Brankář David Aebisher podepsal v Phoenixu.

20.07.2007, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

AebisherŠvýcarský reprezentční golman podle očekávání odchází. Jako jedničku ? si ho vybral Phoenix Coyotes. Aebisher se min. sezónu střídal v brance s Huetem a Halákem. Odehrál 32 zápasů (13-12-3) s průměrem 3,17 golu na zápas a úspěšností zákroků 90%. Jako jednička nikdy v Montrealu nepřesvědčil a v konkurenci Hueta, Haláka a Priceho se stal se svým vysokým platem přebytečným.


Uvidíme zda nekoho Bob Gainey do týmu přivede. Po platovým stropem má tým ještě mezeru asi 8,5 mil dolarů - nejsou však podepsáni hráči jako Ryder (arbitráž), Mike Johnson nebo obránce Niinimaa.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
01.09.2007 12:00 | reagovat
Lukáš Michalec
David Abischer a Huet tvořili dobrou dvojku,škoda že o něho Habs přišli.
 
29.07.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
i think we should not bring brisebois in ithink we should bring in a better d soembody said on nhltradew rumors or something said that we should do tweo trades to san josae: pleks dandenault kovalev 2nd rd to montreal: marleau brenier 3rd rd and to dallas: ryder to montreal: boucher that wouild give us this lineup and the ecxpected amount of goals higgins-marleau-latendresse-80 kost-koivu-bernier-60 lappierre-smolinski-kostopolous55 begin-grabovski-milroy-30 markov-boucher-25 hamrlik-komisarek-20 bouillion-obryne/carle-10/15 total280/285 and obviously there will be some injuries or some players could do exceptional so it could even be more and even if we dont get that many we will have an amazing defence and we will have great backup and starter with any combo of huet, halak, price Naši kanadští fans sní a jejich představa by byla vyměnit Plekance,Dandenaulda,Kovaljova do San Jose a přivést do Montrealu Berniera a Marleau.Neváhali by pustit Rydera do Dallasu za obránce Bouchera,Tady je originál názor z webu Montrealu,včetně fanouškem sestavené spoupisky.Osobně se domnívám,že máme nejasno okolo obránců s držením hole vpravo.Vlastně jen dva Dandenault a Komisarek stabilně hráli.Carle a O´Byrne jsou také right,ovšem v NHL ještě nehráli a Birona zřejmě použít nechtějí/je stabilně psán na soupisce Bulldogs AHL/ a Archer a Degon zřejmě na NHL zatím nemají,ti budou hrát v Hamiltonu AHL.Reálně vzato tak k velkým přesunům nedojde.Moje sestava by byla: golmani: Huet,Halák/v průběhu sezony Price/ obránci:Markov - Komisarek Hamrlík - O´Byrne/Carle Bouillon - Dandenault Streit náhradníci obránci: left Gorghes,Groulx,Rivers,Cote,right Carle,Biron útočníci :Higgins - Koivu - Latendresse Kosticyn - Plekanec - Ryder/podepíše?/ Kovaljov - Smolinski -Kostopoullos Begin - Grabovskij - Lapierre náhradník Chipchura/ten se mi bohužel nevešel nikam/DÁgostini,Ferland,Locke,Milroy chybí klasický bitkař pro mne neznámé úmysli klubu :Niinima,Downey,Cullimore,Salmelainen,Lahti.Johnson/podepíše?/
 
29.07.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Přijměte omluvu,že po odeslání je z toho jeden velký odstavec.Bylo to rozvržené jinak,nechápu jak se to mohlo stát.
 
29.07.2007 12:00 | reagovat
newt
Pokud Brisebois kyvne na 800 a my se tak budeme moct zbavit Dandenaulta / Bouillona (i kdyz tomu bych dal jeste sanci), tak mi to prijde jako fer tah. Briseboise vyhnali fanousci, neni to zrovna skvelej obrance, ale do treti dvojice za takovy penize jako veteran solidni.
 
28.07.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Zatim se ti nepovedlo napsat vlastní názor,na toto téma.Není o čem se bavit!
 
27.07.2007 12:00 | reagovat
jura
stál/a si někdy v brance ?
 
AvatarJako správný Jihočech se musím ohradit - na Edu nám nesahej! Neříkám, že v posledním play-off neměl slabší chvilky, hlavně tedy v sérii s Pardubicemi, ale na druhé straně jeho zkušenosti a neuvěřitelný klid při likvidaci některých tutovek dotáhly mužstvo tam, kam se podruhé za sebou dostalo - do semifinále extraligy. Po téměř celou svou kariéru to byl vynikající gólman a i v NHL se dokázal prosadit.
 
24.07.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Ty víš Míro,že pro ti Edovi nic nemám.Vážim si jeho vystoupení v reprezentaci a vždy to pro mě byl sympaťák.V bráně dělá co může,rozklek má výborný.Nekritizuju jeho,ale ten nešťastný gard s kterým nic neudělá.A i on na tu levou stranu má problém.Neříkej,že ne.Jinak zdravím českobudějovičáky ahoj!!!
 
22.07.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Máme na to každý jiný názor-toť vše.Levák Vokoun se v Nashvillu prosadil,ale při vší úctě to není žádný TOP golman NHL a já vůbec nelituju,že se v Montrealu nestal prvním golmanem.To se nezlob.Koneckonců na Floridě dostane příležitost mě přesvědčit o opaku-sám tomu ovšem nevěřim.A v reprezentaci chytali taky už lepší golmani praváci.Krom leváka Turka to byli samí praváci.Od Haška počínaje,přes Holečka,Dzurilu,ale i Šindela.I praváci Hnilička a Duba se mi víc líbí.A překvapim tě,že i Čechmánek svého času.Dnes je výkonnostně na ústupu,ale byly doby,kdy chytal výborně.A Schwarz je zatim pan nikdo,tím se nedá argumentovat!!!Jaké jsou jeho úspěchy?MS 20?Jeho budoucnost je zatím jenom příslib.Možná!!!.Budu hodně zvědavý jak se prosadí.Ale abych byl spravedlivý.Nepřesvědčil mě zatím ani Theodore,DiPietro,Aubin či Eda Turek.Všichni se u toho lámou na levou stranu,přes vyrážečku.Až jde z toho strach,že to tam spadne.Nemluvim o nohách,ale o tom co jde na horní polovinu jejich těla.Tedy to,co musí levoruký golman chytat lapačkou přes ruku,nebo vyrážet vyrážečkou.Těch jejich nejistých zákroků je víc než dost!!!To se schválně všimni!!!
 
AvatarUfff Jašin podepsal v Jaroslavi. Nemusíme se bát že by přišel do Montrealu :-)
 
AvatarS odstupem času lze říct, že trejd Theodora byl velice podařeným kouskem Gaineyho. Tehdy jsem to však tak neviděl, pořád jsem si říkal, že Theodore se musí dostat zpátky do své bývalé formy a že je škoda ho takhle pustit. Čas však dal jasně za pravdu Bobovi... S Jašinem mě to také potěšilo, ten strašák, že k nám opravdu přijde, byl dost veliký!
 
21.07.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Vlastní hloupostí se vedení do problémů dostalo,když Theodora přeplatilo do neúnosných rozměrů.Jose byl neprodejný a Bob ho zázračně vyměnil!!!Strašně jsem se divil,že si ho tehdy Coloredo vybralo za jedničku,výměnou za Aebischera,kterého chválili,že dokázal nahradit skvělého Patricka Roy./tady vidíte,že to od nich byly jenom samé řeči pro media a veřejnost!!!/Theodore nikdy neměl výkonnost na takové peníze.Ani,když dostal Vezina troffy.Osobně bych mu trofej nikdy nedal a to bych ji přál jiným našim golmanům.Andy Moog tu chytal skvěle,ale i Jeff Hackett.Ale předevšim,chytali jistě.Nic na náhodu.Přitom nikdy neměli šanci cenu získat.Jose se sice oběvoval v TV svými skoky a vyrážením puků koncem hole či hřbetem vyrážečky a to i dost ovlivnilo při posuzování,komu cenu dát!!!.A i když se to fandům líbilo,v mnoha případech to byla náhoda,že to tam nespadlo.Viděl jsem ho chytat dostkrát,abych napsal,že byl nejistý.A měl období,kdy mu to kupodivu vycházelo.Vím fandové Montrealu ho měli rádi,a vyzdvihovali ho,že nás dostal po dlouhé době do PO.Tam jsme nakonec s Carolinou byly vyřazeni,což mu za vinu nekladu.Podle mě mužstvo před ním hrálo vždy dost kvalitně a dost mu i pomohlo.Obránci padali do střel.Trend McCleary by mohl,chudák vyprávět, jak padali do střel/klobouk před ním dolů,obětoval nám svoje zdraví a má trvalé následky po zlomení hrtanu a jentaktak přežil!!!/Mě tedy Jose neučaroval!!!Už jen proto,jak jsem již jednou psal, levorukým golmanům v hokeji nevěřim.Ačkoliv v jiných sportech leváci jsou výhodou a sám je vítám,v hokejové brance určitě NE.Nakonec i levorucí hráči hokeje v poli jsou podle mne výhodou.Levoruký golman chytá většinu přes ruku.Zkuste se schválně letos na to zaměřit a dáte mě za pravdu.Je to nějaký podmíněný reflex útočníků,či co.A nezvyklé postavení golmana,je jen otázkou několika treningu,či videa,kdy si na to útočník zvykne.Pak není pro něj problém střelbu změnit!!Na lapačku to skutečně levák v zápase,dostane minimálně!!!Všechno chytá přes ruku!!!Nebo na vyrážečku,což není zdaleka tak jistý zásah.Zvláště,když to golman vyráží chybně před sebe.Proto výměna za Aebischera byla výborná i když se u nás David nechytil,tak jak jsme očekávali.Na druhou stranu několik povedených utkání měl a za to se mu sluší poděkovat!!!!Uzavřel bych to,že oba jsou zdárně pryč a my se můžeme pochlubit výborným Huetem,perspektivním a klidným Jardou Halákem a co nevidět superhvězdou celé NHL Cory Pricem.Na místě golmanů máme opravdu obrovskou sílu!!!!Očekávám minimálně PO!!!
 
21.07.2007 12:00 | reagovat
Jura
ahoj, tvůj článek o golmanech chytající v opačném gardu než je zvykem je naprostá blbost. Někdo tyto golmany opovrhuje, pouze díky tomu, že se lyší stylově. Kdyby byla pravda to co si řekl, Vokoun, Schwarz a další by se nikdy nemohli prosadit... Jinak Aebischerovi hodně štestí.
 
20.07.2007 12:00 | reagovat
Ondra | ond.nov@centrum.cz
Kdyz to ted vezmeme tak sme pustili Theodora jen tak zdarna k vode. Aebisher byl vymenen prave za Theodora a ted se stal volnym hracem no neni to skoda mohl byt vymenen za nejakeho kvalitniho hrace kteryho by ted nevyhazovali.
 
20.07.2007 12:00 | reagovat
newt
Uf, to uz jsi zapomnel, jak to tehdy bylo? Byl zazrak, ze od nas vubec nekdo Theodora chtel.. podivej, jak je na tom ted.
 
AvatarJJ presne - v te dobe jsme mohli byt radi ze vubec Theodora nekdo chtel a NAVIC jsme za nej jeste neco dostali :-) NICE MOVE !
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík