Montreal přečkal dramatický závěr a veze z Vegas vítězství

17.06.2021, 06:51 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

První semifinále ovládli Golden Knights, v druhém utkání se Montreal opět snažil favorita překvapit a urvat cenou výhru.

Dobrý vstup do zápasu zužitkoval nejprve Joel Armia, když dorazil střelu Edmundsona do odkryté klece. Montreal měl vůbec více ze hry po celou první třetinu, nepočítáme-li krátkou pasáž, během níž dostal dvě minuty za podrážení Petry. Jakmile se ale vrátil na led, stal se strůjcem druhé gólové akce, jejímž zakončovatelem byl Tyler Toffoli. Třebaže mu rána nesedla, puk přes Fleuryho prošel. 2:0 pro Canadiens!

Prostřední části se dlouho hrálo bez branek, nakonec se ovšem vešly dvě do minuty a jedné vteřiny k tomu. Vegas stupňovalo svůj tlak, Price zachraňovala tyč i jeho parádní pohyb, ovšem paradoxně se z dalšího zásahu radoval Montreal. Po úchvatném odtlačení v podání Andersona pláchl obraně Paul Byron a neměl problém kotouč dostat dlouhou kličkou pod horní tyč. Golden Knights se ale trošku se štěstím vrátili do zápasu. Ujalo se nahození od modré čáry, které vypustil Alex Pietrangelo.

Třetí třetina byla jasně v režii domácího celku, který se tlačil za srovnáním. Jenže kýžené snížení přišlo až v čase 54:46. Pak bylo pro Vegas extrémně těžké prorážet tvrdý obranný val Canadiens, který přesto musel čelit několika zajímavým možnostem. Možná nejblíže byl v závěru trefě Mark Stone, ale fantastickou rybičkou ho o střelu do prázdné klece okradl Tyler Toffoli. Konečný stav utkání 2:3. Tato semifinálová série se do Montrealu stěhuje při vyrovnaném skóre 1:1 na zápasy.

Vegas Golden Knights - Montreal Canadiens
2:3 (0:2, 1:1, 1:0) Stav série: 1:1

Kdo se postavil do brankoviště?
Marc-André Fleury (VEG) - 20 zákroků, 3 OG, 87% úspěšnost, odchytal 58:27
Carey Price (MTL) - 29 zákroků, 2 OG, 93,5% úspěšnost, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa
Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.

Tři hvězdy utkání
1. Paul Byron (MTL) 1+0 - vítězný gól
2. Alex Pietrangelo (VEG) 2+0
3. Carey Price (MTL) 29 zákroků

Statistiky zápasu:
Střely: 31:23 (17:7 ve 3. tř.)
Úspěšnost buly: 42 % : 58 %
Bloky: 18:26
Hity: 45:53
Využití přesilovek: 0/2 : 0/0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
19.06.2021 05:31 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJá je miluju...

Chris Lee (ref) je fucking joke.

2-1!
 
19.06.2021 05:25 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarParáda kluci, paráda. Mám k tomu jen toto - Merrill ven a zebry ať si zabalí dresy Vegas a táhnou do Emeriky. GO HABS GO.
 
AvatarSice se zpoceným zadkem, ale dotáhli jsme to do vítězného konce a jak už tu zaznělo - je to výsledek práce celého mužstva v čele s Pricem, který tam tedy předvedl zase jeden neskutečný zákrok, nevěřil jsem...smajlik. Petry byl opravdu na rozehrávce hodně cítit, Merrill je špatný vtip a snad to byla jen zkouška, která nebude mít pokračování - doufejme... Musíme si dát pozor na ty druhé půlky zápasů, tam se necháváme dost přehrávat.
Teď jsem moc zvědavý, jak bude vypadat první zápas doma...
 
AvatarVýborně, dříve jsme přistupovali k bekům a hned to neslo ovoce, i když zrovna ten první jejich šmudla tam proskákal. U druhé branky blbost Edmunsona, ale naštěstí to stačilo. Price skvělý, dřeli všichni, neskutečný Perry a jeho přehled, vůbec čtvrtá formace jede i proti Vegas. Byron krásně zužitkoval práci Andersona. Petry jednička podržená. Jen prosím Merrill ven a kdokoliv do hry. 1:1 rozhodně dobré, uvidíme, co předvedeme doma, bude to velká bitva...
 
17.06.2021 08:04 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPodle mě Evans dostane \"šanci\" respektive nebýt té prasárny, tak ze sestavy nikdy nevypadne. Už kvůli defenzivním vhazováním, rychlosti a pracovitosti. Ještě není 100% ready, ale pokud bude, tak KK, Byron se musí mít na pozoru. DD Evanse miluje.

Vyplývá z toho jediné, i co mám zprávy. Tatar už si u Habs nezahraje (pokud nebude velký počet zraněných).
 
AvatarAno, všichni jdou na plno a padají tam po držce, dracula Petry byl famózní, zapomněl jsem jej pochválit. Jeho přehled a bruslení dalo ihned jinou tvář naší rozehrávce. A Weby, já mu vždy věřil, tihle veteráni jako on, Staal nebo Perry to mají v sobě, noeslní tě na první dobrou, ale když jde do tuhého, tak nezklamou.

Za mě Evans nemá přes koho jít a DD vítěznou sestavu doufám tak dramaticky nerozbije.
 
17.06.2021 07:17 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarhttps://twitter.com/matej_hejda88/status/1405374290216816641?s=20

odložím si, abych si vždy mohl připomenout, když budu remcat u Weberových výkonů v základní části. S jednou rukou, dostává do ní rány pukem a hokejkou každý zápas, ale v PO je neuvěřitelný. Mountain man po právu, na všech, ale na něm a Careym je neskutečně vidět, jak do toho finále chtějí jít - životní šance.

Petry smekám. S ním ta obrana je někde jinde. Merrill místo Kulaka/Romanova prostě nepochopím. Ale výhra je výhra. I tak si myslím, že zdravý Evans se na led dostane za někoho z třetí lajny.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Las Vegas Knights
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík