Canadies proti Vancouveru zabrali

08.01.2018, 09:55 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Anders Nilsson dostal čtyři góly, a přesto byla jeho úspěšnost vyšší než devadesát procent. Švédský brankář čelil záplavě střel. Ofenzivnější tým nakonec bere oba body. Montreal po měsíci vyhrál dvakrát za sebou.

Branky a nahrávky: 10. Alzner, 23. Galchenyuk (Petry, Drouin), 49. Gallagher (Alzner), 59. Byron (Gallagher), 60. Pacioretty (Danault, Petry) - 34. D. Sedin (Edler, H. Sedin), 43. Del Zotto (Boeser, D. Sedin).

C. Price (MTL) - odchytal 60:00 minut, 34 zákroků, úspěšnost 94,4 %
A. Nilsson (VAN) - odchytal 59:36 minut, 40 zákroků, úspěšnost 90,9 %

1. hvězda utkání - Brendan Gallagher (MTL)
2. hvězda utkání - Karl Alzner (MTL)
3. hvězda utkání - Daniel Sedin (VAN)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarŠkoda toho výsledku, na výhru jsme určitě měli, ale opět jsme dostávali góly po velkých chybách - Byron, u druhého celá bránící čtveřice a u posledního Jeřábek... S Danaultem to vůbec nevypadalo dobře a myslím, že si ho můžeme na dost zápasů škrtnout ze sestavy...smajlik. V prodloužení jsme měli pech, puk tam skákal okolo brankové čáry, ale Krug byl bohužel nejrychlejší. Nájezdy jsou vždy loterie, tentokrát v náš neprospěch...
 
AvatarOno to s Maxem není ale tak jednobarevné. Já ho taky mám moc rád a nechce se mi jej zbavovat, čísla má neskutečné i na úrovni celé ligy, což je v našem týmu s Carym asi jediný, kdo se umí nějak prosadit individuálně. Navíc to vše dokázal s centry jako Desharnais a Danault, což je obdivuhodné. A to vše v ofenzivně chabém Montrealu, takže člověk nemusí být génius, aby si začal klepat na čelo, když někdo přijde s myšlenkou takového hráče měnit. Ale ony jsou i argumenty pro, které nejde ignorovat:
- bude mu napřesrok končit ta fantastická smlouva a bude chtít zaslouženě přidat. Jenže známe Maxe, je to platný hráč, když mu sedí okolí, on sám nikoho lepším hráčem neudělá, bez ideálního prostředí je to pouze průměrný hráč, viz letošní ročník. Navíc stárne a s jeho stylem hry a postavou ho ještě určitě čeká několik dobrých sezon, ale určitě jich nebude 7-8, což je přesně počet let, na které on bude chtít podepsat nový kontrakt.
- teď má největší cenu a když jsme promrhali Sergacheva k získání toho vysněného centra, tak vedle Maxe už moc možností co za něj obětovat nemáme. Pak bychom sice k tomu centrovi nemuseli mít snipera, jakým je Max, ale Max se dá nahradit nebo aspoň částečně, což se o 1st centrovi říct nedá, kdo to ví líp než fans Habs.

Dnešní NHL je ligou mladých a jak se pořád mluví o trejdu Chuckyho, tak ač to říkám nerad, tak za mě by měl jít Max, přivést za něj mladého centra a jít zkrátka touhle cestou. Zda to je reálné je ovšem ve hvězdách.
 
13.01.2018 12:38 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
taky souhlas-price bych se zatim nezbavoval určitě. jankowski vypada ze vyroste do skvelyho centra, ale je to otaznik.
kdyz vydrzime do postseason se stabilizovanyma vykonama (utok na to ma) a urveme i za cenu preplaceni centra a obrance diametralne odlisnyho od alznera:) muze ten tym nakonec vypadat hodne dobře.
jen bych se nebal zkusit chuckyho na centra - ten utok chucky drouin hudy by potom vy0adal jeste lip.
 
AvatarReakce na příspěvek:Až na toho Price souhlas se vším!
 
12.01.2018 12:02 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarChybějí nám góly a chystáme trejd hráče který dlouhodobě góly střílí, jedna špatná sezona většinou po boku centra necentra Druina s kterým chemie neproběhla. Vůbec bych mu nic nevyčítal a dal mu ještě rok sehnat konečně toho centra OMG. Nedivil bych se že pokud Max odejde kamkoli kde není tým pod dekou tak se ihned chytne. A my zase budeme láteřit že jsme se zbavili takového hráče, přijde mi to jako kdysi trejd Recciho. Je na čase si přiznat že letošek je pasé a ano trejdnout Maxe pouze v případě kdy se najíždí na rebuild to znamená trejdy Price,Webera,Plekance,Alznera,Shawa.

Pokud rebuild nebude jakože na 90% ne tak se zaměřit na "proven" centra a obětovat kohokoli!
 
AvatarReakce na příspěvek:Pokud vím, tak je to hráč druhé až třetí lajny, takže obětovat za něj hráče s pořád velmi kvalitními střeleckými schopnostmi mi přijde dost...
 
12.01.2018 09:59 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Já bych se nebál risknout Jankowskiho z Calgary za Maxe P. možná to není tak nereálný...
 
11.01.2018 12:55 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:No když jsme u toho, tak mě fakt zajímá co se bude dít. jestli to bude dvě další prohry za sebou a konec staffu (části) / trejdy...nebo...
 
AvatarReakce na příspěvek:Možná, ale mi doteď nikdo neřekl racionální důvod a to přesné vylíčení by mě teda hodně zajímalo. Protože co já čtu reakce na MB a jeho letní podpisy a nepodpisy, tak všichni mají podobný názor jako já. A samotní Habs, resp. jejich předváděná hra a počet vstřelených branek vyjadřuje celý point snad lépe než 1000 mojích příspěvků na toto téma smajlik smajlik

A ten můj post nebyl jen o Radulovovi, zase mě neměj za blázna, že by se vše u mě točilo jen kolem jednoho hráče.

Debil se vymlouvá, že nešel sehnat centr- nesmysl, loni jich změnilo dres několik kvalitních a ty určitě víš o kom mluvím.

Že přišel, aby tým posunul dál je pravda a že se mu to nepovedlo a neudělal nic je pravda taky. Gauthier 2.0

Prospecty povyměnoval, takže celá franchise není vůbec v dobré pozici ohledně své další budoucnosti. A on mluví o tom, že nechce obětovat budoucnost. Nevím, o kom mluví.

Že měl mít plán B, když už skončily takové opory jako byl Radulov a Markov je takdy pravda.

Trade Sergachev-Drouin jsem mu nikdy nevyčítal, ale něco na tom bude, že se mohl pokusit náš největší prospect vytrejdovat za centra. Ted má křídlo, které chce předělat na cetra, protože si stěžuje, že nemá centra. Uznej, že tohle moc logické není.
 
10.01.2018 11:54 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Sorry, ta reakce by musela být hodně dlouhá a řadu věcí jsme tu už probírali několikrát.

S MB, Radulovem atd už si jak neúnavný kolovrátek :) Klidně bych to vylíčil nekde na pivu, ale psát po xte už se mu to nechce. Kdyžtak si půst Big Boba na tsn 690 z pondělka a ten se k Radulovovi vyjádřil přesně. A Lebrun mu pritakal, tak ho MB neskutečně ještě dnes sere...

 
AvatarReakce na příspěvek:Ale spíš bych od tebe čekal nějakou reakci na tu snůžku nesmyslů, a to jsem tady postnul jen útržky.

 
AvatarReakce na příspěvek:Kvůli tomu, že to on pořád vede se přece nepřestanu dívat na Habs, tuplem ne v sobotu a s rivalem :-) A hráči za to nemůžou, ani ta lopata Alzner ne, nemůže za to, že si ho náš odborník spletl s Brianem Leetchem, já bych mu tu smlouvu taky podepsal být Alznerem.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já už naštěstí tyto roky, kdy mě jakýkoli neúspěch Habs neskutečně žral a kazil náladu, už mám za sebou a tak nějak jsem se smířil s tím, že můj poslední SC v rukou Habs je ten z devadesátých let - aspoň tu finálovou sérii jsem tehdy mohl sledovat, díky Bohu... Tím nechci říct, že je mi to, co se děje u Canadiens, jedno, vadí mě hlavně ty nesmyslný rošády v obraně, bez kterých bychom se dnes v klidu obešli a defenzíva by na tom byla ještě mnohem lépe! A to už vůbec nechci myslet na idiotskou ztrátu McDonagha... I přesto všechno si myslím, že to mužstvo má zdravý základ, na kterém se dá vystavět dosti obměněný a věřme, že úspěšnější tým.
 
08.01.2018 17:04 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:ja se taky nikdy nedokazat smirit s tim ze se nebudu trapit vysledkama kdyz vidim ze se s tim nic nedela smajlik
takze pardu chapu)

jako nemyslim si uz za sebe ze bergi nema odejit-myslim ze tym potrebuje zmenu. ale rozhodne ty veci co rika jsou relativne pochopitelny.

asi nezjistime jak se chová k hracum ale proste vsechny jeho reseni selhala , nektera nebyla tak zoufala jako streit a do toho zraneni top prospectu, webera a price.

zkusil to na co nemelo koule spoustu montrealskych gm (a zase se opakuju sorry) pred nim - setrit aby neresil kamikadze smlouvy v nejblizsi dobe (carey je ok, webs uz ne). nevyslo to.
 
08.01.2018 16:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ses rozjel :D
Jak můžeš napsat takovou slohovou slátaninu, a hodinu předtím, jak se těšíš, až zas po týdnu volna budou hrát Habs vedeni tímto "šíleným krutovládcem"

To je nějaký způsob fanouškovské schizofrenie? Není lepší teda koukat na Tampu, Devils, Dallas a já ještě nevím, jaký další týmy máš rád?

Minimálně ti to ušetří nervy chlape :)
 
08.01.2018 14:52 | reagovat
Radulov | Berserker777@seznam.cz
No vidíš a já se to říct nahlas nebojím.. Prostě když budeme co nejvíc prohrávat a sezóna bude úplně v píči tak snad doufejme přijdou nějaké pozitivní změny..Musíme to brát v zájmu většího dobra.
 
AvatarTak jsem se dostal jen v práci na pročtení určitých pasáží presseru Bergevina a hned mám vyšší tlak. A co teprve až se na to budu doma dívat. Je to neskutečný šašek.

“The plan was not to get eight million bucks under the cap,” Bergevin said Sunday. “We had money for certain players and they decided not to take the offer and went somewhere else and that’s out of our control.”

WTF??!! Dělá si prdel?

Both players have been sorely missed this season and with no Plan B in place last summer Bergevin had to scramble, trying to replace Markov and Radulov with Mark Streit and Ales Hemsky. Canadiens fans can laugh about that now if they aren’t crying.

No asi tak...

Canadiens hit the midway point of the season with a 17-20-4 record, placing them 28th in the overall NHL standings. That’s the same position the Canadiens were in when they fired GM Pierre Gauthier after the 2011-12 season and hired Bergevin to fix things.

Six seasons later, he obviously hasn’t.

To říkám poslední rok pořád, tenhle chlap organizaci nikam neposunul, naopak posral vše na co sáhnul. Srovnání s Gauthierem je tak naprosto na místě, ti dva jsou úplně stejní šašci.


“In the perfect world, would I love to add a piece to help them? Of course,” the GM said. “But to sacrifice the future and be taking a major risk to hurt the organization for the long term? I’m not ready to do that. And to be honest with you, the short-term solution, there’s nobody out there that I’m aware of that’s going to come and turn this thing around.”

To je takový alibismus!!! Ten chlap mele totální kraviny, kdo ho vůbec bere vážně? Neskutečné.

A docela věcné shrnutí:
The next time Canadiens general manager Marc Bergevin makes two key players final contract offers during the off-season and says it’s a case of “first come, first served” he should have a Plan B in place in case they both tell him to take a hike and leave town.

And the next time Bergevin decides to trade a top prospect like Mikhail Sergachev in exchange for a No. 1 centre — the missing piece for so long with the Canadiens — he should make sure that player can actually play centre.

Je to imbecil, nedokážu to říct nahlas, ale přeju si at letos prohráváme, at jde do prdele on a s ním i co nejvíc dalších lidí, asistenti (CJ má asi důvěru), Timmins, průvan v Lavalu, prostě všichni. Zas mám z těch jeho kidů zkažený den.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ted je budeme mít třikrát ve dvou týdnech, to si je Brumíky užijem. Je čas je zastavit.

Každopádně ted máme "bye week" takže bude mrtvo a hrajeme až v sobotu, no už se taky těším na nedělním ráno a sledování zápasu.
 
AvatarZasloužená výhra. Byli jsme lepší celý zápas, ale i tak jsme připustili komplikace. Naštěstí vše dobře dopadlo. Musím říct, že se moc těším na zápas s Bostonem, který by nás měl při současné formě rozsápat, ale kdo ví...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Vancouver Canucks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík