Velká škoda, nadějně rozhraný zápas Vegas otočili a srovnali sérii na 2:2

21.06.2021, 07:14 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Do branky Golden Knights se po dlouhé době postavil Robin Lehner a jak se později ukázalo, tak měl trenérský štáb Vegas při tomto rozhodnutí velké štěstí.

Švédský gólman čelil ze strany Montrealu velkému tlaku, jelikož domácí byli v tomto klání aktivnějším a v celkovém měřítku i lepším týmem. Lehner na ledě Bell Center z osmadvaceti střel propustil pouze jednu střelu po brejku Paula Byrona, která poslala před koncem druhé části Canadiens do vedení.

Golden Knights ve třetí části mírně otevřeli hru a začali se více tlačit do útoku, což se jim v první polovině duelu příliš nedařilo. Své ovoce to však Vegas přineslo a to když se v 51. minutě trefil Brayden McNabb.

O vítězi se jako v předešlém zápase rozhodovalo až v prodloužení, které netrvalo vůbec dlouho. Hned ve druhé nastavené minutě si před brankovištěm našel puk Nicolas Roy a nadvakrát dokázal procpat puk za záda Careyho Price.

Branky a nahrávky
39. Byron (Suzuki) - 51. McNabb (Karlsson, Theodore), 62. Roy (Pacioretty, Tuch).

Statistické okénko
Střely na bránu: 28 - 21 | Přesilová hra: 0/1 - 0/1 | Trestné minuty: 4 - 4

Kdo se postavil do brankoviště?
Carey Price (MTL) - 19 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,5%, odchytal 61:18
Robin Lehner (VGK) - 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4%, odchytal 61:03


Tři hvězdy utkání
1. Nicolas Roy (VGK) - 1+0
2. Robin Lehner (VGK) - 27 zákroků
3. Paul Byron (MTL) - 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
23.06.2021 05:51 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarDalší paráda. Skvělej výkon od všech. Jen tak dál.
 
22.06.2021 15:18 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTak jsem o tom přemýšlel. Na hokej koukám 24let, pracovně/polopracovně 12 a nikdy jsem neviděl tak mizerně odpískané zápasy jak ty dva poslední - to nebyly chyby, to bylo tendeční. Bez ohledu jak série dopadne, tohle pro mě bude hlavní téma. Rozhodčí v celém PO jsem extrémně špatní letos, game 3-4 byl ale vrchol :/

Děsně mě to štve. Úplně to kazí dojem z těch zápasů.
 
Avatar5 zápas v T-mobile aréně ovldáneme a Bell Centre už si zajistíme postup!!! Věřím!
 
21.06.2021 17:45 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarKristepane tady má ten WPG úžasnej hype. Neříkám, že mají špatnou soupisku, ale ve všech těch asi 11 zápasech proti NÁM ten \"Dream team\" nepředvedl téměř nic, kromě prasárny vypatlance Šejflího. Dnes bohužel škoda, na výhru to bylo, ale Lehner měl prostě den. Kdyby Cole dal nebo jsme využili ty šance v 1.třetině, bylo by hotovo. Hlavně neuhýbat ze směru, ono to půjde. Go HABS Go.
 
AvatarVelká škoda, vedení 3:1 bylo sakra blízko. Teď nás čeká duel před plným hledištěm a to bude sakra těžký, ale tento tým umí překvapit. Tak uvidíme, co nám kluci předvedou...
 
AvatarZa mě je to pořád hodně silné mužstvo a přál bych si v našem kádru klidně takových 5-6 jejich hráčů, s kterými bychom kvalitativně byli ještě úplně jinde! My to ubojovali, což se samozřejmě cení (a v PO dvojnásobně) a strašně nám to pomohlo v dalších bojích, ale kvalitativně na ně nemáme - toť můj názor.
 
21.06.2021 14:26 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarOni jsou všechno jen ne silný TÝM....
Nejsou tým, nehrají jako tým. Jsou skvělý individuality a s totálně mizernou psychikou. Proto jsem jim nikdy nevěřil, že by Kanadu mohli vyhrát. Jsou psychicky labilní...
 
AvatarNejsem životní skeptik, ale můžu ti s čistým svědomím říct, že cca 75% z mých pesimističtějších předpovědí, bohužel, vyšlo - proto tomu říkám spíš pesimističtější realista smajlik. Někdy to nevyjde, což je třeba v tomhle případě mooc příjemný smajlik.
V případě Toronta se nenechávám ničím uchlácholit, přece když je sleduješ celou sezónu, tak nemůžeš říct, že to je slabý tým a v porovnání s námi byli jasnými favority - což herně v sérii většinově dokazovali. To, že se nakonec nervově podělali, je věc jiná...
 
21.06.2021 13:14 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMíro: Tak za stavu 1-3 nikdo. Sice jsou to Leafs ...ale ty domácí zápasy byly taková parodie, že logicky nikdo.

Myslel jsem před PO, že jsme tam dost náhodou a Leafs s námi zametou. Vždycky se necháš uchlácholit tím, že Leafs jsou monster team...Přitom ve skutečnosti jsou nejpřeceňovanější tým napříč všemi sporty. Skeptik si 10let (říkáš realista, já skeptik :), já jsem za to rád, přinásí mi to zdrcadlo, abych optimismus nepřeháněl do extrémů :)

Věřím, že nerozjedou. Danault je sice parodie dopředu, dozadu je ale absolutní špička (ask Matthews/McDavid) a věřím, že bez Stephensona se Stone a Max nerozjede.

PS: Fuck Chris Lee... Jak čuměl na Suzukiho a McNabba bylo nechutný.
 
AvatarTheo- ano vím, Sportsnet je totálně zaměřené a Leafs a nás nemusí, vlasntě nevím čemu se divím smajlik Aspoň jsem si vylil srdíčko, ale mě hřejou dvě vyhrané série Habs za 8 dní, to Leafs nedokázali destíky let smajlik

Míro- já se přiznám, že i já za stavu 3:1 s Leafs sérii odpískal, prostě nám kluci dělají velkou radost a to jak všem optimistům tak i pesimistům.

Jsou hratelní, já už na to pak nic nepsal, ale stále si stojí za názorem, že je jsou Avs lepší a že jim jen potřebují dorůst beci, proto šli dál Vegas. Vegas mají také díry v sestavě a náš recept věřím bude fungovat i nadále, venku se nám hraje dobře, takže G5 je náš. Hlavně at se nerozjede Stone a spol. jak jsem už psal.
 
AvatarJe to škoda, ale otočilo se to přesně obráceně než ve třetím zápase - vždy ten lepší tým prohrál... I když včera jsme teda poslední třetinu, hlavně po tom gólu, úplně vypadli z role. 2-2 je pořád dobrý, nechá se to uhrát, je to bojovná série a rozhodují maličkosti. Veliká škoda té Caufieldovy gólovky, kdyby dal, už by se nezvedli - to si myslím.
Theo - ano, byl jsem skeptik, ale najdi mi tu za stavu 3-1 pro Toronto a rozdílu ve hře nějakého vyloženého optimistu - mrkni do diskusí tady a myslím, že i ty jsi to odpískal...smajlik.
 
21.06.2021 10:52 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarOni je podceňují i v Kanadě. Sportsnet (někteří autoři) do nich taky často šijou.

Tak jde o to, že nehrajeme teď pro mnohé fanatiky zbožňovaný \"analytic style\", nemáme ofenzivní hvězdu a jde o Montreal. Ten zkrátka není zrovna oblíbený. V Ontariu obzvlášť. Tak to bylo vždycky. Já jsem za to ale rád, je to o to sladší a řada lidí je za... (Cox, Wyshynski, Bourne a pár dalších) Jen ať pokračují, a pak věřím, že to můžeme dotáhnout :)
 
AvatarJo a ještě jsem chtěl poznámku ke Gallymu, sakra ta naše pracovitá defenzivní hra má své mouchy, když je v ní uvězněný ofenzivní hráč jako Gally. Protože Danault je dopředu naprosto marný, já jsme od něj snad rok neviděl, že by si vyloženě vypracoval sám šanci, že byl dal nějakou krásnou střelu, se kterou by měl golman problém, že by dal tyčku, vůbec. To jsou jen pozdravy doprostřed brány. A Lehky má sice lepší střelu, ale taky co si nevydře a nedá nějaký \"škaredý\" gól, tak si to fakt Gally nemá s kým dát. Ale to snad vidím nejen já, tak na něj ta kritika není tak velká. Nebo jak to vidíte vy?
 
AvatarVelká škoda, velká. Chybělo málo a mohlo to být 3:1, smůla. Ale to by byl už opravdu velký luxus.

Sudí snad netřeba komentovat, jeden velký joke. Já jsem pro vyšší metr at se nepíská kde jaké položení hokejky na soupeře, ale boarding jak prase nebo sucker punch u brány nepísknout a pak přesně takové mikro hákování písknout na Suzyho, to byl úlet. I když, ještě že to pískl a pak mohl nabít Paulimu na ten nádherný gól.
Jsem rád, že pořád držíme zkrátka Maxe, Stona, Maršešoula, Smitha a spol a když tohle udržíme tak tu sérii vyhrajem. Pořád se držet vlastní hry a půjde to.

Je mi líto DD, je naprosto zdravý, bez příznaku a stejně přijde o vyvrcholení životního play off, komedie.

Theo- ano, že nás podceňují mi vůbec nevadí, naopak, vím že nás to nabudí a že nám role outsidera vyhovuje, ale nechápu že pak mají nutkání zesměšňovat po výhře i supeře, že to vlastně byla haluz a že Toronto i Jets jsou vlastně úplně marné týmy a že to snad nakonec bylo i jasné, že je porazíme že jsme jednoocí mezi slepými. To mě docela dojímá. A jak se shazuje kanadská divize? Jak může někdo říct, že je nejslabší divize kde hraje nejlepší střelec, nejproduktivnější hráč a našlapaní Jets? Ano, my jsme postoupili tuším jako tým s nejméně body, ale to nic neznamená, když se hraje uvnitř divize. Ale to tak asi je, naše PO runy 2010 i 2014 má taky kdekdo furt v hubě a US noviny se snaží kanadské týmy pořád podceňovat. Musíme jim to natřít smajlik
 
21.06.2021 10:00 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarnamydlený, uff :/
 
21.06.2021 09:58 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarŠkoda, měli jsme favorita na lopatě. Zápas co musíš dotáhnout. Ale ať jsme fér, 2:2 sedí vzhledem k třetímu zápasu. Chyby tam byly, zamrzí. Obrovská škoda, že to Cole nedal, byli by namidléný. Jedeme dál, nic není ztraceno.

Chris Lee snad už v tomhle play off nedostane ani zápas, tyhle dva zápasy byli ze strany rozhodčích strašná ostuda pro NHL, strašná :/

Parda: naopak já jsem rád, ani bych to jinak nechtěl. Nám navíc sedí tahle rola, kabinu tu semknulo, nabíjí je ta skepse okolí. A přiznejme si, je/byla i mezi fandy Habs, i tady... (viď Míro :)

Já třeba před sezonou jim hrozně věřil (asi až moc). V podcastu říkal, že pokud dají PO (tipoval jsem třetí flek), tak kanadskou určitě vyhrajeme. Druhá půlka sezony při tom schedule mě tak znepokojila, že už jsem ani já tolik nevěřil a myslel, že PO v Kanadě vyhrají Jets...Velmi rád se mýlil. A teď jsme na vlně. Tým našel styl jakým lze proti favoritům uspět. A ač Weber, Gally a Petry se vykloubenými prsty sotva drží hokejku, tak hrajeme dobře/efektivně (styl Islanders). A já jsem rád, že nás nadále podcenují a diskreditují, protože https://www.youtube.com/watch?v=rhHHX9edbWQ pak je ten pocit mnohem sladší, jen ať pokračují...



 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Las Vegas Knights
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík