Tvrdé utkání v Pensylvánii dovedli Habs až k samostatným nájezdům.

02.02.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Včerejší zápas v Pittsburghu, jak ostatně poznamenal i hrdina večera Sergej Gončar, se plně nesl v duchu play off. Byl důrazný, tvrdý v osobních soubojích (někdy až za hranicí čisté hry) a napínavý až do svého úplného konce. Domácím Penguins se v posledních zápasech nebývale daří a rázem se z nich stali horcí adepti postupové osmičky. Není divu, že si brousili zuby i na Canadiens, jejichž výkonnost je naopak velice kolísavá. Tentokrát ovšem předvedli výkon velmi dobrý, i když nebyl korunován dvěma body.

Hned na úvodním buly dal Lapierre Crosbymu na vědomí, že to tedy dnes nebude žádná procházka růžovým sadem. Ostatně, Crosby mu to vzápětí vrátil. A v takové atmosféře se vlastně odehrával celý zápas. Dá se říct, že od začátku to bylo utkání velice vyrovnané a hlavní roli v něm hrála naše hra v oslabení. Při této situaci totiž padlo z celkových osmi gólů plných pět - tři do naší sítě, dva do sítě domácích! Už dávno nejsme nejlepším mužstvem NHL v oslabení co se týče obdržených branek (což jsme včera názorně demonstrovali), ale držíme primát v počtu nastřílených branek při této herní variantě (což jsme opět názorně předvedli). První ze tří gólů v početní převaze vstřelili domácí v předposlední minutě první třetiny, když přesilovkový stratég Gončar vypálil od modré a Malkin jemně tečoval. Na začátku druhé části přišel asi zlomový okamžik zápasu. Sudí nechali bez povšimnutí hrubý atak domácího Armstronga na Saku Koiva, a proto se spravedlnosti chopil Sheldon Souray a bez okolků Armstronga "spráskal"... Bohužel, rozhodčí ocenili jeho výstup vyloučením do konce zápasu a k údivu hostující střídačky Armstronga neposlal ani na dvě minuty... Když po pár minutách usedl na trestnou i Bonk, přesilovkou 5-3 už domácí nepohrdli a Gončar tentokrát zavěsil sám. Naštěstí Radek Bonk si na tento zápas vybral tu správnou hokejku a v pokračujícím oslabení sám ujel a dělovkou vymetl horní růžek Fleuryho svatyně. Za chvíli už ale opět bylo vše jinak, Gončar znovu zaúřadoval a upravil na dvoubrankový rozdíl. Přetahovanou o lepšího střelce této třetiny srovnal Radek Bonk po pěkné akci Samsonova a stanovil skóre po dvou třetinách na 3:2 pro domácí. Když v polovině poslední části Penguins šli opět do dvoubrankového rozdílu, nevypadalo to s Habs vůbec dobře. Opět jsme však zahráli velice dobře oslabení a Mike Johnson snížil tečí na rozdíl jedné branky. No a tenhle rozdíl smazal dvě a půl minuty před koncem řádné hrací doby sváteční střelec Mathieu Dandenault, jehož tečovaná střela skončila za bezmocným Fleurym. Šlo se do prodloužení, které bylo jasně v naší režii, ovšem domácí gólman byl k nepřekonání a hlavně jeho zákrok proti Plekancově šanci byl vynikající. Škoda, že jsme v této pasáži nevyužili minutu a půl trvající přesilovku 4 na 3. Samostatné nájezdy, to je vždycky tak trochu loterie a jak jsem již řekl, domácím navíc výborně zachytal Fleury. V první sérii byli úspěšní oba borci, Christensen i Kovaljov. V druhé naopak nedal ani Crosby a ani Higgins a tak o všem rozhodla série třetí. Za domácí Malkin s rutinou proměnil a poté Tomáše Plekance perfektně vychytal Fleury, takže druhý bod zůstal v Pensylvánii.

V neděli si obě mužstva souboj zopakují, jen s tím rozdílem, že se bude hrát v Bell Centre a upřímně řečeno, nechtěl bych být v kůži Armstronga, zvláště, jestli bude moci nastoupit Souray...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJeště jeden postřeh k zápasu - včera, když jsem se znovu díval na sestřih v televizi, musím říct, že mě rozhodování sudích v případě některých hvězd, jako třeba Crosbyho, nepřijde zrovna spravedlivé. Lapierre Crosbyho na buly tvrdě, ale čistě odstrčil, ovšem na dalším vhazování Crosby před zraky hlavního Lapierra podtrhl hokejkou a rozhodčí nic. Jak to pak ostře kontrastuje s nepotrestaným hrubým zákrokem na Koiva... Holt, k některým hvězdám se rozhodčí chovají "rovněji", jak už to ostatně v týdnu naznačil Shanahan v souvislosti s absolutním nezájmem sudích o nečistou hru na Jágra.
 
03.02.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
S netrestáním hrůbých zákroků se bohužel nedá nic dělat.Hvězdy jsou hold hvězdy a na Crosbyho jsou rozhodčí kvůli lidem hodní.Na druhé straně je nutné uznat ,že i on si užije své.Ještě k zápasu.Výborný zápas ze špatným koncem pro nás.Osobně si myslim že jsme byli lepší.Ve čtyřech nám to docela jde, to bylo vidět v závěru.Jesliže jsem kritizoval Bonka tak tentokrát se snažil střílet a úspěšně.No, máme bod Islanders před sebou a odvetu doma s Pittsburghem, tam jim to vrátíme.Očekávám čtyři body.A Pleky - ten hrál už skvěle loni a je jen dobře že si ho všimli, upřímně mu to přeju.Takže ,,lets gou HABS".
 
AvatarAno, na hvězdy se vždycky pohlíželo trochu jinak, ale jak nyní vidno, ne na každé stejně. Nebo si myslíš, že Crosby je už teď větší hvězdou než Jágr? Já si to tedy rozhodně nemyslím a přesto je metr údajně jiný. Nebo že by Kanaďan nebo Američan byli něco jiného než Evropan? I tak to může být, i když bych nechtěl nikoho podezírat.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 05.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík