I druhý zápas zvládli lépe Lightnings

01.07.2021, 07:27 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Nabuzený Montreal byl ve druhém zápase podle statistik lepším týmem, na srovnání série to ale nestačilo. Canadiens vyslali na branku soupeře hned třiačtyřicet střel, ujala se však pouze jedna. To Tampa byla daleko efektivnější a ze třiadvaceti pokusů skórovala hned třikrát.

Hrdinou zápasu se tak stal Andrej Vasilevskij, který v této sérii zatím svého soka přechytává. Lightning vedou v sérii 2:0 a Montreal tak musí zabrat na domácím ledě.

TAMPA BAY LIGHTNING - MONTREAL CANADIENS
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
STAV SÉRIE: 2:0

Branky a nahrávky
27. Cirelli (Johnson, Rutta), 40. Coleman (Goodrow, McDonagh), 56. Palát - 31. Suzuki.

Statistické okénko
Střely na bránu: 23 - 43 | Přesilová hra: 0/3 - 1/3 | Trestné minuty: 8 - 8

Kdo se postavil do brankoviště?
Andrej Vasilevskij (TBL) - 42 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,7%, odchytal 59:59
Carey Price (MTL) - 20 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87,0%, odchytal 58:09

Československá stopa v utkání
Jan Rutta (TBL) - 0+1, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 16:18
Erik Černák (TBL) - 0+0, +2 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 20:07
Ondřej Palát (TBL) - 1+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:27

Tři hvězdy utkání
1. Andrej Vasilevskij (TBL) - 42 zákroků
2. Blake Coleman (TBL) - 1+0
3. Anthony Cirelli (TBL) - 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarZa mě dělá hrozně moc Vasil, prostě on je někde jinde než ostatní brankáři a s top sestavou Tampy je to smrtící koktejl. Coloradu hlavně v PO chybí zkušenosti, které má Tampa. Dnes musíme, pokud chceme alespoň trošku doufat. Snad kluci vymáčknou ze sebe to nejlepší, vyvarují se chyb a Carey předvede výkon z předchozích kol...
 
AvatarNo, já popravdě vnímal jako silnější tým než Tampu Colorado...
 
02.07.2021 12:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarParda: Věřím, že se k tomu ještě v podcastu dostaneme ohledně Kuche. Je to na diskuzi.

Plus viním GMs, že měli šanci Tampu na podzim obrat o velmi slušné hráče a nešli do toho. Strach někoho nenaštvat, místo \"to be the best you have to beat the best\" a teď vidí, s kým mají tu čest. Jde to i dost za nimi, že je tady mužstvo, které je o třídu až dvě silnější než ostatní týmy. Protože síla Tampy není nic nepředvídatelného, ba naopak.

 
AvatarTahle prohra hodně bolí, protože jsem toho názoru jako můj tedy dvojník Theo, že ta chyba na konci druhé třetiny může znamenat zlom v celé sérii - já totiž věřím tomu, že kdybychom ten gól nedostali, ve třetí by nám tam něco spadlo a jeli bychom domů za stavu 1-1... Herně to bylo mnohem lepší než v prvním zápase, havně ve druhé části jsme je tam v pásmu drželi kolikrát fakt dost dlouho a tlak do brány tam byl. A i šancí bylo celkem dost, ale jak už bylo řečeno, Vasilevskij se nachází ve velké pohodě a tentokrát Price prostě zastínil - ten to měl těžký, moc střel na něj nešlo a všechny góly byly takové nešťastné (ten první asi měl chytat, ale stejnou chybku udělal Vasilevskij na straně druhé). Stav série není dobrý, ale zajíci se počítají až na konci honu...
 
AvatarAno, jako by to nebylo dost, že jsme se sami střelili do nohy na ledě a přiblblá kanadská vláda nás střelila do druhé svým debilním rozhodnutím, aneb hysteričtí blbové vládnou nejen u nás.

Theo, tohle téma o Tampě jste nakousli v podcastu, o co přesně se jedná, o čem GM´s hlasovali? My to už jednou před lety rozebírali na hokejforu jak to vlastně funguje, když je hráč na LTIR. Kdo pak vlastně fyzicky platí jeho výplatu, stále organizace nebo pojišťovna? Pokud to je pořád organizace, což asi je, tak se vlastně do stavu \"zraněný\" může uvést kdykoliv a kdokoliv jako to udělali oni s Kucherovem. Zkus aspon nastínit co o tom víš \"zevnitř\" jestli máš čas.
Díky
 
01.07.2021 09:58 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarŠkoda, naše blbost :-( Ale máme na ně. \"RTW\" již vše vzdal :-) Díky Bohu, že takové lidi jsme nikdy neměli v týmu, to bychom neměli ani nastupovat... Ono to půjde, jen se vyvarovat těchto nesmyslů. Druhou třetinu vůbec nevěděli co hrát. Go HABS Go.
 
01.07.2021 09:54 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatar:(

Zahrát \"A\" game a Tampa svůj tak \"C\" game a stejně prohrát je extrémně frustrující a zneklidňující po zbytek série.

Bohužel Danaultova chyba, Chiarotův stupidní pinching pár sekund před koncem zlomila zápas a já se obávám, že i sérii.

Nechci být Míra, ale budu Míra. V poloprázdné hale na finále (ano opět pouhých 3500) moc nevěřím, že vyhrajeme oba zápasy. Oni narozdíl od Toronto a Vegas mají ten killer instinkt, potrestají cokoliv. Carey není v úplně v GOD mode (nehodnoťme jen góly, ale i chyby v rozehrávce atd) a Rus na druhé straně v absolutním topu bez ohledu na počet šancí kolik máme.

A jen tak do pléna. Monstrum Tampa jde i za dalšími 30 GM, hřáli si na prsou hada, mohli ho v létě výrazně oslabit a neudělali a tohle je výsledek. Ten tým působí téměř neporazitelně ač čumim, že Isles to dali na sedm zápasů (všechny jsem viděl).

GO HABS GO teď už všechno must win game.
 
01.07.2021 09:22 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
AvatarUff, ak toto otočíme, tak to bude ďalší zázrak. Ale musím uznať že Tampa fakt umí dať gól zo všetkého a ten ich druhý gól bola lahôdka pre oči. Nuž, ešte stále verím, stačia doma 2 winy a hra sa od nuly ale bude to ťažké. Ale jak povedal Parda, prehrávali sme ich, takže šanca tam je. Go Habs Go
 
01.07.2021 09:01 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarŠkoda nie vždy to vyjde. Tampa je proste lepšia. Ale aj tak veľká vďaka chalanom za nečakaný post-season run...
 
AvatarAno, za tohle si bohužel můžeme jen a jen sami. Pozitivum je, že jsme je přehrávali, jde s něma hrát, jde umlčet Kucherova a spol., ale když se nám to podaří, tak nesmyslně chybujem a to oni potrestají bez mrknutí oka. Do toho nemohoucnost v koncovce, i když to bylo proti Vasilovi těžké a i přes ty všechny šance jsme mu dali pouze dvě totální šmudly, to je málo.
Chudák Carey, neměl moc práce a když už, tak to opravdu stálo za to a druhý a třetí gól musely hodně bolet na psychice.
No nic, G3 je must win jinak to bude hodně špatné.
 
AvatarTakto si s prominutím posrat zápas číslo 2, to je fakt na facku. Přece nemůžeme udělat takovou blbost pár vteřin před koncem. Totální dominance po jejich první brance, kdyby nechytal Vasilevski, tak vedeme minimálně 4:1, bohužel ale chytá a my uděláme kokotinu, která rozhodla zápas. Když k top brankáři přidáme top obranu a vůbec celou defenzivní hru ve svém pásmu, tak prostě nelze dělat chyby. Šancí bylo mraky, skvělé teče, ale chyběl i kousek štěstí, aby to nešlo do obrovského Vasila. 0:2 proti Tampě, to by byl opravdu zázrak to otočit. Doufám a moc bych to Habs přál, aby zvládli hned první zápas a minimálně jeden doma urvali, ale přes Vasilevskiho auru nevím...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík