Hab dnes čeká poslední zápas na tripu po západním pobřeží

08.03.2014, 19:03 | Preview |  Jaroslav Francek
 

A soupeřem bude poslední z týmů sídlících nejdále od Montrealu- San Jose Sharks. Žraloci na svém ledě přivítají Habs ve skvělé formě, naposled si smlsli na Tučňácích z Pittsburghu 5:3, kdežto Canadiens prohráli podobným výsledkem 5:2 na ledě Phoenixu. San Jose na začátku sezony navštívilo Montreal a oloupilo ho o dva body výhrou 2:0, Habs se pokusí o totéž navzdory velice dobré domácí bilanci Sharks 23-4-4, ale i tohle je pouze číslo, což Montreal dokázal před pár dny na ledě Anaheimu, který má domácí bilanci podobně skvělou a přesto brali dva body hostující Canadiens.

Montrealu předchozí utkání moc nevyšlo a na poměrně slabý Phoenix nestačil. Na týmu se určitě podepsalo velice těžké cestování (do Phoenixu tým dorazil po zápase s Ducks ve tři ráno) a fakt, že to byl již třetí zápas v pěti dnech. Obrovská posila a největší akvizice Habs za poslední roky Thomas Vanek se v týmu pomalu usazuje a na ledě to bylo vidět. Sám rakouský olympionik po zápase prohlásil, že důležitý bude pořádný trénink a týmová porada, aby si zvykl na návyky svých kolegů z útočné formace, jimiž jsou Plekanec a Gionta. Rakouský sniper se zatím vůbec nevyjadřuje o svých tendencích v létě, právě teď ho zajímají Canadiens a možnost hrát v play-off, což je nejdůležitější. Další posila ze středeční uzávěrky přestupů Mike Weaver se už také stihla představit v nejkrásnějším dresu na světě. Zranění Joshe Gorgese ze sobotního derby s Leafs se ukázalo jako vážné a asistent kapitána kvůli němu opustil tým a odcestoval do Montrealu za specialistou. I tak jsou dvě odehraná utkání s tímto zraněním obdivuhodná a příchod Weavera tak dává konečně smysl. Dnešní sestava by měla být beze změn, tajenkou bude, kdo si vytáhne Černého Petra a posadí se vedle George Parrose na tribunu. Minule to byl dosti nepochopitelně Dale Weise. A jedna vynikající zpráva na závěr, Carey Price sice dnes nenastoupí, ale s největší pravděpodobností bude připraven ve středu v Montrealu proti Bostonu!

O domácí bilanci Sharks už řeč byla, o jejich výborném kádru asi taky každý ví své. Mix výtečných veteránů Thortona s Marleauem a Boylem doplňují mladí Couture, Demers nebo ještě mladší Nieto. Stále zraněná je česká kometa Tomáš Hertl. V brance už není tak dominantní Anti Niemi, jako tomu bylo loni nebo z počátku sezony, ale to na jeho kvalitách nic neubírá. Na marodce mají Sharks kromě zmíněného Hertla už pouze beka Stuarta.

Zápas začíná ve čtyři ráno.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Amen
 
09.03.2014 09:36 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTak to byla fakt hrůza, Emelin v posledních zápasech se zas vrátil do své letošní "formy" :( Aby MBho ten kontrakt ještě hodně nemrzel :(

Pokud půjde tímto tempem dál, tak Vanek u nás sotva podepíše. O čemž pochybuji ještě víc, když si uvědomím, jak příšerným stylem mi hrajeme. On rád volnost, od Therriena má však každý hráč tak neskutečnou svázanost, že ho to začne brzo srát ..
Jsem zvědav, jestli zkusí dát EGG line zpět a Vaneka k DD a Maxovi..bude to točit pořád dokola...

Jediný kdo mě potěšil je Thinordi, s tím že ukázal, že si nenechá srát na hlavu pořád. Klidně bych Jemelina posadil na 2matche na tribunu a dal zas šanci Beaulieumu či klidně Paterynovi
 
AvatarByla to fakt hrůza, de facto není co chválit kromě výtečné PK. Pak snad Tokarski, který byl solidní po vystřídání. Vystřídání Budaje bylo naprosto v pořádku, takovou chybu jsem snad ještě v NHL neviděl, to si prostě nesmí dovolit. MT pak čekal na první záminku. Přesilovka je už tragikomická.
Bourqua se MT očividně snaží oživit, ale já už nad ním zlomil hůl, je naprosto marný.
Vaneka bych nekomentoval, musíme si uvědomit, že zatím neměl možnost trénovat s týmem, který hraje rozdílný systém, navíc ten smolný trip v Death Valley. Proti Ruins to bude a musí být lepší, snad už s Carym v bráně, protože nám strašně chybí náš jediný rozdílový prvek ve hře.
Jo a ještě se mi celkem líbilo, že v třetí třetině jsme to jen neodjezdili, ale očividně to tým sralo a frustrace byla znát. Aspoň, že ten zájem tam byl vidět.
 
AvatarZápas nemá cenu ani komentovat. My nevstřelíme gól, inkasujeme opět ve vlastní přesilovce.... hra byla hrozná, ale ještě příšernější byly kroky Theriena....
- nepochopila jsem střídání gólmanů po dvou gólech
- další a neustálý míchání formací (vrcholem byl Bourque v lajně s Giontou a Plekym)
- a největší pecka byl Desharnais na oslabení..to tu ještě snad nebylo..
 
09.03.2014 06:35 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo nič v zlom, ale ten výkon to bol totálny grc zo strany Habs! Jasne sa ukázal rozdiel medzi tímom, ktorý naozaj patrí medzi špičku NHL a tímom čo výkonnostne pripomína slabý priemer NHL. A Vaneka som si skoro ani nevšimol. Pri takomto výkone sa môžeme s Bruins tešiť na poriadny náklep. smajlik
 
AvatarTak do zápasu asi půjdeme s jedinou změnou a to na centrech v bottom 6, kteří se prohodí, tudíž Eller zpět ve třetí u Chuckyho a Bourqua, Briere centr čtvrté u Moena a Whitea. Weise stále pro mě nepochopitelně HS...

Prusty už je zdravý, ale hrát bude až proti Ruins.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. San Jose Sharks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík