Torontská tragédie zapomenuta, z Ottawy vezeme dva body za výhru 6-3!

14.11.2006, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 
"Jako doma, jako doma" říkáme vítaným návštěvám. Nevím, jak moc vítanou návštěvou jsou v Ottawě fanoušci Habs, ale na včerejší zápas dorazili v hojném počtu a zmíněné "jako doma" si vzali hodně k srdci. Po celých šedesát minut jasně vládli ochozům a co je nejdůležitější - naši hráči si z toho vzali jasný příklad.

Slabší rozjezd Canadiens sice pozvednul úvodní gól Komisarka ve vlastním oslabení, ale dvě minuty před koncem první třetiny vyrovnal Denis Hamel. Do druhé části ovšem nastoupili Canadiens jako vyměnění a rázem vyrovnali poměr střel, až se konečně prosadil Radek Bonk, když tečoval střelu tradičně výborného Perežogina. Ten nastoupil právě ve třetí lajně, zatímco jeho místo ve druhé zaujal čerstvě povolaný Kostitsyn. Andrej se ve své letošní premiéře předvedl parádně a rychlostí zastínil i taktéž dobře hrajícího Samsonova. Bohužel Kovaljov pokračoval v nezaujaté a líné hře a nic na tom nezměnil závěrečný gól do prázdné branky. Ale nepředbíhejme..

Celkově tým ukázal, že ještě hokej nezapomněl a ve třetí třetině náš tlak pokračoval. S třetí minutou přišla velká chvíle Latendresseho, když ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách a rozmezí třiceti vteřin dvakrát skóroval, nejprve po parádní přihrávce Koiva a poté tečí střely z houfnice jménem Souray. Jistě si dovedete představit, jak mohutné GUI GUI se ozvalo z řad již tak dobře naladěných fanoušků Habs. Zde bych rád zmínil hru našeho kapitána, který možná nedominuje tabulkám kanadského bodování, ale ne nadarmo byl nedávno v jedné novinářské anketě zvolen jedním z nejlepších "céček" ligy. Koivu po celý zápas tvůrčí hrou otevíral prostor jak pro Latendresseho, tak Rydera (který bohužel trochu ztrácí páru z úvodu sezóny), a především neváhal ve správnou chvíli nakopnout tým odvážnou strkanicí se svým ottawským protějškem Alfredssonem. Stačilo málo a mohli jsme být svědky vzácné bitky dvou jinak umírněnějších hráčů.

Zpátky do událostí třetí třetiny, vedeme 4-1, ale opět nám není souzeno dotáhnout zápas s bezpečným náskokem do poklidného závěru. Jako bumerang se vrací náš zásadní problém, vyloučení. Tentokrát má Černého Petra fanoušky čím dál neoblíbenější Niinimaa a je pravda, že tohle utkání mu vůbec nevyšlo. Za hákování a nesportovní chování si v nejméně vhodnou chvíli vysloužil 2x dvě minuty a záhy nás ztrestal Patrick Eaves, 4-2. Senátoři prodlouženou přesilovkou a samozřejmě gólem nabírají druhý dech a když v druhé polovině třetiny dostávají výhodu hry pěti proti třem, využívají ji. Vermette golfákem překonává jinak skvělého Hueta a rázem je tu drama a strachování se o výhru.

Naštěstí pro nás se těsně před nádechem Ottawy k závěrečnému náporu prosazuje Johnson, kterému Gerber pouští krapet lacinější gól. Závěrečná powerplay Ottawy vychází naprázdno, jak už bylo řečeno, prázdnou branku trefuje Kovaljov a dva body jsou stvrzeny. Celkový dojem ze zápasu a výkonu Habs je tentokrát rozhodně pozitivní - Huet chytal na jedničku (a plně si zasloužil první hvězdu zápasu), všechny lajny si tvořily nebezpečné šance a těch šest gólů do soupeřovy sítě, to určitě není málo. V obraně už to také zdaleka nehaprovalo jako v předchozích zápasech a především Komisarek nám roste do prvotřídního beka (kromě úvodní trefy rozdal i několik podařených hitů). Montrealské fanoušky samozřejmě nadchnul Latendresse (druhá hvězda), i když šance, že by přebral práci zraněnému Higginsovi, je pochopitelně minimální. Rozhodně ale předvedenou hrou, kdy přestal lítat po všech čertech a soustředil se na to, co mu jde nejlíp - špinavá práce před brankou, zavřel ústa všem, kdo by ho nejradši viděli zpátky v juniorech. Teď ještě aby se probral Kovaljov, protože obě jeho křídla předváděla, že druhý útok má na to být postrachem ligy.

Velká pochvala každopádně směřuje k fanouškům, co v Ottawě vytvořili vpravdě domáckou atmosféru a tým se jim za to odvděčil tím nejlepším možným způsobem - výhrou.
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJe jenom a jenom dobře, že jsme se hned v následujícím zápase dostali zpátky a nepřipustili začátek nějaké případné vleklejší krize. Latendresse mě, upřímně řečeno, dost překvapuje, protože v těch zápasech, co jsem viděl, nehrál nic moc. Ale je pravda, že také trávil na ledě podstatně méně času než nyní. Ale to je jedno, důležité je, že se mu daří a dokázal chytit šanci v podobě alternace za Higginse za pačesy. Díval jsem se na "ice time" hráčů a podle toho to vypadá, že Kostitsyn nehrál v druhé lajně celý zápas a že se tam zpět objevil Plekanec, což dokumentuje i poslední gól Kovaljova, kdy Plekanec jel s ním ve dvojici. A když hrál Kostitsyn ve druhé, znamená to, že Plekanec hrál tu dobu ve čtvrté lajně?
 
14.11.2006 12:00 | reagovat
newt
Jo, Pleky centroval ctvrtou. S tim Latendressem je fakt, ze vedle Koiva by mozna vynikla i cvicena opice :)
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík