Montreal se chystá na Pittsburgh

24.07.2020, 09:37 | Preview |  Martin Formánek
 

Je otázkou, v jaké formě se po restartu soutěže celky vrátí. Na papíře však duel mezi Tučňáky z Pittsburghu a Montrealem Canadiens jasně vyznívá pro mužstvo trenéra Sullivana. Jak tomu bude doopravdy?

Základní část

Pittsburgh Penguins - 69 zápasů, 86 bodů, 40-23-6, úspěšnost získaných bodů: 62,3 %, skóre: 224:196, nejproduktivnější hráč: Jevgenij Malkin - 25+49

Pittsburghu komplikovala letošní cestu základní částí zranění, přesto Tučňáci znovu ukázali svou sílu a dokázali zakončit první část sezony na pátém místě tabulky Východní konference.

Kromě ověřených útočných zbraní se mohl tým spolehnout na své gólmany. Skvělou 92,1% úspěšností se může pyšnit Tristan Jarry. Rodák ze Surrey dokonce v jednu chvíli vytlačil z pozice jedničky Matta Murrayho.

Jenže právě dvojnásobný vítěz Stanley Cupu si své místo mezi třemi tyčemi vychytal zpět a v druhé polovině sezoně se jevil ve velké formě. Murray by mohl začít v brankovišti také sérii s Montrealem, do karet mu hrají právě předešlé zkušenosti z vyřazovacích bojů.

Aktuálně trápí Tučňáky nejistý stav kolem kapitána a ikony klubu Sidneyho Crosbyho. Hvězdná sedmaosmdesátka totiž nedohrála modelové utkání na kempu Pens a dle aktuálních pravidel ligy nemohou kluby specifikovat zdravotních stav hráčů. Nad Crosbym tak stále visí otazník.

Je však třeba říct, že pro kádr pod taktovkou Mikea Sullivana by absence dvaatřicetiletého centra byla obrovskou ránou. Crosby odehrál kvůli zranění pouze jednačtyřicet zápasů, v nich však stihl posbírat šestnáct branek a jednatřicet asistencí.

Montreal Canadiens - 71 zápasů, 71 bodů, 31-31-39, úspěšnost získaných bodů: 50 %, skóre: 212:221, nejproduktivnější hráč: Tomáš Tatar - 22+39

Pakliže by kvůli koronavirové situace nehrálo play-off čtyřiadvacet týmů, pravděpodobně bychom tento tradiční kanadský klub v akci neviděli.

Montreal totiž nikterak nevyčníval, ba naopak. Svěřenci trenéra Clauda Juliena skončili po základní části až na dvanáctém místě v rámci Východní konference.

Habs by mělo táhnout vstříc překvapení trojice Tatar, Danault a Domi. Těmto třem se bodově dařilo, za zmínkou stojí především parádní čísla slovenského forvarda. Tatar odehrál 68 utkání, tedy o tři méně, než jeho zmínění kumpání, přesto byl s 61 body (22+39) nejproduktivnějším hráčem svého celku v základní části.

Nejistý start Maxe Domiho mohl vyděsit některé příznivce Montrealu, nicméně to je již minulostí. Syn legendárního Tie Domiho totiž trpí cukrovkou typu 1, což je vzhledem k situaci kolem covidu-19 pochopitelně riskantní.

Domi se ovšem rozhodl pomoci Canadiens, s nimiž odcestuje do Toronta.

Vzájemné zápasy v této sezoně

Pittsburgh - Montreal 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)

Třiatřicet zákroků Careyho Price a čtyři rozdílní střelci (Tatar, Armia. Weber a Gallagher) zajistili Montrealu výhru v úvodním vzájemném klání letošního ročníku. Pens se sice zásluhou Guentzela dostali v první třetině do vedení, od té druhé se však síť vlnila jen ve svatyni Tučňáků.

Montreal - Pittsburgh 2:3 po prodloužení (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)

Druhé setkání bylo značně napínavější, byť při pohledu na počet střel lze vydedukovat, že více ze hry měli hosté. Penguins však o zisku dvou bodů museli rozhodovat až v prodloužení. V čase 61:49 ukončil zápas svým gólem Brandon Tanev.

Pittsburgh - Montreal 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Další výsledek 4:1, tentokráte však ve prospěch Tučňáků. O dvě branky se postaral Jason Zucker, kterého získali Pens v rámci trejdu z Minnesoty. Na střely tentokráte paradoxně vyhrál Montreal.

zdroj článku www.nhl.cz: http://www.nhl.cz/preview-nejmene-vyrovnana-serie-pittsburgh-favoritem-habs-mohou-jen-prekvapit/5021686

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTo by bylo super, jen takový detail musíme odstranit, jako klasické první a poslední montrealské minuty. Za druhé nedostat ve vlastních přesilovkách víc branek než dáme, čili většinou nedostat ani jednu. Pak to možná půjde...
 
28.07.2020 23:31 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarLetos si jdeme pro SC uvidíte.
 
AvatarTak vidím, že dokonce i jeden z nejvěrnějších fandů Míra chce nad tím mávnout rukou. Ano, částečně to chápu, hokej v létě je hrozný nezvyk. Na druhou stranu dlouho nebyl a mně se to zdá docela fajn.

No a jak to dopadne to je hodně těžké říct. Obrana si hodně mákne, to je pravda. Všichni tady víme, že to v Zč směrem dozadu dost skřípalo a musíme to hodně zlepšit. Další věc, která bude muset být úplně na jiné úrovni je hra při jakémkoliv nerovnoměrném počtu hráčů na ledě, protože to byl hlavní důvod, proč bychom za normálních okolností do PO nešli.

Viděl jsem, jak by asi mohla vypadat naše sestava, ono se to samozřejmně může ještě změnit. Mám fakt velký problém s Folinem ve třetím obranném páru, ale to nejsem asi jediný.
 
AvatarVidím to podobně, 3:1 pro Pens, ale nám začátky soutěže vždy vycházely a teď máme v podstatě začátek, takže proč bychom nemohli překvapit a urvat to my. Podstatný bude, jak zachytá Price a jak se komu bude chtít makat, pořád jde o SC, tak snad všichni tam nechají vše. Jinak pořád si myslím, že je to na palici takto hrát, ale s tím se nic nenadělá, takže já se určitě mrknu...
 
AvatarDostaneme 3-1 na zápasy, ale popravdě to asi moc sledovat nebudu - vůbec mě tenhle systém nebere!
 
AvatarTak jak to vidíte? Já jsem pořád proti, ale když už se tedy hrát bude, tak jsem rád že zkušenosti pro naše mladé, tohle nikdy neuškodí. Domi taky nikdy PO nehrál. A co naše šance? Kdybychom dostali Bolts nebo Caps, tak ta naše bublina rychle splaskne po max 4 zápasech, ale na Pens nám docela věřím, hratelní jsou. Alfa a omega bude Carey, to je jasné. A pak hlavně obrana, útok oni mají famózní, takže si Weber a spol musí máknout. Favoriti jsou určitě oni, takže my můžeme překvapit. Jsem celkově zvědavý jak bude hra vypadat po takové pauze.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 09.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík