Montreal prohrál s Vancouverem, jak jinak než v proloužení...

20.03.2021, 07:31 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal čeká dvojutkání s "oblíbeným" Vancouverem. V prvním zápasu se Habs dostali rychle do vedení. V přesilovce Petryho přesná rána už překonala Demka, ale od pravé tyčky se odrazila zpět do hry, kde byl připravený Corey Perry a ten bez větších potíží dorazil do prázdné sítě.

V druhé třetině ale Vancouver zápas otočil. Nejprve se trefil Gaudetter. A pád minut po něm Hoglander. Montreal rázem musel dotahovat.

Vyrovnání se nakonec podařilo až ve hře bez brankáře, navíc v přesilovce. Po vyhraném vhazování si vytvořil prostor u levého kruhu Nick Suzuki a krásnou ránou vymetl horní růžek Demkovi branky!

Následovalo prodloužení, které dopadlo jako vždy - neúspěchem Canadiens, podeváté... Věřím že to již dávno je nějaký rekord v počtu prohraných prodloužení za sebou... :-) Montreal tedy doma prohrál s Vancouverem 2:3 v prodloužení.

Branky a nahrávky
5. Perry (Petry, Tatar), 60. Suzuki (Petry) - 23. Gaudette (Roussel, MacEwen), 27. Höglander (Schmidt, Boeser), 63. Miller (Hughes).

Statistické okénko
Střely na bránu: 31 - 28 | Přesilová hra: 2/4 - 0/2 | Trestné minuty: 4 - 8

Kdo se postavil do brankoviště?
Jake Allen (MTL) - 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3%, odchytal 61:06
Thatcher Demko (VAN) - 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%, odchytal 62:01

Československá stopa v utkání
Tomáš Tatar (MTL) - 0+1, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:41

Tři hvězdy utkání
J.T. Miller (VAN) - 1+0
Jake Allen (MTL) - 25 zákroků
Thatcher Demko (VAN) - 29 zákroků

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarByly to nervy, už od začátku nájezdů jsem si říkal, kdy pojede Tatar, navíc s dobrou formou v zápase, opravdu to trvalo, ale dočkali jsme se výhry po základní hrací dobře. Price velmi těžký zápas, pár střel, ale branky v podstatě neřešitelné. Podržel v prodloužení a v nájezdech výborný. Drouin vynikající, branky sice chybí, ale to obstarávají jiní v lajně. Konečně začíná fungovat Danaultova formace. Edmundson hraje na jedničku, není asi první v NHL v /- jen tak. Vynikající dozadu a tentokrát i přispěl útočnou hrou. Mete standart, musí hrát. Jak jsme dali na 3:2, už jsem viděl vše růžové, ale zase tragický vstup do třetiny a bylo málem po všem...
 
AvatarTy vo*e, co se to stalo...??? Sice jsme zase zápas téměř pro*ebali, spousta alibistických střel nebo bourání mantinelu za bránou Holtbyho, ale nakonec se stalo něco, co jsem letos ještě neviděl - VÝHRA PO ZÁKLADNÍ HRACÍ DOBĚ! A konečně taky někoho napadlo, že má jet nájezd Tatar, i když to tomu dotyčnému trvalo až do šesté série... V prodloužení nejdřív opět nuda z naší strany, až pak Danault a hlavně Drouin ukázali, jak se to má právě v téhle herní situaci dělat a vzali to na sebe - tohle chci vidět! Drouin se mi líbí čím dál víc, hraje mnohem uvolněněji než minulý rok, jen ještě těch gólů víc a bude to vynikající. A taky doufám, že dnes viděl i slepý, jak obrovský rozdíl v přínosu pro mužstvo je Mete oproti třeba Oulletovi nebo i Kulakovi! Dalším bekem, který u mě hodně stoupá, je Edmundson - vzadu téměř nechybuje a dneska to podpořil i v ofenzívě. No a nakonec Price - takový nešťastný průběh základní doby bohatě vynahradil v prodloužení a hlavně pak v nájezdech smajlik.
 
21.03.2021 02:51 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarKonečně
 
AvatarCalgray j 6-3-1 a Vancouver 8-2-0 v posledních deseti zápasech, my jsme 4-2-4, takže tragické to není, ale oni vypadají jako týmy, co jsi jdou do PO. My jsme snad už měsíc nevyhráli dva zápasy po sobě a po tom slibném začátku jedeme těžký průměr.

A ano, DD si snad dělá prdel s tou sestavou, Oulett vyloženě nekazí, ale nedělá nic navíc, Mete má alespoň svou rychlost, kterou umí rozjet hru, Lehkonen na tribuně je výsměch. Přitom Evans je stín Evanse ze začátku sezony, nechápu proč ho nepošleme na farmu chytit druhý dech a nepovoláme Poehlinga ať centruje čtvrtou lajnu za něj. Evans sice už má standartní smlouvu, tak by asi musel přes waiver, ale pochybuju, že by ho někdo stáhl. A Byron určitě nepředvádí nic extra, aby kvůli něj Lehky seděl. A Poehlingovi se na farmě konečně bodově daří co tak sleduju tak proč toho nevyužít.
 
AvatarTaky to nechápu a hlavně v celkem nabitém kalendáři by se okysličení rozhodně hodilo... Prodloužení to byla opět velká taškařicesmajlik Ale mohli jsme rozhodnout, bohužel nedáme a pak jsme jak žáčci při bránění. Aspoň bod a vydřel ho Suzuki, který je jinak celkem mimo, snad ho to posílí a zvedne se.
 
AvatarTak Calgary to má taky jak na houpačce a Vancouver má stále o 4 zápasy víc, takže nic není ještě nijak tragický. Ale pokud to půjde takhle dál, tragický to brzy může být... Já už asi ničemu nerozumím, ale nenapadá mě jediný důvod, proč už jsme dávno nevyzkoušeli Frolíka s Poehlingem a hlavně nevrátili do sestavy LEHKONENA!!!
 
AvatarTo zase byla podívaná za všechny prachy. Zápas mohl vypadat úplně jinak, ovšem to bychom museli trefit bránu. Toffer ve vyložených šancích netrefil bránu tak třikrát, korunu tomu nasadil Andy v OT. A to naše OT, to bylo opravdu něco, opět Byron a Danault na začátku, DD je tím asi posedlý. Fajn, že se trefil Suzy po dlouhé době a vybojoval bod, ale tím pozitiva končí, ještě opět solidní Allen. Calgary šlape, Vancouver to samé, s takovou opravdu můžeme na PO za chvíli zapomenout.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Vancouver Canucks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík