Druhý zápas - aspoň jeden?

18.04.2009, 12:05 | Preview |  Daniel Polách
 

Canadiens ve druhém zápase letošního play-off čeká tvrdý souboj s Bostonem. Pod kotel totiž pořádně přiložil generální manažer Bruins Peter Chiarelli. Habs navíc, pokud chtějí z Bostonu odvézt alespoň jeden zápas, musí vyhrát.

Chiarelli zvedl, že po závěrečném hvizdu měl Mike Komisarek do oka udeřit mladého obránce soupeře Matta Hunwicka. Sám Hunwick však řekl, že si není jistý a Komisarek tuto zprávu popřel. „Je to trochu směšné," řekl v pátek. „Nikdy jsem kluka, který se jmenuje Moe, Larry nebo Curley neudeřil do oka. Navíc je to play-off."

Oba kohouti se měli střetnout v závěru prvního zápasu. Hunwick nakonec přiznal, že jej Komisarek měl udeřit do tváře, o žádném oku ale nic nevěděl. „Upřímně já sám nevím. Vím, že jsme si dali pár facek, ale bylo to v obrovských emocích a nebudu nikoho obviňovat."

Zdá se tedy, že o intenzitu série máme postaráno. Jen pro připomenutí, Montreal vyhrál 24 z 31 sérií v play-off, zatímco Bruins jsou letos nejlepším týmem na východě. Minulý zápas rozhodl vítězným gólem slovenský obránce Zdeno Chára, jeho dílo čtrnáct sekund před koncem dokonal Phil Kessel. K vítězství Bruins pomohlo také vyloučení Joshe Gorgese. „Musím příště být chytřejší," řekl Gorges. „Nejsem tím, kdo by měl ve zvyku hrát hloupě. Jsem si jist, že to v sobotu bude fyzicky náročné utkání. Čím delší bude série, tím to bude více vyhrocené a bude se zvětšovat nenávist mezi oběma týmy. Uvidíme ve čtvrtek."

Canadiens se budou asi co nejrychleji snažit zastavit Phila Kessela, nejlepší střelec Bostonu s 36 góly minule vstřelil dvě branky. Boston podle svých slov bude nadále chtít hrát fyzicky, ale také se bude snažit vyhnout vyloučením. „Musíme se soustředit na důležitější věci," řekl útočník Mark Recchi. „Chceme hrát náročně, ale také s vědomím, že kontrolujeme naše emoce a jdeme správným směrem."

Boston se snaží přejít přes první kolo poprvé od roku 1999. V prvním utkání neměl nic jistého, dokud nepřišel Kessel a nezakončil zápas šestým gólem. „Hráli jsme celkem dobře," myslí si Alex Kovaljov. „Vytvořili jsme si hodně šancí, ale to je jedno, protože jsme je nedokázali proměnit."

Mnoho hokejových odborníků v zámoří také překvapilo nasazené Georgu Laraqueho do jedné lajny s Kovaljovem. Mělo to prý být jakési fyzické ulevení pro Alexe. „Zlepšilo to naše vnímání," podotkl Bob Gainey. „Nejsme velký tým, ale musíme si uvědomit, že potřebujeme dávat góly ze šancí, které si vypracujeme. To se nám nedařilo." Navíc se budeme muset zřejmě vyrovnat s absencí Andreje Markova, který se na rozdíl od Schneidera nestihl ještě vrátit. „Už bruslí, ale neexistuje žádný náznak, že by byl připraven hrát. Zřejmě až v závěru sezony," dodal Gainey.

I soupeř musí řešit problém s jedním obráncem - Andrewem Ferencem. Jeho návrat není jistý, v kolonce má napsáno: day-to-day. Situace se tedy může každou hodinou změnit. Trenér Bruins Claudie Julien by si přál, aby jeho svěřenci hráli důsledněji. „Naše druhá třetina byla špatná. Bylo to zklamání. Pořád si myslím, že jsme schopni hrát lépe a to je povzbuzující."

Recept na soupeře poskytl i pro AP útočník Christopher Higgins. „Musíme využívat své rychlosti. Byli asi jen frustrováni, že nám nestačí," narážel na závěrečnou potyčku z prvního utkání. „Obecně lze konstatovat, že se musíme zaobírat jen příštím zápasem. Mohli jsme vyhrát a chceme to napravit dnes," uzavřel.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
19.04.2009 15:15 | reagovat
mohawk11 | mohawk11@azet.sk
Ak v dalsich zapasoch nebude chytat Halak, tak po sezone by Jaro mal urcite zmenit dres. Klucovym hracom aj tak koncia zmluvy, takze nie je co riesit...Halak prec z Montrealu!!!
 
AvatarKdyž vypadneme v prvním kole, tak se možná Gainey konečně zpakuje a půjde do pryč. Na to čekám celá léta. Za tuto sezónu může hlavně on a jeho rádoby managerské schopnosti ...
 
19.04.2009 12:00 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarPrice = porážka v příštím zápase a Bob půjde konečně od válu
Jaro = vítězství a aspoň naděje

Je pravda,že Carey chytil v 1.třetina z bezprostřední blízkosti jasnou gólovku, ale co pak pustil? Výhled měl většinou odkrytý a jak již zde padlo, k čemu jsou 3-4 famózní zákroky když to pak zm*dá pouštěním lehkých střel??
Změny musí nastat a první bych začal ve vedení klubu. Celou seoznu lamentuju nad ztrátou Streita a teď se to projevuje v plné nahotě (umocněné absencí Markova)
 
Já jsem měl trošku víc pijící noc, tak jsem z toho moc neměl, ael opravdu mně překvapilo, že nehrál Pleky, nechápu... Doufám, že doma nastoupí. Zkoukl jsem záznam a Price opravdu nic moc, šanci prostě už musí dostat Halák, to už musí vidět i Bob. Doma je potřeba vyhrát oba dva, jinak je po sérii se bojím. Těžké bude první špíl, ten pokud vyhrajem, tak věřím, že ještě můžeme zabrat. Hlavně se musíme vyvarovat hloupých faulů, to je prostě hrozný co my předvádíme. Takže doma je dáme, Pleky a Halák na plac...
 
AvatarReakce na příspěvek:Takze dobre rankosmajlik Posledni tretinu jsem vypustil, mam dneska narocny den. Aspon skore uz zustalo stejne. Halak v brance super, nicmene ze by chytal DOMA v Montrealu je myslim nemyslitelne pro domaci fans... Docela by me zajimalo zda to v provincii Quebec vydi stejne nebo chteji porad Priceho... Projedu nejaka forasmajlik. 5 min. presilovka za stavu 5:1 pred koncem, to byla jasne ze ji odbrusli...smajlik S Kostejema a Webberem souhlasim, to byla naprosto neviditelna lajna. A.Kostej se neskutene trapi, je tam uplne marny. To pleky aspom maka, je platny i kdyz neboduje. Kostej je tam jen do poctu. Posadil bych jeho. Tanguay mel vcera opet nekolik slibnych sanci ale netrefuje nejak branusmajlik Boston mel 2 podobne strely a dva goly. To je ale asi zase tim ze Price lehke pousti a tezke chyta... To je jeho nejvetsi problem. Samostatny najez chytne, dorazku take dokaze neuveritelne pokryt. Ale slaba strela od modre kterou vidi pusti... Pokud by hral v MTL Halak tak vyhrajeme, tomu verim. Fans nas pozenou. Jenze bude chytat Pricesmajlik takze to bude kdovijak... GO HABS !!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak rekord nebude smajlik . Přesilovku jsme přece jenom dostali a hned pětiminutovou, ale čtyři minuty před koncem, kdy to už zdaleka nic neřešilo. Navíc jsme jí zahráli tragicky a jen jí odbruslili. Lučič klasicky neudržel nervy, nechápu to za rozhodnutého stavu. Halák, jak jsem předpokládal, naprosto v pohodě, i když je pravda, že už tolik práce neměl. Jestli vypadneme, bude to pro slováky velká posila! Já jsem teď spíš zvědavej, s čím zase přijde Gainey, protože Kosticynové s Weberem nebyli vůbec vidět (což jsem čekal...) a vlastně jen Kovaljov možná s Koivem hráli nadstandart. Doufám, že Bob viděl, že Pleky prostě do základu patří a to bezesporu!
 
19.04.2009 04:38 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJestli příště bude opět Price,tak ať si Gainey nafláká hubu a dojde k očaři.....MONTREAL FOREVER
 
19.04.2009 04:14 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Price má leštit lavici!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak aspoň, že tam Haláka Gaimey konečně poslal. Smutné je, že nám to už nebude nic platné a v příštím zápase bude v bráně opět Price... Já ho nechci zatracovat, ale Halák na tom byl jasně lépe a měl chytat, to je celé!
 
19.04.2009 04:03 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarHuráááááááá Halák na place
 
AvatarReakce na příspěvek:Nevim co mas s tim Pricem smajlik Ze by nejaky slovensky komplex ? smajlik smajlik Price neni dneska tim kdo to kur.il. Hura do Montrealu. Dneska je uplne fuk jak to dopadne. Valim spat. Jsme rano zvedavy zda bude na nas dneska aspon jeden faul. To bude v play-off nejaky rekord ne kdyz ne ? smajlik Rozhodci se chce zapsat do historie asismajlik
 
19.04.2009 03:56 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ano 4.gól byl obranné čtveřice,které se nepochopitelně rozpohybovala......1. a 3.gól se chytit dal,jenže Price....k čemu nám je,že dokáže chytit nemožné a při normálních střelách abychom trnuli....Ať už tam konečně přestanou být slepý.....vždy jsem myslel že se to má stavět podle výkonosti a né dle toho odkud kdo je.....hnus
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo a doufám, že do třetí třetiny půjde Halák, teď už to musí Gainey udělat, aby se Jaro rozchytal, protože není jasné, kdy ho bude potřebovat. Měl by logicky nastoupit v příštím zápase, ale to se, bohužel, nestane...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak Price si musí trochu sáhnout do svědomí u dvou gólů, jak ten třetí, tak pátej rozhodně nebyly z kategorie nechytatelných. Ale chyba je rozhodně v naší koncovce a zbytečných vyloučeních, které Boston trestá. To je celé!
 
19.04.2009 03:51 | reagovat
cepi | hokejforum@pobox.sk
Avatarformes, nepocut to CAAAAAREY, CAAAAAREY smajlik smajlik smajlik

fajn pani, dovi, dopo v Montreale smajlik 2:0 to je paradicka..!..ale nic nepodcenit..
 
AvatarReakce na příspěvek:Teď už se jen modlím, ať to není nějaká "šiška" smajlik. Už 5-1 je dost a řekl bych, že vzhledem k průběhu zápasu je to dost krutý výsledek. Ale Boston je prostě produktivní a Price zase nemá úplně čistý svědomí u dvou gólů. Taky nechápu, že nedokážeme ubránit 2 vteřiny do konce, když puk byl chvíli předtím na Thomasově hokejce na druhé straně kluziště... Kovaljovovo vyloučení zase dost sporné, ale to už je teď stejně jedno. Takhle ztratit zápas, ve kterém jsme tak solidně začali smajlik. No nic, budeme doufat, že první zápas doma vyhrajeme a pak se uvidí. Pokud ne, je série podle mě hotová...
 
AvatarReakce na příspěvek:Price dneska pustil dejme tomu jednu lehci strelu, ale jinak krome 4teho golu to byla obrana ktera selhala. Neduraz, naprosto zbytecne chyba - vzdyt Ryder tam byl uplne sam, milion casu na strelu... a my vime ze umi vystrelit, co dokazal. Kazdopadne v brance ma byt HALAK !!! V Montrealu vyrovname serii na 2:2 tam bude peklo. V Bostonu ti fans nejsou vubec slyselsmajlik
 
AvatarNe na to se divat nebudu. Mam jen jedny nervy. Je tam nechavaji jako nic. Dobrou
 
19.04.2009 03:42 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarAť už táhne a pokud se nesebere ani příští sezónu,tak klidně nadobro!!!!
 
AvatarTo je uz ale vysmech od rozhoci... Kovy a faul ??? Kde.. .takovych souboju bylo 20 uz...
 
19.04.2009 03:39 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJestli Pleky nehraje kvůli formě,tak by si táta Bob už měl taky uvědomit z jakého důvodu stále cpe do brány Priceho.....nechápu
 
AvatarSe.eme si to sami. To jsou jasne fauly. A zvlast kdyz vime jak Bostonu jdou preslovky... Do toho price pusti 2 lehke strely a neni co resit. Dneska to podle me uz chlapi vypusti a budou setrit sily do Montrealu. Ja asi taky budu setrit sily a pujdu spat, tady se neni na co divat a na goly Bostonu se divat urcite nechci smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Mně už z toho fakt hrábne! Proč děláme tak zbytečné fauly? Herně to není špatný, ale koncovka a tyhle zbytečné fauly nás strašně sráží dolů.
 
AvatarVypadá to, že je hotovo smajlik. My prostě máme výborný nástupy do třetin, ale nedokážeme to zužitkovat. Boston je mnohem efektivnější, navíc se mu daří přesilovky. Věřil jsem po snížení na 2-1, že to srovnáme, ale naopak Price trochu zaspal a bylo to zase v haj.lu!
 
AvatarTak to je bohuzel konec zapasu pro nas. 4:1 je uz moc. Rozhodli opet presilovky... Udelam asi novou anketu. Zahreje si montreal v teto serii vice jako 5 presilovych her ?smajlik smajlik Nerikejte mi ze Boston hraje tak ciste.
Skoda no, tento vikend je totalne na how.o
 
AvatarPri vsi ucte... na nejake zajimave nazory jsme urcite zvedavy. Ale fandit bez plis na nejaky boston websmajlik Staci kdyz vedete 2:0 na zapasy tak jeste neryj
 
19.04.2009 03:19 | reagovat
cepi | hokejforum@pobox.sk
AvatarANOOOOOOOOO, kraasne, Jardo Halak sa uz pyta do klece smajlik smajlik btw: hezky to poriesil Hnidy, ktory naskakju za Hunwicka (odstranena slezina smajlik takto sa BOJUJE! SUPER!
 
19.04.2009 03:17 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarAť je tam pořád jen jako namalovanej:-(
 
AvatarReakce na příspěvek:Nj prave diky presilovkam... smajlik Nicmene 2:1. Nic neni rozhodnuto !!! POME !!
 
19.04.2009 03:09 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJóóóóóóóóóóóó´šmejdskej Boston
 
AvatarReakce na příspěvek:Higgins mel dostat 4 min... chyba rozhodcich. Nicmene MTL neprovokouje o nic vic jako jakykoliv jiny tym NHL. Zadne zakerne zakroky to nejsou. Jak prijede BOS do MTL tak to bude to same... proste jde o to hrace/golmana jakkoliv rozhodit. Nicmene Wideman tam spadl jako hruska, Schneider o nem vubec nevedel a prisel o ten divadelni zazitek, a dostal 2 minuty... PROC? Rozhodci je zatim nejvetsi slabinou zapasu, na OBE strany. Vubec by mi nevadilo si zahrat presilovku, bohuzel tuto vysadu ma jen boston ... PROC ? Zakroku na ni bylo spoustu... VYROVNAT !
 
19.04.2009 03:03 | reagovat
cepi | hokejforum@pobox.sk
Avatarale ak by Schneider nesiel von, tak riesite presilovku, pokial sa nemylim..po zakroku na Bergyho to bolo 4:4..

rozhodcovia OK, vy ste nevyuzili aky taky uvodny napor, pak se garde obratilo a hru aj vdaka presilovkam diktujeme my..klop, klop, klop smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Děláš si srandu??? Bergeron je na angažmá v Národním! S Widemanem souhlas, ale ta potyčka u vaší branky - klasika od Bostonu, 3 hráči na 1 a ještě k tomu podle zezadu, fakt hrdinové. A ke všemu jde ven i náš hráč...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak jsme je opět sami posadili do sedla smajlik . Co je nám platný dobrý začátek, když se z toho nic neurodilo a naopak jim "připravíme" první gól my? Rozhodčí, to je taky kvalitka - Gorges stojí u gólmana, nic nedělá, okolo dva hráči Bostonu a přijede třetí a vezme ho zezadu do "kravaty" a ... ven jde Kostopoulos za to, že se bránil, když dostal od Kessela hokejkou do obličeje!!! Už se zase "těším", jak si na hokejforu přečtu, jak my provokujeme...! Na druhé straně můžeme být rádi, že Higgins nedostal čtyři minuty za vysokou hůl, protože Widemanovi tekla krev...
 
19.04.2009 02:54 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:S prohrou Arsenalu jsem spokojen:-( Hokejově momentálně ne,ale věřím,že se to otočí
 
19.04.2009 02:54 | reagovat
cepi | hokejforum@pobox.sk
Avatarjupiiiiii smajlik snad sa nam historia opakovat nebude 2:0, 2:2..opät supr uvodna tretina, pomohli nam presilovky to jo, ale mastime dobre

k rozhodcovi: Widemanovi tiekla krv, hrac Habs mal dostat 4, ale budiz, faul na Bergyho?, jasne 2 minutky..opät ste nam znervozneli, logicke pri takomto stave a to je len dobreee

snad to kua nepustime! zokaovat vykon z uvodnej tretiny a bude to moooc dobre, zatim panismajlik
 
AvatarDo prvniho golu bostonu to vypadalo opet skvele... Pak se Boston dostal do hry a je lepsim tymemsmajlik Bohuzel to po prohranem semifinale Arsenalu vypada na dalsi, tentokrat hokejove zklamanismajlik smajlik Treba ale chlapi jeste otoci... GO HABS
 
AvatarTi rozhodci jsou fakt dementi... za co dostal schneider 2 min ? Zato ze kolem nej bergeron projel ??? BLiju
 
AvatarKur.a jaktoze ma presilovku boston mi prislo ze faulovali naseho oni...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ten duraz chybi vice hracumsmajlik smajlik Zace 2:0...
 
AvatarReakce na příspěvek:Bohužel je nám to prd platný, když neumíme vyhodit z pásma jasný puk...smajlik. Zase jim takhle darujeme vedení a zase ze zbytečného faulu! Pleky nehraje podle mě určitě kvůli tomu, že se Gaineymu nezdá jeho málo důrazná hra - ale dát tam obránce, to už snad ne!
 
AvatarBoze co to zase byl za gol... to nemuzeme dostat normalnismajlik smajlik Ach jo... tam selhali snad 3 hraci za sebou a dalsi dva na to cumeli jako puci vcetne priceho smajlik smajlik Boston zase z how.a udelal gol. Na tyhle chyby dojedemesmajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No to je fakt divny tah... smajlik smajlik smajlik Ze by mel pleky nejake zraneni ? To snad ne... Neverim ale ze by tohle Bob udelal kvuli spatne formy. To bych tam dal radsi Chipchuru apod.
Nicmene vypada to ze jsme na boston vletli my, misto oni na nas... Porad cekam kdy zacnou hrat tu svou hru o ktere porad tak kecali.
Super ze Bouillon je zpet konecne
 
AvatarCože, místo Plekyho je v útoku obránce Weber??? To si snad Gainey dělá p.del! Zaskočila mě i účast Bouillona.
 
AvatarTak jdeme na ne podruhe. My muzeme, oni musi... Pokud jak psal kolega, pokud nebudeme delat kraviny, mame na to. A pokud Price zachyta jako prvni zapas... GO HABS !!! Vypraskame jim kozichysmajlik smajlik
 
19.04.2009 02:12 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarA jedéééééééééééééééém
 
AvatarDneska se neodvážím tipovat ... výhra Habs po prodloužení ? Když se vyvarujem individuálních chyb, tak by to mohlo být i dříve :) GO HABS GO !!!
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 30.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík