Carolinu jsme udolali v nájezdech

29.10.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Střelci Montrealu Canadiens konečně protrhli střelecké trápení. Výborný Ward tentokrát nenapodobil Jeana-Sebastiana Giguera, který v minulém zápase střelce Canadiens doslova zhypnotizoval. Do branky domácích se už vrátil uzdravený Carey Price, který neměl původně v zápase s Anaheimem nastoupit, jenomže kouč Guy Carbonneau čtyřech gólech z dvanácti střel Haláka stáhl a nahradil jej Pricem, který tou dobou bojoval s nachlazením. To Cam Ward byl hlavním stavebním kamenem výhry jeho týmu v New Yorku, kde pochytal 57 střel Ostrovanů a za svá záda pustil jen tři puky.

„Proti tomuto týmu jsme měli velké potíže, proto body bereme všemi deseti,“ řekl po zápase střelec vítězného nájezdu Saku Koivu. „V sezoně určitě nebudeme pořád hrát skvěle a tak se nám tyto body budou hodit, když třeba zase my smolně prohrajeme.“ Jenomže jako první šli do vedení hosté. Na trestné lavici seděl O’Byrne a Anton Babchuk zužitkoval přesilovkovou spolupráci Gleasona a Brind’Amoura. Ještě do konce první třetiny však dokázali Habs, letos slavící sté výročí založení, otočit stav zápasu. Nejprve se individuálně prosadil Kovalev, potom jedenáct sekund před koncem hvězda Montrealu v posledních dnech Alex Tanguay z trestného střílení.

„Je to dobrý brankář,“ řekl po zápase na adresu Warda Tanguay, pro nějž to byla šestá trefa v sezoně. „Strašně dobře a hlavně rychle se přemisťuje. Naštěstí se mi povedlo jej překonat, led už byl hodně rozježděný.“  Po bezbrankové druhé třetině, se v té třetí hned zkraje chopili hráči Caroliny. Culen po přibouchnutí od Seidenberga dostál přezdívky, Hurricanes totiž do třetí třetiny vstoupili opravdu jako hurikán.

„Bohužel se mi to pouze otřelo o rukavici a spadlo do sítě,“ litoval po zápase Carey Price. „Věřil jsem, že tu střelu aspoň vyrazím.“ Price následně ještě dvě minuty a jednu vteřinu před koncem dostal trest za zdržování hry, když vyhodil puk přes sklo. „Kluci odvedli dobrou práci, byly tam jen jenom dvě-tři střely. Musím jim všem do jednoho poděkovat.“ V prodloužení se díky skvělé spolupráci Markova, Koiva a Kovaleva dostal do velké příležitosti Lang, jenomže hokejka Erica Staala byla rychlejší a dokázal Langovi podrazit nohy. A když tedy ani prodloužení nepomohlo rozluštit tajenku se jménem dnešního vítěze, slova se chopily samostatné nájezdy, ve kterých rozhodl o výhře svého týmu Saku Koivu.

„Myslím si, že jsme nehráli špatně a o to víc je porážka frustrující,“ řekl trenér Hurricanes Peter Laviolette. „Nikdo v naší kabině ani nešpitl.“ Jeho protějška mohl těšit mimo výhru i návrat Andreje Kostitsyna, který se po dvou zápasech, vynechaných kvůli otřesu mozku, vrátil.

zdroj: nhlpro.cz (Daniel Polách)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak zatím docela zajímavý zápas, už jen tím, že proti sobě nastoupili bratři Koivu, k tomu navíc každý jako kapitán svého týmu! To vše za bdělého dohledu rodičů v hledišti...
 
AvatarVidím, že si tu sám se sebou solidně pokecám...:-) No nic, hlavně, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce, navzdory rozhodčím, dalo by se říct. My jsme snad v součtu hráli třetinu zápasu v oslabení, z toho hned dvakrát za sebou 3 proti 5! Oslabení jsme ale dnes sehráli výborně a ještě měl Lang při jednom z nich jasnou gólovku. Zápas stylově zakončil ukázkovým bodyčekem Pleky - tak aspoň něco se mu daří :-). Jinak zase velká smůla, jednou nastřelené břevno a pár dalších menších šancí. Už to musí konečně protrhnout!
 
AvatarZe záznamu se mi zdálo, že nebyl obrázek, kdy bysme nehráli v oslabení:( to jsme tolik faulovali? Přestát tolik přesilovek tým určitě o něco pozvedne. Price vynikající, ikdyž mu pomohla velmi dobrá obrana, kdy v krizovéch okamžicích odpálila puk. Na druhé straně se golman taky činil, zvlášť při nájezdu Langa, škoda zase střely Plekyho, možná neměl hned střílet, místa měl dost, ale asi už je nervozní, že mu to tam nepadá, snad se co nejrychlej chytne. Velmi důležitý vyhraný utkání venku a pěkně zakončené měsíc:)
 
AvatarDobře jsme hráli jen první třetinu, pak se lehkost úplně vytratila a třetí třetina bylo jedno velké trápení. Mám takový nemilý pocit, že po vynikajícím začátku nám začíná herně docházet dech a zápasy budou pro nás čím dál tím těžší. Neskutečně se trápí Pleky, co ten toho spálí je až neuvěřitelné. Včera mu v tomhle směru zdárně sekundoval Lang. Price tam měl jeden vynikající zákrok, ale jinak mě při druhém gólu zklamal a o tom vyhození puku přes mantinel dvě minuty před koncem, kdy to opět VŮBEC nemusel takhle na riziko rozehrávat, nemá smysl ani mluvit... Naštěstí v nájezdech si reputaci spravil a Koivu ukázal opět šikovné ruce. V Minnesotě to ale bude ohromně těžký.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Carolina Hurricanes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík