Další hattrick Habs

30.12.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Už to vypadá, že Montreal našel nového střelce. Maxim Lapierre totiž v nočním utkání Habs na Floridě přispěl hattrickem k výhře jeho týmu proti Vokounovým Panthers. Za Canadiens se navíc prosadil i Tomáš Plekanec, který, jak se zdá nadchází svou ztracenou formu. První gól zápasu dal další Čech Michael Frolík.

Montreal tak prožívá úspěšný comeback, vždyť z posledních pěti zápasů odešel poražen jen ze zápasu s Carolinou a to ještě šťastnou brankou v prodloužení. Carey Price dnes zastavil 25 střel hostí.

Michael Frolík a David Booth skórovali za Panthers, kteří tak prohráli třetí zápas v řadě,

Do branky Floridy se od začátku utkání postavil Craig Anderson, jenž ze dvaceti střel inkasoval čtyřikrát. Po druhé brance Lapierra jej nahradil Tomáš Vokoun.

Habs navíc do zápasu hnal početný houf fanoušků, jenž byli hodně slyšet. Kromě obvyklého „Habs, go Habs“ se také ozývalo BankAtlantic Centre jméno Careyho Price.

Další českou stopu v zápase zanechal český útočník Tomáš Plekanec, který skóroval po úniku obraně. Navíc mu krásným pasem na gól přihrál Roman Hamrlík. Alexei Kovalev nadále táhne celý svůj tým a navíc jednoho z hráčů Canadiens bude stát zápas hodně peněz. Stejně jako proti Pittsburghu Andrei Kostitsyn, tak i dnes Maxim Lapierre skóroval třikrát.

Jubilejní zápas ti byl také pro Joshe Gorgese, ten si odbyl 200. zápas v NHL. Jasen Cullimore se vrátil po třízápasové pauze.

O složení Hvězd zápasu snad nemohlo být sebemenších pochyb. První místo obsadil hrdina Maxim Lapierre, druhý byl Tomáš Plekanec a třetí další český útočník Michael Frolík.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarOpravdu hezké přání...! K dosti věcem se připojuji, u některých bych možná nebyl tak kritický, ale rozhodně všem přeji v první řadě zdraví, jedině na tom se pak může vystavět potencionální úspěch.
 
31.12.2008 12:00 | reagovat
Frankie33
Tak a jedéééééééééém!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A´T ten rok zakončíme ve vší parádě.......MONTREAL FOREVER
 
AvatarZatím tedy o gól prohráváme, byť jsme měli asi trochu víc šancí, ale ty naše přesilovky jsou pořád otřesné, polovinu času nám zabere usídlit se v pásmu a ani potom to není žádná kanonáda. Tampě tam spadnul takový šmudla, což se nám asi nikdy nepovede...
 
AvatarBohužel no, zatím rozhodují přesilovky, které nám opět nejdou, žádná šance vypracovaná v nich. Venca to tam šupl pěkně, ikdyž k tomu potřeboval kus štěstí. Věřím, že otočíme, v 5 na 5 jsme o něco lepší. Chce to začít víc střílet, ten jejich golman jistotou zrovna neoplývá. Přece nezakončíme rok prohrou...
 
AvatarA navíc to nevypadá dobře s Tanguayem, to by byla další rána do sestavy...
 
AvatarNo tak Alex už nenastoupil, takže doufejme, že to bude platit jen pro toto utkání. Bohužel dneska se nám lepí smůla na paty, dvě tyčky, Lang nedoklepne do prázdné, Pleky zlomí při střele hokejku. Snad se to zlomí ve třetí, protože v plném počtu jsme lepší, hra se vyrovná, jen když hrajeme přesilovku:))) což je bohužel spíš k pláči:(
 
AvatarSnad každé průměrné mužstvo NHL dokáže o přesilovce zavést puk do pásma a pak ho tam aspoň chvíli kontrolovat - až tedy letos na nás! Někdy si myslím, že už to snad hráči dělají schválně, protože není možné, aby tak snadno přicházeli o puk. Lepší by pro nás bylo hrát 5 na 5 nebo v oslabení, protože tam máme daleko víc šancí - Lapierre v oslabení, 2x tyčka v 5 na 5... V našich přesilovkách pak akorát exhibuje jejich gólman, když 3x!!! za sebou v klidu vyhodí puk přes celé kluziště. Tanguay nehraje a to je špatné.
 
AvatarBod máme, ale zase jsme měli dvě obrovské šance a nic z toho. Nutno přiznat, že Tampa měla taky jednu vyloženou a že hlavně ke konci byla víc na naší polovině a my kolikrát jen vyhazovali.
 
Avatarááá velká škoda, tři vteřiny před koncem tyčka. Každopádně bod je doma, hodil by se druhé, po průběhu by jsme si ho i zasloužili, myslím, že jsem byli lepší. Doufám, že druhé bod urveme, ikdyž na nájezdy nám moc nevěřím. Přesilovky dneska opravdu hrůza, tampa nás většinou ani nepustila do pásma, spíš měla ještě šance ona...
 
AvatarV prodloužení konečně hokej ke koukání, po jedné velké šanci a vynikajícím zákroku gólmanů na každé straně. Byli jsme aktivnější, ale na nájezdy prohrajeme...
 
31.12.2008 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@seznam.cz
Nájezdy supeeer :)
 
31.12.2008 12:00 | reagovat
MIchalM
Miro, neprohrajem:))) Taky jsem nám nevěřil, ale opravdu to dneska provedli skvěle, hlavně Lapierre, to byla lahůdka. Takže 4 body ze 2 venkovních utkání, to jsem nečekal, pěkné zakončení roku:)) Prodloužení bylo pěkný, hokej nahoru dolů, dvě obrovský šance a po nich krásný sejvy... Doufám, že se kluci co nejdřív začnou uzdravovat a budem sbírat body i nadále...
 
AvatarTak se opět ukázalo, jak špatným prorokem tady na stránkách letos jsem. A vůbec mně to nevadí...:-). Všem přeju hezkého Silvestra!!!
 
AvatarTak to prani o Velu fakt nema chybu !!! :-) Supr ! Jinak k zapasu... podle toho co pisete a highlists jsme meli spise smulu my. Prekvapil me docela velky pocet samostatnych uniku 1 na 0 nebo 2 na 1. Nastesti tampa to az na jednu vyjimku resila hrozne spatne :-) Ty nase tycky to byla taky skoda, bylo by rozhodnuto mnohem drive. Jenze ono je to stejne vlastne vsecko jedno protoze mame dva bodiky a je v podstate jedno jak !!! :-) Jiz 6 zapasu za sebou jsme neprohrali v zakladni hraci dobre coz je vyborne, zvlast kdyz jsme 3x hrali venku. Doufam ze to bude v novem roce pokracovat stejne a Boston se nebude v tabulce vzdalovat ale priblizovat :-) Vse NEJ do noveho roku !!!
 
AvatarŘekl bych zasloužené vítězství, i když výkon nebyl nijak ideální po celý zápas. Ale od druhé třetiny jsme převzali otěže zápasu do svých rukou a už je nepustili... Lapierre s Plekym výborně, Kovaljov se mi také líbil, konečně jsem v tom útoku viděl náznaky loňské hry. Zato Kosticynové se včera "vyznamenali", mohou být jen a jen rádi, že jsme nakonec vyhráli, jinak by je Carbo asi "zašlapal do země"...
 
30.12.2008 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Zítra je Silvestra a je nejvyšší čas našim hráčům něco nadělit do Nového roku!!! Předně všem hodně zdraví a osobní spokojenost,ale to i vám hokejovým fandům HABS v Novém roce 2009 přeje velu!!!!!! Našim klukům potom přeji vytrvalost a buldučí zarputilost porvat se o ten kýžený SC.Mají k tomu veškeré předpoklady a mě by tím udělali velkou radost!!!! Požádal jsem proto Santa Clause,aby jim nadělil nějaké dárky!!! Pricemu nějaké čidlo přes GPS, až bude na výletě za brankou,aby konečně nezmatkoval a měl dobrý herní přehled.Také rukavice s magnetem na tvrzenou gumu,aby všechny gólové střely lapil Halákovi popojíždějící brusle,aby proti nájezdům také občas povyjel z brány a měl na střídačce trpělivost s Pricem Markovovi hrst odvahy,aby častěji sjížděl moderně před branku a skóroval.On to umí,ale málo tuto zbraň v poslední době používá. O´Byrnemu infra brýle,aby viděl i v šeru,že máme prázdnou branku a není ji třeba plnit vlastními góly. A také nějaké opěrné hole,které zlepší jeho stabilitu na ledě,aby tolik nepadal Komisarekovi a Langovi běžecký rychlotrenažér,který během krátké doby zrychlí jejich pohyb a 100 metrový běh z 25 sekund na 10,5 sekundy,abych se nemusel koukat na to jejich ploužení Gorgesovi samovystřelující hokejku,aby také občas vystřelil na branku Hamrlíkovi hokejku s přesným laserovým zaměřením,které zpřesní jeho někdy nepřesnou rozehrávku. Briseboisovi trenéra,který ho na stará kolena naučí většímu důrazu Bouillonovi nějaké centimetry navíc a také kilogramy Věčně nemocnému kapitánu Koivu věčně zdraví - zasloužil by si to!!!!! Bratrům Kosticynům a především A.Kosticynovi stolní bago,které mu ozřejmí,že má vedle sebe také spoluhráče,kterým může přihrát Kovaljovovi nějakého komika nebo šaška,aby měl vždycky dobrou náladu a chuť do hry.Pak už to bude hrát a padat samo!!také on si může půjčit od Kosticynů stolní bago Higginsovi kominíka,aby konečně protrhl tu věčnou smůlu.On se snaží,ale co toho zazdí.Taky mu přeju gólovou čepel na hokejce. Kostoupoulosovi myslící mozek,který zabraní skratu,když dohrává u mantinelu soupeře Beginovi boxerský kurz,aby směšně soupeře nemusel při rvačkách tahat za nohy Tomáši Plekanci loňskou formu a pochopení od spoluhráčů Tanquye jeho parťáka Koiva,bez kterého je při vší snaze poloviční Laperierovi častější dny ,jako byl zápas s Floridou,kdy vstřelil 3 góly Latendressemu rychlejší brusle a přesnější ruce Maxwellovi a D´Agostinimu pytel zkušeností Ale především trenéru Carbonneau věštkyni Sybilu,aby dopředu odhadl sílu soupeře a určil správnou sestavu a taktiku,aby jsme vždycky vyhráli. Bobu Gaineymu vždy jasný mozek a šťastnou ruku,až bude vybírat nové posily do PO a na příští rok a také podepisovat v létě hráče Všem potom,aby se jim vyhýbala zranění!!!!Bez toho to zkrátka nejde!! No a nám všem fandům pohodu a radost ze hry Canadiens a radost z jejich vítězství a velkých úspěchů!!!! Snad to konečně vyjde!!!!!!!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 05.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík