Série nekončí. Montreal si vynutil další zápas

28.05.2021, 06:36 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Dramatické páté střetnutí mezi Torontem a Montrealem ještě nepřineslo ukončení série. Canadiens sice přišli o tříbrankové vedení, ale v prodloužení nakonec přeci jen urvali důležité vítězství pro sebe.

Úvod střetnutí vyšel Canadiens, především pak Joelu Armiovi, na jedničku. Finský útočník totiž vstřelil v úvodních devíti minutách dva góly, čímž favoritovi pořádně znepříjemnil start zápasu. Třígólové vedení Canadiens vystřelil Jesperi Kotkaniemi, ale do konce základní hrací doby pak už skórovali pouze domácí. Na zásah Zacha Hymana navázal ve třetí třetině dvěma úspěšnými trefami Jake Muzzin a utkání tak šlo do prodloužení. To ovšem netrvalo ani minutu, po chybě Galchenyuka zakončil přečíslení dvou na gólmana gólově Nick Suzuki.

Série se pro šesté utkání stěhuje zpět do Montrealu, zápas proběhne v noci ze soboty na neděli.

Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens
3:4 (0:2, 1:1, 2:0 - 0:1) Stav série: 3:2

Kdo se postavil do brankoviště?

Jack Campbell (TOR) - 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7%, odchytal 60:59
Carey Price (MTL) - 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4%, odchytal 60:59

Tři hvězdy utkání

1. Nick Suzuki (MTL) - 1+0
2. Jake Muzzin (TOR) - 2+0
3. Joel Armia (MTL) - 2+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarToffer-Suzy-CC je naše nejlepší lajna, jsou to takoví jednoocí králové mezi slepými, já myslím že nejde vyzdvihnout žádného útočníka kromě CC, který na to že je rookie hraje velice dobře a každé jeho střídání je cítit. Se Suzym si sedli a snad to bude jen lepší a lepší, 5 na 5 to sem tam od nich vypadá hezky, PP to samé, Toffer se trápí, ale jde vidět jak moc chce. Army má nejvíc bodů, nehraje špatně, ale žádný výkřik to není, Andy hraje co se od něj čekalo, fyzicky, napadá, bruslí, ale taky mu to tam nepadá. Gally se taky snaží, hodně chce, ale bohužel. Proto od nich dnes čekám velké věci, věřím že to jeden z nich prolomí.
 
29.05.2021 11:20 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
S Drewem nevím:(( dokonce jsem mu psal i na instáč (beznadějně, ale přišlo mi že ho to třeba potěší...)

věřím, že nám teď hodně chybí...

jinak jsem vůbec nevěřil a je fakt že kdybychom urvali se skvělym Careym další zápis, tak v 7 se může stát cokoli)) A teda nebejt Careyho, tak už kluci hrajou golfíík.

nylander se torontu nakonec proměnil v dost spásnýho hráče btw...nakonec má možná i srdce :D

 
29.05.2021 09:26 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarOtázočka mimo. Viete niečo viac o Drouinovi okrem toho, že v apríli opustil tím z osobných dôvodov?
 
AvatarTaky jsem říkal, že naše ofenzíva je mizerná, tím pádem tam obecně teď budu těžko někoho hledat...smajlik. V prvních dvou zápasech byl úplně ztracený a sorry, ale kdybych měl tedy vybrat, tak pořád se mi na ledě víc líbí projev Andersona, i když máš pravdu, že šel po prvním zápase dolů, ale i takového Caufielda, který mi přijde takový živější. Aby bylo jasno, vůbec Suzukiho nezatracuju, jen byl prostě v základní části mnohem lepší...
 
28.05.2021 22:04 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNo to by mě teda zajímalo, kolik najdeš u Habs momentálně lépe hrajících útočníků? :D

I my man Josh Anderson od druhého zápasu totálně odešel, nabídne se samozřejmě Armia, ale už přes minutáž a aspoň nějakou kvalitu v ofenzivě je pro mě nej útočník Habs Suzuki. Tofoli invisible, Tatar špatný, Danault dře, ale dopředu on je fakt parodie, Gally není stejný po zranění, trápení. Koho tam máme dál? :) Perry, Staal, Byron, KK, to snad ne. Suzuki byl včera skvělý a starting lineup v OT budiž odměnou. Caufield hned v závěsu...

Game 6, Gallagher, Anderson, Toffoli čas se ukázat!
 
AvatarNo, zrovna Suzuki, až na ty 2 góly, nic extrovního nepředvádí - ale ten včerejší gól dal, takže OK.
 
28.05.2021 13:18 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarParda: Defenzivní určitě. Danault hraje dobře, klasika, směrem dozadu. Tatar/Gally dozadu také dobré, dopředu neexistující. Ale aby zazdili Matthewse a spol. to beru.

Spíš jsem myslel ofenzivní match, zkusit dát lepší lineup na jejich zvlášť čtvrtou lajnu, která je ještě víc dinousauří než ta naše :)

Kéž by Evans se nějak dal dohromady a v sobotu nastoupil...Jeho rychlost by se ještě hodila.

Suz, CC není o čem, už musí vidět, že jsou to jednozančně nejnebezpečnější naši hráči. Toffoli spí, tak je to na nich dvou :)))
 
28.05.2021 13:00 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarWell played
když vyhrajem doma tak věřím v postup.
 
AvatarTheo- já myslím, že zrovna střídání celkem zvládáme, to zas bych DD nechal. Danault chodí na Matthewse a Marnera pravidelně a ti dva toho moc nemají zatím celou sérii. Že nám pak zatápí Nylander hrající v jiné lajně je věc druhá smajlik A ještě bych pochválil DD, že se nebál a poslal Suzyho s CC hned na první střídání v OT, jaký paradox se zbytečným posazením CC v prvním zápase.
 
AvatarNo vidíš, jak se někdy vyplatí sledovat veškeré informační kanály...smajlik.
 
28.05.2021 11:39 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarJá hlavně cením, že Caufield si to tu evidentně přečetl, vzal si k srdci Mírovy slova a přihrál :)

Super, teď do toho šlápnout před fanoušky a budu spokojenej. Sedmej zápas by sérii s Leafs jedině slušel, ať už by to dopadlo jakkoli.
 
AvatarVýborně a nečekaně. Konečně jsme párkrát vystřelili jinam než doprostřed a hle, byl z toho gol. Plus nějaký důraz v předbrankovém prostoru a vedení 3:0. Pak i díky naší neschopnosti před Pricem a štastné teči vyrovnání. Carey ve třetí fantastický. Nevěřil jsem, že to urveme, ale námaz se moc hodil. Pokud předvedeme podobný nebo lepší výkon, můžeme se vrátit do Toronta. Kéž by...
 
28.05.2021 09:47 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarI přes dva góly nás Carey neskutečně držel ve třetí. Ta obrana fakt hoří neskutečně, nejvíc když je na ledě Nylander :/ Z 3:0 prohrát bych asi kousal dlouho, v noci na infarkt.

Naštěstí máme \"The Kids\" - nádhera.

Herně je to jasné, ale DD prosím, pojď jednou využít domácí výhody střídání a zvládnout konečně domácí zápas, vrazit jim do hlavy pochybnosti, moc prosím! Leafs to začínají hrát jen na pár útočníků, pojďme si vynutit Game 7.



 
28.05.2021 09:05 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarOT gól dvojice Suzufield bol jednoducho parádny. Mimochodom díky Chucky... smajlik
 
AvatarNoo, tak pro mě velmi příjemné překvapení... Hlavně tedy první polovina zápasu byla výborná, vrátili jsme se do stylu prvního zápasu a konečně taky dali nějaké góly. Postupem času jsme se malinko vytráceli a Toronto dokázalo i se štěstím srovnat, v té chvíli jsem to viděl s námi černě. Naštěstí si Galchenyuk vzpomněl, kde hokejově vyrůstal smajlik a Caufield se Suzukim to zařídili...smajlik. Nečekal jsem, že se ještě vrátíme do Montrealu, ale teď nejspíš budeme moci využít podpory nějakých diváků v hledišti, tak uvidíme, co to přinese...
 
AvatarDíky Chucky!!! Já jim věřil, Montreal, here we go!
Opět základ vítězství Carey, co tam zase pochytal za 1A šance, ale konečně se probral i útok a využili jsme šance. Oni sice vyrovnali, třetí gól vyloženě se štěstím, ale to se pak obrátilo i na nás prostřednictvím Chuckyho, který krásně namazal a CC a Suzy se nemýlili, no nádhera. Game 6, všechno je možné, pojďme se vrátit do Toronta!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík