Trh s volnými hráči pro sezónu 2008-09 právě začíná!

01.07.2008, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Úderem 18. hodiny středoevropského času (čili v pravé poledne východního amerického času) se otevřou brány letošního trhu s volnými hráči, ať už s omezením či bez. Samozřejmě daleko větší zájem a hlavně větší volnost při nabídkách bude u nechráněných volných hráčů, neboť u chráněných volných hráčů má právo první nabídky dosavadní zaměstnavatel.

Začíná tedy období obrovského shonu pro generální manažery všech týmů NHL a samozřejmě se ještě v daleko větší míře vynoří spousta "zaručených" informací o různých nákupech či trejdech. V souvislosti s Canadiens je určitě nejžhavějším tématem posledních dnů Mats Sundin, na něhož dostali v druhé polovině června exkluzivní vyjednávací práva právě Habs. Ovšem po počáteční eufórii mezi fanoušky to nyní vypadá asi tak, a je to vlastně již jisté, že si Sundin vyzkouší trh jako volný hráč a v tom případě je jeho podpis u Canadiens už více vzdálený než tomu bylo zhruba před 14 dny... Otázkou však také je, zda-li Sundin bude vůbec v aktivní kariéře pokračovat. Dalším fanouškovským přestupovým "evergreenem" je jméno Mariána Hossy či nově Briana Rolstona, ve hře je samozřejmě i setrvání loni velice úspěšného Marka Streita nebo podpis chráněného volného hráče Andreje Kosticyna.

Otazníků tedy spousta a pokud chcete, můžete si v diskusi "zaspekulovat" s námi, jak to nakonec všechno dopadne, a to nejen pro Montreal.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarZdravím všechny po dovolené :-) Jsem upřímně rád že jsem tohle všecko nemusel absolvovat "online" protože bych se zase jen rozčílil :-) Dopadlo to zase jako už asi 5x za sebou - nikdo "zvučný" nepřišel. Tým je podle mě spíše oslaben než posílen. Sice máme Tanguaye do kterého zajisté všechni vkládáme velké naděje, ale kolik vyhlášených útočníků již v MTL propadlo ??? Snad to nebude tento případ. Ryder byl a vždycky bude můj oblíbenec, já bych ho nepouštěl :-) Škoda že nešel již v sezóně bylo by za něj aspoň něco. Streit je pryč což mě po jeho super sezóně fakt překvapilo... Markova je supr obránce - špička NHL ale jakého máme druhého ofenzivního obránce ????? Nějak se mi to jméno nevybavuje... :-) no a spoléhat směrem dopředu jen na Markovat to není moc ideální. Streit byl základním kamenem na modré z v přesilovce. No nic je pryč, škoda mluvit. Grabovskiho a ještě do Toronta to jsem taky nějak nepochopil, když už musel pryč tak proč ne do LA nebo Vancouveru apod :-) Příchod Laraquea vítám, je to legenda, umí si udělat na ledě respekt a není to jen tupý bijec, ale umí i hrát hokej když je to potřeba. Pro fanoušky v CAN ideální player :-) - zajisté se prodá hodně dresů :-) No jinak podepsaní nejsou ještě Smolinski, Brisebois, Gorges, O‘Byrne a Halák (z těch co pravidělněji hráli) Pokud odejdou tak jsem opravdu zvědavý kdo bude za nás hrát :-( Sundin to podle mě nebude
 
AvatarZdar Martine, po počáteční skepsi to není tak hrozné... Rydera škoda není, i když vím, že ho máš rád, ale poslední sezóna, a vlastně i konec předchozí, byla velká bída a Tanguay by mělo být úplně něco jiného. Takže ztráta jen u Streita, ale taky je pravdou, že on nebyl klasický obránce, nýbrž výborný rozehrávač a střelec v přesilovkách a záskok do checking line. Proto si myslím, že Gainey nechtěl tak velké peníze za něj dát (i když já bych ho asi i za tyhle peníze bral - nejsem však generální manažer...:-)). Grabovskij u nás prostor nedostával, proto šel pryč, i když mě taky trochu štve, jako v případě Rydera, že to je k našim největším rivalům... Gainey se prostě upnul na Sundina, stejně jako při deadline na Hossu, a nic jiného nechce vidět! Uvidíme, jestli mu tahle karta tentokrát vyjde. Jinak z tebou jmenovaných hráčů u nás téměř určitě nepodepíše Smolinski ani Brisebois, ostatní nejspíš ano.
 
07.07.2008 12:00 | reagovat
Petr
To, že nepodípeše Smilinski a Brisebois, je Míro Tvůj názor, nebo jsi zaregistroval nějaké zprávy? Jinak s Tebou musím souhlasit z hodnocením příchodů a odchodů. Jedině Streita bych já za ty peníze nebral, protože v defenzivní práci nesahá Hamrlíkovi, Komisarkovi ani třeba Bouillonovi ani po kolena. A jak jsi napsal, na modrou chodil na přesilovku v podstatě útočník. Grabovskij je technický hráč do prvního nebo druhého útoku a na těchto místech je u nás obsazeno. Do třetí a čtvrté lajny potřebujeme silovější hráče. Možná budu jeden z mála, ale myslím si, že zisk převážil ztrátu. Z elitních útoků ztráta žádná, naopak jeden přírůstek. Jsem zvědavej, koho Tanquay vytlačí ze sestavy. Možná to bude Higgins. Možná se dočkáme ještě výměny Higginse za nějakého beka. Ale to je pouze moje spekulace.
 
07.07.2008 12:00 | reagovat
Petr
Omlouvám se za hrubku... souhlasím s hodnocením
 
AvatarUž nevím, kde jsem to přesně četl, ale myslím, že na té Gaineyho tiskovce minulý týden (po výměně Grabovského a zisku Laraqua) údajně zaznělo, že Brisebois a Smolinski nejsou "na pořadu dne". Taky tam zaznělo, že teď budou Habs v klidu a budou čekat snad jen na Sundina, když se rozhodne dál pokračovat. Ale člověk nikdy neví, s čím se Gainey vytasí... Jinak osobně si myslím, že příchod Tanguaye "odnese" Latendresse nebo mladší Kosticyn...
 
AvatarTak podle tiskové konference, kterou Gainey svolal, to zase údajně na nějaký zájem o Jágra nevypadá... Mimo jiné prý řekl, že pokud Sundin bude pokračovat, budou s ním Canadiens jednat. Dále potvrdil, že Marca Denise kupoval jako třetího brankáře, což by opravdu znamenalo podpis Haláka!
 
AvatarNo tak je to myslím jasný, budeme čekat na Sundina a ten buď vyjde nebo ne. Jarda k nám nepůjde, podle mě pens nejsou zase tak nereálný, ikdyž ho tam nevítali z láskou, když tam hrál. Nadruhou stranu je to z těch týmů asi jediné, kdo má šanci na SC, pak teda ještě my:) Snad teda Halák podepíše a bude klid aspoň na postu golmana.
 
AvatarTak s Jágrem už je jasno - je v Omsku na dva roky... Docela mě to překvapilo, čekal jsem spíš NHL. Co se nás týče, jsem teď už ohledně dalších posil skeptik, maximálně opravdu ten Sundin, pokud se uráčí nějak rozhodnout.
 
04.07.2008 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Mě rozhodnutí Jágra působit v Rusku také překvapilo!!!Je to škoda,tím víc,že tím uzavřel kapitolu v NHL na dobro!!!Docela ho nechápu!!!Vyměnit nejlepší ligu za studenou Sibiř!!Nám by se přitom moc hodil.Uvítal bych ho stokrát radši než Sundina.Pokud jde o ty slibované volné útočníky,je to vlastně k dnešnímu dni rozebrané!!!Snad ještě krom Sundina jsou volní lepší útočníci Teemu Selänne,Joe Sakic/na ty se nechytáme a jsou ve stejném postavení jako Sundin - pokračovat nebo končit/Demitra,Brendan Morrison a doposud nepodepsaní hráči kluby RFA Valtteri Filppula,Vermette.Ovšem to je pro náš tým taky utopie.Ti poslední dva jmenovaní by se mi,ale v našem mužstvu moc líbili!!!!Ty bych bral!!!!Co ten Halák!!!!Kdy už konečně mě přestane trápit a podepíše!!!!Denis loni v Tampě byl tragický a nevedlo se mu ani na farmě.Hm,to je tedy posila,snad se chytne.
 
04.07.2008 12:00 | reagovat
theo33
prichod Alexe je velka posila moc mu verim je to velky hrac v idealnim veku..ztrata rydera idkyz jednoho z mych nejoblibenejsich hracu nepovazuju v jeho forme za tak velkou.Streita je vetsi ale ty prachy bych mu zkratka taky nedal..Grabovski nepochopitelne...a Sundina prosim toho ne za 15 melounu na dva roky to by se zvlaznil Bob je to dobry hrac ale v jeho veku uz jako leader nebude to vvic verim Oboum Alexum a Sakovi.Jagr skoda toho bych bral vic nez Sundina...
 
03.07.2008 12:00 | reagovat
Frankie33
jj souhlasím! Teď šel k Islanders i Danis,takže pokud Halák nepodepíše,tak jsme v háji:-( Nechápu jak X let nemůžeme nikoho přivést. Jinak Hossa pěknej blbec,vidím ho úplně stejně jak napsali na nhlpro.cz
 
03.07.2008 12:00 | reagovat
Behemont
Já mám takovej divnej pocit, že k nám přijde asi Jarda. Nevim proč, ale mám takový divný tušení :))))
 
AvatarJarda ani náhodou, myslím, že buď Rangers nebo Omsk. Na nhlpro jsem četl, že máme zájem o Schneidera, už má teda pěkné věk, nevím jestli by byl zrovna posilou. Streita je veliká škoda, v minulé sezoně se mi moc líbil. Už toho asi moc nepřijde a tak to vypadá, že Alex je nej posila. Snad podepíše Halák a budem mít aspoň dva brankáře:)
 
03.07.2008 12:00 | reagovat
tomiczech | tomiczech.rep@seznam.cz
jen takova mala otazecka do kdy ma Koivu smlouvu???
 
03.07.2008 12:00 | reagovat
Arian | rimalm@centrum.cz
Koivovi platí smlouva ještě pro příští sezónu.
 
03.07.2008 12:00 | reagovat
tomiczech | tomiczech.rep@seznam.cz
tak to douvam ze ji prodlouzi Koivu je podel me srdecem tymu
 
03.07.2008 12:00 | reagovat
Petr
Streita ani Rydera nelituji. Oba dva odchody bohatě nahradil příchod Alexe T. Navíc Streit odehrál většinu zápasů jako útočník čtvrté lajny a na beka chodil na PP. Tam se mu pravda, dařilo náramně. Bek má však hlavně bránit. Sourayho jsem loni také nelitoval a skutečně nám vůbec nechyběl. Sázka na mladé hráče se nám náramně vyplatila, není tedy důvod, něco výrazně měnit. Ještě jedna věc. Tak jak Huet odešel od Caps, tak by odešel i od nás. Jsem přesvědčen, že máme pro příští sezónu vynikající tým.
 
03.07.2008 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Garon,Aebischer,Leighton,Huet a nově Yann Dannis.Co vám to řiká pánové?Ano v nedávné době naši brankáři - kteří jsou nyní definitivně v čudu!!!Halák zatim nepodepsal a na volném trhu už prakticky nic solidního není!!!Pro dvě naše mužstva Montrealu a farmy Bulldogs v Hamiltonu máme jisté dva brankáře Priceho a Lacasse.Popřípadě letos draftovaného mladíka Jason Missiaena.Prohlížel jsem web HABS jestli jsme ještě v poslední době nějakého slušného golmana draftovali a zjistil jsem že od roku 1999, což je ještě tak doba,která připadá v úvahu, je na seznamu námi draftovaných brankářů z roku 1999 kanaďan Evan Lindsay WHL Prince Albert Raiders,rus Vadim Tarasov Novokuznetsk,později z roku 2000 fin Joni Puurula HERMES DIV a ještě později z roku 2003 švéd Christopher Heino-Lindberg SWE HAMMARBY.Ostatní námi draftovaní brankáři buď u mužstva jsou/Price,Lacasse/ a nebo jsou už pryč/Garon/!!!!!Že vám ta jména brankářů v záloze nic neříkají?Mě taky NE,chci jen naznačit,že když Halák nepodepíše není kam pro brankáře z vlastních zdrojů sáhnout!!!!A na volném trhu je to přebrané!!!!!A to myslim zcela vážně!!!!!Paradoxně po přetlaku brankářů se nám jich nyní nedostává!?!?!?!
 
03.07.2008 12:00 | reagovat
Arian | rimalm@centrum.cz
Teď jsem se dozvěděl na NHLpro, že Bob vyměnil Grabovského. To už nechápu vůbec, nemám pocit, že bychom měli zrovna přebytek tvořivých centrů...
 
03.07.2008 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Ano podle NHLpro.cz Toronto získalo z Montrealu běloruského útočníka Mikhaila Grabovskyho výměnou za obránce Grega Pateryna a druhé kolo draftu roku 2010 pro nás.Nedokážu posoudit na kolik je výhodná pro nás tato výměna.Spíš bych řekl,že jsme přišli o solidního centra a to dost lacino. Canadiens také oznámili, že se dohodli na jednoleté smlouvě s obráncem Alexem Henrym. Montrealu se také upsal brankář Cédrik Desjardins.Na toho jsem v předešlém příspěvku zapoměl.Ovšem to je brankář,který v Hamiltonu už chytal a pochybuji,že je jeho výkonost v současnosti na NHL.To určitě NE!!!Zatim je trh s volnými hráči pro nás docela bída!!!!
 
AvatarTak zatím těm trejdům moc nerozumím, Grabovsky byl myslím docela solidní plajer a myslím, že se mohl hodně zlepšovat a za chvíli dosáhnout hodnoty Kostitsynů. Jsem zvědavé na naše brankáře, pokud nepodepíše Halák, to bude myslím dost bída, narozdíl od minulého roku, kdy byla trojka velice silná, možná nej v NHL. Obrana, Streit byl super, přišel pro mě neznámý hráč, tak uvidíme, ale čekal jsem nějaké známé jméno. Snad ještě někdo dobré přijde
 
AvatarNe bída, je to hnus... Po jaké době máme dostatek financí na to, abychom si ukázali téměř na kohokoliv a my zatím opět jen a jen přihlížíme, jak si ostatní rozebírají zvučná jména. Navíc pouštíme hráče (Streit, Grabovskij), kteří by měli mít v základu pevné místo. Huselius, o kterém se taky spekulovalo, je už také pryč, tak teď už snad opravdu budu doufat v dříve pro mě absurdní věc - že k nám nějakým zázrakem zabloudí Jágr... Protože, ruku na srdce, čekat na Sundina, až se rozhoupe, to snad Bob nemyslí vážně. A Jágr je podobný typ, který nás může někam dovést. Musím se opakovat jako v předešlých sezónách - Gainey sice ušetřil dost peněz, ale mimo Tanguaye nepředvedl vůbec nic z toho, co opět tak vehementně sliboval.
 
AvatarKurňa já nestačím čumět, každé posiluje jak blbé, Pens mají Fedotenka, Šatana a my se zajímámeo Laraqueho a Williamse, doprčic kdo to je??? Jsem moc zvědavý, jak to dopadne, ale tuším, že hodně špatně:((( Snad bude mít Pleky ještě lepší sezonu než teď a Kovy aspoň hodně podobnou, jinak fakt nevím. Zatím opravdu jen ten Alex, jinak oslabujeme pěkně:( Už aby podepsal Halák
 
03.07.2008 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Podle NHLpro.cz máme nejsilnějšího bitkaře NHL Georgese Laraque.Je pravda,že klasický bitkař nám delší čas chyběl,ale necítil jsem potřebu nutně najmout těžkou váhu.Zvláště,když se tak přísně posuzují jakéko-li náznaky faulů.Podle mně celkem zbytečný obchod .My chceme hrát přesilovky a NE oslabení.Vážně tomu nerozumim!!!!To má být konstruktivní hráč, který nás přivede k SC ????
 
AvatarJá naopak příchod Laraquea kvituji, takový hráč nám dlouho chyběl a během základní části má v mužstvu určitě své místo. Navíc jsem ho několikrát viděl za Penguins v play-off a musím říct, že skvěle dokázal plnit taktické plány trenéra a zbytečně neoslabovat mužstvo. A za další - co si budeme povídat, do jisté míry je to výborný marketingový tah, diváci po něm budou v Bell Centre šílet... Na druhé straně to může také cosi naznačovat s dalšímy plány s Beginem či Kostopoulosem, což jsou hráči podobného ražení. Nebo i s Latendressem... Stále ale čekám, a nejspíš marně, na tu velkou rybu!
 
AvatarTak Rangers, v duchu minulých let, opět totálně překopali svou soupisku a teď přidali Markuse Näslunda za 4,5 mil. na jeden rok - podle mě velice slušná suma v porovnání třeba s Ryderem... Měli jsme po něm jít taky, i když teď už je víceméně jasné, že Jágr v Rangers příští sezónu nebude, tak je šance ho získat zase větší! Ale to asi ne, my budeme "trpělivě" čekat na pana Sundina, jestli se uráčí pokračovat v kariéře a třeba náhodou u nás...
 
AvatarNo to su teda na toho bitkaře zvědavé, když Mira říká, že je good, tak si rád počkám. Jarda půjde do Omsku, Sundin možná, ale moc tomu nevěřím, protože ten než se rozhoupe. Nadruhou stranu, pokud do té doby nikoho nepřivedem, tak může být on ta spása, ale to už bych zde raděj viděl Jardu. Naslunda je škoda, tomu sem vždy fandil, myslím, že rangers půjdou bez Jardy dolů.
 
03.07.2008 12:00 | reagovat
Frankie33
Tak do brány už máme Marca Denise,nic extra,ale dvojka solidní.Halák asi půjde pryč. Jinak ztráta Grabovského je velká a dle mě za malou protihodnotu,ale co se dá v MTL čekat,když se jednoho z nejlepších golmanů současnosti zbavíme za jednu volbu v draftu:-( Opravdu ty kroky nechápu:-(
 
03.07.2008 12:00 | reagovat
Gagner | kolar.jan@hotmail.com
Kde nakonec skončí Jaromír Jágr? Rangers a pravděpodobně i Penguins jsou mimo hru. Jedině v případě výměny Darryla Sydora by Pittsburgh měl nějakou šanci. Nabízí se tedy Edmonton, Montreal, Boston, Vancouver a poslední možností je Rusko.
 
AvatarNo tak Denis opravdu nic moc, kurňa Haláka by to chtělo podepsat, ale teĎ už to opravdu nevypadá:( Jágr do Bostonu nepůjde, podle mě jedině Pens nebo Omsk, větší šance dávám Omsku, ikdyž nejraděj bych ho viděl u nás:) Necháme se překvapit, třeba jsme šetřili love na něj:)
 
AvatarTak předně, bylo řečeno, že Denis bude nejspíč chytat v Hamiltonu, takže Halák jako dvojka k Pricemu je stále ve hře a myslím, že to tak i dopadne. Dovolím si zaspekulovat v kauze Jágr - do Pittsburghu určitě nepůjde, do Bostonu taky ne. Edmonton ani Vancouver nemají nijak silné kádry na nějaký výrazný úspěch, takže mi zůstávají ve hře Omsk a Montreal. Vzhledem k tomu, že Jágr dříve uvedl, že by v NHL dál pokračoval i z hlediska posunu v historických tabulkách, vychází mně Canadiens jako docela možná štace... Navíc tady má bývalého parťáka z Pittsburghu Kovaljova nebo zase jiného kladenského rodáka Plekyho. Všechno by to do sebe zapadalo, ale realita bývá většinou jiná, na první pohled dost nelogická...
 
02.07.2008 12:00 | reagovat
Gagner | kolar.jan@hotmail.com
Mě by se nejvíc páčil Jaromír Jágr :)
 
02.07.2008 12:00 | reagovat
Frankie33
Jágra Néééééé!Dobře,že podepsal Kostitsyn.Teď ještě toho Streita a nějakou kvalitní posilu:-)
 
02.07.2008 12:00 | reagovat
Frankie33
Tak jsem se jen podíval a hned jsem smutný. Streit do Islanders na 5let za 20,5mil. A můj oblíbenec Ryder dokonce do Bostonu na 3roky:-( HROZNÝ
 
AvatarTak pohled ráno na internet mi radost moc neudělal - Streit za, podle mě, slušný peníze, který jsme mu klidně mohli dát za jeho univerzálnost, podepsal v Islanders a Ryder naopak za zdaleka neodpovídající peníze v Bostonu! Asi se Boston chtěl zbavit nepříjemného soupeřova útočníka, protože Ryderovi se na Bruins vždy dost dařilo, tak ho koupili... Z pohledu tohoto kontraktu mi zase přijde smlouva pro A.Kosticyna výborná. Ale ten Streit mě hodně mrzí, nevím, koho teď dáme na přesilovky, přece jenom měl z našich obránců nejlepší střelu. A ostatní ofenzivní beci z volných hráčů už jsou rozebraní - Campbell, Redden i Rozsíval už podepsali, i když třeba Campbellův kontrakt je šílený. Nemůžu si pomoct, ale nejlépe mi z toho vycházel Mark Streit... Škoda, snad tedy přijde aspoň nějaké eso do útoku, když se nám tímhle uvolnili peníze. Teď ještě podepsat alespoň Haláka a Gorgese.
 
02.07.2008 12:00 | reagovat
Frankie33
jj Streit se mi líbil už dávno(nechápal jsem proč ho nestaví) a zrovna když se konečně prosadí,tak je hned pryč:-( Ještě zrovna do netýmu.Rydera jsem měl rád.Sice mu to tam letos nepadalo,ale myslím si že bojoval. Je to opravdu škoda,že zrovna tihle dva jsou pryč:-( No jsem zvědav koho Bob přivede,jestli vůbec někoho.
 
AvatarJj Streita je fakt škoda, zrovna Islanders, který nemám vůbec v lásce. Ryder dostal si myslím příležitostí dost, uvidíme, co bude předvádět v Bostonu. Chce to dovést nějakýho of. obránce, ale jak psal Mira, už není kde moc brát, no tak uvidíme, co se ještě stane. Škoda Reddena, ten by se mi tu docela líbil. Nevím proč se zaváděl ten platové strop, když se pořád navyšuje a myslím, že za rok za dva budem tam kde před pár lety.
 
02.07.2008 12:00 | reagovat
Frankie33
No 4miliony na 3roky,když letos moc bodů neudělal je fakt moc.Ale stejně myslím,že v další sezoně by se probudil.Hrál dobře,jen prostě neměl štěstí v koncovce.Snad mu to proti nám nepůjde...Třeba dnes někoho ulovíme.
 
02.07.2008 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Ztotožňuji se Míro s tvým názorem,že se pomalu roztáčí platová spirála a kvality hráčů v mnoha případech neodpovídají výši jejich mezd.Koneckonců jsem to říkal již loni,ale vysvětlovali mi někteří fans,že je to dnešní doba a výše mezd se odvíjí od výše příjmů a zisků z reklamy ,TV práv a prodejů pernamentek a já nevim ještě čeho.Navíc kanadské kluby vydělali na výhodném kurzu kanadského dolaru vůči americkémmu.Tudíž platy hráčů jdou nahoru!!!!!!Zkrátka musí se utrácet a i vedení NHL tomu dalo jasně zelenou,když opět posunulo spodní hranici platového stropu na 40,7 mil a horní hranici zvedlo na 56,7 mil, na příští rok!!To jsou ovšem věci,které my fandové ovlivnit nemůžeme a zajímají nás pouze z hlediska případných posil a podpisů vlastních hráčů,kterým končí smlouva a chtěli bychom ,aby je klub v zájmu úspěchu udržel!!!Osobně jsem skrblík a myslím si,že na tuto politiku kluby postupně doplatí.Již teď jsou vidět neúměrné mzdové požadavky některých hráčů a kroutím hlavou nad podpisy některých borců,kteří si polepšili,ačko-li loni vůbec nic nepředvedli.Ale to je věc GM,jak chtějí utrácet své peníze a jak hodnotí práci jednotlivých hráčů.Ale ke Canadiens. Shrnul bych to následovně:příchod posily Alexe Tanguaye je vynikající zpráva.Podpisy již dříve Lapierre a nově A.Kosticyna na 3 roky je také výborná zpráva. Ztráta Rydera nás nemrzí,poslední dva roky stagnoval!!!!!Zato universál Streit měl podle mne zůstat!!!Jeho ztráta je škoda,bude nám chybět na přesilovkách!!!!Není podepsaný Gorges a Halák!!!Míra zná můj názor na případný příchod Sundina!!Nejsem proti z hlediska jeho kvalit,ale nadšený nejsem z důvodu jeho zamýšleného krátkého působení v NHL a vynuceným přesunům v našem mužstvu!!!Navíc jeho cena bude neúměrně vysoká a bojim se,aby nás jeho příchod spíš do budoucna nepoškodil!!!!Po poslední zprávě,že Canucks mu nabízí 10 mega,říkám ať jde ke kosatkám!!Za ty prachy HABS vážně nestojí!!!Zato by si mohli HABS pořídit kvalitního mladšího,perspektivnějšího středního útočníka a obránce k tomu!!!!!Doufám,že Bob ještě zabojuje a někoho nám přivede.Nebránil bych se ani tomu vámi zmiňovanému obránci i když už to začíná být přebrané!!Z útočníků jsou stále k mání Jágr a Hossa.Možná i to by stálo za úvahu,i když to je spíš utopie!!!!!!!Je tu ovšem jiný vážný problém!!!!Dodnes není podepsaný druhý brankář!!!Podle mě ač se to může zdát naivní,tak je to naše priorita!!!Jestli Halák nepodepíše,tak jsme nahraní!!! Mezi brankáři toho moc volného nezůstalo!!!!Kdyby nepodepsal,je na vše sám Price - to by byl velký průšvih!!!Doufám,že Jarda Halák nám podepíše!!!
 
AvatarTakže je tu stará známá písnička s názvem "spousty slibů a skutek utek´"... Ztratili jsme Streita a Rydera a z uvažovaných posil nemáme ani Hossu, ani Rolstona a nejspíš ani Sundina! V obraně nám chybí po Streitovi klasický střelec i konstruktivní bek k Markovovi (při vší úctě k Hamrlíkovi) a obránci jsou snad ještě více probraní než útočníci. Takže shrnuto, podtrženo - OPĚT NIC, jako každý rok! A já tolik věřil... Aspoň, že máme Tanguaye, jinak by to byl velký propadák. Bob opět jen a jen slibuje, ale realita je naprosto jiná a řekněme si upřímně, ne příliš lichotivá.
 
AvatarTak se nám to pěkně rozjelo - Vancouver nabídl Sundinovi dvouletý kontrakt na 20 mil. dolarů...! Za takové peníze snad u Canadiens raději ne! Docela mě zaujal podpis Hueta v Chicagu a Theodora ve Washingtonu, stejně jako Tuckera v Coloradu. Přijde mi ale, že ty platy jsou vesměs zcela neúměrné kvalitám hráčů a začíná to tu znovu zavánět platovou spirálou... Andrej Kosticyn dostal také dost, 3,25 mil. na rok je hodně slušná suma, to se příští rok Pleky může těšit na hodně zajímavou smlouvu - doufám, že u Canadiens...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík