Canadiens doma opět s porážkou

28.02.2020, 08:21 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montrealu to letos v domácím Bell centre vůbec nejde. Tentokrát na "návštěvu" přijeli Rangers s New Yorku.

Průběh zápasu jako přes kopírák, taková ta naše letošní klasika - vedení 2:0, poté kolaps a v třetí třetině Rangers nasázeli 4 góly a vezou si domů plný počet bodů za výhru 2:5.

Branky a nahrávky: 4. Domi (Petry, Tatar), 38. Tatar (Gallagher, Danault) - 39. Di Giuseppe (Fox, R. Lindgren), 52. Zibanejad (Panarin, J. Gauthier), 53. Fox (R. Lindgren, R. Strome), 56. R. Strome (DeAngelo, Panarin), 59. R. Strome (M. Staal, Georgijev)

C. Price (MTL) - odchytal 58:57, 30 zákroků, 88,2%
A. Georgijev (NYR) - odchytal 60:00, 32 zákroků, 94,1%

1. hvězda utkání: Adam Fox (NYR) 1+1
2. hvězda utkání: Tomáš Tatar (MTL) 1+0
3. hvězda utkání: Mika Zibanejad (NYR) 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
01.03.2020 07:33 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo opäť to bolo premrhané vedenie a nebyť Petryho gólu v OT a Lindgrenovho zásahu na konci tretej tretiny, tak znovu ideme na prázdno, WTF... Aj keď teraz je to už v podstate jedno. Potešilo Trtovo kariérne maximum, celkovo výkon prvej formácie a tiež, že Domi sa na konci ročníka herne chytil...
 
AvatarOno to je těžké, draft je důležitý, ale zase ne tolik jak se někdy říká a proto jsem vždy trochu mírnil ten optimismus i tady z toho, že máme dobré prospecty. Máme, ale to může znamenat kulové a do NHL se podívá na trvalo jeden a nebo taky všichni a budou hvězdy, co tím chci říct, stačí se podívat na týmy, které posledních roky vyhrávají Stanley Cupy. Pens, Caps, Hawks nebo teď Blues. Pens je vyloženě zářný příklad, základ byl draft, prosuckované léta a štěstí na generační talenty, vytáhli Cindyho, Malkina, Letanga a kolem nich to vždy postavili, Caps to samé okolo Ovce, Backstroma, Carlsona a Kuzyho, Hawks zase okolo Toewse, Kanea a Keitha. Blues už třeba stejně jako Kings chyběly tyto vyloženě hvězdy a generační talenty, ale na příkladě těchto týmů jde vidět, že draft je důležitý, ale stejně tak i štěstí. Pak jsou týmy co tahají vysoko hvězdy a stejně pořád nic, stejně jako týmy co mají nebo měli top prospect pool ligy a pořád hrajou dole. Draft a vývoj hráče je důležitý, ale podle mě pořád převládá chytrost tvého GM, aby uměl chytře podepsat UFA a hlavně výhodně tradovat.

Tady je draft history Caps, naprosto srovnatelné s naší, možná jsme na tom ještě lépe, ale kde jsou oni a kde my? Za deset let vzali v podstatě jen dva hráče, kteří jsou tam doteď a mají podstatný impact na tým- Kuzy a Vrána. Jo, oni nebrali nebrali nikdy tak vysoko, my tam máme za tu dobu dvě trojky draftu, ale kromě toho je situace stejná.

https://www.hockeydb.com/ihdb/draft/teams/dr00008871.html

A do toho tu je MB s tím svým resetem, který možná na papíře nevypadal jako špatný nápad, ale realita ukazuj, že to je celé špatně a nikam to nevede. Jak z toho ven? Nevím, konkurence je velká, 31 týmů nahání jednu trofej, ale musí se začít něco dít.
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to hodně smutné a ačkoli tady už několikrát zaznělo, že vybudovat konkurenceschopný tým v Kanadě je daleko složitější než v Americe, také mě hodně štve to neustálé spoléhání na draft. My pošleme pryč tři hráče a za ně nikoho, zase jenom round picky. Já to beru trochu jako alibismus MB při vedení této organizace. Proč bych se snažil o nějaké výměny, když to za mě vyřeší draft že? Ovšem není jistata, že ti draftovaní hráči nám dají potřebnou kvalitu.

Ono je to těžké, když nám na farmě hrají tragédi jako Folin, Alzner, Vejdamo nebo Leskinen. Alzner a Folin jsou teď v sestavě a jeden z nich zabírá místo třeba Fleurymu, který je stále nepochopitelně mimo A tým. Máme solidní prospekty, ale ani ti nejsou záruka kvality. Doufám, že čas KK a Fleuryho ještě letos přijde.

Zápas zhodnotil Míra, jak můžeme hrát dvě třetiny pohledný a ofenzivní hokej a ve třetí třetině mít takový kolaps, to moje hlava nebere.

Asi mě za ty řeči o vedení týmu zahltíte milionem hate komentářů. ale jen do mě, alespoń se něco přiučím a budu tomu lépe rozumět.

 
28.02.2020 13:22 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.tsn.ca/radio/montreal-690/delmar-postgame-show-anger-mounts-after-another-blown-two-goal-lead-1.1449894
Veľmi dobre povedané okolo 39. či 40. minúty... smajlik
 
28.02.2020 11:16 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarAle je zarážajúce že Moloson ako majiteľ Bergevinovi stále verí, hoci je evidentné, že jeho vízia nikam nevedie. Tá tlačovka po TD to bolo zo strany MB jedno veľké zúfalstvo a to, čo tam hovoril nemalo ani hlavu ani pätu. Nech si aspoň prizná, že \'\'áno skúsili sme to a nevyšlo to, naša chyba, tak musíme vyskúšať niečo iné.\'\' Toto nikam nevedie...
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, Timmins rozhodně nedraftuje špatně, problém je u nás výchova a nebo ty dobré hráče vyměníme. Pětiletý plán se natahuje na v roce osm Bergevinův tým počtvrté za pět let nepostoupí do PO. Můžeme se tady chlácholit jak vyšly dílčí trady ve stylu Domi-Chucky, ale to je tak vše. Výsledky jsou mizerné, vyhlídky špatné, veteráni stárnou, ale MB má svou židli stále. Přestávám to chápat a hlavně me to už ani nebaví, přistihl jsem se jak si mnohem víc užiju sestřih zápasů Canes, Jets nebo Stars než náš, který hlavně poslední dva tři týdny jen přetrpím, o celých zápasech ani nemluvě. A čím dál větší ignor fans přímo v Montrealu je toho dalším důkazem. To je vůbec docela zajímavé, letos jsou návštěvy dost bídné a čtrnáctiletý sell out streak je dávno v prdeli, ale že přestali chodit až letos? Sezony 11/12 nebo 17/18 byly ještě horší, asi to je dlouhodobější trend.

Zápas nekomentuju, zase a opět ztratit vedení je už demence, nic jiného.
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak já si rozhodně nemyslím, že máme mizerný skauting - máme tragickou výchovu a zapracování těchto mladých do A-týmu!
Co se zápasu týče, pořád dokola naprosto stejná písnička - a téměř totožný zápas s Rangers jako ten první domácí, kdy jsme vedli dokonce 4-0 a stejně prohráli... Přitom jsme vůbec nehráli špatně, byla tam aktivita, dost střel na bránu, velmi dobrý Price. Jenže pak přijde klasický blackout a během chvíle nás soupeř totálně dorazí. To mužstvo už prostě dávno nemá tu vnitřní sílu a myslím, že ani vůli s tím něco udělat - jsou smíření s osudem...
 
28.02.2020 09:07 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNech už táto sezóna skončí, toto je len čisté trápenie... A pokiaľ nedôjde vo vedení a skautingu k zmenám, tak najbližšie sezóny môžeme očakávať rovnaký priebeh. Sa čudujem, že Moloson tie kecy o \"resete\" a \"budovaní tímu cez draft\" ešte Bergevinovi žerie. Lenže v Montreale sú v skautingu stále tí istí ľudia a úprimne Timmins a spol. sú neschopní. Stačí sa pozrieť, koľko prvých draftových volieb za ostatných cca. 10 rokov sa skutočne presadilo v NHL (v drese Canadiens). Máme totálne mizerný skauting, takže ako chceme budovať tím cez draft? smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík