Úžasný boj s Manitobou nakonec vítězný

22.11.2009, 16:14 | Novinky z farmy |  Monika Gordíková
 

I druhý zápas s Manitobou znamenal obrovskou hokejovou show. Nikdo se nenudil. I samotní hráči se museli maximálně bavit. A navíc..... Hamilton zvítězil v prodloužení. Vítěznou branku vstřelil P.K. Subban. Mathieu Carle zaznamenal čtyři kanadské body. Zápas vidělo skvělých 13 582 fanoušků.

Manitoba Moose - Hamilton Bulldogs 4:5 v prodl. (0:1, 3:3, 1:0, 0:1)

První třetina jasně patřila Hamiltonu. Podle toho i trochu dopadla. V čase 10:54 Bulldogs otevřeli skóre. J. T. Wyman vyhrál buly v pravém kruhu. Puk přihrál Mathieu Carleovi, který ránou z první překonal Coryho Schneidera.

Druhá třetina, to byla divočina od začátku do konce. Krátce po jejím začátku se znovu trefil Mathieu Carle. S domácími začalo být zle ve 28. minutě, protože Sergej Kosticyn využil přesilovku. Kosticyn se trefil přesně nad Schneiderovo rameno. O minutu později se dostalo i na Moose. Erik Christensen doklepl puk do brány těsně před Curtisem Sanfordem. Tomu puk projel mezi betony. Byl to velmi smolný gól. O další minutu později se znovu prosadili domácí. Sanford nejprve chytil střelu z hokejky Evana Oberga. Kotouč mu ale vypadl. Rychle se ho zmocnil Marty Murray a bekhendem zakončil. To ještě zdaleka nebylo všechno. Hamilton využil další přesilovku. David Desharnais se krásnou bekhendovou střelou trefil přesně nad pravé rameno Schneidera. V poslední minutě druhé třetiny domácí snížili na rozdíl jediné branky. Eric Walsky si jistě vysloužil v šatně Manitoby velkou pochvalu, protože poslal do úniku Sergeje Širokova. Ten překonal Sanforda bekhendovým blafákem.

Ani ve třetí třetině se neubralo na tempu. Tentokráte vyšli šťastnější domácí. V polovině třetině se v početní převaze prosadil Marco Rosa. Sanford neměl nárok.

Logicky se tedy muselo přejít do prodloužení. Hamilton v něm byl odměněn za větší aktivitu a snahu. Tři minutu po začátku prodloužení Cora Schneider zjistil, že by se asi měly začít vyrábět "nadrameníky". P.K. Subban ho totiž překonal střelu nad levé rameno. Nebyl to první gól v zápase do takového místa.

Poměr střel na branku byl opět zajímavý. Manitoba - Hamilton 20:38.

Co ale v Manitobě trochu nezvládli, bylo vyhlášení tří hvězd utkání. První hvězdou byl zvolen Sergej Širokov za jeden gól a jednu asistenci a dva plusové body. Druhou hvězdou byl zvolen Sergej Kosticyn za jeden gól a dvě asistence. A za třetí hvězdu zvolili Marco Rosu za 1+1. Kde je Mathieu Carle?

No nic, hlavní jsou dva body. Kluci, děkuju za úžasný zážitek. Příští zápas bude 24. listopadu s Rochesterem.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak je to pravda Rochester má prostě fenomenální formu a bude potřeba aby jim v zápase s Bulldogs nic nevycházelo. Co se týče ofenzivy Bulldogs, tam strach nemám, Hamilton tam hraje lahodně pro oko Dogs fandícího diváka a navíc i dostatečně produktivně, což je hlavní. Problém by ale mohl nastat v defenzivní části, kde už nehrajeme tak dobře jako dřív, na tripu jsme dostali docela hodně gólů. Je jedno jestli smolných nebo ne, ale padly tam, a hodně jich bylo zbytečných. Ale na tom snad Hamilton zapracuje. Ještě k tomu poslednímu odehranému utkání s Manitobou - pokud jsem to podle článku pochopil (zápas jsem k mé velké smůle neviděl) vedli jsme 3:0 a přesto utkání skoro ztratili ! to je nehorázná nezodpovědnost a znovu to tak vypovídá o jisté nervozitě naší obrany. Co se týče vyhlášení hvězd na konci utkání - domácím se holt nadružuje všude. Ať jde o jakoukoliv ligu. Teď se ale už těším na utkání s Rochesterem a určitě si na něj přivstanu. Chci vidět, o kolik oproti tripu stouply naše kvality. A já pěvě věřím, že půjdeme ještě výkonnostně nahoru.Když ne proti Rochesteru (vzhledem ke kvalitě soupeře), tak v tom zápase poté.
 
22.11.2009 21:30 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo ale ťažký zápas Hamilton iba čaká. Nad Rochesterom sme naposledy nedokázali vyhrať. Niet sa čo diviť veď je to najlepší tím konferencie. Takže je to iba na hráčoch a dúfam že teraz sa Hamiltonu podarí vyhrať.
GO DOGS GO!!! smajlik
 
AvatarNo tak nakonec ten extratěžký trip pro Hamilton dopadl dobře, což jsem rád, můj tip tak nakonec vyšel, kluci mě nezklamali. Určitě tato 4zápasová šňůra venku nebyla nic příjemného, my jí však zvládli skvěle a odvezli si cenné body.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 01.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík