Draft 2013 - rekapitulácia

01.07.2013, 20:31 | Aktuální téma |  Michal Házi
 

V nedeľu 30. júna sa v newarskej Prudential Center uskutočnil 51. ročník vstupného draftu NHL a treba povedať, že ani tento rok nebola núdza o viaceré zaujímavé momenty. Spomeňme aspoň niektoré: celkovou jednotkou sa stal útočník Nathan MacKinnon, výmena Coryho Schneidera z Vancouveru do New Jersey, najmladšieho z bratov Subbanovcov Jordana si vybrali Canucks, Martin Brodeur „draftoval" syna Anthonyho. Vzhľadom na nabitý program NHL sa všetkých sedem kôl tohtoročného draftu konalo v priebehu jedného dňa. Ale dosť už bolo nudných obkecávačiek, prejdime radšej k tomu ako si počínala „Bergevinova družina". Canadiens tento rok draftovali osem hráčov, z toho siedmych útočníkov a jedného brankára. V prvom kole si Habs z celkovej 25. pozície vybrali robustného amerického forwarda Michaela McCarrona. Šikovný mladík čo sa nebojí tvrdých súbojov, ale cudzie mu nie sú ani „ofenzívne chúťky" je svojím štýlom hry často prirovnávaný k Milanovi Lucicovi. To je presne ten typ hráča, ktorý Montrealu už dlhodobo chýba! Reakcie fanúšikov na tohtoročné draftové voľby Habs sú prevažne pozitívne. Štyria z vybraných hráčov sú QMJHL, takže boli tiež naplnené želania frankofónnych priaznivcov Montrealu. Hodnotiť úspešnosť bandy okolo Marca Bergevina pri výbere nádejných mladíkov je teraz predčasné, na to si budeme musieť ešte nejaký čas počkať.

1. kolo: 25. RW - Michael McCarron (USA Under-18 - USHL)
2. kolo: 34. C - Jacob De la Rose (Leksands IF - SWE)
2. kolo: 36. G - Zachary Fucale (Halifax Mooseheads - QMJHL)
2. kolo: 55. LW - Artturi Lehkonen (KalPa - FIN)
3. kolo: 71. LW - Connor Crisp (Erie Otters - OHL)
3. kolo: 86. RW - Sven Andrighetto (Rouyn-Noranda Huskies - QMJHL)
4. kolo: 116. LW - Martin Réway (Gatineau Olympiques - QMJHL)
6. kolo: 176. C - Jeremy Gregoire (Baie-Comeau Drakkar - QMJHL)

foto: Bruce Bennett/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Neříkám, že odešli ti hlavní bouráci, ale víc prostoru dostanne Soderberg, do toho Loui a jestli prodlouží Jágra? To pak změkčení určitě je.

 
05.07.2013 19:53 | reagovat
LukeTheHab | go-habs-go@seznam.cz
Tak Clarkson do Toronta smajlik
 
05.07.2013 19:07 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:nepríjemné smajlik smajlik smajlik
 
05.07.2013 19:05 | reagovat
LukeTheHab | go-habs-go@seznam.cz
Bob McKenzie ?@TSNBobMcKenzie 2m

Nathan Horton will undergo shoulder surgery this summer. Expected to be sidelined until December.

-------------------------------------------------

Jak se asi teď cítí GM CBJ smajlik
 
05.07.2013 17:34 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJá rozhodně dám Brierovi čas a za ty prachy a hlavně délku kontraktu z toho žádnou tragédii nedělám. Očekávám, že jeden z dvojce Pleky/DD půjde od válu. A jelikož o DD nebude žádnž zájem a Pleky svojí cenu pořád má, tak to spíš vidím na trade Pleky, za kterého může přijít solidní protihodnota.
Ale jsou to čistě spekulace. DD je prostě problém, třeba jej přesunou na křídlo, uvidíme. Každopádně Briere má svojí cenu v PO je to clutch player jakého Montreal roky nemá. Pleky, Max, Ryder supr základní část, ale sorry v PO každoročně hrají pod své možnosti. DD také nic. Do týmu potřebuješ lídra, co umí dát klíčové goly v PO a to zas pořád v sobě má. Hlavně aby vydrželo zdraví. Mně by se spíš líbil někdo vysoký silný na křídlo, ale podle názoru Lebruna už nic velkého nepříjde, max nějaký bourák do čtvrtý (kterého nutně potřebujeme). Plus ten Kesler jak dopadne, taky jsem něco četl.
Uvidíme co vyleze z kempu, ale očekávám, že Tinordi a Nathan ještě z větší části nakouknou od áčka.
Jinak mám radost z nového trenéra brankářů: Věřím, že ten Careyho dokáže připravit na PO, kde se láme chleba a on zatím krom jednoho zaostává!
Draft: První kolo pro mě velký překvapení...Samozřejmě hráč typu Lucice je nedocenitelný...bruslení není nic moc, tak uvidíme..Lucicovi před vstupem do NHL se všichni smáli a málo kdo mu věřil a teď sice jej každý fanda jiného týmu nesnáší, ale jen málo který by jej nechtěl mít ve svém. Ze Švéda a gólmana mám velkou radost tam to byla dobrá volba!
Parda: nevím jeslti Ference, Seguin a Horton je až takové změkčení..Chára, Boychuk, Mcquide, Lucic, Thorton, Campbell tam pořád jsou...samozřejmě kvůli stropu oslabí. Seguin je velké oslabení..ale on prostě se na ty první dva centry nevešel..V dallasu bude tahoun, ale Lui je suprová protihodnota. A Peverley byl přeplacenej!..

MB věřím ti kluku! Jen nic nezkoušej z JJ, to bych nerozdejchal :D
 
AvatarBude se zas dělat nějakej článek, kam se budou sepisovat všechny spekulace ohledně možných trejdů? smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Máš naprostou pravdu, taky jsem měl trochu zvednuté obočí, ale už to tak je. Uvidíme, jestli za těmi velkými řečmi o obrovské motivaci budou i velké výkony. Třeba to s Plekym dobře rozjedou, kdo ví. Každopádně Arron Asham nebo Maxim Lappiere by se nám teď v týmu o to víc hodili, když top 6 bude stále stejně soft.

P.S. Boston nám taky celkem měkne smajlik
 
AvatarNo tak já tím podpisem nadšený nejsem, to budeme hrát za chvíli jako co - kuželky...? Jeden hráč menší než druhý, jak se můžeme s tímhle postavit Torontu, Bostonu nebo i Ottawě??? A to vybírám pouze z naší divize...smajlik. Ani jeho dobré play-off mě nepřesvědčí!
 
AvatarReakce na příspěvek:Samozřejmě, to je o něm známé, že to je hráč pro PO. Takže ideál, kdyby v sezoně udělal 50-60 bodů a v PO tým táhnul.
 
05.07.2013 15:08 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
AvatarDanny Briere je taký typ hráča-sympaťáka, že ho budú v montreale žrať :) Ale teraz vážne - veľmi dobrý podpis.
 
05.07.2013 13:54 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:Danny má v play off víc jak bod na zápas, takovejch hráčů u nás moc nehraje...
 
AvatarČlověk je chvíli mimo net a tady se dějou takové věci!
Danny přesně ukázal to, co jsem postrádal u Vinnyho. Tzn. trochu se omezil zejména v délce smlouvy a ten ušetřený půl milion je taky dobrý. Uvidíme jak si povede, ale budu jeho tvrdým kritikem.
Kesler za Plekyho? To snad ne, Kesler na tom je špatně zdravotně kdežto Pleky železný muž. No way.

Na waiveru je Aaron Asham, MB na nic nečekej!!!! Grabovski taky, ale nedivil bych se, kdyby ten v NHL dohrál.
 
05.07.2013 07:38 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarZa tie prachy celkom dobrý podpis a navyše, keď chcel ísť sám Danny do Montrealu to je o to lepšie, pretože nie je veľa hráčov, pre ktorých by boli Canadiens vyhľadávaným tímom. To je jasné, že v Habs bude Danny hrať na krídle, ale to je už len taký detail. smajlik
A čo sa týka Keslera výmenou za Plekyho, jediné rozumné vysvetlenie možnosti takéhoto trejdu by bolo to, že sa Nucks chcú zbaviť Ryana. Ako dlžku kontraktu aj plat majú s Plekym rovnaký, obaja sú centri, vekovo zhruba tiež rovnako, len Pleky mal vydarenejšiu sezónu. No nechajme sa prekvapiť.
 
05.07.2013 02:00 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Prej se něco rodí Plekanec za Keslera, ale je to neověřený..
 
05.07.2013 00:06 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Je pravda, že v ideálním případě by mohl být takovým Ryderem, který ale - přesně jak říkáš - v playoffs nezmizí, ba právě naopak.

A pokud je pravda, že jsme mu prý nabídli nejmíň, ale on se rozhodl, protože chce hrát "doma", tak by to mohlo být dobrý znamení.
 
Avatarja jsme spokojny, elitni kridlo, 2 roky neni risk a je skvelej do PO !
iginla k nam nexce tak to byl asi nejlepsi kridlo na trhu , za rydera za stejny prachy klenot
 
04.07.2013 23:49 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarMno. Nechám se překvapit, ale asi první podpis, kterýmu moc nerozumím.
 
Avatarbriere bude hrat kridlo, i ve phi tam hral 1st pleky snd DD ostava
 
04.07.2013 23:22 | reagovat
Tommy | tomas148@centrum.sk
Reakce na příspěvek:tak Briére je nas na 2 roky details to come :P
 
04.07.2013 22:11 | reagovat
Martas | rimalm@centrum.cz
Briera snad proboha ne - jednoho prcka už na centru máme. To už bych u nás radši viděl zpátky Ribeira...
My bychom se ale měli především porvat o někoho z dvojice Horton / Clowe
 
AvatarTak Briera asi ulovíme, z čehož nejsem nijak extrémně nadšený, abych pravdu řekl, no ale uvidíme.
 
03.07.2013 20:28 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://www.nhl.com/ice/news.htm?id=676355&cmpid=nhl-fb
Subby v All-star tíme smajlik
 
03.07.2013 14:45 | reagovat
LukeTheHab | go-habs-go@seznam.cz
Pascal Dupuis podepsal novou smlouvu v Pittsburghu, takže ten taky padá smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:naprosto souhlasím....ty 3 roky by byly ideální, prodloužit se může vždycky.
Mně by se osobně líbil v týmu Hemský, když se ho chce Edmonton zbavit. Hraje skvěle, ale bohužel ta jeho zranění, to by se nevyplatilo...a peněz bere taky hodně....A nebo mě během finále zaujal Frolík, jenže toho vyměnili už do Winnipegu...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, Weber nedostal kvalifikační nabídku, takže bohužel.
Ten trejd Krista jsem moc nepochopil, abych se přiznal. Získali jsme dalšího prcka, Kristo se podle mě vyvíjel slibně.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak nemůžeš to srovnávat s nynějšími smlouvami, Giontova smlouva je další prasárna, to dávno víme a samozřejmě bych ty prachy raději dal Vinnymu než jemu, ale to je nemožné. Vinny je pořád top hráč, ale už není nejmladší a na pět let? Díky nechci. Kdyby jsme byli v téhle situaci za rok, tzn. Markov, Gio out, tak by Bergevin byl určitě agresivnější, ale teď to nemělo cenu a ty tři roky, které nabízel odpovídaly. Hold Holmgren, dle mého jeden z nejhorších GM v lize, to zase přepálil.
MB věřím a když pustil Rydera, tak má určitě na někoho spadeno, počkejme, uvidíme.
 
03.07.2013 10:04 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
AvatarReakce na příspěvek:Aha, co sa týka Rewaya,moja chyba, asi som mala skor nastudovat jeho profil a nie len pocuvat ludi v mojom okoli (dost sa tu spomina, dokonca pocas MS20 ho titulovali ako kubincana a aj jeho priezvisko je oravské, čiže korene tu asi mať bude) :D v podstate to je jedno, držať palce mu budem určite.

Lecavaliera je skoda, ale za tie prachy nestojí.
 
AvatarReakce na příspěvek:Šílené prachy? Jak se to vezme - porovnej u nás třeba s Giontou a pak se bavíme o skvělém obchodu...! Lecavalier má pořád co nabídnout a zrovna nám takový hráč chybí. Pokud ho ulovila Phila, není to pro nás nic dobrého...smajlik.
Jinak - lepšího útočníka na listině volných hráčů podle mě nenajdeš.
 
AvatarReakce na příspěvek:To se možná dalo i čekat, že vezmou nějakýho top centra, když vyplatili Briera smajlik proto mě překvapilo, že se o Phile moc nespekulovalo. Všechno se točilo okolo Habs a Dallasu. Vlastně už včera navečer bylo jasný, že do Montrealu nepůjde. Někde psali, že Lecavier chtěl 5ti letý kontrakt po cca 5 milionech. Bergevin mu údajně nabízel 3 roky.
 
03.07.2013 07:58 | reagovat
LukeTheHab | go-habs-go@seznam.cz
Tak Lecavalier asi ve Phile
 
03.07.2013 07:35 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Tak šialené prachy mohli dať Vynnymu len v Phile. Dúfam, že Bergevin privedie nejakého poriadneho útočníka, pretože zatiaľ sme neposilnili a zoznam voľných hráčov sa pomaly zužuje. smajlik
Čo sa týka tej malej výmeny, tak prečo nie. smajlik
 
AvatarŠílené prachy, za skoro pět mega by nám nestál. Nás příští rok čekají důležité podpisy, tak nač si to komplikovat. Třeba přivedem ještě někoho s lepším poměrem cena/výkonnost.
Co ten Kristo, to jako fakt??
 
03.07.2013 00:35 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:As Per Nick Kypreos, Canadiens and Stars out of Vincent Lecavalier Race.
 
02.07.2013 23:57 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:A vedení nechce podepsat s Weberem..
 
02.07.2013 23:54 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarThe Montreal Canadiens have traded Danny Kristo to New York Rangers for Christian Thomas.
 
02.07.2013 23:18 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTak už jsou jen 4
The Panthers, Canadiens, Bruins and Stars are all reportedly interested in Lecavalier, who is said to be asking for a five-year, $25 million deal.
 
Avatartak za prve , naroduil sa v prahe a i tam zacal hrat hokej, do dolneho kubina se jen prestahoval a tam byl jen polroka.. .
 
02.07.2013 20:13 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
AvatarHm, McCarron sa mi pozdáva, taky typ utočnika nám veru chýba, Fucale tiež veľmi dobrý výber. Ja osobne budem sledovať vývoj Martina Rewaya, ktorý je rodák z Dolného Kubína presne ako ja (btw toto slovenské mestečko vôbec nemá hokejovú tradiciu). Talent mu rozhodne nechýba, tak uvidíme, možno sa mu za nejaký čas podarí prepracovať sa do prveho tímu. Ja mu teda určite budem držať palce, nech sa mu darí.
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě nejvíc David Clarkson, Bickell už je bohužel pryč. Nebo Horton, ale tam to z jistých důvodů nepřipadá v úvahu a beztak bude on letos tím přeplaceným, o kterého se týmy poperou. Jako loni ta dvojka Wild
 
AvatarReakce na příspěvek:Je úplně jedno, jaký typ klauzule Pleky má, protože se nechal už loni slyšet, že nebude zůstávat někde, kde ho nechtějí - takže pokud by k výměně mělo dojít, asi kývne. To by se snad muselo jednat o Columbus nebo něco podobného, aby nešel...smajlik.
 
02.07.2013 09:59 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Vynnyho nezískame to je isté, ale mňa zaujal napríklad taký Pascal Dupuis. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:přesně tak. Co se týče peněz, DD taky nebere málo. A výkony tomu neodpovídají, hlavně play-off, to byla z jeho pohledu katastrofa. Né, že by měl Pleky p-o nějak úchvatný, ale aspoň nějaký šance připravil.
Kdykoli se začne spekulovat, že Montreal chce získat hráče jako Lecavier nebo tak, hned se vyskytnou informace o výměně Plekyho. Viz loni Columbus, pokud si dobře pamatuju.
Jo, jakej typ NTC vůbec Pleky má? Výměnu může zamítnout nebo má právo dát seznam týmů, kam by šel??
Lecavier by byl pro tým vekou posilou, ale myslím, že v Montrealu neskončí. Hlavně, aby naše vedení neudělalo to, co loni Philadelphia, když chtěla Pariseho a Suttera. Ale věřím, že MB má rozum.
 
AvatarReakce na příspěvek:Získat Vinnyho a přijít o Plekyho by bylo Pyrhovo vítězství. Zbavit bychom se měli DD
 
01.07.2013 23:55 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarPrý se zajímáme taky o Perrona. O Plekyho bych přišel nerad, ale přiznám se, že představa Lecavaliera mě, i po těch letech spekulací a odmítnutí někdejší myslím že Gaineyho nabídky, pořád láká. Přijde mi, jako by k nám "patřil", a myslím, že by ho hrát konečně za Canadiens mohlo trochu nakopnout.

Na druhou stranu jestli podepíše s Leafs, tak nad ním definitivně lámu hůl! smajlik
 
01.07.2013 23:53 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:O víkendu jednal Lecavalier s habs, panthers, blues, leafs, red wings, flames, fylers, capitals a stars, podle jeho slov mají všechny týmy zatím stejnou šanci. Odchodu Plekyho nějak nevěřím.
 
01.07.2013 23:33 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarZaujímavé, ale zrejme zase iba jedna z mnohých špekulácií. smajlik
http://www.nhlportal.cz/?page=clanekdetail&id=3980
 
01.07.2013 22:26 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Presne, on bol pre mňa asi najväčším prekvapením, že si ho ešte nikto pred nami nevybral (našťastie). smajlik
 
01.07.2013 22:06 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:soulasim smajlik
další kdo by se moh časem ukázat je Fucale, přece jenom jedničkou mezi brankaři nebyl jen tak...
 
AvatarHodně se těším na McCarona, asi se nedá očekávat jeho start v NHL hned, ale za pár let to může být pořádná posila útočných řad. Dost srandovní je, jak mezi všemi ční tou svojí výškou smajlik
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík