dvougólové vedení, 17:0 na střely a neskutečná aktivita v útočném pásmu. Jenže to bychom si už po sto padesáté nesměli zkazit perfektně odehranou třetinu inkasovaným gólem v poslední minutě. Druhá třetina šílená, góly Tampy mě hodně naštvaly, protože nejdřív debilní odraz od mantinelu, potom Careymu vypadne puk po střele a nikdo není včas u dorážky, čtvrtý gól trochu soft goal, to mohl Carey asi mít a pátý de facto stejný jako třetí. Obrana tedy dnes celkem nedůrazná. Snížení přišlo pozdě a také nám v závěru chyběla střelba. Neodehráli jsme špatný zápas, ale mrzí to.

Neskutečně mě sere Weber, jak ve většině případů není těmi dělovkami schopný trefit bránu. Domi zase gól, ale občas to znovu s tou individualitou přeháněl. Pozitivem tohoto zápasu je gól KK po návratu.

Carey musí být celkem vyflusaný po pěti odchytaných zápasech v řadě. Proti Cats by měl jít Primeau.
 
AvatarReakce na příspěvek:Proč se ti to nechce věřit? Zase tolik útoků, které spolu hrají konstantně tak dlouho a tak úspěšně skrz ligu není, už to je úspěch, protože spolu hrají druhou sezonu a od sebe byli v pár zápasech, řekl bych do 15 max za ty dva roky. Já je třeba marně hledal před pár týdny ve fantasy seznamu nejlepších řad na nhl.com, i když to snad bylo v době nebo chvilku po tom, co dal CJ Tunu do třetího útoku za trest za jeho fauly. Ten trade Flašky a Weisyho za Danyho a druhé kolo (Romanov) opravdu vyšel fenomenálně.

BTW když zmiňuju Romanova, trochu jsem ho špehoval v Kravařích, Rusáci tady měli camp před MS a musím říct, že se vůbec nedivím, že za ním MB osobně letěl do Moskvy. Viděl jsem ho na dvou trénincích a v přípravném zápase s Kazachy. Ten zápas bral podle mě jako lepší trénink, každý puk, každý souboj byl jeho, dělal si s nimi v podstatě co chtěl. I na tréninku působí, že je jinde než většina spoluhráčů, když hráli na jednu branku, tak byl snad všude, každá rozehrávka šla přes něj. A jako bonus jsem s ním měl možnost i prohodit pár vět, sympaťák, asi nějaký zájem ze strany pozorovatelů vůbec nečekal. Potvrdil co víme, po sezoně mu končí kontrakt v CSKA a půjde do Montrealu. Popřál jsem mu hodně štěstí, potřásli jsme si pravicemi a já doufám, že na toto budu jednou hodně vzpomínat až z něj bude pilíř naší obrany. Jen zítra budu mít dilema komu fandit v zápase RUS-USA smajlik
 
25.12.2019 14:44 | reagovat
newton | newton@trioptimum.com
AvatarMarc Dumont házel na svůj twitter nějaké advanced statistiky naší první lajny a vycházejí z toho v podstatě jako jeden z nejlepších útoků celé NHL.. věřit se nechce, ale ta čísla jsou opravdu parádní.

https://twitter.com/MarcPDumont/status/1209340167623970821
 
AvatarZápas nám sedl, povedená koncovka podpořená ne moc jistým brankáře Jetz. Škoda zápasu s Edmontonem, ale i tak 3 výhry nečekal asi nikdo. Všem hezké svátky a ať nám Habs dělají radost...
 
AvatarDnes to byl vyloženě koncert naší první lajny a dlouhý trip až na jeden zádrhel pokračuje zatím velmi dobře. Jets dokázali kousat hlavně v první třetině a byli v ní asi o něco lepší. Po dlouhé době nám normálně bez problémů vycházela koncovka a ve druhé a třetí třetině jsem zase my byli lepším týmem. Každopádně si troufám tvrdit, že výhra je zasloužená, snad nějaké body vybojujeme i na Floridě.

Jinak všem členům přeji krásné a pohodové prožití Vánočních svátků.smajlik
 
24.12.2019 11:27 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTen Trtov prvý gól bola proste lahôdka pre oko diváka. Habs nám dali pekný vianočný darček... smajlik
 
24.12.2019 10:30 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
nádhera viděl jsem jen stats a sestřih sice ale domi danault tatar gally i ostatní v útoku docela létali, chiarot strávil na ledě víc času než webby a vypadá to na docela slušný steal do obrany...pro srovnání s Kulakem, který hrál dobře ale do prvního týmu prostě nepatří a dal bych klidně šanci jiným mladíkům

nevíte kde nastupuje poehling?
 
24.12.2019 10:00 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJejich vedoucí gól zase v takové vymyšlené přesilovce, nevím jak se mohl Chiarot vyhnout. Jinak ale slušný zápas v našem podání. Ještě k EDM, ta dálnice při McDavidově gólů vznikla špatným střídáním Armii, jenž si myslel, že puk vyhodil až někam k nim za branku a jel střídat. Oni to ale sebrali na kruhách a hned otočili. Jinak moc vydařený trip. Hezké svátky Vám všem.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Winnipeg Jets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík