Gólostroj Montrealu stále jede naplno!

22.01.2021, 07:53 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Druhý zápas proti Canucks dopadl daleko lépe! Canadiens předvedli skvělý výkon. Činili se hlavně hráči třetí formace, kteří nasbírali dohromady 8 bodů.

První třetina nabídla opět gólově bohatou část. Každý tým vstřelil po dvou brankách. Z řad Canadiens se po necelých dvou minutách trefil Tyler Toffoli. Joel Armia poté vstřelil gól ve vlastním oslabení, kterému nahrával, kdo jiný než, Toffoli.

Druhé část hry byla zcela režii Montrealu. Canadiens nasázeli hned čtyři branky. Nejdříve Toffoli ve vlastním oslabení a následně se ještě trefili Anderson, po něm po devíti sekundách Evans a brankové hody ve druhé třetině ukončil Armia svým druhým gólem. Zajímavá statistika střel ze druhe třetiny- Canadiens přestříleli Canucks 18:3.

Třetí se již víceméně jan dohrávala. Domáci snížili na 3:6 na začátku periody gólem Suttera, který vstřelil gól perfektním backhandem. Rušno začalo být na konci zápasu, kde trefil Tyler Myers loktem do hlavy Armia. Rozhodčí to vyhodnotili jako úder do oblasti hlavy na pět minut (některé zdroje uvádějí nedovolené bránění). Canadiens tak měli dlouhou přesilovku pět minut, odehráli však bezmála jen něco kolem dvou minut, protože se blížil závěr zápasu. I přesto dali Canadiens ještě gól na konečných 7:3 z pohledu Habs. Střelcem byl Ben Chiarot.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
24.01.2021 02:47 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarTeda z Perryho jsem zatím paf. Nikdy jsem ho moc nesledoval, ale teď vážně žasnu jak výborně se pohybuje a hlavně jaký má přehled a hokejové myšlení.
Už bych ho dolu neposílal, ale nevím teda koho out místo něj.
 
AvatarNo tak Columbus zase nebyl po těch prohlášeních Duboise o odchodu v takové pozici, aby si mohl až tak moc vybírat a tohle bylo lákadlo veliké - navíc dostali Roslovica a tím si myslím, že se to převážilo na jejich stranu. Laine je za rok pořád RFA, takže buď podepíše u nich nebo za offersheet dostanou velmi vysoké drafty anebo ho prostě solidně vymění. A zájemci určitě budou... Takže žádné velké zle pro Columbus.
 
23.01.2021 20:02 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarMám dojem, že Laine svým chováním a prohlášením jasně dokázal, že je to v podstatě Panarin 2.0 Osobně nechápu CBJ že se do té pozice vmanévrují dobrovolně podruhé.
 
AvatarProč myslíš, že Bus není město ani tým, kde by vydržel dlouhodobě? Bus je tým, který dokáže hodně překvapit.
 
23.01.2021 19:35 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarTěžko teď říct kdo je na tom ve výměně lépe. Lainemu končí smlouva ale nevím jestli není RFA. Asi je alfa omega jak bude Laine pracovat pro Tortse. PLD je v tomhle směru větší sázka na jistotu. Každopádně Laine z CBJ odejde dřív nebo později. To není ani město ani tým, kde by vydržel dlouhodobě.
 
AvatarTak to je Trade s velkým T smajlik Nooo Laine i Roslovic za PLD a 3rd, to bude zajímavé. Nemyslím si, že by Peg byl okraden za bílého dne jak mnozí píšou, Laine je top střelec ligy, ale s horším přístupem k defenzivě, PLD zase teď předváděl psí kusy, nicméně to je velký centr schopný velkých věcí a my sami víme nejlépe jak se takový centr v takovém věku těžko shání smajlik . Za měn win-win pro obě strany, ale vše ukáže čas.

Je to vtipné jak se situace otočila, před pár lety bychom tady všichni po PLD slintali a prodali za něj matku i s ledvinou, teď nám je to jedno, že k nám nešel smajlik Jak říkáš Míro, taky jsem zvědav a jak to bude v Busu fungovat, taky Domi si rázem velice polepší na hierarchii centrů.

BTW co Danault a jeho vyjednávání o kontraktu? Prý jsme nabídli 5 let a 5 mil. na rok, on chce 6 let a 5,5-5,7 mil. Já bych mu to dal, je to velice schopný centr se vším co to obnáší a až na tu koncovku někdy. Je to Pleky 2.0, jsou si dokonale podobní a schválně jsem se podíval na čísla a kontrakty Plekyho a on taky ve věku 27-28 let jako je ted Philovi dostal 5 mil na 6 let. Sice měl za sebou sezonu s 69 body a 29 goly, což je víc než Phil zatím, ale co není může být, potenciál na to je, navíc Pleky hrál v těchto letech více ofenzivní roli než hraje Phil teď a teď je strop jinde než byl za Plekyho. Oba Phil i Pleky podepsali výhodnou smlouvu pro tým před velkým kontraktem, opravdu se jejich kariéry šíleně podobají a za mě tedy mu ty peníze dát. I kdyby to nevyšlo, i kdyby KK a Suzy opravdu vyrostli ve hvězdy a neměli bychom prachy na něj, tak jde vždy obětovat bud někoho jiného a nebo jej vyměnit nebude problém, kvalitní centři nejsou, tak doufám, že MB nebude opakovat chyby své a svých předchůdců.
 
AvatarTak jsme z toho venku, jde do Winnipegu za Laineho a prý i Roslovica...smajlik. No, jsem na spolupráci Laine-Tortorella moc zvědavý smajlik. A jsem rád, že naše mužstvo zůstalo pohromadě!
 
AvatarZase bych se držel nohama na zemi - až tak úžasné ty dva zápasy s Canucks nebyly a oni rozhodně nebyli marní. Měli mladíky v obraně, kteří chybovali a tím nás dostali na koně. Naopak jim výborně fungují přesilovky, tam jsou mnohem lepší než my a sehrávají to víceméně stejným způsobem na střílejícího Horvata, který to umí trefit. A taky bych ani moc neřešil, jestli v současné době hraje mužstvo doma nebo venku - jak velký to může mít význam, když domácí mužstvo neženou fanoušci dopředu?
Co se Duboise týče - nevím, co nás v momentální situaci žene do toho, abychom dělali takový obchod, ale za sebe to vidím jako naprostou zbytečnost a jak už jsem tu psal, měli bychom vyčkávat a tím, kdo bude postupně tlačený do kouta, bude Columbus. Samozřejmě se může stát, že ho někdo uloví dříve, ale nemůžu říct, že by mi to nějak zásadně vadilo...
 
23.01.2021 13:41 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarZatím letošní sezona vypadá moc pěkně, konečně se na naši hru dá koukat. Kdo by to byl řekl, že budeme mít nejvíc golů z celé ligy a to jsme ještě ani nehráli doma. Líbí se mi rozvržení času na ledě mezi všechny 4 útoky a všechny šlapou.
Dnes by měl být podle tréninku měl Perry naskočit s Toffolim a KK, zatímco Frolík s Evansem a Lehkonenem. obzvlášť na třetí lajnu jsem dost zvědav, myslím si, že by to nemuselo být vůbec špatný.
Čeho se ale dost bojím je trade Dubois. Všude se řeší, že už je jasný, že půjde pryč, kdy ho Tortorella posadil v posledním zápase na dve třetiny. Už delší dobu spolu bojují a hlavními adepty na trade jsou Habs, Jets a Ducks. Bergevin prý nabídl KK a Meteho, Columbus ale chce jednoho z dvojice Suzuki, Romanov. Bergevin prohlásíl, že tito dva jsou nedotknutelní, ale už párkrát se stalo, že i po této větě byl hráč vyměněn. Snad to nebude jeden z tohoto případu.
 
AvatarCanucks nám to podle mě dost ulehčili, připadalo mi, že májí ještě v nohách předchozí zápas, Byli neskutečně marní a kousali opravdu málo. Dokumentuje to i jejich počet střel po dvou třtinách. Naše hra opět skvělá a opravdu není moc co vytýkat. Toffoli společně s Armiou perfektní a Romanov za mě hraje opravdu jako zkušený mazák, klobouk dolů.

To je ubožák ten Myers, chudák Army, bylo to jasně úmyslné.
 
Avatarnewt: Zrovna jsem si nedávno říkal, že mi někoho připomíná a vůbec jsem si nemohl vzpomenout, koho...smajlik. Ano, typově je to on...
 
22.01.2021 15:18 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarNa to že jsme ještě nehráli doma se na tu tabulku moc hezky kouká co říkáte. Až na počet oslabení kde jsme 2 od konce, s tím by měl CJ něco dělat jinak budeme ztrácet zbytečněně zápasy. Pokuty,bench, TOI zkrátka nějaký trest. Nějak se mi nechce věřit, že by k týmu co se toho týká nepromluvil po prvním zápase s VAN a evidentně to nepomohlo. Nedat 3 goly z brejku či oslabení byl by to zase zbytečně napjatej zápas s nejistým výsledkem.
 
22.01.2021 10:43 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarJak píše tady Stu Cowan, Toffoli připomíná Rydera - v pozitivním smyslu slova.

https://montrealgazette.com/sports/hockey/nhl/hockey-inside-out/stu-cowan-canadiens-newcomer-tyler-toffoli-a-true-throwback
 
AvatarNo, tak to vypadá, že si konečně zahrají Perry s Frolíkem... Armia otřes (naprosto zbytečný zákrok Myerse) a Byron schytal bombu Webera někam kolem kotníku a vypadal dost špatně smajlik. Nebýt zase těch debilních vyloučení (i když ten metr rozhodčích na obě strany byl hodně úzkoprsý), tak to bylo naprosto v pohodě odehraný utkání. Toffoli se Kosatkám hodně mstí, 5 gólů ve dvou zápasech je masakr. Allen tentokrát trochu lacinější góly, ale nebyl moc v zápřahu, tak mu to lze i trochu odpustit smajlik.
 
AvatarVelká jízda, od začátku do konce. jediná kaňka je Armia. Zatím není moc co vytýkat, jen asi moc vyloučených během zápasů. Líbí se mi naše energie, zatím jak Toffoli, tak Anderson přinešli neskutečnou sílu. Jen doufat, že budeme takto pokračovat...
 
AvatarTo je takový zmrd ten Myers. Musel ho vidět, v malé rychlosti a stejně ho sejme. Zrovna když se Army krásně rozjel a byl nejlepším hráčem. Má samozřejmě otřes mozku. Dal bych mu ještě suspendaci, zmrdovi.

Zákrok na Armyho byl kaňkou na jinak skvělém zápasu, hezky jsme si to pohlídali a přejeli je. KK line dominantní, Evans každým zápasem ukazuje CJ, že do Lavalu nechce, což je super mít konečně 4 kvalitní centry. Toffer je šílenec smajlik. Moc se mi líbí jak bodují všechny lajny a nemusíme se spoléhat na 2-3 lidi.

Jen tak dál a v sobotu to potvrdit.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Vancouver Canucks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík