Huet a Canadiens porazili Washingon.

30.01.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 
Po skvelom víťazstve pred All-Stars víkendom v New Jersey nastupovali hráči Canadiens doma v Bell Centre proti nebezpečnému Washingtonu na čele s Ovečkinom. Capitals mali pred týmto zápasom z posledných 9 zápasov 7 víťazstiev, takže boli vo skvelej forme. To sa dá však povedať aj o Habs a ich posledných zápasoch. Čakal sa teda vyrovnaný súboj.
Plekancov ąprint v oslabení
Na začiatku prvej tretiny hráči predvádzali najmä súboje pri mantilenoch, pár súbojov Jurčina a ostatní. V 9. minúte prišla prvá presilovka (zo šiestich celkovo v zápase) pre Canadiens. Presne po polovici trestu, si vymenili puk Markov so Strietom a druhý menovaný strelou z prvej od modrej čiary prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste aj s brankárom Capitals, Johansonom. O pár minút neskôr sme hrali ďalšiu presilovku, vtedy ešte nikto netušil, čo sa stane v najbližších minútach. Po minúte presilovky Habs, šiel vyrovnať stav na ľade najprv Sergej Kostitcyn a o ďalších 90 sekúnd aj Steve Begin. Hostia tak dostali možnosť pár sekundovej presilovky 5 na 3. Krížnu nahrávku Washingtonu pred bránu zachytil Tomáš Plekanec, ktorý prešprintoval stojacu obranu Capitals ešte v našom  obrannom pásme a keď sa na útočnej modrej pozrel vedľa seba uvidel tam Sergeja Kostytcyna, ktorý sa práve vrátil na ľad z trestnej lavice. Situácia dvaja na brankára skončila gólovo, keď na medzikruží Kostitcyn dopravil Plekancovu nahrávku za bezmocného Johnsona, 2-0. A to ešte nebolo všetko. Podobná situácia nastala, vtedy keď sa vrátil z trestu na ľad aj Begin, ktorý najprv nespracoval nahrávku cez celé klzisko až na útočnú modrú. Dokorčuľoval si puk až za bránku, pozrel sa kto mu nabieha z druhej vlny, nahrávKoivu proti Washingtonu" style="width: 300px; height: 200px" height="200" alt="Saku Koivu proti Washingtonu" src="../img/Foto/1201692340.jpg" width="300" align="right" border="0" />ka na Koiva a ten svojim 10-tym gólom v tejto sezóne, z prvej prestrelil Johnsonovu lapačku, 3-0. Počet striel bol v tejto aj druhej tretine takmer vyrovnaný, Huet zatiaľ nemal vážnejšie problémy, až na posledných 20s, keď ukázal domácim divákom skvelý zákrok.

Druhá tretina sa začala v réžii oboch brankárov. Tak ako Huet aj Johnson chytal perfektne, skvelo zvládol situáciu 3 na 1 a neskôr aj strelu z prvej Kostitcyna v situácii 2 na 1. Huet na druhej strane zlikvidoval Kozlova z bezprostrednej blízkosti a tak v tejto tretine diváci v Bell Centre gól nevideli. V úvode tretej časti predviedol úžasný zákrok Huet, keď vymrštil svoj pravý betón aj s celým svojim telom do vzduchu a takýmto neskutočným zásahom držal ďalej nulu na svojom konte aj konte Canadiens. Myslím, že hráči Capitals už nemali ani fyzické, no najmä psychické sily na zvrat. Poslednou čerešničkou na víťaznej torte bol Kovalevov, už 23. gól v tejto sezóne, 14. v presilovej hre, keď dorazil Plekancovu strelu. Posledná tretina bola strelecky tak ako aj v predošlom zápase v réžii Habs s pomerom 15-7.

Prvou hviezdou zápasu sa nemohol stať nik iný ako Christobal Huet. Odchytal skvelý zápas a skutočne si tú nulu zaslúžil, keď  zlikvidoval všetkých 35 striel Capitals. Ovečkin po zápase len konštatoval (4strely v zápase): “Chytil proste všetko“ Je to Huetov 15-ty shutout kariéry a dúfam, že si túto formu udrží čo najdlhšie. Využitie dvoch presiloviek zo šiestich, gól v oslabení...myslím že to bol skvelý zápas pre Canadiens. Úplne najviac si ho užil Alex Kovalev, predviedol zopár fintičiek, otočku o 360 stupňov a rôzne fakeované nahrávky. Keď vidieť takúto radosť z hry, je aj celá hra Canadiens v harmónii s jasným cieľom, ktorým je víťazstvo.
V ďalšom zápase čaká obe mužstvá 31.1. odveta na ľade Washingtonu.
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
04.02.2008 12:00 | reagovat
PALO
Ach jaj, nemam co k tomu povedat. A ten Plekiho najazd, skoda no. Ako sa hovori "nie kazdy den je nedela" a treba sa z takychto zapasov ponaucit do dalisch bojov. Taky je hokej, troska statsia/smoly a je to tam, netreba to dnes brat zase uplne tragicky hosi.
 
AvatarTragicky rozhodně ne, ale takový zápas se prostě má vyhrát, to je jasný. Co lepšího si přát, když po 26 minutách vedeme 3-0 a kontrolujeme hru? Pak nás položí dva rychlé góly a rázem hrajeme úplně jinak. Je to takové memento spíš pro play off, pokud do něj půjdeme...
 
AvatarZapas jsem videl a jak uz to je zvykem opet jsem videl prohru :-( Ulozil jsem si zakaz divat se na zapasy Habs - vzdy prohrajou :-) :-( Nas vykon smerem dopredu byl dobry - vedli jsme 3:0. Pak dali rangers 2 celkem nahorne branky a uz to bylo drama - nahoru dolu - mozna jsem zaujaty ale krome zacatku posledni tretiny jsme meli navrch - golove se ale prosazovali rangers - 2 goly padly od modre kdy huet nic nevidel a clonili mu aspon 2 hraci - to by se stavat nemelo. S Rangers asi fakt mame komplex jinak si to nedokazu vysvetlit. Ten skok z 3:0 na 3:5 to je ale neomluvitelne. Tezko rict co se stalo - my se i za stavu 3:0 stale hnali do utoku - naopak rangers se pri vyrovnani na 3:3 takticky zatahli a pri 3:4 to uz byl uplny beton :-) Ale to je pochopitelne - nevim proc jsme neudelali za stavu 3:0 to same - 3 goly naskok to uz se da ubranit a v klidu dohrat, vetsina tymu to tak i dela. Ale mozna to tak vidim jen ja - zaujaty fanousek :-) Jedem dal - srat ne :-) At si to na seznamu.cz a nhl.cz "jagrovisti" uzijou. GO HABS
 
AvatarJo tak to je kvůli tobě...? Aspoň, že jsme našli viníka :-). Jinak trefně napsané, taky si myslím, že jsme po většinu zápasu nebyli horším mužstvem, v první polovině jsme dominovali. Šancí bylo taky dost na to, abychom náskok ještě navýšili. Bohužel se nestalo a Rangers toho dokonale využili. Souhlasím, že jsme se i za stavu 3-0 pořád tlačili dopředu, ale na rozdíl od tebe já tohle kvituju, protože pak má cenu se na takový hokej dívat. Spíš naši hráči trochu podlehli sebeklamu, že to takhle lehce půjde až do konce a to je pak stálo dva body. Pozitivní však pořád je zjištění, že herní projev je, aspoň pro mě, výborný a pokud se ho budeme držet, obavy nemám. Tohle prostě byla nepříjemná výjimka, která potvrzuje pravidlo.
 
03.02.2008 12:00 | reagovat
Frankie 33
JJ přesně dnes hrál Ryder skvěle a ještě pomstil Higginse....Super zápas se skvělým výsledkem,kdyby dávali na Galaxii Montreal častěji,tak si stěžovat nebudu...Jen tak dál a bude to velká sezona!
 
AvatarZápas to byl opravdu z naší strany hodně povedený, ale mě se třeba nejvíc líbila první třetina, v které jsme sice gól nedali, ale Islanders jsme jasně přehráli a jen díky DiPietrovi se drželi nad vodou. Kovaljovův výkon mě vůbec nepřekvapil, takhle on letos prostě hraje, je v naprosté pohodě a na hře je to vidět. Jen mě na něm někdy trochu mrzí taková jeho sobeckost, hodně a rád hraje na sebe. Je to Rus a trochu mám obavy, když mu teď Pleky šlape na paty v kanadském bodování, aby to nemělo nějaký neblahý dopad na jejich souhru v útoku. To by byla obrovská škoda, protože tahle lajna patří momentálně asi k nejlepším v lize. Dneska musíme zlomit prokletí jménem Rangers a jsme bodík za Ottawou...
 
AvatarTo snad není možný - jasně vyhraný zápas jsme opět s Rangers ztratili. Je to pro nás asi takový komplex jako my pro Boston nebo já už nevím. Vést v druhé třetině už 3-0 a pak dostat 5 gólů, to je snad ležérnost nebo uspokojení s výsledkem. Rangers ukázali, že jsou momentálně lepším mužstvem než Islanders a letos jsme nad nimi stále nevyhráli. Po včerejšku už jsme si malovali, jak budeme jen bod za Ottawou a pak jí máme doma, ale všechno je bohužel jinak. Je to obrovská škoda. Jinak zákrok Hollwega na mladšího Kosticyna byla prasárna první kategorie - Hollweg neunesl ostřejší zákrok od Kovaljova, což měl být faul, a vybral si nejsubtilnějšího našeho hráče, který byl navíc otočený čelem k mantinelu... Samozřejmě následovala hromadná bitka.
 
AvatarPřenos přes sopcast mi nějak nejel, ale na rádiu to bylo docela drama, hlavně ta bitka. Ovšem to, co se stalo opravdu nechápu. Vést 3:0 a prohrát, je obrovská chyba. Jen doufám, že to napravíme hned proti Senátorům. Podle rádia, co jsem tak odposlech, jsme nehráli špatně, několik šancí bylo, ale po té asi nejlepšé první třetině jsme postupně vyklízeli pole. I střely tomu napovídají. Jen mně připadlo, že nějak moc nehrál Pleky nebo spíš Kovaljov hrál v jiné lajně. Kdo jste to viděl, s kým hrál Pleky??? Hlavní je se otřepat a porazit doma Ottawu a Toronto, ikdyž to bude ohromně těžký.
 
02.02.2008 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
Dneska se nezapomeňte dívat na Galaxii, v 20:05 proti Islanders !!!!!!!
 
AvatarTak dneska to byla paráda. Neviděl jsem teda první třetinu, ale v těch zbylých dvou jsme byli jasně lepší. Obzvlášť ve třetí, kde jsme měli tolik šancí, že nechápu, že to bylo jen 4:1:))) Ale snad si to kluci schovali na zétra. To co teď hraje Kovaljov, to je paráda. Vklidu projel přes 4 hráče a ještě ohrozil bránu. Pleky taky super. Huet to je už stálice, nemá to cenu ani komentovat. Jen doufám, že s ním prodlouží smlouvu:) Zétra Rangers to musíme dát.
 
02.02.2008 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
Přišel jsem, zapl jsem, tleskal jsem !!! To co jsme dneska předvedli, bylo famózní !!! Od začátku do konce ani chvíle nudy, jak jsme je drtili a těch neproměněných šancí... a že prý doma neumíme, jestli budem hrát takovej hokej, tak budem patřit mezi elitu. Hlavně Kovalev, ten hrál jak ve svých nejlepších letech, Huetův sprint byla třešnička na dortu. Nevím nevím, ale tohle byl souboj druhého teamu s devátým jak se patří ;) GO HABS GO !!! Dneska to bylo úžasný !!! Teď jen neztratit rytmus :)
 
02.02.2008 12:00 | reagovat
Petr
Pánové, všimli jste si změny stylu hry Rydera. Maká, jezdí jak ďas, hraje do těla jako nikdy. Líbí se mi, že když mu to nejde střelecky, snaží se mužstvu prospět černou prací. Moc bych mu přál, vlastně celé Koivově lajně, aby jim to tam začalo padat. Jinak souhlas, dnes to byl velmi příjemný hokejový večer.
 
01.02.2008 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
Vzpomeňte si na Carolinu .. po prvních dvou zápasech v Raleighu 2:0 pro nás ... co následovalo pak, už nemusíme vzpomínat ;)
 
AvatarTak dneska to na zopakování vítězství rozhodně nevypadá. Asi jsme tady kluky nějak přechválili, protože zatím po dvou třetinách prohráváme 1-3 a na Kölziga jsme vystřelili pouze 12x, zatímco domácí 25x... Tak jen jsem to dopsal, dali jsme skoro se závěrečnou sirénou druhé třetiny v přesilovce na 2-3, takže 13 střel a trochu lepší vyhlídky do poslední části. Jinak ale dnes nehrajeme nic moc, i když to v první třetině bylo z naší strany celkem dobrý. Pak jsme ale chvíli nechali Ovečkina osamoceného a bylo to. Ten měl pak prsty i v obou gólech domácích ve druhé třetině a zatím má bilanci 2+1... Za stavu 3-0 to vypadalo z naší strany na ručník, ale kupodivu i při té mizérii pořád ještě "žijeme".
 
01.02.2008 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
Tak a je to, aspoň bod je doma. Jsem si aspoň zařval u toho vyrovnávacího gólu půl minuty před koncem :) Po průběhu zápasu jsem velice spokojen :)
 
AvatarAspoň bodík je doma, "v hodině dvanácté" a minutě šedesáté jsme srovnali, ale v prodloužení ukázal domácí fantóm Ovečkin, že si novou smlouvu rozhodně zaslouží - jak to okomentoval jeden z komentátorů "...konečné skóre Ovečkin vs. Canadiens 5-4". Přesněji to ani nejde, protože bilance Ovečkina je prostě neskutečná - 4+1!!! Za bod můžeme být rozhodně rádi, vzhledem k tomu, že jsme v průběhu prohrávali už 3-0 a domácí nás jasně přestříleli 38-21, tak je to pro nás úspěch.
 
31.01.2008 12:00 | reagovat
Spatt
No, Míro nevím, ale jako správnej fanoušek klubu se nemůžeš takhle držet při zdi, kdy tvůj tým je druhý v konferenci. Vím, že je ještě spousta zápasů před námi a stát se může cokoliv, ale to si prostě jako fanda nechci připouštět. Takže si klidně dovolím spekulovat, který tým a která pozice pro po je pro nás výhodnější. :))
 
AvatarNaopak, jako správný fanoušek bych měl být realista a vidět to, že se nám teď téměř výjimečně daří a nemusí to trvat věčně (což bych si ale samozřejmě nepřál). Stačí se mrknout na přelom listopadu a prosince, kde jsme měli určitý herní i výsledkový výpadek a i když netrval nějak dlouho, hned se to celkem výrazně odrazilo v letos nesmírně vyrovnané tabulce Východní konference. Proto o tom mluvím a proto tvrdím, že nyní spekulovat o možných soupeřích pro 1.kolo je hodně předčasné.
 
31.01.2008 12:00 | reagovat
theo33 | m.a.t.e.j@centrum.cz
mozna to bude znit zvlastne ale ja bych bral 6 az 7 misto jelikoz bysme zacinaly venku kde sme lepsi doma bych to videl na velkou nervozitu a svazanost a vzhledem ktomu ze pripadny sedmi zapas by sme hraly venku videl bych to jako velkou vyhodu"protoze plno nasich mladasu venku skvely doma bida a co potom pleky jak doma a jak venku to je jako nebe a dudy:-D
 
AvatarParádní výhra navíc čisté konto - co si víc přát. Myslím že každý fanoušek habs musí být s momentální formou a výsledky nadšený
 
30.01.2008 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
Přesně tak !!! A to nás dělí 8 bodů od čela celé konference + zápas k dobru !
 
30.01.2008 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
tak oprava: dokonce 6 ;)
 
30.01.2008 12:00 | reagovat
Spatt
Super zápas, vypadá to, že v týmu opravdu všechno klape tak, jak má!!! Což je pro dlouholetého fanouška Habs konečně příjemné zjištění. Poslední sezóny jsme se totiž vždycky trápili s koncovkou, a teď po začlenění mladých útočníků je i tohle minulostí, a fanoušek jen žasne co dokážeme vymyslet a vyprodukovat při přesilovkách a nebo i v plné počtu hráčů na ledě. Jediné mínus je, že ačkoliv naše snažení je až neskutečné, pořád to bohužel stačí pouze na 4 místo v konferenci, protože Ottawa se svou první lajnou prostě neprohrává. Takže pokud se přes ni nedostanem, tak nás čeká soupeř na 5. místě což znamená při naší smůle New Jersey nebo Pittsburgh. A to bych našim v prvním kole nepřál, protože na tyhle týmy nám to nikdy nešlo!! Ale, play off je jiná soutěž a s tímhle týmem není nic nemožné!
 
AvatarTentokrát jsem viděl pouze highlihts ze zápasu, ale i ty mě stačili ke konstatování "tak tohle tedy můžu..."! Plekancův nádherný sprint s naservírováním puku Kosticynovi jako na podnosu nebo Kovaljovova fintička na útočné modré, kdy si puk hodí o brusli a pak zadovkou v pohodě uvolňuje spoluhráče - to jsou prostě momenty, které mně loni v naší hře vesměs chyběly. Snad to nezakřiknu, protože cesta je ještě moc dlouhá a spekulovat teď nad tím, jaký soupeř nám přijde do cesty v prvním kole play off, když tam ještě zdaleka nejsme, mi přijde trochu kacířské... Máme nyní pořád JEN výborně nakročeno a ten druhý, definitivní krok, nás čeká během února. Když na konci února na tom budeme stejně jako nyní, pak budu věřit, že v play off chybět nebudeme.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 05.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík