Naváží Habs na výborné výkony i proti Buffalu?

07.12.2013, 19:47 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Montreal Canadiens je opět na špici celé NHL. Z posledních devíti zápasů získal 17 z 18 bodů a vyhřívá se na špici Atlantické divize. Vítězství proti Devils a následně Bostonu jsou o to cennější, že je Habs získali v tak nabitém programu, protože dnes budou hrát zase a to proti Buffalu Sabres a ukončí tak maraton čtyř zápasů v šesti dnech.

Montreal dosahuje takových úspěchů mimo jiné také díky pevnému zdraví hráčů, když na marodce je stále pouze Rene Bourque. To vytváří v týmu zdravou konkurenci, což je dobře. Bohužel ne na každého se dostane s tučnou porcí minut na ledě. Své o tom ví Daniel Briere nebo posledně Alex Galchenyuk, ale pro bývalého Letce má kouč pouze slova chvály a jeho proces začlenění do týmu hodnotí kladně. Snad ve svém novém působišti vedle Ellera a právě Galchenyuka dostane také dost prostoru. Velkým kladem je opětovné zařazení Bournivala vedle Plekance a Gionty, což se už tolikrát osvědčilo. Další řada je klasika Pacioretty-Desharnais-Gallagher. Záměrně nečísluji, protože Habs tradičně nemají klasikou první, druhou a třetí lajnu, ale tři výborné řady, která každá umí dát gól. Čtvrtá řada trénovala ve složení Moen-Prust-Parros/White. Kdo dostane přednost, se neví, to stejné platí o postu šestého beka, kde se střídají Murray a Bouillon. V brance bude Carey Price.

Buffalo prožívá těžké časy a ani nový kouč Nolan nedokázal tento fakt změnit, když po jeho příchodu dokázal pouze dvakrát vyhrát zápas. Není moc co popisovat, nikdo v týmu nezáří. Ono sebevědomí hráčů nebude valné. Ryan Miller se v brance snaží, seč může, ale nestačí to. Naposledy podlehly Šavle 3:1 Rangers. I přesto ale bude důležité soupeře nepodcenit, to se v dnešní NHL nevyplácí ani proti nejhorším celkům ligy.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jestli to byla pouze reakce na hru čtvrté lajny, která právě dostala TOI na úkor Eller line a je to záležitost pouze tohoto zápasu, tak v tom nevidím problém. Horší by bylo pokud by se to opakovalo.
 
AvatarReakce na příspěvek:To víš, že jsem to viděl, dokonce jsem to při pauze přepl zrovna v tom okamžiku. Orpik krásně sundal Erikssona a ten blbec to neunesl. Trochu to vypadalo jako známý Bertuzziho úlet, jen to nebylo v rychlosti. Tohle do hokeje nepatří a taky se přimlouvám za exemplární trest.
 
08.12.2013 10:22 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Trochu mimo téma...viděli jste, co udělal Thorton Orpikovi? Neal se teda chvílu před tím taky zrovna nepředvedl, i když kdo ví, jakej v tom byl úmysl a i tak vůbec nic to není oproti tomu, co předvedl ten bezmozek. Na to snad není ani výraz, neskutečná prasárna! Ať mu napaří pořádnou stopku třeba do konce sezóny, protože za toto by si to zasloužil. Férový bitky ano, ale toto do hokeje vůbec nepatří ... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tal jsme to zvládli ale spocený až za ušima... Subban se podojil škaredě, už je to jeho druhá hrubka v posledních zápasech! Výhra je asi na správné straně, i když na střely to neodpovídá - ale hru jsme měli víc pod kontrolou my. Každopádně to byl těžký zápas, protože každý čekal povinné 2 body a o to je to horší.
Škoda, že Boston vstal z mrtvých a za poslední 2 minuty otočil zápas s Pittsburghem - mohli jsme mít lepší náskok...smajlik. Aspoň, že Detroit a Tampa padli, i když ta až v prodloužení.
Ten ice-time u některých hráčů nechápu a asi nikdy nepochopím, proč tohle Therrien dělá - proč nenechá sehrát na delší dobu pevné trojice? Nám se daří a on pořád něco prohazuje jak magor! A proč takový hráč jako Eller to má odnášet? Vždyť je to za poslední dobu jeden z našich nejkomplexnějších útočníků, společně s Plekym a Paciorettym! Jak říkám, tohle nepochopím...
 
AvatarJe to tam. Zbytečně jsem si to sice zkomplikovali (Subban poslední 2-3 zápasy není ve své kůži), sudí taky nebyli zrovna top, ale máme dva body. Extrémní zápasovou zátěž jsme na 100% zvládli.
TOI hráčů se už probíral, nezávidím Therrienovi tohle rozdělovat, protože moc slabých článků náš útok nemá.
 
Avatarufff....Markov je zřejmě OK, ale docela mi zatrnulo...
 
AvatarReakce na příspěvek:Neříkám, že to je jenom proto. Dnes je hlavní důvod fazóna White line, tak toho trenéři využívají a mají větší TOI než obvykle právě na úkor Eller line. Navíc se hraje pořád 5na5, což taky čas na ledě ovlivňuje u spousty hráčů. Taky mě to štve, ale co naděláme a taky je důležité, aby se nikdo za malý TOI neurážel nebo něco pdobného . Hlavně musíme vyhrát.
 
AvatarReakce na příspěvek:to je sice pravda, ale i přes to, že Pleky má výborný zápas, můj názor je, že Larry mohl dvě minuty na úkor Plekyho klidně dostat. Jeho jeho ice-time je už teď přes 14 minut, což je zhruba jenom něco málo přes dvě minuty míň než má Subby.(Normálně mívá Pleky letos po 2. části okolo 12ti minut). Tak bych neřekla, že je to jenom proto, že máme vyrovnaný lajny...
 
AvatarReakce na příspěvek:Vedle dvojčat Gia a Plekyho se točí Bournival s Chuckym, což je určitě dobře. Pleky má opět výborný zápas.
Eller a Briere časové paběrkují, protože hraje skvěle čtvrtá lajna a kouč ji dává logicky prostor. To je bohužel fakt, hraje se jen 60 minut a tím pádem každá lajna 18 min TOI mít nemůže, to je stinná stránka naších vyrovnaných útoků. Důležité je, aby se nikdo neurážel a nestěžoval si.
 
AvatarReakce na příspěvek:no to jo smajlik 4. lajna dneska výborná, Plekyho taky. Galchenyuk s Plekym v lajně, to by mohlo klapat. Pleky gól a asist. v rozmezí sotva 20ti sekund smajlik smajlik a k tomu dva hity a dva bloky v jednom zápase (dokonce po dvou třetinách), no nevzpomínám si, kdy se mu povedlo naposledy smajlik
jediný, co se mi nelíbí je Ellerův čas....mi nepřišlo, že by hrál nějak špatně, že sedí...
 
AvatarA znova wow!!!!! Božské střídání White line zakončené Plekyho gólem. Prust famózní.
 
AvatarWow to byla neskutečná akce od čtvrté řady, dnes jim to fakt šlape. Enroth nás teď okradl v přesilovce o vedení, škoda. Musíme je tlačit a hlavně nedělat chyby jako u vyrovnávacího gólu.
 
Avatarzatímco první třetina byla strašná nuda, tohle je luxus vstup do třetiny a snad se zlepší náš herní projev ze začátku smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Pecka
 
AvatarSudí ať si jde dělat prdel z plastelíny a ne z nás! Minimálně tři naprosto očividné fauly úplně přehlédl. Sabres dobře bruslí, ale oni mají vždy dobré vstupy do zápasu a pak odejdou, tak snad to bude i tento případ.
Čtvrtá řada s Whitem je parádní dnes.
 
08.12.2013 01:50 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarBulldogs 2:1 ft smajlik
 
08.12.2013 00:53 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
Avatar2:1 po 40' pro Dogs smajlik
 
07.12.2013 23:57 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarBuldoci proti Marlies 1:0 po 20 minutách :)
 
07.12.2013 20:06 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarDík za report a ešte za hostí bude chytať dnes Jhonas Enroth. smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík