Kdo přijde a kdo odejde?

27.02.2009, 16:13 | Přestupy |  Monika Gordíková
 

Příchody
Vincent Lecavalier - Tampa Bay před sezónou lovila na trhu volných hráčů jako smyslů zbavená. Její soupiska se razantně změnila a mnozí odborníci měli jasno o vítězi Jihovýchodní divize. Vyhrají ji Lightning a hlavní hvězdou bude Lecavalier. Jenže chyba lávky. Po katastrofálních výkonech a výměně trenéra se dokonce začaly objevovat spekulace výměně Vinnyho, ikony klubu. Osmadvacetiletý centr se prakticky okamžitě začal spojovat s Montrealem, místem svého rodiště. Opačným směrem měl putovat Tomáš Plekanec a až nezdravý počet dalších "obětí". V minulých dnech veškeré spekulace kolem útočníka utnulo vedení týmu. "Vinnyho nevyměníme. Nikdy," zaznělo z Floridy. Už při prvních zmínkách o příchodu Lecavaliera snad každý fanda Habs doufal, že má Bob Gainey všech pět pohromadě. Tento obchod by nadělal víc škody než užitku.

Filip Kuba - Ottawě se nedaří a Kubovi by stěhování do Montrealu určitě zvedlo sebevědomí. Není však jistě, zdy by byl týmu prospěšný. Z mužstva Sens je zvyklý na urputné bránění, v Montrealu by tedy musel změnit pojetí hry. Habs jistě ještě potřebují vyztužit zadní řady, je ale Kuba tím pravým?

Jay Bouwmeester - Základní kámen defenzivy Floridy. Panthers si bez něj nedokážou sestavu představit, jenže pětadvacetiletý zadák prodloužil před sezónou smlouvu jen o rok a jasně tím dal najevo, že se s týmem chce rozloučit. O tohoto šikovného obránce se prý zajímají všechny kluby NHL. Jedinou překážkou je Bouwmeesterův plat, který dosahuje bezmála pěti milionů dolarů.

Tomáš Kaberle - Bez debat jeden z nejlepších beků na světě. Je jen těžko uvěřitelné, že by se ho Maple Leafs chtěli zbavit, navíc když má ve smlouvě no-trade klauzuli. Přesto se o jeho výměně mluví často. Sám rodák z Kladna se nechal slyšet, že pokud bude klub požadovat jeho odchod, nebude "děla problémy". Generální manažer Toronto prý nechal Kaberleho sepsat seznam deset týmů, do kterých by byl ochoten přestoupit. Na soupisce údajně nechybí Boston, jiná jména zůstávají skryta. Málokdo však pochybuje o tom, že chybí Montreal, i když mezi týmy funguje obrovská nevraživost. Kabelka by se do obrany Habs hodil, nemá ani přemrštěný plat (4 250 000 $), ale GM Burke prý za něj požaduje 1. volbu v draftu, jednoho hotového hráče a jednoho kvalitního mladíka. Holt za kvalitu se platí. Ale tolik?

Michael Nylander - Nylander se ve spekulativních fórech už objevil snad v každém klubu, ušetřen nezůstal ani Montreal.  

Odchody

Alex Kovaljov - Nejvíce skloňované jméno v souvislosti s možným stěhováním z Mekky hokeje. Kovaljov je dobrý hokejista, musí mít ovšem, jak se lidově říká, náladu. Pan nevyzpytatelný si v minulém ročníku na ledě skvěle vyhověl s Tomášem Plekancem, letos ale zase jakoby byl myšlenkami trochu někde jinde. Spekulace o jeho přiživilo to, když mu Gainey "naordinoval" povinnou dovolenou místo dvou venkovních zápasů, navíc si prý Rus zrovna dvakrát nerozumí se Saku Koivem. Příliš se nehovoří o zájemci, ale poslední zprávy informují o zájmu Columbusu. Bude se ale Alexovi chtít z hlavního města hokeje téměř na hokejový okraj společnosti? Nebude pro tým nejvíc platný v play off?

Jaro Halák - Slovenský brankář za Ryana Smythe z Colorada. Tak to je, jak by řekl Stanislav Zindulka v seriálu Vlak dětství a naděje, kapitální békovina, vážení. Dokážete si představit, že Jaro odejde při rostoucí formě za útočníka, který zrovna neoslňuje, má svá léta a vysoký plat? A kdyby se to stalo skutečností, tak bude klub královsky platit Smythe a ještě k němu hledat nového gólmana. Prostě nesmysl.

Georges Laraque - Bijec přišel do klubu přes sezónou, kdy se rozmýšlel právě mezi Montrealem a Edmontonem. Zpočátku hrál velmi dobře, jenže poslední dobou už to tak slavné není. Je pravdou, že Laraque je hlavně bitkař, ale co si budeme povídat, toho zrovna teď tým nepotřebuje. Rváč měl prý také rozhovor s Carbem a tem mu prý řekl, že nemá rád bitkaře. Jeho výměna je tedy více než pravděpodobná. Koho za něj?

Mathieu Dandenault - Třiatřicetiletý hráč odejde. Sám o výměnu požádal a Gainey byl svolný. To je dobře. Proč držet v týmu někoho, kdo v něm být nechce?

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarLaraque podle mě neodejde, ty řeči o tom, že Carbo mu řekl, že nemá rád bitkaře, jsou takové podivné - proč ho tedy v létě kupovali jako ochránce a bitkaře...? Gainey si přece hrozně liboval, jak to zvýší tvrdost našeho mužstva... Co se příchodů týče, hodně se mluví o Jokinenovi a v poslední době opět zaznívají hlasy ohledně Tomáše Kaberleho, za kterého bychom údajně obětovali Higginse a k němu Subbana nebo McDonagha. Tak nevím, jestli by to byl dobrý "kauf" nebo ne... Nylander už podle mě teď nepřijde, když jsme vzali Metropolita. Mé osobní přání je vzít Kubu, protože obránců dost nemáme, tedy kvalitních, Briseboise už mezi ně dávno nepočítám, ty jeho strašlivé hrubky se stávají pravidlem a to není vůbec dobré.
 
AvatarReakce na příspěvek:Zbavit se Jaro Haláka by byla opravdu velká chyba a doufám že na tom není nic pravdy!!!
 
Nevím, jestli to není to, co už máš. Ale tohle mi jede aspoń bez sekání, ikdyž kvalita není nic moc:( Bohužel ve druhé třetině jsme si hru zkomplikovali několika vyloučeníma, který ovšem skvěle bráníme a pak o to víc zamrzí chyba, kterou už poněkolikáté upělá Briseboise:( Navíc tam byla smůla, že Jarda to čapl a bohužel se to odrazilo zrovna do brusle Gagneho a do branky. Jinak Halák opět fantazie, skoro nic nevyráží nebo to vyrazí do rohu. Ve hře 5 na 5 jsem lepší a tak doufám, že přidáme disciplínu a ve třetí přidáme jeden gol a vyhrajem, ikdyž bych bral i bod, ale máme na víc bych řekl...
 
Reakce na příspěvek:http://www.ustream.tv/videoplayerpopup/channel/330782
 
AvatarMůžu se zeptat .. kde to sledujete ? Já na justin.tv , ale kvalita nic moc , a to nepočítám ty seky. dík
 
Tak zatím divočina největšího kalibru:) Přenos začal po výborným:-D špíle curlingu a za stavu 2:0, už jsem si říkal, že půjdu spát, protože tohle Phila často nepouští, navíc doma. Ovšem pak přisla přesilovka a v ní Pleky, které se štěstí se dostal do zakončení a pak neomylně zavěsil pod víko. Pak zaúřadoval Kostopulos a svým důrazem chyba golmana vyrovnal, aby to nebylo málo, tak za chvíli Kovy krásnou střelou překonal nejistého golmana Phily. Škoda, že jsme ke konci dali tyčku do úplně prázdné branky. Doufám, že budem pokračovat ve výkonu z posledních 8mi minut
 
27.02.2009 21:04 | reagovat
Petr | p.bauer-zahrady@seznam.cz
Tak Kunitz je u Pens.
 
27.02.2009 20:53 | reagovat
Petr | p.bauer-zahrady@seznam.cz
Já bych jako posilu uvítal Chrise Kunitze z Anaheimu, který by snad měl být k mání.
 
27.02.2009 20:45 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTak Flyers umístili na waiver list Glena Metropolita a Bob po něm skočil. Osobně v něm, vidím větší posilu než v Janikovy.
V minulém play-off proti nám si dokázal odehrát svoje...
 
27.02.2009 19:19 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarKdyby měl letos odejít Jaro, tak nevím o co by letos tým chtěl hrát. Price je v útlumu, Halákova forma stoupá. Takže snad zůstane.
Příchod Lecavaliera bych ofc uvítal, nicméně hráč jeho kvality by stál pořádný balík, nejen na samotné výměně, ale i v průběhu následujících let, jelikož jeho megasmlouva ukrojí z rozpočtu slušnou sumu.
Uvidíme co ukuchtí Bob. Snad to nebudou podobné obchody typu Huet za 2.volbu v draftu...

P.S.
K tomu ATDHE. NBA zůstala. Proč asi? To Amíkům nevadí, že se zadáčo juknem na bandu košíkařů, ale u pořádného sportu jako je hokej to už vadí? S toho mě hlava nebere...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík