Canadiens napravili předchozí porážku, Washington zdolali 5:2

28.09.2016, 12:54 | Reportáž ze zápasu |  Michal Šandor
 

Hokejisté Montrealu odehráli během dvou dnů druhé přípravné utkání, tentokrát na svém ledě přivítali klub z hlavního města Spojených států. Habs měli celý zápas pod kontrolou a i díky dvěma kanadským bodům Alexandra Radulova za gól a přihrávku porazili Washington 5:2. V brance domácích se tentokrát vystřídali Montoya a Fucale.


Na rozdíl od minulého duelu s New Jersey se v sestavě objevila letní posila Alexandr Radulov, který se pod vítězství podepsal brankou a asistencí. Kouč Montrealu Michel Therrien opět nenasadil centra Tomáše Plekance, který absentoval už v prvním střetnutí s Devils.


Hráčům Canadiens se znovu povedl začátek zápasu, v páté minutě při přesilovce si před branku sjel Alexandr Radulov a chirurgicky jemnou tečí usměrnil puk za záda českého brankáře Víta Vaněčka. Také druhou početní převahu domácí hokejisté zúročili beze zbytku. Na trestnou lavici odjel za hákování Boyd a po minutě pobytu za katrem se mohl vrátit zpět na led.


Radulov zavezl kotouč do útočného pásma, načež předložil pas na druhé vlně najíždějícímu Nathanu Beaulieuovi, který přesnou střelou překonal Vaněčka. Po přestávce předvedl své brankářské umění gólman Montoya, jehož z mezikruží prověřil Thomas, ale strážce montrealské svatyně zasáhl betonem.


Ve 25. minutě byli hostitelé blízko dalšímu gólu, Shaw však v obrovské šanci trefil pouze tyč. V polovině utkání se Capitals dostali zpět na dostřel, Marcus Johansson zkrotil puk a střelou zpoza obránce snížil na 2:1. Svěřenci trenéra Therriena přispěchali s bleskovou odpovědí, Paul Byron se po pravém křídle doslova vřitil do útočné třetiny, pokryl si touš před dotírajícím bekem a forhendovou kličkou ošálil Vaněčka.


V čase 34:13 vyfasoval menší trest za nesportovní chování českým fanouškům dobře známý Nathan Walker a v momentě, kdy se potrestaný hráč vracel na ledovou plochu, udeřil Montreal počtvrté. Danault od zadního hrazení přihrál před branku, kde stál připravený Torrey Mitchell, jenž si zadělal na problémy s ochránci zvířat, neboť vymetl všechny pavouky Vaněčkovy klece.


Vzápětí se strhla bitka mezi Shawem a Walkerem, kterou vyhrál domácí hráč. Po návratu z kabin měl gól na hokejce hostující Djoos, ovšem vylouženou šanci neproměnil. A tak udeřilo na druhé straně hřiště. Přečíslení dva na jednoho vyřešil Hudon pasem na Torreyho Mitchella, jenž pouze nastavil hůl, aby usměril kotouč za brankovou čáru.


Hosté se ještě jednou přeci jen dostali ke slovu. V končící 56. minutě napřál na modré čáře Hobbs a jeho ránu tečoval před Fucalem Zachary Sanford. V samotném závěru ještě zkusil Washington hru bez brankáře, ale skóre se už nezměnilo. Montreal tak napravil předchozí porážku s New Jersey a v přípravě slaví první vítězství 5:2 nad Washingtonem.


Přípravné utkání


Montreal Canadiens - Washington Capitals 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)


Branky a nahrávky: 5. Radulov (Pateryn, Beaulieu), 18. Beaulieu (Radulov, Pateryn), 30. Byron (Beaulieu, Pateryn), 37. Mitchell (Danault, Beaulieu), 55. Mitchell (Hudon, Byron) - 30. Johansson (Burakovsky), 56. Sanford (Hobbs, Boyd). Rozhodčí: Jackson, Lambert - Barton, Schewchyk. Vyloučení: 5:8, navíc Shaw (MTL) 5+DKU. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 21 288. Hvězdy utkání: 1. Nathan Beaulieu (MTL), 2. Alexander Radulov (MTL), 3. Greg Pateryn (MTL).


Montreal Canadiens: Montoya (30. Fucale) - Beaulieu, Pateryn, Samuelsson, Johnston, Parisi, Lernout - Radulov, Flynn, Shaw - Danault, T. Mitchell, Byron - Hudon, McCarron, Matteau - MacMillan, Friberg, Gregoire. Trenér: Michel Therrien.


Washington Capitals: Vaněček (MacIntyre) - Alzner, Hobbs, Chorney, Bowey, Djoos, Dietz - Burakovsky, Sanford, Johansson - Thomas, Beagle, Walker - Connolly, Boyd, Vrána - G. Mitchell, Sill, O'Brien. Trenér: Barry Trotz.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
02.10.2016 11:13 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Můžeš mi říct jaký výpad jsem provedl????
 
AvatarCarey si svou neporazitelnost v dresu Kanady rozšířil už na 16 zápasů, docela působivé. Kanada předvedla neuvěřitelný zápas, takhle soupeře zaříznout za dvě minuty do konce... mazec. Jen by nemusely všechny goly dát hráči Bucking Fruins. Ale klobouk dolů a to pořádně před Evropou. Zahráli skvěle a vůbec nelze říci, že by ve finále tahali za kratší konec, spíš někdy naopak.
Samozřejmě je nádhera, že na toto velké vítězství dosáhly i naše dvě hvězdy Carey a Webs. Hlavně Carey se očividně dostal do svého Vezina modu, což je paráda.

Ale zpět do Montrealu, příprava pokračuje, výsledkově nijak slavně, ale who cares. Shawzy se předvedl jak se od něj dalo čekat a já jsem víc než spokojen, dobrou přípravu mají zatím Pateryn, N8, Big Mac a Redmond. Lehkonen si zvyká a bude zajímavé sledovat jak to s ním dopadne. Kdo neví, tak kvůli tomu, že má platnou smlouvu ve Švédsku, tak bud udělá tým nebo jde zpět odkud přišel. Žádná farma, žádná juniorka. Condo měl včera slabší zápas a asi definitivně prohrál boj o dvojku. V přípravě se moc druhých šancí nedává, to on moc dobře zná z druhé strany po lonském campu. Včera hrál také Sergachev a prý hrál skvěle. Tohle bude taky hodně zajímavé. Líbí se mi, že máme na všech postech vytvořenou docela slušnou konkurenci a kluků bojujících o pár míst v sestavě je děsná spousta.

Zítra hrajeme už ve tři, tzn. v 21 h. našeho času, takže kdo má GCL, může sledovat. Doufám, že bude hrát Sergachev.
 
30.09.2016 18:53 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:A ty si obyčejná ovce která začíná s osobními výpady a pak se schovává za administrátora.
 
30.09.2016 18:38 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
A hoši než začnete obhajovat ten Kopitarův zákrok jako faul, tak si skočte třeba na twitter Gáboríka. Ten to viděl taky jako prasárnu a bo je dlouhodobě zraněnej tak si troufnul to komentovat.
 
30.09.2016 18:36 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Reakce na příspěvek:Přesně to jsem myslel, jak si vymysleli ten faul, kanadani nabízenou příležitost využili a pak dali zebry kompenzační přesilovku Evropě a ti byli z té předešlé situace tak rozhození, že se sjížděli tři v jednom místě s nedokázali to ani rozehrát.
 
30.09.2016 16:12 | reagovat
Behac31 | floklima@seznam.cz
Reakce na příspěvek:To chtělo dlouho vymýšlet takovýhle názor. Když už nic tak jsem se hezky zasmát smajlik . Prosím víc jen víc podobných postřehů
 
30.09.2016 16:11 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ty jsi "fantastický" komentátor hokejového dění.... radši své perly vyprávěj jen v rodinném kruhu...
 
30.09.2016 13:28 | reagovat
kosatka | hanzal.m@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Myslíš ten nový prvek nechat se v posledních dvou minutách vyloučit a potom v oslabení rozhodnout. Jo jo, byl to geniální tah.

GO KANADA GO!!!
 
30.09.2016 08:29 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Kanaďani přinesli na tomto světovém poháru opět nový prvek do hry. Když se kdysi mužstvu nedařilo, tak dal trenér pokyn a proházeli se v sestavě útočníci. Pak přišli s odvoláním brankáře a hrou v šesti. No a na tomto turnaji dal trenér kanaďanů pokyn rozhodčímu a ten v pravý čas změnil počet hráčů na ledě, většinou tedy v neprospěch soupeře. Tento prvek je geniální, protože tohle zbytek světa těžko bude napodobovat. Vlastní rozhodčí na vlastní zápasy jen tak někdo nemá.

A ještě jedné věci jsem si všiml: když je na ledě protekční fracek sid the kid, tak přestávají platit normální hokejová pravidla. Asi mu chtěj dopřát ještě nějaký úspěch bo ti tři mladí čerstvě draftovaní, jsou daleko lepší než on a všichni ví, že už si neškrtne.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík