Velice nadějnou postupovou pozici jsme si po domácím zápase s Buffalem pořádně zkomplikovali...

16.04.2006, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Před sobotním domácím zápasem proti Buffalu Sabres jsme měli velice dobře rozehranou postupovou partii a ze dvou zbývajících zápasů nám stačil uhrát bod nebo spoléhat na jakékoliv zaváhání Atlanty nebo Tampy. Ovšem po jeho skončení se rázem všechno změnilo!

Protože jsem měl možnost tento zápas sledovat na Galaxii, chtěl bych spíš napsat mimo základních statistických dat své postřehy ze hry Canadiens. Co se týče změn v sestavě oproti minulému zápasu, nastala pouze jedna - Simpsona vzadu nahradil Streit. Útoky hrály většinou ve složení Higgins-Koivu-Ryder, Bulis-Ribeiro-Kovaljov, Perežogin-Plekanec-Zedník a Murray-Bonk-Sundström, obrany pak ve dvojicích Souray-Rivet, Dandenault-Streit a Markov-Komisarek. V brance byl opět Aebischer.

Podle ostatních zápasů, které jsem měl možnost v poslední době vidět, se mi zdálo, že tohle utkání začalo velice svižně a útoky se rychle přelévaly z jedné strany na druhou. Ono se dá vlastně říct, že až na část třetí třetiny byla taková hra k vidění po celý zápas, prostě byl to hokej, na který se dalo rozhodně koukat. Na Canadiens bylo hrozně moc vidět, jak rádi by už v tomto zápase získali ten potřebný bodík jistoty a chvílemi dokázali vyvinout obrovský tlak v útočné třetině, bohužel však většinou bez gólového efektu. Sabres kontrovali rychlými protiútoky, které šly většinou přes Afinogenova nebo Briera, což jsou vynikající bruslaři. Vůbec bych řekl, že hosté po celé utkání o něco lépe bruslili a tím si dokázali vypracovat nebezpečné situace, i když jich asi bylo méně než na straně domácích. Rozdíl ale byl v efektivitě jejich proměňování, což se nakonec ukázalo jako rozhodující.

První třetina byla celkově vyrovnaná, na začátku vlétli domácí do útočného pásma, pak zase pár minut hodně zlobili hosté a poté znovu předvedli Habs ukázkový zámek... V takových vlnách probíhala celá třetina, v které padl jeden gól a to do naší sítě, kdy se Markov s Komisarkem vůbec nedohodli a nechali Afinogenova v pohodě si najet před gólmana a nadvakrát překonat Aebischera. A taková nedůslednost a chyby v obraně vlastně stály za všemi třemi góly, které skončily za zády domácího brankáře. Ještě by stálo za připomínku to, že po celý průběh zápasu se hrálo tvrdě a čistě, čehož důkazem je 0 v kolonce vyloučených za první třetinu. Z tohoto pohledu už to bylo jiné v druhé části, ale všechno to byly běžné fauly vyplývající ze hry, žádná zákeřnost. Možnost hrát přesilovku jsme měli v této části hry čtyřikrát, z toho asi 20 vteřin 5-3. Podařilo se nám využít jen jednu, i když vesměs jsme je všechny sehráli tak, jak se má. Ta využitá následovala právě hned po skončení hry 5-3, kdy se po obrovském závaru před Millerovou brankou nejlépe zorientoval Michael Ryder a svým jubilejním třicátým gólem v sezóně srovnal zaslouženě stav na 1-1. To však ještě nebylo všechno, za necelou minutu Canadiens dokonali první obrat v zápase - agilní Plekanec získal po chybičce hostujícího gólmana puk a naservíroval ho mezi kruhy svátečnímu střelci Miku Komisarkovi, který z voleje trefil přesně - 2-1. Celá druhá třetina se nesla v duchu našeho velkého náporu, čemuž odpovídá i poměr střel 18-3! Samozřejmě to bylo způsobené i tím, že jsme hráli čtyři přesilovky, ale myslím si, že to z naší strany byla vůbec nejlepší pasáž v zápase. Do poslední třetiny se tedy šlo za pro nás příznivého stavu 2-1, ale tuto část jsme vůbec nezvládli a ztratili tak výborně rozehraný zápas. Hned v úvodu jsme hráli oslabení 3-5, které jsme však, stejně jako následující hru 4-5, zvládli výborně. Pak jsme ale hráli přesilovku my a místo toho, abychom pojistili svůj náskok, nepochopitelnou chybou, kdy tři naši hráči neuhlídali dva soupeřovy útočníky, jsme darovali Buffalu vyrovnání. Řekl bych, že i Aebischer se nechal snadno zmást střílejícím Drurym a trochu mu situaci usnadnil. A pak přišel druhý obrat v zápase, tentokrát bohužel rozhodující, protože zase po nedůsledné hře za naší brankou se v pohodě prosadil montrealský rodák Dumont - 2-3. Místo našeho očekávaného náporu přišly naopak další šance Sabres a při jedné z nich, kdy jeli tři hostující hráči na jednoho našeho!!! hodil při zákroku Aebischer svoji hůl a bylo z toho trestné střílení. Tam si ale domácí gólman Dumonta vyloženě vychutnal a udržel tak ještě naději. Tu definitivně zhatil gólem do prázdné při naší power play Numminen a stanovil tak konečné skóre na 2-4.

Vzhledem k ostatním výsledkům Atlanty a Tampy jsme se dostali do velice nepříjemné situace, kdy před závěrečným těžkým zápasem doma proti New Jersey máme náskok na Tampu jeden bod a na Atlantu čtyři, ta však má zápas k dobru. Když Tampa i Atlanta vše vyhrají a my prohrajeme s Devils, do play off nejdeme! Z pohodlného náskoku tu máme zbytečné drama...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarS Jersey to musíme uhrát - to nejde aby jsme nepostoupili. Třeba Washington nebo Florida pomůžou a urvou našim pronásledovatelům aspoň bodík. Jsou to nervy. Ach jo proč to musí být takové drama :-(
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík