Skvělá série Habs pokračuje, tentokrát to odnesli Rangers

17.03.2010, 13:43 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Další velice důležité utkání se soupeřem, kterého mají Habs v zádech o postup do play off, dopadl parádně. Díky zaváhání Flyers jsou Canadiens už na šestém místě Východní konference a devátí Rangers na nás ztrácí sedm bodů... Fantastická série tím pokračuje a natáhla se už na šest zápasů. V poolympijské části jsme, co se úspěšnosti týče, vůbec nejlepším týmem NHL! Do zápasu nastoupil i Plekanec, o kterém se spekulovalo, že by nemusel zápas odehrát. Do branky se postavil opět Halák. Na marodce zůstalo stále trio Mara, Bergeron, Cammalleri.
Sestava: Pyatt - Plekanec - A.Kostitsyn    Markov - O´Byrne
Pouliot - Gomez - Gionta    Hamrlík - Špaček
Moen - Moore - S.Kostitsyn    Gill - Gorges
Darche - Metropolit - Lapierre

Zpočátku zápasu byla aktivita na obou stranách, ale bez větších šancí na otevření skóre. Ve třetí minutě se nám naskytla možnost přesilové hry. Povedla se nám skvěle a zajistila dobrý vstup do zápasu. Gomez rovnou z vyhraného buly nahrál na Markova, ten ze středu útočné třetiny vypálil a Metropolit trochu šťastně nikým nehlídán tečoval kotouč za Lundqvistova záda. V čase 03:34 jsme šli do vedení 1:0. V osmé minutě si menší tlak vytvořila třetí formace Habs, nic však z toho nebylo. Po chybné rozehrávce soupeře se dostal z levého kruhu ke střele Metropolit, pálil však jen do pravého betonu Lundqvista. V osmé minutě se kolem naší branky otočil Prust, Halák byl však u tyče včas a šanci chytil. Ve třinácté minutě se dostal kotouč za Markova záda do našeho obraného pásma. Okamžitě ho přebruslil Drury, ale vše vyřešil Halák bezchybným výjezdem. Ve čtrnácté minutě jsme hráli první oslabení zápasu. Zvládli jsme ho však skvěle a nepustili Rangers prakticky ke střele. Přesilová hra byla část hry, která se soupeři vůbec nedařila. V šestnácté minutě zatáhl Avery puk do našeho pásma, nahrál na mezikruží Rozsívalovi, ale ten netrefil bránu. Hned poté Avery pálil na Halákovu vyrážečku, ten byl znovu pozorný. V šestnácté minutě jsme měli možnost další přesilové hry. Jediné, co ale Habs vytěžili, byla slabá střela Gionty po Metropolitově nahrávce. První třetina se hrála velice opatrně a ze zajištěné obrany na obou stranách. Gólmani nemuseli prakticky řešit velké šance. A hra byla velice vyrovnaná.

Ve třetí minutě druhé třetiny Gorges nezpracoval černou gumu, která mu propadla pod nohama. Rangers se usadili v našem pásmu a výsledkem toho všeho byla střela Gilroye z pravého kruhu, kterou podobně se štěstím, jaké měl Metropolit v úvodní části, tečoval Avery do naší kasy. Branka byla o to smolnější, že se odrazila od levé tyčky do naší brány... V čase 02:02 tedy stav 1:1. V páté minutě jsme se dostali zase do oslabení, šanci si však vytvořili Habs, když si krásně nabruslil před Lundqvista Gomez. Brankáře Rangers ale nepřekonal. V sedmé minutě našel Plekanec křížnou přihrávkou A.Kostitsyna, ten však vypálil jen do brankáře Rangers. V té samé minutě Lapierre krásně zatáhl kotouč podél levého hrazení, nahrál do prostoru, kam si najel Metropolit a vystřelil z výhodné pozice. Lundqvist mu však šanci vyrazil lapačku před sebe, kde se dostal k dorážce Lapierre, bohužel střílel mimo branku. V deváté minutě jsme hráli naší třetí přesilovku. Nejdříve vypálil nebezpečně Markov od modré čáry a o pár vteřin déle střílel znovu a tečovaný puk trefil horní tyčku brány... O něco později si Callahan zatáhl kotouč do našeho pásma, nahrál do prostoru na mezikruží, kde se vynořil osamocený Dubinsky, naštěstí pro Habs nezpracoval a nedokázal ani vystřelit. Ve třinácté minutě se před Lundqvistem objevil Moen, z bezprostřední blízkosti však švédského brankáře nepřekonal. V devatenácté minutě S.Kostitsyn vystřelil z mezikruží, Lundqvist vyrazil jen před Moorea, ale ten nezpracoval skákající černou gumu. Ve druhé třetině jsme byli jasně lepší a soupeře přestříleli 18:5!

Ve druhé minutě posledního dějství jsme si vytvořili velkou šanci poté, co Gionta z pravého kruhu krásně nahrál před soupeřovu branku, kam si najel Pouliot, bohužel pro Habs netrefil kotouč. Ve čtvrté minutě Jokinen trefil z úhlu levou tyčku naší brány, kterou však jistil Halák. V páté minutě se za soupeřovu bránu dostal Gionta, nahrál na mezikruží Pouliotovi, ten vypálil, ale jeho střela byla sražena mimo hrací plochu. V šesté minutě Moen a S.Kostitsyn vytvořili před brankovištěm soupeře zmatek, puk se nakonec dostal ke Kostitsynovi, ten jej poslal nemastnou, neslanou střelou či nahrávkou na „kasu", kotouč se pro nás šťastně odrazil od obránce Rangers a skončil za bezmocným domácím gólmanem. V čase 5:59 byl stav 2:1 pro Habs. V osmé minutě si vytvořili super šanci Pouliot a Gionta. Prvně jmenovaný si sjel do útočné třetiny, našel perfektně Giontu a ten tváří v tvář Lundqvistovi neuspěl střelou do backhandu. Poté se dlouho nic nedělo až na pár propagačních střel. Od patnácté minuty se začalo hrát už prakticky jen na naší branku a dal se očekávat obrovský tlak. Vše se ještě zhoršilo vyloučením Pouliota minutu před koncem. Rangers šli na buly v přesile šest na čtyři, potom co odvolali svého golmana. Vůbec se jim to však nepovedlo. Při vyhození z našeho obraného pásma si nezpracoval puk Del Zotto a Plekanec pojistil naše vedení do prázdné branky. V čase 19:24 byl stav 3:1 pro Habs. Pár vteřin před koncem se na ploše ještě strhla hromadná šarvátka. To už však na výsledku nic nezměnilo.

V zápase se potvrdila obrovská forma Canadiens. Je vidět, že hrají opravdu v pohodě a věří si! Rangers přestříleli 35:20 a byli po většinu zápasu lepším mužstvem. Dneska zaslouží absolutorium hlavně obrana, která zblokovala opravdu hodně střel a hrála zodpovědně odzadu. Halák prakticky nemusel řešit moc vyložených šancí. Co se týče útoku, tak si vytvořil plno šancí, ale spousta jich zůstala nevyužita díky výbornému Lundqvistovi. V dalším zápase nás čeká vyhecované derby v Torontu. Zápas se hraje dvacátého ze soboty na neděli.

První hvězda zápasu: Metropolit 1+0

Druhá hvězda zápasu: Lundqvist 35 zákroků

Třetí hvězda zápasu: S.Kostitsyn 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
19.03.2010 16:01 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarViem, že to je úplne od témy ale už si niekto z vás objednával nejaké veci z http://www.shop-nhl.cz/ alebo http://www.nhl-shop.sk/?
 
Avatarhttp://www.nhl.cz/CZ/21620/carbonneau_povede_kanadskou_osmnactku_na_svetovem_sampionatu_v_belorusku.html a zde jeste neco
 
Avatarhttp://hokej.sport.cz/hokej/nhl/166022-plekanec-prerusil-vyjednavani-o-nove-smlouve-s-montrealem.html toz neco zajimeveho
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík