Těžký zápas Habs zvládli, Blues odjeli s prohrou 4:1

21.11.2014, 10:43 | Reportáž ze zápasu |  Michal Možný
 

Prohra s Tučňáky znamenala přerušení šesti zápasové série vítězství. Aby se nezačala natahovat podobná šňůra proher, tak musel Montreal podat velmi dobrý výkon, čekalo na ně v domácím prostředí St. Louis Blues. Do sestavy se vrátil bojovník Weaver, v brance klasicky Price...

První dvacetiminutovka se nesla v podobném duchu jako minulé utkání s Pens. První obrovskou šanci si vypracovali Habs hned v prvních sekundách, Prust sám před Allenem neuspěl. Uhodilo naopak na druhé straně, kde puk ze vzduchu sklepl za Price Tarasenko, 0:1... Celou třetinu se hrál urputný hokej, střel bylo jako šafránu, nejvíce se brankáři zapotili ke konci třetiny. Allen musel s pomocí obránců ustát atak Ellerovy formace, Price si vybral štěstí, když střela hostujícího útočníka skončila na břevně... Vyrovnaná první třetina naznačila, že přes těsnou obranu St. Louis se bude zatraceně těžko prosazovat...

Hosté vstoupili do druhé třetiny s nohou na plynovém pedálu. Několikrát nepěkně kroužili před Price. Carey i s pomocí solidní obranné hry udržel jednobrankovou ztrátu. Ukázalo se to jako důležité, protože v probíhající páté minutě přišel dárek v podobě nahrávky Shattenkirka Weisemu a ten dárek uklidil za Allena, 1:1... A Montreal pokračoval s proměňováním svých šancí. Hosté hráli, ovládali střed hřiště, Habs se z pásma dostávali s pomocí nahozených puků, jenže stačila ztráta hostí na útočné modré, rychlý pas od Parenteaua na Paciorettyho a bylo to rázem 2:1 pro Habs... Domácí si zahráli v polovině utkání přesilovou hru, ale slušně by se popsat nedala, takže pojďme dál... Hosté byli blízko vyrovnání ve 34. minutě, Price výborným přesunem příležitost Tarasenkova útoku pokryl. Habs se dál převážně bránili, vzruch před Allenem nepřinesla ani druhá přesilová hra. Nejlépe si vedla Ellerova parta, solidní zámek a několik střel ovšem skončilo u hostujícího brankáře... Ve druhé části Montreal otočil skóre, nutno podotknout, že výrazně mu k tomu pomohli beci hostí...

Třetí část a diváci mohli sledovat podobný ráz hokeje. Montreal pečlivě bránil, hosté se snažili srovnat utkání a působili aktivněji. Dobrou příležitost měl bývalý útočník Habs Lapierre, Price jeho přízemní střelu vyrazil. Ještě lepší možnost k vyrovnání měli hosté v páté minutě, opět agilní Tarasenkům útok a na jeho konci skvělý Price. O pár vteřin později se zapotil i Allen, střelu Plekance vyrazil a hned z protiútoku se činil opět Price. Útočná dvouminutovka nemohla skončit lépe, Pacioretty svým druhým gólem zvýšil na 3:1 a dal si pěkný dárek k narozeninám... Montreal začal kontrolovat utkání, snaha hostí byla křečovitá a naopak Habs do otevřené obrany čím dál více zlobili. Čtvrtý zářez si připsal Eller po pěkné kombinaci celé formce, 4:1... Poslední minuty se již pouze dohrály, Habs si připsali výhru 4:1, i když průběh vůbec takto jednoznačný nebyl...

Montreal odehrál dobré utkání, kvalitní obrannou hrou přežil možnosti hostí a po té sám udeřil. Kvalitní výkon odvedl Price, skvěle se dvakrát prosadil oslavenec Pacioretty a celá třetí formace předváděla pěkný kombinační hokej, navíc okořeněný jednou brankou. Plekancova lajna si vypracovala několik dobrý střeleckých příležitostí, ale v zakončení selhala, tak snad příště... Ze dvou těžkých utkání Habs vydolovali dva body. Následující utkání nebude o nic lehčí, čeká nás ze soboty na neděli bitva v Bostonu...

Foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Já jsem celé víkend mimo, dám až report s Buffalem... Jinak Subby mi přijde také poslední spíš tak 3-4 zápasy lepší, ještě to chce, aby více bodovat, musíme mít na něj neskuečně vysoký nároky, smlouvou si o ně řekl a zatím, i přes zlepšení to rozhodně neplní... Gončar mě osobně celkem překvapuje, i když si pořád myslím, že je tady zbytečně...
 
AvatarReakce na příspěvek:Subby pořád dojem za celou sezonu nezlepšil a místy to byla tragikomedie, ale posledních cca 7-8 zápasů zase začíná připomínat Subbana jak jej známe. Gončar a defenzíva, to je sranda v každém pádě a v každé době smajlik Ale jsou to spolu s Markovem lídři obrany, to je prostě fakt.

Prosím zmákněte někdo dnes preview, já fičím na zimní MoR.
Díky
 
AvatarReakce na příspěvek:Nevím, jak moc sleduješ Habs, ale vypíchnout zrovna letos jako pilíře obrany Subbana s Gončarem je hodně dobrý vtip...smajlik.
 
21.11.2014 23:40 | reagovat
Lunixis | tomasslavik5@seznam.cz
Tak zatím se daří ,snad to vydrží. Myslím že máme všechny 4 útoky hodně silné. 1. Des-Pac a Parantou k nim taky zapadl. 2. G G Pleky tam to taky funguje, Seky a Eller taky dobrý, Weise taky zatím góly stříli. Máme nej bránkáře v lize. A v obraně Subbana a Gonghara . Pokud vydrží forma. Tak se to snad konečně povede :O GO HABS GO
 
AvatarJá bych řekl i herně celkem v pohodě. Samozřejmě kousali, jsou to Blues, ale my měli mnohem víc šancí a přišlo mi, že jsme byli pro Allena rozhodně víc nebezpečný tým. Carey sice taky podržel v pravou chvíli, ale mimo to měli jen pár nevinných střel.
Zápas se mi z naší strany moc líbil, jen tak dál!
 
AvatarK zápasu - sice trochu nešťastný začátek, ale postupem času jsme to i díky hostujícím chybám otočili a nakonec výsledkově celkem pohodová výhra (neříkám herně...). Nutno ale dodat, že Price podržel vždy v pravou chvíli... Max dvakrát výborná koncovka (při druhé trefě nádherná přihrávka Parenteaua) a krásná kombinace Sekáč-Prust-Eller!
K Bourqueovi - překvapení to není, i když nezastírám, že mně bude chybět (hlavně však za to play-off). Toho obránce moc neznám, ale připojuji se také k údivu, co budeme se všemi těmi beky dělat...? Doufám, že někoho z nich při trade deadline dobře použijeme smajlik.
 
21.11.2014 13:51 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Asi tak, Bourque těch šancí dostal až až.

Ale jak se to ještě vyvrbí s obránci, to jsem sám zvědavej. Z Hamiltonu šel myslím nějakej bek do ECHL? Na každej pád čekám, že před uzávěrkou trejdů se nám to na modrý ještě pročistí.
 
AvatarKucí mi udělali velkou radost, protože prohrát s dalším silným soupeřem by už bylo na pováženou. Krása, paráda, už se těším na večer, až si to pustím.

Odchod Bourkyho- tady se myslím Bergevin překonal, protože dostat za vyhořelého útočníka s poměrně drahým kontraktem ještě i na další rok poměrně solidního stay at home beka, kterému smlouva končí letos, to je dobrý počin.
Otázka druhá, MB obránce sbírá? Už tak máme jasně nejdražší obranu v celé lize, teď přibyl další článek. A taky další rána pro Tinordiho a Natea. Nicméně když už ho tu máme, tak je dobře, protože to vyvine tlak na Gilberta a hlavně Jemelina, že své místo nemusí mít vůbec jisté.
Docela vtipná mi přijde představa některých fans, jak tak čtu, o tom, jak by se nám Bourky hodil až by před PO povstal jako Fénix z popela a prožil si znovu pohádku jako letos na jaře. Podle mě blbost, aby se tohle stalo po sezoně v Hamiltonu a ani tak bych v to nevěřil a to jsem ho měl vždy rád a bránil jsem ho. Zkrátka ty další prachy ušetřené na další rok přebijou veškeré argumenty proti tomuto trejdu.
Perfektní job, Marcu.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. St. Louis Blues
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík