Montreal proto favorizovanému Torontu zabral a zvítězil 4:2

13.04.2021, 07:21 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Managementy týmů měly tradičně plno práce, čekala je uzávěrka přestupů před play-off. S Montrealem se loučí obránce Viktor Mete, kterého si z waiver listu stáhla Ottawa. Naopak novou posilou Montrealu se stává obránce Erik Gustafsson, který opouští Philadelphii. Canadiens zaplatili volbou v sedmém kole draftu 2022 a Flyers si ještě ponechali 50% hráčova platu.

Habs ale čekal i težký zápas proti lídru divize Torontu. Domáci měli co napravovat, porážka 0:5 s Winnipegem byla ostudná.

Skóre otevřel už ve 2. minutě Tomáš Tatar, jenž pohotově usměrnil k levé tyči přízemní ránu Byrona. Druhý zásah pak Canadiens přidali v 8. minutě, kdy měli k dispozici svou první přesilovou hru. Weber našel uvnitř pravého kruhu volného Nicka Suzukiho, který si potáhl kotouč do střelecké pozice a zacílil neomylně. Toronto toho v prní třetině příliš nepředvedlo, na Allena vystřelilo všehovšudy třikrát.

V druhé části hry postupně přebrali aktivitu hokejisté favorizovaného Toronta. Ti se ve 30. minutě dočkali kontaktní branky, když kotouč bezprostředně před Allenem nadzvedával Auston Matthews. Následně hosté neproměnili šance v přesilovce, udeřili však jen krátce poté při hře pět na pět, když se po skrumáži trefil z otočky John Tavares. Nerozhodný stav ale nevydržel dlouho. Montrealu vrátil vedení bleskově zpět Josh Anderson, který získal kotouč v obranné třetině, nabral rychlost na pravém křídle a v závěru akce zvolil místo přihrávky střelu nad Campbellovu lapačku.

Ve třetí třetině se Toronto tlačilo se za vyrovnáním, hokejisté Canadiens ale v obraně odolávali a navíc hrozili z rychlých kontrů. Jeden takový zakončil v 58. minutě trefou do prázdné klece Tomáš Tatar, jenž zaznamenal svou druhou branku v utkání.

Montreal Canadiens: Toronto Maple Leafs 4:2
Branky a nahrávky: 2. Tatar (Byron, Danault), 8. Suzuki (S. Weber, Drouin), 37. J. Anderson (Kulak), 58. Tatar (Byron, Petry) - 30. Matthews (Marner, Rielly), 35. Tavares (I. Michejev, Hyman)

Střely na branku: 25:25

Jake Allen- 23/25 - 92%

Hvězdy zápasu:
Josh Anderson (MTL) - 1+0
Paul Byron (MTL) - 0+2
Tomáš Tatar (MTL) - 2+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJo vidíš, na Leskinena jsem zapomněl, mě moc nezaujal, byl bych pro Fleuryho.
 
AvatarRád bych tomu věřil, ale pochybností mám dost... A Oullet právě úlet je smajlik, proč tam nenechal Leskinena, nehrál nijak špatně...
 
AvatarMíro, dejme Ericovi těch obligátních 8-10 zápasů, přeci jen my a Buffalo je rozdíl, zapracuje se, já tomu věřím. Kvality pořád má. Ale máš pravdu, vidět není, jeho bruslení není špatné, je prostě old school a má věk, tak už nikde nelítá, ale určitě on a Perry to asi fungovat nebude nebo leda v určitých pasážích zápasů.
Oulett není úlet smajlik Ale Meat už hrál za Sens včera a obě posily do obrany musí karanténovat, i když je pravda, že mohli na těch pár zápasů povolat třeba Fleuryho, to zas jo.

DT- KK mi přijde že je hodně vidět poslední dobou, bodově šel nahoru pod DD a víc připomíná KK z loňské bubliny, tak doufám, že se rozehřívá a další PO a hlavně roste a vyvíjí se v pořádného silového centra.
 
13.04.2021 17:21 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
strašně jsem se bal vyprasku...a moc klukum dekuju ufff.

byron na kridle je urcite lepsi volba nez kotka i kdyz asi chapu jak to DD myslel vzhledem k poslednimu PO kde KK hrál tak trochu jako power forward.

hezkej vykon. bravo allen a tatar si novou smlouvu zaslouží. nutný pochvalit Campbella který taky chytil par tutovek a je hodně konzistentni...

 
AvatarJo, potěší hlavně to, že jsme to nepodělali po tom smazání našeho dvougólového náskoku. Ale co jsme zase nedokázali proměnit, to je hrůza - 2x Byron (z jasné pozice ani netrefil bránu...), Anderson, Suzuki, Drouin...smajlik. V tomhle je prostě největší rozdíl mezi námi a třeba tím Torontem - oni ty koncáky mají! Jinak se, bohužel, pro mě zatím naplňuje (ne)přínos Staala - vůbec ho neregistruju ve hře, pomalý a v útoku s Perrym je to strašlivá kombinace bruslení. Pokud se nějak výrazněji neukáže v PO, byl ten příchod naprosto zbytečný. Oullet v sestavě je další nepochopitelný úlet!
 
AvatarUrčitě, taková výhra potěší a přichází v ten pravý moment. Lajny jsou hodně pospřehazované tak to snad bude fungovat i nadále. Na konec týdne se má vrátit Carey, tak to snad taky týmu dodá pohodu a zase uděláme nějaké W.
 
AvatarPřetlačit Toronto se zatraceně počítá, zvlášť po 3 prohrách v řadě. Rozhodující okamžik byl blok asi golové střely od Kulaka a následná branka Andersona na 3:2. Teď minimálně jeden win nad Calgary a budeme zase blíže...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík