Mírné herní zlepšení přišlo už v sobotu, výsledkové až v neděli.

19.02.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Halák nájezd Svitova." alt="Takhle zastavuje debutant Halák nájezd Svitova." src="http://www.canadiens.com/_static/webUpload/news/5689_1.jpg" />Předlouhé čekání na alespoň nějaký náznak obratu k lepšímu ve výkonech Canadiens skončilo tento víkend, kdy na nás čekali dva soupeři - v sobotu doma Carolina, v neděli venku Columbus. Už sobotní zápas nabídl fanouškům po mnoha nemastných, neslaných výkonech trochu jiný obrázek. Ale velice stručně řečeno - Canadiens hráli, Carolina střílela góly... Paradoxně jsme tak získali dva body až v nedělním utkání s Blue Jackets, kdy už hra z naší strany tak dobrá nebyla.

V domácím zápase s Hurricanes si odbyl svou premiéru v NHL první z nováčků v naší sestavě, Duncan Milroy. Postavil se do řady s dalšími mladíky Pěrežoginem a Lapierrem a nutno poznamenat, že tento útok byl výrazným oživením naší hry. I díky nim vypadala první třetina konečně tak, jak jsme bývali zvyklí u Canadiens vídat dříve - hlavně tedy bojovnost a obrovské nasazení. Po dlouhé době musel fanouška pohled na herní projev zahřát u srdce. Co už ho však tolik nepotěšilo byla skutečnost, že z výborně zahrané první třetiny jsme vytěžili pouze jednogólové vedení zásluhou ostrostřelce Sourayho, na což jsme už poněkolikáté nakonec doplatili. Hosté totiž v druhé části přidali tři góly, když jí dvěma přesilovkovými zásahy orámoval Brind´amour a ve vlastním oslabení se přidal Larose. Domácí dokázali odpovědět jen jednou, Beginovu pěknou přihrávku tečoval šikovně Bonk a v té době to byl vyrovnávací gól. I když jsme pořád byli střelecky aktivnější, Carolina hru vyrovnala a pomalu se dostávala na koně. A hlavně, její střelecká produktivita byla diametrálně odlišná od té naší. Samozřejmě její výkon výrazně podpořil výborně chytající Ward, který si asi vzpomněl na poslední play off, kdy hlavně jeho zásluhou nás Hurricanes vyřadili v prvním kole a dokráčeli si pak až na vrchol nejvyšší. Ve třetí třetině už to zase bylo to staré známé trápení v našem podání a není tedy divu, že hosté svůj náskok pojistili dalšími dvěma brankami, z nichž ta druhá padla do prázdné branky při naší hře bez gólmana. Slabou náplastí bylo v poslední minutě perfektně provedené trestné střílení v podání Plekance, kterého předtím zahákoval Kaberle. Byla to pouze kosmetická úprava výsledku a Carolina nám odskočila na rozdíl tří bodů...

Den nato nás čekalo cestování do Columbusu a zápas s místními Blue Jackets. Asi všichni dobře víme, jak špatně letos tyto dvojzápasy zvládáme a když k tomu připočteme momentální rozpoložení mužstva, panovaly oprávněné obavy. Jak kouč Carbonneau slíbil, do branky od začátku nastoupil druhý debutant Jaroslav Halák, který letos září v Hamiltonu. Jak se později ukázalo, byla to velice šťastná volba. Už v první, víceméně vyrovnané třetině prokázal své nesporné kvality, když dokázal zneškodnit 11 střeleckých pokusů domácích, které byly přece jen nebezpečnější než ty naše. Založil tím solidní základ pro naše střelecké probuzení v druhé části. Ta se totiž Habs vyvedla náramně, v její první desetiminutovce vstřelili tři góly, což je u nich v poslední době věc nevídaná! A konečně se pod to mohl podepsat první útok, zejména pak Koivu s Ryderem, po jejichž kombinaci padly první dvě branky. Autorem první byl hned na začátku třetiny v přesilovce po nádherné přihrávce Koiva Ryder, aby si o pět minut později role vyměnili a Ryder vynikající individuální akcí vyzval ke skórování Koiva. Vše dokončil další využitou přesilovou hrou v deváté minutě sváteční střelec Bouillon a měl ze své trefy náležitou radost. V té době to pro Canadiens vypadalo na bezproblémový zápas, navíc s jistým Halákem v zádech. V poslední části se však opět naplno ukázalo, jak malé mají momentálně hráči Habs sebevědomí. Stačila první vstřelená branka domácích a ta tam byla pohoda a klid z druhé třetiny. A to ještě předtím náš debutant v brance dokázal zlikvidovat i samostatný únik Svitova! Když pak ve dvanácté minutě Jackets přidali druhý gól, rázem existovalo na hřišti jedno mužstvo. Naše výpady byly velmi sporadické a spíš jsme se zaměřovali na bránění a vyhazování puků. Domácí pak samozřejmě sáhli ke hře bez brankáře a zavřeli nás v obranném pásmu. Byla to těžká zkouška pro našeho mladíka v brance, ale zvládl ji na jedničku a hlavně jeho zásluhou si vezeme domů dva body.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
29.12.2019 09:45 | reagovat
Mixcem | markusabelmansomi@gmail.com
hi guys :). I am looking for help for me and my girl. i am from France
 
02.12.2019 18:03 | reagovat
rardSudge | mitelite@eclipso.eu
i am from Italy hello. Can you help me translate? /rardor
 
10.10.2019 14:56 | reagovat
rardSudge | mitelite@eclipso.eu
hello everyone thanks for approve
 
05.10.2019 23:12 | reagovat
itaGuaro | paoloquezzo@gazeta.pl
Ciao a tutti vengo dall\'italia
 
05.10.2019 10:34 | reagovat
itaGuaro | paoloquezzo@gazeta.pl
Ciao a tutti vengo dall\'italia
 
25.09.2019 23:50 | reagovat
rardSudge | mitelite@eclipso.eu
Hello. And Bye.
 
21.02.2007 12:00 | reagovat
Thomaso
Tak je doma další výhra a dobrý pocit z probuzení první lajny.Zbytek asi zahrál mírný nadprůměr jen mladíci trochu zaváhali,ale dnes v noci to nevadilo.Ja třeba potvrdit formu ve čtvrtek v Nashvillu,ať se vrátíme zpátky do bezpečných postupových vod.V sobotu skoukneme zápas s Islanders a doufám že body povezeme z obou dvou utkání my.Jen tak dále a vzhůru do play off.
 
21.02.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Dva body jsou doma,to je důležitý.Konečně se chytil snaživý Higinns a Ryder.Ale ztratit téměř náskok po skvělé první třetině během pár vteřin.Byl jsem na infarkt.Proti silnějšim soupeřům by to nestačilo.Washington moc nestřílel spíš se zaměřil na obranu,Halák moc práce neměl,chytal celkem spolehlivě.Ale zaplať Pán bůh dva body jsou doma.Predátoři s Forsberghem,to je tedy sousto.No uvidíme.Bob snad ty miliony počítá na prstech a stále mu to nevychází.Vysoký datum a pořád nic,posila nikde.Teď jsem si přečetl,že měli nějaké sezení GM,tak snad tam něco upekl.,,Lets gou HABS"
 
AvatarFanouškovský fórum je na oficiálních stránkách canadiens.com v sekci "interactive". Ale jak jsem napsal, jsou to vesměs spekulace fanoušků, někdy opřené o různé zveřejněné články nějakých odborníků. Faktem je, že se mění ze dne na den, dneska jsem si někde přečetl, že Sourayho chtějí podepsat... A taky to, že Gainey chce přivést údajně nějakého elitního střelce, což si zase dost odporuje s tím, co bylo řečeno dříve - že bude spíš prodávat a získávat za to mladé hráče. Uvidíme, každopádně příští dny mohou být dost zajímavé.
 
20.02.2007 12:00 | reagovat
Theo33 | theodor
ted sem koukal na tho Horthona fakt by to byla priorita idyz Horcoff tez nevim ¨jakej z nich by byl lepsi???Souray asi dejde a priznam se mmam ho hrozne rad hlavne ze je to kanadan a my jich tak zas moc v Kanadskym tymu nemame..ale preci jen pokud bude chtit nad 4 melouny a vic taky bych se ho asi zbavil...Myslim ze jeden zty dvojce by za nim mohl bejt urcite...A Jeste bych se zbavil Ninimi...myslim ze streit je mnohm lepsi a v presilovkach je tkay dosti platny!!!Markov je pilir ten musi zustat je to priorita...Ryder no ja nevim on mel vzdycky cuch na golu...ale tahle sezona je slaba jeste bych mu dal sanci..Nejradsi bych se zbavil Kovaljova za nej se da urvat fakt hvezda...ale spis pujde ten Souray!!!Rivet podle toho jak je u nas dlouho myslim ze by i nehctel tolik aby u ans mohl zustat...Go habs go
 
19.02.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Konečně dva body.Na Haláka všude pějí chválu,to je dobře ,konkurence v bráně neuškodí.Kluky jsme zdrbli,tak je musíme pochválit za snahu,,něco s tím dělat",nic není vyhráno,nic není ztraceno.Gainey údajně hledá kanonýra,jsem zvědav jestli vaše typy vyjdou.Jen kdyby nás tak nenapínal,27.2.se blíží.Washington s Ovečkinem je k poražení ,snad dva body.Jinak mě překvapilo co našim hráčům v létě končí smlouvy-Surray,Rivet,Markov ,to je to nejlepší z obrany.Snad Bob včas zareaguje a některé udrží.Uvidíme.
 
AvatarJa Bobovi maximálně věřím. Je to člověk na správném místě a má to v hlavě "srovnané". Myslím že patří mezi nejlepší GM v lize. Jeho práce je jako v Dallasu. Pomalu a jistě buduje vítězný tým. Je otázkou času kdy nám ten Stanley Cup připadne :-) Ta jeho vyčkávací taktika je typická :-) No nechám se překvapit co Gainey vymyslí... S Carolinou to měly být 2 body. Zaplať pánbů na Columbus... Teď už to musí jít - nějaké body musíme urvat. Koivu a Higgins - nádherná spolupráce - na to bych se rád díval každý zápas :-)
 
AvatarJá ale nechci čekat dalších x let, až se možná povede dobudovat tým podle jeho úplných představ. A kde je psáno, že vždycky dostane ty pravé hráče, které hledá? Vlastních mladých máme dost, ale určitě tam nejsou všechny typy, z kterých by namíchal tu správnou "chemii" mužstva. Proto je třeba ho doplnit a to včas. Jinak mě se Higgins až tak moc nelíbil, ale Koivu s Ryderem fungovali hlavně ve druhé třetině na poslední dobu neobvykle dobře.
 
AvatarJa nemyslel ten příspěvek jako budování týmu v horizontu několika let - pořád věřím v úspěch tento maximálně příští rok - tenhle tým na to má pokud bude zdravý a bude mít formu. Na to co psal Mira o roku 2009, nebo kdy to vubec bylo, jsem ani nepomyslel - to snad byl jen nejaky kanadsky zertik :-) To same k Higginsovi a Koivovi. Jsem tim myslel ten krasny gol pri kdy skoroval Koivu. Jak hrali cely zapas nevim - jsem videl jen goly :-) Tenhle byl ale pekny. O sam. najezdu Plekyho ani nemluvim. Myslim ze by ho ale vymenil za vyhru. Pripadal mi dost nastvany i kdyz skoroval. No Oveckinovce snad doma spraskame na beranky :-)
 
AvatarA jaký myslíš gól, ten Koivův? Tam ale tu nádhernou stahovačku udělal Ryder. Jak říkám, v té druhé části jim to docela šlapalo. Higgins se jako obvykle moc snažil, ale gól mu prostě není souzen. S tím rokem 2009 to byly takové spekulace převzaté z fan-fóra Canadiens. Včera už jsem zase např. četl, že prodej Sourayho není na pořadu dne, že ho budou chtít spíš podepsat... Tak si potom vyber...
 
19.02.2007 12:00 | reagovat
Theo33 | theodor
Cus Miro,mohl bys mi psolat z jaky stranky sjizdis ty fora...poslat mi webovku...Preci jen ale ani fanusci v kanade nemuzoou presne vedet jak to bdue..muze se stat cokoliv.V strelce verim Souraye je nejlepsi udrzet..ale pode me je to enmozny a Markov je podle me dulezitejsi...no ja sem porad pro Horcofa...slysle sem ze mozna Getslav plus draft za Souraye...no nevim...
 
19.02.2007 12:00 | reagovat
newt
Mit v tymu Sourayho strelu je rozhodne fajn vec, ale bojim se, abysme Sheldona nepreplatili - precejen, jako obrance neni zrovna nejspolehlivejsi a rozhodne budu radsi, kdyz podrzime Markova. To je zakladni kamen nasi blueline.
 
19.02.2007 12:00 | reagovat
Petr
Já bych z trojice Rivet, Souray, Markov preferoval Markova. Souray půjde se svým platovým požadavkem hodně vysoko a navíc ho to z rodinných důvodů táhne na jih. Teď je na trhu z hráči jeho cena hodně velká a než aby odešel bez náhrady, tak radši trejd. Věřím Gaineymu, že to má všechno pod kontrolou, a že z mnoha variant vybere tu nejlepší pro HABS.
 
19.02.2007 12:00 | reagovat
Petr
Omlouvám se za hrubku v minulém příspěvku. Samo zřejmě " s hráči". Sorry
 
19.02.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Určitě bych chtěl podepsat oba,jak Souraye tak Markova.U Souraye pevně doufám,že si uvědomí,že než k nám přišel nebyl nic.Teprve tady vyrostl,ale je opravdu skvělý.Já mu dokonce odpouštim to slabší bránění,Bombarďak to je,klobouk dolu.Markova nepustit v žádným případě,moderní hokejista.Teď jestli se to dá zvládnout finančně-musíš Bobe.Pokud jde o Stanley cap ,už by jsme si ho my fans zasloužili,za tu letitou trpělivost.Ale letos to nevypadá a uznejme,že toto mužstvo zatim na to nemá.Teď mě asi sežerete,ale já bych vám ho tak přál.Bohužel realnější se mi zdá rok 2009 a bůh ví,jestli nebudem čekat dýl.Ale vyjde to-uvidíte .Četl jsem na NHLpro spekulace Východní,ale i Západní konference,ale prase aby se v tom vyznalo po každé je to jinak.Horton,Horcoff,Smolinski,Aucion,ty první dva bych bral určitě,mmyslim že by je i zaplatili.Uvidíme co Gainey vymyslí, možná to bude úplně někdo jiný a nebo vůbec nikdo.To by byla ta nejhorší varianta.Ale kanonýr musí přijít nemůžeme spoléhat,že goly obstarají obránci.,,Lets gou HABS"
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Columbus Blue Jackets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík