Montreal udolal Anaheim v prodloužení

07.02.2020, 08:19 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Branky a nahrávky: 18. Suzuki PPG (Petry, Tatar), 34. Gallagher (Kovalčuk), 65. Petry (Armia) - 30. Silfverberg (Rakell, Larsson), 43. Grant (Rowney).

Carey Price (MTL) - odchytal 60:04, 35 zákroků, 2 og, %ús 94.6
John Gibson (ANA) - odchytal 60:25, 24 zákroků, 3 og, %ús 88.9

1. hvězda utkání: Nick Suzuki (MTL) - 1+0, čas na ledě 16:00
2. hvězda utkání: Cam Fowler (ANA) - 0+0, 4 střely na bránu
3. hvězda utkání: Brendan Gallagher (MTL) - 1+0, čas na ledě 18:49

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě se líbilo to nasazení a atmoška, že nás přehrávali do poloviny zápasu a moc nám toho nenechali jsem psal taky. Ale naštěstí jim to bylo prd platné.

TDL bude určitě zajímavá, pokud budeme hrát tak nějak podobně jako doteď, tak se podle mě nikdo posílat pryč nebude a já jsem za to rád. Na co nám bude druhé kolo za Kovyho? Picků máme milion a já bych ho taky rád viděl v dresu Habs i příští rok. A trade Tuny a Petryho určitě ne, smlouvy mají i příští rok a jsou to tak dobří hráči, které příští rok nenahradíme jen tak. Asi by mi vůbec nevadilo, kdyby si MB vypnul mobil na TDL.
 
AvatarMně se tedy, na rozdíl od vás, zápas celkově moc nelíbil, hlavně tedy v prvních dvou třetinách a samozřejmě hlavně kvůli tomu, že jsme nebyli schopni vůbec nic vyprodukovat a Toronto bylo jasně lepší a hokejovější. Až poslední třetina, paradoxně po inkasovaném gólu, jsme začali konečně něco dělat a přineslo to ovoce. Kovalčuk mě vážně moc překvapuje a to svým klidem a přehledem, když má puk na hokejce - je vidět, že hokejově to v sobě pořád má, jen už mu není 25...smajlik. Jsem fakt zvědavej, jak to konkrétně s ním při TD dopadne, protože po tom, co nyní předvádí, bych si ho u nás dokázal představit i příští rok! A to říkám jako téměř zapřísáhlý nepřítel Rusáků... smajlik.
Od Drouina jsem hned v prvním zápase nic velkého neočekával, přesto se mohl hned namotat ke gólu. Snažil se, určitě si potřeboval otestovat, co tělo po takové době a proti takovému kvalitnímu soupeři dovolí a vydrží.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tím pádem nedíváš, když už jsi to nezaznamenal sám, tak třeba právě v zápase s Leafs šla v TV grafika s jeho čísly právě od 1.12. 2019, kde bylo vše znázorněno. Takže formu chytil už docela dávno (neříkám že jí má celou sezonu). Ale to se nechci pouštět znova do této diskuze, jen jsem nepochopil tu tvou poznámku, nic víc, neber to nijak zle.

Drouin docela lítal, ale moc se nepotkával s pukem, nevadí, do toho se dostane. Navíc na návrat neměl moc vhodného soupeře, proti slabšímu soupeři se mu bude lépe dýchat, hlavní je, že tam byla z jeho strany vidět velká snaha.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já zápasy sleduji, to se neboj. Carey má delší dobu velmi dobrou formu, ale rozhodně za mě není nejlepší golman ligy tak dlouho, jak píšeš, to ani omylem.

Jinak k zápasu, první třetina nabídla rychlý hokej, ale zase málo střel a zajímavých akcí. Druhá třetina naprostá tragédie z naší strany a mohli jsme děkovat Careymu, že stav zůstal bez branek. Naštěstí se potom karta obrátila a bylo by hodně smutné nedat s té převahy nic a prohrát díky gólu, který padl z jejich jedné jediné střely na bránu za celou 3. třetinu. Scandella to naštěstí trefil a šlo se do OT. OT to byla paráda Suzuki sice nedal, ale Kovy už se z dorážky nemýlil. Je opravdu vidět, jak u nás pookřál.

Drouin bohužel nic moc, ale dá se to pochopit, dlouho nehrál a je potřeba dát mu čas.
 
AvatarReakce na příspěvek:OMG, Carey je nejlepší golman ligy od 1. prosince, sleduj ty zápasy...

Ač málo gólů, tak to byl rozhodně zajímavý zápas. Po polovině zápasů nám asi moc lidí šanci na W nedávalo, Toronto bylo lepší, hokejovější a hlavně vyhrávali osobní souboje, měli pořád puk, tvořili hru a taky nám nedávali ani kousek volného ledu, i když i my měli šance skrz těch pár střel. V třetí třetině paradoxně po jejich gólů ale totálně odešli a na ledě už byl jen domácí tým. Já měl nervy že tam nic nedáme a i přes tu převahu a vyšťavenost soupeře akorát uděláme z brankáře hvězdu a projedem to, nicméně Scandella krásně prostřelil, do OT jsme přenesli pohodu z třetí třetiny a po zásluze vyhráli. Oba góly tak zařídily zimní posily. Kovy tak de facto sám zařídil 6 bodů, klobouk dolů. A kdo by to byl řek, že budeme mít tři výhry proti Torontu, ale tři prohry s Detroitem.

Jsme teď 9-3-0 od osmi zápasového losing streku, což je přesně to co je třeba na začátek boje o PO. Záměrně neříkám o boj, protože samotný boj o PO je pořád daleko, máme nadehráno a pořád ztrácíme hodně bodů, ale blížíme se k situaci, kdy o tom můžeme zase začít reálně uvažovat. Tak uvidíme co bude dál.
 
AvatarChtěl jsem si dneska večer pustit zápas zpětně, nakonec jsem se rozhodl jen pro sestřih a bohatě mi to stačilo. Ducks nejsou žádné extra top mužstvo, za mě naopak v pohodě hratelní a my je tak tak udoláme, no hnus. bránění pře brankou nulové a první gól to jasně ukázal, jak je možné že tam Silvferberga nikdo nepokryl? Čtyři hráči kolem něj a nekontrolují ho ani pohledem. Druhý gól to samé, tam se dle mého dal ten puk v klidu odpálit. Nebýt famózního zákroku Careyho na konci zápasu a několika dalších, neměli bychom ani bod. Obávám se, že Toronto nám naloží.

Je dobré, že Carey konečně chytil dobrou formu, ale bohužel jí měl chytit dříve.
 
AvatarReakce na příspěvek:To o Suzukim mě překvapuje, to mu snad trenéři rychle a jasně vyjasní že takhle ne.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, oba dva góly byly krásnou ukázkou naší obranné práce před vlastní brankou smajlik! Soupeř, který během první třetiny vypadal, že si skoro přijel rovnou pro prohru, nás nakonec přehrál a můžeme děkovat Priceovi, že jsme to dotáhli do prodloužení. Tam to tedy Petry trefil tak, jak to on umí, když se mu vede - ale jak psal Michal, celkově to nebylo od obránců vůbec povedené po celý zápas. A přesilovky, i když jsme dali góla, opět totální tragédie. Suzuki sice zavěsil a měl tam ještě tak dva velmi dobré průniky, ale zřejmě pod dojmem toho pak začal zkoušet naprosto zbytečný krávoviny a chtěl zamachrovat, místo toho, aby to dal volnému spoluhráči a mohlo z toho něco být - dost mě tím sral! Asi začíná chytat Drouinovo manýry z loňska a to není vůbec dobře...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, to mi přišlo také hodně vtipné. Krásná ukázka naší práce před naším brankářem. I ten druhý gól byl jaké si plácnutí.
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě zaujal první gól soupeře, v červeném lese hráčů Habs před naší brankou stejně Silvferberg nepokrytý smajlik
Asi to žádná podívaná nebyla, ale hlavní je výhra. Doufám, že hotového Folina nahradí v sobotu Oulett, na něj se fakt nedá dívat.
 
AvatarPetry to luxusně vymetl, ale jinak se mu zápas nepovedl. Tolik chyb v rozehře a nezpracování puku. Poslední desetiminutovka byla velmi dobrá, ale nepadlo nám to tam. Tatar tyčka, Armiu vychytal Gybson, ale jinak přesilovky slabé, pár střel, ale aspoň jedna z pěti využita. Naopak začátek zápasu hodně laxní, Carey spolehlivý...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Anaheim Ducks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík