Canadiens si poradili s Nashvillem

21.11.2021, 08:58 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal odčinil porážku s Penguins a jasně porazil Nashville poměrem 6:3. Domácí vedli již po dvou třetinách vysoko 5:0, o což se dvěma brankami zasloužil Rayen Poehling. Ve třetí třetině to už bylo jiné kafe a prim hrál především hostující Matt Duchene, který se v rozmezí desíti minut trefil rovnou třikrát. Na konečném výsledku to ale nic nezměnilo. Pojistku dnešní výhry přidal minutu a půl před koncem Tyler Toffoli.

Branky a nahrávky
3. Lehkonen (Savard, Evans), 22. Dvorak (Anderson, Drouin), 24. Gallagher (Drouin, Toffoli), 30. Poehling (Wideman, Lehkonen), 31. Poehling (Toffoli, Wideman), 59. Toffoli (Armia) - 47. Duchene (Josi, Johansen), 53. Duchene (Granlund, Tolvanen), 57. Duchene (Johansen, Granlund).

Statistické okénko
Střely na bránu: 29 - 36 | Přesilová hra: 1/2 - 2/3 | Trestné minuty: 23 - 21

Kdo se postavil do brankoviště?
Samuel Montembeault (MTL) - 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7 %, odchytal 59:58
Juuse Saros (NSH) - 14 zákroků, 5 OG, úspěšnost 73,7 %, odchytal 30:08
David Rittich (NSH) - 9 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 29:06

Tři hvězdy utkání
1. Ryan Poehling (MTL) - 2+0
2. Matt Duchene (NSH) - 3+0
3. Artturi Lehkonen (MTL) - 1+1

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
26.11.2021 14:49 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
myslel jsem si, že se to po vánocích otočí a ono se to možná otočí, ale na CUP to není a teď je vlastně úplně přirozeně správný čas.

ani kvůli tomu nejsem naštvanej, klukům přeju aby se zmátořili maximálně.

Bergy ale musí skončit, kdyby měl smlouva, tak je to jiná, ale takhle ne. blbá je situace s koučem, DD je podle mě šikovnej kouč, ale kluci potřebujou někoho jinýho. Julien není dobrej pro mladíky.

jak jsem miloval Boucharda, tak jsem si poslech rozhovor s Weisem a zas takový novátor a charakter to asi není. Možná bych se nebál dát šanci Lukeovi Richardsonovi, ale situace okolo hlavního trénera je teď asi největší rébus, za který si vedení ale může samo.
 
26.11.2021 14:45 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Asi to je přirozený, loni to bylo maximum, na který kluci skoro dosáhli.

myslím že DD i Bergy na tom mají svůj podíl (stejně tak covid), a díky jim za to.

skončil shea, carey by si zasloužil možná fresh start jinde, byron...

je čas na úplnej restart, kdy jindy než teď. nechat si Colea, Evanse, Norlindera, Poehlinga, Romanova a další prospekty a zbytek prostě za picky pryč...nechat si jen gallyho a andersona kvůli leadershipu, ostatní se nadechnou jinde...
 
AvatarA to je taky fakt - jim chyběli O´Shie, Mantha, Eller, Bäckström, Sheary...smajlik. To je dost citelné oslabení, přesto jsme nebyli schopni téměř ničeho.
 
AvatarFakt neuvěřitelné, co my jsme za neschopný tým. Takhle oslabení Caps a oni si s námi stejně dělají co chtějí. Zabalil jsem to v polovině zápasu, to už se stalo v téhle sezoně asi potřetí. První třetina opět v našem podání o ničem, stejně jako v předchozím zápase. Ani ve druhé se to nezlepšilo a jak jsem psal, vzdal jsem to. Nevěřil jsem s Caps v body, ale na to, jak byli oslabení jsme se proti nim trochu vytáhnout mohli. No nic, bída bohužel pokračuje.smajlik
 
AvatarÚplný souhlas, pořád stejný... Krásnou ukázkou naší současné situace byl jejich třetí gól, to byla fakt lahůdka...smajlik. Šestý pak v podobném duchu, rozdíl v přesilovkách přímo drastický - my máme vůbec problém vyjet z vlastního obranného pásma, oni nás v klidu sevřou, kdy naši bránící hráči stojí v malém čtverci před gólmanem a čekají na ránu z milosti! Tenhle hokej mi nepřináší ani tu trošku příjemnějších momentů, bohužel...smajlik.
 
AvatarCelkem očekávaný výsledek i průběh. Obrana průchoďák, stačí se podívat jen na první branku, kde Petry si hraje na obránce. Že dáme tři branky, to jsem ani nečekal. Přesilovky děsivý. Ono stačí si vzít příspěvek pár zápasů zpět a nakopírovat ho vždy k 95 % utkání...
 
23.11.2021 16:56 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Corey v Tampě taky hodně strádá, myslim ze u nas by toho uhrál vic a bohužel nám chybí leadership...

Samuel je domácí kluk a je vidět ze je nahecovanej víc než na Floridě.

Jen na danaultovi se asi neschodneme, myslím že spolu s Pricem a obranou byl hlavní důvod proct jsme se dostali do finále... zato Hoffmann je pro mě trochu nezajimavej ofenzivní no defense útočník, kterýmu ale chybí talent Drouina a tomu přeju s Dvorkou a Andersonem chemistry boost velkej)

Zároveň bych neskladam zbraně, tym na to má a po návratu Allena a Edmundsona věřím v par vítězství v řadě.
 
AvatarMěli jsme z prdele štěstí a solidního Samuela, kdyby nechytil toho Johansena hned na začátku, tak by to dopadlo kdoví jak. Ale chytil to a místo 0:1 to bylo vzápětí 1:0 pro nás. I po Lehkyho gólu tam musel Sam hodně makat a měli jsme i štěstí, pak mi přišlo, že se to celkem ustálilo a dalo se na to dívat na naše letošní poměry a celkem mě i ten zápas bavil. Oni měli hodně střel, ale dost jich bylo propagačních z dálky, tak bych ten výkon neviděl tak tragicky. Pak to bylo moc hezké od nás, krásný pass Andyho na Dvořku, Poehling parádně, to jsem měl velkou radost. Pak se to zdramatizovalo, dva PP góly bychom si neměli nechat dát, ale zase to vyloučení Lehkyho byl výsměch, s krvavou hubou normálně dohrál hráče, když už tak se mělo jít do čtyř. Ale aspon měl ten zápas zápal až do konce, i když ten třetí gól mi už teda vadil smajlik

Petry je pořád velice špatný, jestli je zraněný, těžko říct. Ale vždy tak výrazný hráč byl vidět jen když namazal. Pochválit je třeba Savarda, ten byl vidět naopak dost a nic nekazil dopředu ani dozadu, za mě nejlepší zápas co jsem od něj viděl.

Míro, Norlinder hrál, jeli jsme na sedm beků a jedenáct útočníků. Moc jsem si ho nevšiml, jednou tam zazdil puk na modré, což je v pořádku u mladého beka, takže zatím bych mu dal čas určitě. Ale máme teď přetlak na modré, sedí i Niku, který se mi vždy líbil, když jsem ho viděl, už konečně trénuje s týmem Edmundson. Wideman není špatný, zpočátku jsme chtěl spíše Niku na jeho úkor v sestavě, ale musím přiznat, že on to má v rukách i myšlenku v hlavě. Bodů má požehnaně na tu naší bídu a je náš nejproduktivnější bek, pokud se nepletu. V PP taky není špatný, čili mi nepřipadá za zenitem.

Hoffman mi nepřijde jako chyba, Perry k nám nechtěl, tak není co řešit. Danault mi rozhodně nechybí, nějak často fans Habs zapomínají jak hrál u nás a jak ho ti samí lidi kritizovali a neuměli mu přijít na jméno, když po něm teď pláčou, já bych neproduktivního centra za ty prachy nechtěl se vší úctou k němu. Jak hraje teď u Kings mě nezajímá, to nic neznamená.

Jinak kdo nesleduje Carolinu, tak KK jde v našlapané sestavě dolů a dolů, z top 6 byl ten na cetru čtvrté lajny a bodů má o fous víc než míval u nás, ale v ofenzivní Carolině tam má letos body každý, šlape jim to krásně. Čili za 6,1 mil pořád úlet.
 
AvatarAno, souhlasím, nebylo to vítězství po nějakém parádním výkonu, v první třetině jsem si někdy říkal, jak je možný, že soupeř hraje bez problémů více jak na 2/3 kluziště, kdežto my to vyhazujeme z obranné a spoléháme na náhodné protiútoky - prostě rozdíl ve hře jako prase! Efektivita nás tentokrát ale zdobila, to je pravda a když jsme dali v druhé ty slepené góly Poehlinga, bylo vidět, jak se hráčům hned hrálo lépe. Bohužel, opět jsme připustili téměř drama, když jsme třetí třetinu zahráli velice laxně. Mrzí mě, že nehrál Norlinder, protože mi přijde na puku hodně klidný a snaží se být konstruktivní - tohle je přece jasně potřeba podporovat a rozvíjet a ne tam cpát třeba Widemana dávno za zenitem... Jinak Montembeault velmi dobrý výkon.
 
AvatarAsi tohle vítězství nebylo o nějaké celkově parádní hře, ale spíš o efektivitě v koncovce. Hlavně první třetina neměla od nás s hokejem opět nic společného, a mohli jsme být rádi, že jsme odešli do kabiny s vedením. Druhá třetina, no nemohl jsem uvěřit, jak právě my můžeme být v koncovce takhle efektivní. Nehrál proti náhodou proti preds jiný tým? Třetí třetinu jsme bohužel totálně odflákli a museli jsme mít zase zbytečně sevřenou prdel. Naštěstí to Toffer pojistil a máme po delší době plný počet bodů. Ovšem připustit takhle drama bylo fakt hodně zbytečné.
 
21.11.2021 16:20 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
hrajeme tak otřesně že věřím ve skvělou druhou pulku sezóny, pokud se vrátí zejména edmundson a Price, jinak to nemůže byt možný. :)

vzít hoffmanna místo coreyho byla osudová chyba, na PO by byl Perry stejně efektivní a ten leadership se nahradit nedá, zároveň by zbyly peníze pro danaulta který v kings jede. dvorak se podle mě jeste chytí (narozdíl od hoffmanna), ale evans a poehling jsou pro tym určitě důležitější a myslim ze i po ztrátě Kk jsem si mohli spis nechat danyho...

smajlik smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Nashville Predators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík